Nebudu jeho první manželka, proto z toho mám strach

Profilova fotka
Mám přítele, se kterým jsem opravdu šťastná, miluji ho a on mě a už párkrát zaznělo i slovo svatba a děti a tak... Já bych si ho chtěla vzít a mít s ním rodinu, protože to tak někde uvnitř cítím a on, jak ho poslouchám, tak taky. Je tu ale druhá stránka věci a to ta, že přítel je už rozvedený a jedno dítě už má (je mu 10 let). když mi občas vypráví, tak do první svatby byl donucen jako hodně mladý a má k tomu teda trochu jiný přístup. A mě zkrátka děsí představa, že pro mě to bude ta první svatba, pak první miminko a pro mou rodinu to bude všechno úžasné a dokonalé, ale pro něj a jeho rodinu to už bude po druhé... bude se znova ženit, takže už to nebude takové vzrůšo ba dokonce se nebude ani tak těšit, jelikož to už jednou prožil a co se týče té svatby, tak vlastně se ani ženit nechtěl... A pak že jo miminko... opět ta samá písnička... já budu nadšená z každé novinky o miminku (pohyby, pohlaví, termín porodu..) ale příjde mi, že u něj to spíš bude... takové jakože ohrané nebo nevím jak to popsat. A z toho důvodu se zkrátka bojím si ho vzít a tak... Prostě jednou jsem nadšená z představy, že bychom se vzali a pak najednou na mě vybafne tohle... Prosím zkuste mi nějak poradit, jak to vidíte vy nebo vlastní zkušenost....
Odpovědět
Těžký něco radit...já jsem v pořadí už trojka, a tyhle pocity jsem nezažila, manžel chtěl abych si svatbu maximálně užila, a dělal pro to všechno, jeho rodina se na oznámení tvářila všelijak, ale nakonec na svatbě byli a všichni nadšení :-) Podle mě bys to neměla řešit .. kdyby nechtěl, vůbec by s tím tématem nezačal ;-)
Odpovědět
@cuciasek Já Ti rozumím, a každá rada tu bude těžká. Osobně bych neřešila věci kolem, ale vás dva, resp. tři, a to, jestli je to opravdu chlap, s kterým chceš být. Někdy to na poprvé nevyjde, ale to neznamená, že další pokus je o něco horší, kdo nehraje, nevyhraje...třeba to s Tebou naopak bude prožívat jinak, protože tentokrát si to bude přát a bude si to užívat jako předtím ne. Třeba taky už ví, co si neužil, co by udělal nebo chtěl jinak a s Tebou bude mít možnost to napravit. Neřešila bych jeho minulost, ale vaší budoucnost. Druhý neznamená horší ;-)
Odpovědět
@cuciasek Také si myslím, že to moc řešíš. Já sice nejsem rozvedená, ale mám za sebou v té době velmi bolestivý rozchod, kdy jsem zjistila, že u svého přítele jsem na 13. místě v seznamu priorit... Pak jsem ale poznala mého současného partnera a jsem šťastná. To, že je rozvedený ještě přece nemusí znamenat, že tě opravdu nemiluje a nechce si tě vzít a že se nebude na děti těšit. Naopak tě může milovat mnohem víc než svou první ženu :-) A toho že už jedno dítě má bych se nebála. To znamená, že už má i nějaké zkušenosti a bude vědět jak se o dítě postarat, co potřebuje... Ono je to často tak, že ženy tyhle věci víc řeší. Povídají si o dětech, řeší jak ty říkáš pohlaví, pohyby, termín porodu a věci kolem toho. Muži to sice často neřeší, ale to neznamená, že se na děti netěší, že se o ně nemohou dobře postarat a že je nemohou milovat. Oosbně musím říci, že já i můj budoucí muž máme lepší vztah se svými otci. A samozřejmě, že oni byli ti co to v těhotenství méně řešili. Ale o to víc nám toho pak dali když jsme byli větší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cuciasek Já jsem zažívala něco podobného, můj přítel je taky rozvedený a má ted už 15-ti letého syna. Poprvé se ženil lehce po dvacítce a podle něj, svatbu tenkrát chtěla spíš jeho bývalá než on, po pěti letech se rozváděli. My už jsme spolu teda 7 let, seznámili jsme se asi 2 roky po jeho rozvodu a dřív jsem taky řešila takové věci, jako že pro něj jeho manželka byla ta první, taková ta velká láska a že s ní zažil tu svatbu a první dítě. Jenže čím déle jsme spolu a máme pohodový vztah, ve kterém jsme zvládli spoustu věcí a vyřešit různé problémy, které on se svou manželkou zvládnout nedokázal, tak prostě vím, že ta minulost s bývalou už pro něj tolik neznamená, kromě toho, že má syna, kterému se věnuje. A ted budeme plánovat i tu svatbu, kde ta iniciativa vyšla spíš od něj, protože já tu svatbu zase až tolik neprožívám. Takže si myslím, neřeš to tolik, my ženský máme pořád tendenci něco řešit, rozebírat a zbytečně se tím trápit, co by kdyby, ale ty chlapi to tolik neprožívají. Sama musíš vědět, jaký máte vztah, jestli vám to klape a jestli i on třeba přemýšlí o vaší společné svatbě a miminku. A naopak si myslím,že třeba ty chlapi když jsou trochu starší a zkušenější, tak si tohle všechno užívají a prožívají možná víc. Takže jak bylo už napsáno, mysli na vaši budoucnost a užívej si váš vztah a nepřemýšlej o jeho minulosti, která už pro tvého přítele třeba nic neznamená a ty se tím jen trápíš. Naopak druhá svatba a manželství může být pro něj stokrát lepší než ta první.
Odpovědět
Profilova fotka
Chapu tvoje pocity, ale na tvem miste bych si tim nenechala kazit nic krasneho co muzete prozit spolu. Kazdy mame svoji minulost, at je jakakoliv,je to minulost a je potreba jit dal. Z toho jak to pises mi prijde, ze tvuj partner je s minulosti vyrovnany a trapi to jen tebe? Myslim si, ze je dulezite si zivot uzivat ted a tady a neresit co bylo a co bude. Pochyby mame kazdy, at je nas partner mladsi,. starsi svobodny, rozvedeny...Pokud si te on chce vzit, pokud chce s tebou deti, prijmi jeho navrhy...urcite to dela proto, ze to tak citi a preje si aby to tak bylo.
Odpovědět
Profilova fotka
Moc Vám děkuji, i já vím, že bych se neměla patlat v minulosti, protože každý z nás nějakou minulost má. Jde mi jen o to, že občas to prostě vyplave ven a znejistím... A právě proto jsem sem napsala, abych dostala ujištění a trochu i podporu, že minulost je minulost a to co je teď je důležitější, než to co bylo kdysi dávno před tím než jsme byli my a byly jsme pouze já a on. přítele bych neměnila za nic na světě, je přesně takový, jakého bych si ho přála mít :) Jeho minulost nezměním, ale třeba budu moct změnit naší společnou budoucnost :)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s holkama... Můj teď už manžel, se taky musel ženit velmi mladý - nátlak rodiny paní, popisoval mi, že při obřadě říkal, že to bude třeba lepší, pak po narozeniní miminka si taky říkal, že to bude lepší, ale nebylo, takže po 5ti letech manželství skončilo. Také jsem měla na začátku myšky, že ion už to všechno zažil. ALE dřív to bylo jiné, udělali jsme svatbu podle našich předsatv a taky si ji užili, dřív se do toho hodně míchali rodiče a ýženich opravdu měl jen funkcí neopít se před obřadem a pak to odsouhlasit. Takže neboj, určitě si je vědom, že pro tebe to je poprvé a splní ti vše tak aby se to líbilo V8m oběma.
Odpovědět
Profilova fotka
@cuciasek klíííd!! Já jsem třetí manželka ;-) a jeho rodina - žije jen jeho maminka, nás přijala všechny stejně. Takže ano, tchýně nás nasnáší všechny stejně :-D :-D a hlavně díky tomu skvěle vycházím s jeho první ženou - matkou jeho dvou dětí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 Já s jeho první ženou nikdy dobře vycházet nebudu, za prvé proto, že je absolutně hrozná (a to fakt nekecám) a za druhé, že ani přítel jí nemá rád...Ani se nedivím po tom co mu udělala... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@cuciasek mého manžela první žena podváděla a pak od něho odešla ke svému milenci - i s dětma. Ale divila by ses, jak strašná tchýně dokáže sblížit :-D :-D Vzhledem k tomu, že spolu mají dítě, tak se budete muset spolu naučit nějak vycházet. Nemůžete se tvářit, že ta druhá neexistuje. Teda pokud on se se svým dítkem vídá.
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 No vídá, vídá... ale zatím je to právě na té úrovni, že já dělám, že neexistuje a ona nejspíš taky. Myslím, že to nikdy jinak nebude. Nikdy to asi lepší nebude už jenom díky tomu, že žijeme celkem daleko. A tchýni mám naštěstí taky daleko, že se vídáme tak dvakrát do roka, takže to je taky v pohodě 8-) Těžko si představit, že bych měla jak s rodičema (ty mám ale ráda na to jak málo je znám) nebo s jeho bývalou ženou někdy vřelý vztah :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@cuciasek Tohle jsem prožívala taky, přesně to samé, 9 let :-) Ale šla jsem do toho :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Jo, a exmanželka je nejhnusnější, nejzákeřnější a moc zlý člověk. Nepotkala jsem v životě horšího člověka. Jestli existuje peklo, tak ta se tam musí dostat...
Odpovědět
@byreta jestli ty nemluvíš o exmanželce mého nastávajícího :) :) :) .... nikdy ale nikdy v životě jsem nepotkala víc zlého a zákeřného, závistivého a podlého člověka :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Znám tvé pocity můj přítel teda ženatý nebyl, ale má dvě děti..naprosto ti rozumím...pro tebe to bude nové a máš pocit, že když budeš ty nadšená on už tak akční nebude a bude to takové "ale to už znám" .... přesně vím jak to myslíš mám to naprosto stejně..
Odpovědět
A až vy budete mít druhé,či třetí dítě budete se na ně snad těšit méně než na to první?? Možná budete jen více zkušení,ale těšení je stejné, každé dítě je zázrak Proto i partner který už dítě má se bude určitě těšit hodně,toho bych se nebála
Odpovědět
no, tak to bych si nedovedla asi ani představit, že bych si měla vzít již rozvedeného chlapa :-| ... to radši s ním budu žít zbytek života nesezdaná, než abych si ho vzala. Teď, v mém věku, bych si ho určitě rozvedeného nezvala, třeba až mi bude 35, 40, tak bych k tomu přistupovala jinak, ale nevím, prostě se mi to příčí (zatím). Nedovedu si představit, že by měl dítě s jinou, to už bych svatbu nechtěla vůbec. Pořád by tady byl někdo třetí (nemyslím dítě, ale exmanželku/expřítelkyni) mezi námi, kdo by to kazil. A brát cizí dítě za vlastní, to taky nejde. Pořád má za mámu někoho jiného a myslím, že v pubertálním věku by to dokázal pořádně osladit řečmi "ty nejsi moje máma, ty mi nemáš co poroučet ... máma by mi to dovolila".... možná mám jiné názory (v některých věcech razantnější), ale asi bych to nepřekousla. Možná opravdu až v pozdějším věku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Můj manžel už má taky za sebou jedno manželství, taky do toho šli moc mladí, mají spolu dvě děti, pubertální slečnu a skoropubertálního kluka, nejdřív říkal, že už se ženit nechce, bylo mi to líto, ale respektovala jsem to, no a pak přišel sám od sebe s žádostí o ruku, že prý se mnou chce strávit zbytek života... měla jsem stejné myšlenky jako ty, o svatbě i o miminku, ale co se svatby týče, bylo to naprosto úžasné, bylo vidět, jak si to užívá každým coulem, dával mi každou minutu najevo, jak moc mě miluje, takže teď už jen to mimčo a věřím, že i tam mě takhle mile překvapí a i když už děti má a ví co a jak, tak že si to bude užívat naplno taky. Po pěti letech a několika soudech jsme se i s jeho ex dostaly už na úrověň, že se spolu bavíme a neškubeme si při tom vlasy ( i když až donedávna jsem jí kvůli jejímu chování nemohla přijít na jméno) :)
Odpovědět
Je těžké se s tím srovnat. Mám přítele, který má teď dvouleté dítě. Neskutečně mě mrzí, že už nikdy nebudu jeho první. Že to celé nebude pro nás poprvé a nové. On mi tvrdí, že se mnou je vše poprvé, jenže já to tak necítím. Nikdy už mu první dítě nedám. A druhá šance neexistuje, nedá se vrátit čas
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@packaf Tohle jsem si přesně říkala, když si moje spolužačka našla rozvedeného chlapa s malým synkem. A rok se s rokem sešel, ehm... :-) a já jsem dnes ráda, že do naší rodiny přibyli další skvělí členové, jimiž se stali i kluci mého muže. Možná vzhledem k tomu, že nejsem tak razantní, mi ani kluci nemají tendenci tyhle věci ("nejsi moje máma, nemáš mi co poroučet") sdělovat. A to je jednomu už čtrnáct a panečku jak to s ním mlátí! Nestavím se taky do role nějaké mámy, tu už přece mají. Snažím se být parťák, ale když o něco jde, nebojím se dát najevo nesouhlas :-) Jinak k otázce @cuciasek, neměla jsem strach, že by si manžel užíval svatbu méně, než ty 2 předchozí, protože jsem prostě jeho nejlepší žena :-) A že už nějaké dítě má? To jsem ve finále moc ráda. Za prvé i já získávám nové zkušenosti a pohled na věc a za druhé, už má za sebou tu změnu ze života ve dvou na rodinný, kterou kolikrát mladí kluci těžce nesou a já se tudíž nemusím tolik obávat krize, naopak věřím, že mi v něčem i manžel pomůže. Vzhledem k jeho nepovedeným vztahům jsem měla i šanci zmapovat slabé stránky v jeho prožívání manželského života a zaměřit se na jejich eliminaci :-) Takže samá výhoda nakonec. Bývalky se mezi nás nemotají, resp. já se nemotám do toho, jak se s mým mužem dohodnou na výchově jejich dětí, to respektuji. Mám prostě roli hodné tety a ta role je taaak krásná! A roli poslední, nejmladší ženy, juj, ten pocit moci :-) Prostě si to musíš umět tzv. "vyfutrovat", kdyby ale mělo něco jít na sílu, asi bych se do toho dobrodružství nepustila. Mám asi štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
Koukejte na to pozitivněji. Kolika lidem dnes to první manželství vyjde? Naopak už má zkušenosti a nebude mít chuť utíkat při prvním problému :)
Odpovědět
@ddmodels bohužel ale hodně špatná statistika. ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
@sonickaaaaaa Ano, to rozhodně. Na druhou stranu je dobře, že tuto možnost rozvodu na rozdíl od jiných máme. A do toho druhého manželství jde člověk alespoň poučen. Já držím palce každému a přijde mi opravdu krásné a romantické, pokud spolu lidé opravdu vydrží celý život, ale rozhodně bych nevěstám rozvedených mužů doporučila koukat na to právě tak, že už má muž nějaké ty zkušenosti. A samozřejmě i naopak. A pokud má děti? Tak to je ještě lepší, alespoň žena vidí, jak se o ně stará, jak jejich matce pomáhá a bude vědět, jak se na ty nadcházející připravit a pomůže čerstvé mamince lépe než vyjukaný prvotatínek, který je z toho sám akorát vyděšený a musí se vypořádávat se spoustou neočekávaných změn :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nějak nechápu... já jsem rozvedená, přítel také.. za 24 dní máme naší úžasnou svatbu na kterou se moc těšíme oba ;-) asi poněkud zbytečné obavy
Odpovědět
@cuciasek rozumim tvym obavam, ale ver mi, ze chlapy to takto nevnimaji. Ziji tomu, co je ted a bude to rozhodne poprve s tebou, jak svatba, tak mimco a vsechno kolem. Takze to rozhodne poprve pro nej bude. Takto to vnimaji jenom zeny (nechci tady prechazet na sexisticke debaty, ale chlapy nemaji takove propojeni vseho se vsim, jako zeny:)) Opravdu se neboj, az se vezmete, budes pro nej tady pouze ty a urcite nebude resit, ze to uz jednou prozival. Budes tady pro nej ty a jenom ty a vsechno bude krasne, protoze to bude poprve s tebou! A pokud jak pises si te chce vzit, tak rozhodne proto, aby to mohl zazit s tebou a ne premyslet o tom, jake to bylo predtim. On to srovnavat opravdu nebude. A ty to take nedelej, protoze ty pocity zna jenom on, ale on je chce zazit opravdu S TEBOU! Takze se toho neboj a pokud ho milujes, prijmi jeho navrh a uzivej si radosti a stesti, protoze je to velky dar:)
Odpovědět
Profilova fotka
tak i já jsem si vzala rozvedeného s 15tiletou dcerou, ve střídavé péči, aby toho nebylo málo. Jeho první svatba byla klasika, "museli" se vzít v 19ti. Svatba hlavně obřad, pak oběd s rodinou a pak si šel každý dom. A to ještě rok před naší svatbou se ženil jeho bratr, takže by to pro jeho rodinu také mohla být velmi ohraná písnička. Ale myslím, že si to užili, jakoby se ženil poprvé. Svatba byla se vším všudy, co k ní patří. Manželovi se líbila, určitě víc než ta první. Je to hlavně o přístupu, o citech a né o pořadí. Přeci žádná svatba nemůže být stejná jako ta první. Až k tomu dojde udělej ji takovou aby pro něj byla v něčem jiná, nová, vyjímečná... Je tolik možností. Brali jsme se se skoro dvouletým synkem. A ani to "druhé" těhotenství a dítě pro něj nebyla okoukaná nuda... Je mezi nimi rozdíl 13let. Spoustu toho člověk za tu dobu zapomene. A hlavně opět každá žena i každé dítě, dokonce i každé těhotenství jsou jiné i kdyby to bylo u téže ženy, nikdy to nebude stejné. Vždycky to bude v něčem nové. A on už je také někde jinde než byl před X lety, jinak přemýšlí, má jiné priority ... Já být tebou tak bych se toho nebála. Pokud si rozumíte, milujete se a dovedete si představit společný život, tak to ostatní není podstatné. Držím pěsti ;) @cuciasek
Odpovědět
Já jsem taky druhá manželka a rozhodně tedy jeho rodina ani on sám nebrali naši svatbu jako "no jo, to už tady bylo" :-) Dokonce bych řekla, že jeho rodiče byli při obřadu možná i víc dojatí, než ti moji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem druhá žena a řekla bych, že se opravdu těší. Minulost má vyresenou a teď to bude ono!!!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?