Netradiční svatby

Chomout kolem krku, nervózní maminka i tchýně a hosté, které často ani jeden z vás nezná? Nebo se vám zdá lákavá možnost pojmou váš den tak, aby opravdu patřil jen a jen vám dvěma? Případně zkusit kombinaci netradičního obřadu a klasické svatební hostiny? Hoďte konvence za hlavu a popřemýšlejte o netradiční svatbě. Je pravda, že každá svatba je jiná, ale ne každá je originální! A záleží jen na vás dvou, jaká bude ta Vaše. Možností jsou spousty.

Tematické svatby

Přemýšlíte o svatbě na určité téma? Rytíři, mafiáni, kovbojové, koňaři, milovníci maškarních bálů, francouzského venkova nebo ostrovních států… to jsou jen některá z témat, které patří mezi ty nejoblíbenější. Ve stylu, pro který se rozhodnete můžete sladit úplně všechno od deštníčků v limonádách, po svatební „šaty“ ve stylu rodilé Kubánky. Hodiny práce s přípravami i finanční rozpočet se Vám mohou navýšit o stylovou výzdobu, zapůjčení kostýmů pro Vaše hosty nebo třeba doprovodný program. Pokud nesvěříte přípravu takové svatby svatební agentuře, odměnou za bezesporu noci bezesných příprav Vám pak ale budou fotky, na jaké se nebudete moci vynadívat příštích padesát let.

Svatby v zahraničí

Oproti klasické veselce má tohle pojetí svatebního dne většinou dost odlišný scénář. Ve většině případů je ale právě to důvod, proč tomuto nápadu dává zelenou čím dál tím víc párů. Aby byla svatba platná i tady v ČR, je důležité ověřit si, jestli v tomto ohledu daná destinace s ČR spolupracuje a co všechno je k uznání obřadu potřeba. Pokud se s tímto nechcete trápit, můžete zkusit oslovit nějakou svatební agenturu nebo cestovní kancelář, kde vše vyřídí za vás. Ať už se chcete vzít v Las Vegas, na Seychelách nebo třeba v Indii…

Originální svatební obřad

Další poměrně oblíbenou možností, jak pojmout svatbu tak trochu jinak, je vzít se na nějakém netradičním místě. Svatba na ranči, pláži, v balónu, jeskyni, u bazénu nebo na tenisovém kurtu už asi ani moc nepřekvapí. Co ale třeba svatba pod vodou, ve vzduchu nebo v místní ZOO? Výhodou je, že u většiny těchto obřadů mohou být přítomni i Vaši svatební hosté a zbytek dne tak můžete pojmout klasicky. Anebo taky ne…

Přemýšlíme o netradiční svatbě – jak začít?

Na začátku je třeba stanovit si rozpočet. Druhá rada v pořadí zní - zkus oslovit nejbližší svatební agentku a nechej si nacenit, na kolik by vás taková svatba mohla přijít. Protože agentury obvykle mají díky stálé a dlouhodobé spolupráci výhodnější ceny, je možné, že vás nakonec svatba vyjde levněji, než kdybys ji připravovala sama. A za zkoušku nic nedáš. Pokud se do příprav přece jen chceš vrhnout sama, určitě nezapomeň vytvořit si kalendář příprav a jako bod č. 1 si zapiš - najít oddávajícího. Pokud totiž plánujete netradiční svatbu, největší oříšek bude zřejmě právě v tom najít někoho, kdo bude schopný a ochotný oddat vás na vrcholku Sněžky nebo na dně rybníka, ve kterém ses učila plavat. Dobrou volbou je obrátit se na státem schválené a registrované církve, jejichž oddávající bývají v tomto ohledu poměrně vstřícní.

Dnešní trh nabízí spousty nepřeberných možností. Na vás už je jenom vybrat si z těch, které odpovídají představám, charakteru, osobnostem a zájmům vás dvou. Přejeme ti hodně štěstí!

Související diskuze, otázky a články

Netradiční svatba, co vy na to?
Svatební obřad, hostina a netradiční závěr. Máte tipy?
Netradiční nástup snoubenců

Máte-li k tomuto tématu nějaké fotografie z vlastní svatby, prosím, vkládejte je do této diskuze: Svatební rubrika, magazín na Beremese.cz. Vybrané fotky zveřejníme v tomto článku.

Chcete článek konkretizovat? Napsat nějakou část lépe, z vlastní zkušenosti, přidat novou část o netradičních svatbách atp.? Stačí nám ho poslat Interní poštou na tento login a my článek buď poupravíme a nebo zveřejníme nový, detailnější. Do budoucna bychom totiž velmi rádi vytvořili tým redaktorů právě z Vašich řad ;-)

#netradicnisvatba

Asmira team

  • senoritapetraDěkuji za super článek!! 🙂 I my jsme ze spousty důvodů zvolili svatbu v zahraničí a je super nestresovat se 🙂 - www.svatbyvrecku.cz