Rok 2019 na Bereme se: 20 nejoblíbenějších svatebních alb

Svatební sezóna 2019 je za námi, a proto si pojďme připomenout svatby, které se vám v tomto roce líbily nejvíce!

S radostí vám představuji 20 nejpopulárnějších svatebních alb, které si získaly vaši přízeň.

1. Petra a Matouš

Originální zimná svatba Petry a Matouše v továrně vám vyrazí dech. Nevěsta ji připravovala na dálku z Islandu a většinu věcí si sama vyrobila. V rozhovoru nám prozradila všechny detaily z příprav a byla štědrá i na rady a tipy pro budoucí nevěsty.

V magazínu si můžete přečíst i rozhovor s nevěstou Petrou.

Shlédnout celý svatební album zde.

2. Daniela a Michal

Nevěsta Daniela @danielamichajlecova„Naše svatba měla nespočet chyb, ale přesto byla pro nás naprosto dokonalá. A co že se nepovedlo?

Obřad jsme měli naplánovaný v lese, který je po celý můj život touto dobou plný kvetoucího vřesu. Právě kvůli kvetoucímu vřesu jsme zvolili přesně tento termín. Hostina byla plánovaná u rodičů na zahradě, na krásném anglickém trávníku, celoživotní chloubou mého táty. V odklopení záhonů plných rozkvetlých jiřin a cínií, chloubou mojí maminky. Celé léto ale teploty neklesly pod 30 °C a nespadla ani kapka vody. Zahrada tedy připomínala s přimhouřenýma očima saharu. Jiřiny a cínie, které měly být součástí svatební kytice, nadobro odkvetly již na konci května. Vřes pro jistotu vůbec nevykvetl, a jeho kilometrová pole se změnila v rezavou pustinu. O mátě pěstované na mojito ani nemluvím.

S předpokladem velkých veder jsem si nechala ušít co nejodhalenější svatební šaty, nakoupili jsem desítky kilo ledu, litry aperolu a vějíře.

Den před svatbou nám firma přivezla a postavila stany, rozmístila nábytek. Během příprav se strhla průtrž mračen, jež obsahovala všechny srážky, které ten rok nespadly. Záhon jiřin, který je chytře umístěn u přepadu dešťové vody, se rozlil vedle stanu a vznikl tak nádherný přírodní bazén, který se ve svatební den velmi hodil k osvěžení. V den D bylo krásných 14 °C. 

Přípravy před svatbou byly velmi náročné. Pracuji jako svatební floristka a v týdnu mé svatby jsem měla dalších 5 svateb. Naštěstí, pro mě bylo důležitější, aby byly na 100 % spokojené moje zákaznice a stresování se z mé svatby šlo mimo mě. Jediným problémem, nad kterým mi opět nezbývalo nic jiného než se zasmát, bylo, že jsem si večer při přípravách dekorací, zvrtla kotník a nemohla na nohu došlápnout. Naštěstí, máme úžasnou sousedku bylinkářku, která mi naordinovala zábal z kostivalu, který mě jako zázrakem do rána nohu zahojil.

Že nám ve svatební den neusnul roční syn? Že jsem na svatbu nezhubla ani gram, zatímco ostatní chudli jako o závod? Že si můj muž koupil košili místo ivory bílou? S takovými detaily už se nebudu rozepisovat.

Rozepsala jsem se tak, že to zní jako děsný průšvih, ale opak je pravdou. Svatba pro nás byla perfektní. Celou jsme ji připravovali sami, s pomocí našich úžasných rodin, přátel a nejlepších sousedů, co si můžeme přát.

Jako svatební dar měl každý něco za úkol. Moji rodiče a sestra jsou pro mě jedním velkým dárkem, kterým patří to největší díky. Poskytli nám zázemí, táta uvařil výborný guláš, zajistil pití a vše kolem. Společně s mamkou zajistili veškerou organizaci. Moje skvělá ségra mi udělala nádhernou kytici, dozdobila dort, pronesla proslov, který dostal každého do kolen, připravila bramborový salát a mnoho dalších dobrot, pomáhala se vším, co ke svatbě patří a připravila krásná překvapení. Aby toho neměla málo, byla mi také za svědka.

Moje skvělá tchyně upekla korpusy na dort a připravila další pohoštění. Společně s tchánem nám byly velkou podporou a pomáhali s hlídáním našeho syna. Družičky byly mé nejlepší kamarádky. Byly nádherné a společně s nimi jsem si náš den užila naplno. Pomohly se vším co se dalo, především s dekorací, vyzvedáváním věcí a hlídáním. Můj nejlepší kamarád od dětství byl v podstatě mým druhým svědkem. Zorganizoval vše kolem jídla a pití. Zároveň byl společně s mým skvělým švagrem koordinátorem zábavy.

Naši úžasní sousedé pomohli opravdu se vším. Bez nich by svatba nebyla. Sousedky se ujaly jídel a dekorací. Napekly se štrůdly, bábovky a koláče. Nasmažily řízky, naložily masa, připravily pomazánky. Zároveň pomohly s veškerou výzdobou. Sousedka Anička byla pasována na svatební koordinátorku a svoji úlohu zvládla na jedničku, všechno klapalo jak mělo, všichni věděli, co se bude dít a co mají dělat. Její ségra Verunka zase pomohla s hlídáním našeho prcka. Sousedi chlapi zase pomáhali se stavěním zázemí, tvorbě baru, věšení světýlek, napojování chlazení a aparatury.

Stovky kilometrů za námi urazila rodina mého muže se Slovenska. Byla to pro nás ohromná čest. Přivezli s sebou perfektní atmosféru. Většina z nich je hudebně založena a zajistila nám dokonalou živou hudbu po celý den. Při obřadu nám zpívala teta a sestřenice "Hallelujah". Ještě teď mám husí kůži. Zároveň dovezly výborné koláčky a perníčky a také pomohli s přípravami. Kolik superlativ se dá použít, aby to nebylo trapné? Asi jsem to s nimi přepískla, ale co se dá dělat.“

Shlédnout celý svatební album zde.

3. Veru a Vojta

Nevěsta Veru @verun_ka: „Svatba byla kouzelná a byla prostě NAŠE ♥.“

Shlédnout celý svatební album zde.

4. Šárka a Martin

Šárka s Martinem sáhli po svatební výzdobě ve zlaté a modré barvě a nemohli snad udělat lépe. Výzdoba totiž perfektně rozzářila už tak okouzlující statek Opajda na Vysočině.

V magazínu si můžete přečíst i rozhovor s nevěstou Šárkou.

Shlédnout celý svatební album zde.

5. Dominika a Libor

Elegantní a přirozená svatba Dominiky a Libora na Chatě Tesanka je kombinací jednoduchosti a boho stylu.

V magazínu si můžete přečíst i rozhovor s nevěstou Dominikou.

Shlédnout celý svatební album zde.

6. Michaela a Juho

Nevěsta Michaela @misovlaska„Krásná. Jinak se to nedá popsat. Nepršelo, lidi se bavili, takže vše skvělé. Měli jsme 20 Čechu, 20 Finu. Ti bohužel tolik netančili a museli jsme omězit hry, ale alespoň zažili něco netradičního.“

Shlédnout celý svatební album zde.

7. Robin a Radek

„Jaká může být svatba dvou mužů? Úplně stejná jako svatba muže a ženy. NESKUTEČNĚ NÁDHERNÁ. Den před svatbou jsme dojeli na místo, kde měla probíhat svatební hostina. Bylo to v Areálu Na mlýně v Kozlovicích. Společně s přáteli jsme nazdobili sál, vše bylo v přírodním stylu, i když by se od nás možná očekávalo, že budeme mít vše v přeslazených růžovoučkých barvách, vybrali jsme přírodní dekorace, tak jak to máme rádi. A přišlo ráno. Byl jsem trochu nervózní, ale po příchodu fotografky a kameramana vše opadlo. Natáčeli se přípravy a já byl moc rád, že jste mi daly doporučení na brož pro mou maminku. Když mi Radek připínal brož, byl jsem moc šťastný, že bude maminka alespoň takto se mnou. Pak vše probíhalo, tak jak jsme si naplánovali. Vyrazili jsme ještě před příjezdem hostů na hrad Hukvaldy. Já měl pro Radečka překvapení. Vymysleli jsme s fotografkou Mončou a kameramanem Tomem, že nepůjdu hlavní branou, jak všichni očekávali, ale sejdu s dýmovnicí z bočních schodů (docela legrace, když vám vítr v té osudné chvíli sfoukává oheň. Vše se povedlo, obřad byl nádherný... Tím, že žijeme s Radkem již 15 let na ostrově Martinik, přijelo za námi i spoustu přátel, takže jsme měli obřad francouzsko-český. Když se mne oddávající zeptal, zda si beru Radka, měl jsem krásný pocit při vyslovení slova ANO. Odchod z obřadu byl opět takový, jací jsme my dva. Veselý, roztančený, bláznivý. A pak už to šlo hodně rychle za sebou. Věděl jsem, že ten den neskutečně rychle uteče, proto jsme si vychutnávali každý okamžik. Byl to překrásný den. Na závěr chci říct, jedno BOHUŽEL... Tím, že v České republice není stále povoleno manželství pro všechny, museli jsme se se svou láskou, ještě jednou oficiálně vzít ve Francii. Snad tímto pomůžeme předat myšlenku společného manželství pro všechny a možná inspirujeme ostatní. Protože i když je LÁSKA podporována nebo zatracována, vždy je jen jedna.“

Shlédnout celý svatební album zde.

8. Svatba 11.5.2019

Tato romantická svatba u jezera mi trochu připomíná knihu Na Větrné hůrce.

Shlédnout celý svatební album zde.

9. Martina a Petr

Až po společně prožitém dobrodružství na Novém Zélandu si Martina s Petrem naplno uvědomili, že je jim nejlépe, když jsou obklopeni přírodou, takže v tomto duchu chtěli mít i svou svatbu. A povedlo se to na 110 %. Budete čubrnět, jak perfektně se jim podařilo svatbu v barvách západu slunce zařídit.

V magazínu si můžete přečíst i rozhovor s nevěstou Martinou.

Shlédnout celý svatební album zde.

10. Diana a Marek

Svatba Diany a Marka se odehrála 13. července 2019 na zřícenině hradu Zvířetice. A byla inspirována i ságou Game of Thrones.

V magazínu si můžete přečíst i rozhovor s nevěstou Dianou.

Shlédnout celý svatební album zde.

11. Pavla a Matúš

Romantická plážová svatba ve dvou na Mauriciu.

V magazínu si můžete přečíst i rozhovor s nevěstou Dianou.

Shlédnout celý svatební album zde.

12. M a A

Jedným slovem krása!

Shlédnout celý svatební album zde.

13. Tania a Honza

Nevěsta Tania @tatuska23: „Chvějivý okamžik, na který vzpomínáme jako na příjemný sen. Celý svatební den utekl jako voda. Tolik příprav a nervozity bylo před tím, pouze kvůli jednomu dni. Teď mi začíná být ale trošku líto, že jsme se nedrželi šílených svatebních tradic z Ukrajiny, odkud pocházím, a neudělali třídenní svatbu.
Svatba byla malá, pouze 30 lidí počítaje svatebčany a 4 děti. Nezorganizovali jsme žádné hry, z tradic jsme měli pouze rozbití talíře, “voda-slivovice“, přenesení nevěsty přes práh a polévku s děravou lžící a bryndákem. Obřad ale byl nezapomenutelný. Manželův koníček je astronomie, pozorování hvězd. Právě toto je na něm výjimečné – s jakým nadšením to dělá a jak o tom vypráví. Proto jsme si své „Ano“ řekli na Brněnské hvězdárně, přímo v digitáriu pod kopulí, kde se promítá hvězdná obloha, a bylo to také výjimečné. ♥
Celý den byl časově zvládnutý skoro přesně, jak jsme si plánovali. Hodně blízkých a kamarádů a kolegů bylo strašně ochotných a hodně nám pomohli s přípravou a, samozřejmě, podpořili a pomohli nám v náš den D.“

Shlédnout celý svatební album zde.

14. K a R

Lidová, jesenní svatební nádhera!


Shlédnout celý svatební album zde.

15. Hedvika a Ed

Kouzelná a pohádková lesní svatba v Babím lomu.

V magazínu si můžete přečíst i rozhovor s nevěstou Hedvikou.

Shlédnout celý svatební album zde.

16. Blanka a Karel

Kdo řekl, že nevěsta musí být v bílém?

Shlédnout celý svatební album zde.

17. L a J

Uvolněná, a přesto elegantní zahradní svatba v Habermannově vile s dechberoucí nevěstou Lucií mě bavila. A vás taky.

V magazínu si můžete přečíst i rozhovor s nevěstou Luckou.

Shlédnout celý svatební album zde.

18. K a P

Uvolněná, plná smíchu. A ta svatební výzdoba. Wau!

Shlédnout celý svatební album zde.

19. Lucka a Laďa

Ženich v uniformě - to je vždy sexy. A tyto fotky mi připomínají romantické válečné filmy.

Shlédnout celý svatební album zde.

20. Pavlína a Radim

Tohle byla parádní veselka!

Shlédnout celý svatební album zde.

Další krásné alba, nejen svatební, naleznete v sekci Vybrali jsme, kam řadíme nejzajímavější alba z příprav a svateb našich nevěst.

Barbora, Bereme se