Restaurace? Tak tam tedy ne.

17. bře 2011

Nedávno jsem zde uveřejnila můj a snoubencův názor na restauraci Del Corso.

Co se nestalo? Obdržela jsem následující:

 

Od: Del Corso

Předmět: Re: Poptávka - svatební hostina

Datum: 16.3. 2011, 20:58 - včera v 20:58

 

Vážená slečno Ujhelyiova,

úplnou náhodou jsem narazil na vaše komentáře na webu beremese.cz a přiznám se, že mne velmi zarazili a zklamali.

Nejen z vlastní životní situace vím, že svatební hostina je hold větší nákladová položka a musí se s ní dopředu počítat. Pokud chcete uspořádat svatební hostinu skládající se z pizz, vody z vodovodu a velmi omezeného množství základního alkoholu, tak musíte k této variantě hledat odpovídající restauraci v odpovídající lokalitě.
Jak uvádíte, na blogu že za 1/2 dne atd, i když přicházíte již ve 14 hodin, zřejmě si neuvědomujete, že tomu předcházejí přípravy, tudíž restaurace je kvůli tomuto mezičasu nepoužitelná jak před tak po vaší hostině, takže žádný půl den, ale celý den.
Uvedl jsem, že minimální konzumace je 1000.- kč na osobu, ale tržba by měla být min. 50 tisíc, prosím nepleťte si dvě rozdílné věci.
Voda do čaje se vaří, to je jeden z hlavních důvodů, proč se servíruje a kvalita je v pořádku.
Jinak vámi zmiňované skutečnosti, které ovlivňují naše finanční výsledky např. botanická zahrada, Trojský zámek atd. mají na naše výsledky minimální dopad, to jen pro vaši informaci. Takže " pan provozní nezapomněl ".

A samozřejmě také netuším, kde vy jste zase na částku 120 000.-Kč.

Nemám nic na komentáře týkající se čehokoli, akorát se musím přiznat, že nepravdivé a zavádějící a ve vašem případě i zhoršující image restaurace, jsou velmi ... minimálně nefér.
Takže pokud chcete komentovat cokoli a kdekoli, snažte se být aspoň trochu objektivní, aby jste zbytečně nenapadala ostatní.
Já jsem také zvolil profesionální cestu, kterou vám vše vysvětluji a ne veřejný blog.

V případě jakýchkoli otázek mne prosím kontaktujte.

S přáním hezkého dne,
...

 

Následovalo mé vysvětlení

Vážený pane Jurisi,

je Vám jistě ke cti, že se tak bedlivě staráte o dobré jméno Vaší restaurace na veřejnosti.

Nikdy jsme neplánovali hostinu „s vodou a pizzou“ a pravděpodobně jsme si tedy špatně rozuměli. O pizze řeč nebyla vůbec. O vodě ano, je to dnes módní trend, vypadá to hezky, je to osvěžující a více „in“ než sladké nápoje. Proto jsme i my chtěli jít s duchem doby.

Když jsme s Vámi měli schůzku, tak jsme hovořili o tom, že OBŘAD začne ve 14,00 hodin a tedy bychom se do restaurace dostali až kolem 17,00 hodiny. Dnes již máme jiný časový harmonogram, ale v době naší schůzky to bylo tak, jak uvádím.

Možná zcela nerozumíme termínům z pohostinství, ale pokud má být cena na osobu 1.000,- Kč (což při počtu 40 lidí dělá 40.000,- Kč) a zároveň vzešel požadavek z Vaší strany na minimální tržbu 50.000,- pak ať počítáme, jak počítáme tam 10.000,- prostě chybí do Vámi požadované tržby.

Vaše tvrzení, že provoz botanické a zoologické zahrady nemá na Vaše tržby vliv, může být pochopitelně pravdivé, nicméně z čistě laického pohledu – jaké by pak bylo složení hostí… Mnoho kanceláří v okolí není, místní usedlíci pravděpodobně cestují za prací a v centru to také příliš není. Jsou to pochopitelně jen spekulace, ale vzhledem k tomu, že jste nebyl jediný provozní, s kým jsme v oblasti Tróji hovořili, tak pochybujeme, že by Vaše situace byla natolik odlišná oproti všem ostatním restauracím.

Částka 120.000,- byla jen řečnickou glosou v mém příspěvku.

Bohužel je to úskalí kapitalismu a svobody vyjadřování. Nedomnívám se, že bych byla neobjektivní. Osobně bych doporučila více profesionální a laskavější přístup k potencionálním klientům. Naši hostinu jsme si domluvili na jiném místě v Praze. Místní provozní byla nejen velmi vstřícná a příjemná, ale také věděla, jak potencionální klienty zaujmout. Takže výzdoba v ceně a i taková maličkost jako zaplacená káva z její strany působí dobře, a pokud jí zajistila naši útratu, pak to jistě nebyla neuvážená investice. Nakonec skutečně něco málo přes 1.000,- korun na osobu utratíme, ale s mnohem lepším pocitem.

S přáním hezkého dne

...

Od: Del Corso

Předmět: Re: Poptávka - svatební hostina

Datum: 17.3. 2011, 20:21 - dnes v 20:21

 

Slečno Ujhelyiova,

myslím, že již zacházíte svými názory příliš daleko.
Jakým právem zmiňujete mé jménu na beremese.cz, i když reagujete na někoho jiného?
Když pominu fakt, že opět napadáte restauraci, že tu chce někdo rejžovat, tak zmiňujete mé jméno na veřejném portálu, i když to nejsem vůbec já a to jsem i zdůraznil v emailu, který jsem zaslal pouze vám.

Myslíte, že jsem tak infantilní a snížil bych se k něčemu takovému?

Řeknu vám to jinak a to mluvím pouze za svou osobu a ne za provozního restaurace, k té jste se již vyjádřila a to nebudu dále komentovat.
Jelikož jste zaútočila na mou osobu, žádám vás a to slušně abyste stáhla mé jméno z webu a reagovala tak na někoho jiného, nebo budu nucen podniknout osobní kroky takovým směrem, které se vám líbit nebudou.

JJ

 

CO VY NA TO?

  • miuskasdrsné... myslím, že pán reaguje trochu přehnaně, ale teda ten jeho první mal plně chápu- hodně firem už si uvědomuje, co pro ně může znamenat špatná kritika na tomto webu...
    • amaretka2208Tak to je mazec... Tak tam bych si nedala ani kafe!!!
      • kristy46No, já sice vůbec nejsem jista, kdo ten mail psal, když si zmínila "pánovo jméno, a vůbec to není on", každopádně bych radši stáhla ty jména, ať si neděláš zbytečně problémy, nestojí to za to 😉
        • dedataTak to je mazec, člověk chce mít oslavu ať jsou to narozeniny nebo svatba podle svých představ. A je přece jen na každém jaké pití nebo jídlo bude mít. Pokud to v té dané restauraci nabízí tak by to měli akceptovat a ne se pohoršovat nad tím jestli budete pít vodu nebo slazený nápoj. Mělo by jim to být jedno. Ještě jsem se nesetkala s tím že by nám v restauraci řekli že musíme mít minimální tržbu. Vždy jsme se jen bavilo o tom kolik bude lidí a jakou máme představu o jídle a z toho vyplynula cena na osobu..Ale nikdy nám neřekli v žádné restauraci že chtějí minimálně 50 tisíc. Cena na osobu se asi skoro všude pohybuje kolem 1000 kč my budeme mít pouze 25 lidí na hostině a počítáme že by jsme se mohli vejít do celkové ceny 25 tisíc. A kdyby nám někdo řekl že chce 50 tak bych ho hnala za co si chtějí účtovat tu zbylou částku když nemají náklady. Nikdo nemůže tvrdit že nemá ceny nasazené tak aby nevydělal. Určitě neprodávají hotová jídla za ceny nakoupených surovin. Asi můžete být rádi že nakonec budete mít hostinu jinde a s lepším jednáním.
          Pán si zakládá na dobrém jméně restaurace, ale to že se snaží s lidí kteří tam chtějí nechat nemalé peníze sedřít i kůži na to už asi nemyslí. Jsem ráda že jsme se s takovým jednáním nikde nesetkali. A Vás je mi opravdu líto. Držte se a snad už Pán z nejmenované restaurace dá pokoj a třeba se i zamyslí nad chováním.
          • kittyhtak ja byt majitelem te restaurace, tak leti! V dobe internetu by meli vedet, ze zakaznici maji tu moznost napsat o nich na netu jak pozitiva tak i negativa.... Ten pan opravdu neni profesional na pravem miste... Ale musim rict, ze jsem se behem planovani nasi svatby parkrat setkala s podobnymi "profiky" 😉 A uz se tesim, az po svatbe vypisu seznam lidi, se kterymi jsem byla spokojena a seznam lidi, ktere urcite nebudu doporucovat!
            • mihsulkamasakr, to je neuveritelne tohle 😃
              • mmmuratak to je hustý - od toho to tu je abychm si všichni sdělily jak negativa tak pozitiva daných firem a navíc v dnešní době - uplně normální věc zmiňovat si zkušenosti ve všech možných diskuzích na internetu. Pán má koukám velkej smysl pro marketing a místo toho aby byl příjemný, tak hledá na netu kdo co kde napíše a pak mu to vytýká. Tak ještě že jste našli něco lepšího.
                • jajinkanyTak to je fakt síla toto. 🙂
                  • jissTak konstrukce typu: "zmiňujete mé jméno na veřejném portálu, i když to nejsem vůbec já" mě hodně rozesmála 😃 Obávám se, že v tvém mailu nikde napadání nevidím, naopak je velice zdvořilý. Takže ať už pán podnikne jakékoliv kroky, asi mu mnoho platné nebudou, a on sám majitelem/provozním (když on neví, kdo vlastně je, tak kdo to má vědět? 🙂) asi dlouho nebude.
                    • acacia
                      AUTOR
                      @miuskas  
                      @amaretka2208  
                      @kristy46  
                      @dedata  
                      @kittyh  
                      Všem děkuji za podporu.
                      Článek jsem psala spíše pro ostatní, ne proto, abych si ulevila.
                      Každý si jistě může udělat názor sám, můj názor je ten, který jsem napsala v článku (o následném jeho vyjadřování ani nemluvě).
                      @mihsulka  
                      @mmmura  
                      @jajinkany  
                      @jiss
                      • khno, my mame take svatbu od 14 hod, prijdeme na obed od pul 4, 13 lidi. Pak raut pro 30. Hodlame zustat "do zaviracky", coz ale nejprve ani provozni nevedel, ale pri domlouvani takto pozdniho obeda ani slovo o minimalni utrate. Cenovou kalkulaci mam v clanku, jen tak pro srovnani.
                        • veruulinkaTak to je fakt kruté =)) Máš mou podporu.
                          • niki_vojtaTo je opravdu neuvěřitelné.. Myslím, že jsi reagovala naprosto adekvátně a ten pán si akorát dělá ostudu. Stojím za tebou, takové zkušenosti jsou velmi cenné! 🙂