Máte doma workoholika?

Ahoj dámy, chtěla bych se zeptat, jestli máte doma velmi časově zaneprázděného muže a negativně to ovlivňuje váš vztah. Nepříklad nemá na vás tolik času, kolik byste si přáli. Jak to řešíte a uvažovala jste kvůli tomu o rozchodu?
Odpovědět
co to je "velmi časově zaneprázdněný"? Každý to totiž může vnímat jinak.. i ten "věnovaný čas". Takže srovnávání je asi těžké.. Důležité je, jak to vnímáte Vy, jak se vám spolu daří o společném čase domlouvat. Záleží, jestli je to věc přechodná (časově ohraničená výhodná pracovní nabídka, nebo nutnost), nebo trvalá záležitost. A taky to - jestli toho společného času bylo dřív víc a teď o hodně míň a jemu to nevadí, ale Vám jo..
Odpovědět
Jde o to, že partnera v lednu povýšili, má teď velmi zodpovědnou práci, které se velmi věnuje a baví ho, takže toho společného času dle mého názoru ubylo. Do 5 hodin je v práci a občas pracuje i doma po večerech nebo přijde hodně utahaný a už nemá sílu příliš komunikovat. Dříve měl volné třeba prázdniny a tak, dnes už ne. Na druhou stranu, když řeknu, že bych chtěla jet pro svatební šaty, jede se mnou, jede i na svatební veletrh atd. Byli jsme spolu na horách a tam se ke mně chová velmi pozorně, skoro jako na líbánkách. Doma však má spoustu starostí a práce, přemýšlí pořád na tím a já se cítím taková odstrčená. Jsme spolu téměř 8 let.
Odpovědět
my jsme časově zaneprázdnění oba, abychom se doma potkali kolem páté je luxus, který si dopřáváme výjimečně. ale je to o nastavení těch dvou, my v tom problém nevidíme. do vašeho vztahu nevidím, nevím, jaké tam je pozadí, ale přemýšlet o rozchodu kvůli tomu, že na mě partner má méně času než dříve, mi přijde neuvážené. je na nové pozici chvíli, určitě se to časem ustálí a bude to lepší. jeho práci nezměníš, spíš přemýšlejte o tom, jak využít zbývající společný čas ke spokojenosti vás obou, zkuste si to nějak nastavit. pokud je v práci déle než ty, nebo potřebuje pracovat i doma, zkus ten čas věnovat sobě a svým koníčkům, nebudeš se pak cítit odstrčená a zbytečně vytvářet negativní atmosféru a pak se ve zbývajícím čase můžete věnovat sobě.
Odpovědět
Profilova fotka
Já teda nevím, ale i mně přijde, že i pro nás je luxus se sejít doma v 5 :-) Mám pracovní dobu do půl 5 a než se doplahočím domů a to ještě když nejdu něco nakoupit, tak jsem doma tak o čtvrt na 6 a s nákupem klidně i po 6 večer. Přítel je ajťák, takže pro něho neplatí tak je půl 5 a padla, ale když má něco rozdělaného, tak je v práci klidně do 6 do večera. Je ale taky v práci teprve pár měsíců, tak já doufám, že se to časem trošku zlepší, ale o moc ne :-D Spíš si zkuste opravdu promluvit jak si to každý z vás představuje, bez toho to nejde a těm chlapům to většinou ani nedojde. A taky bych to rozchodem hned neřešila, i když ze začátku je to hodně těžké. Tak přeji hodně štěstí ;-)
Odpovědět
@berusicka222 Upřimně, pracovat do 5h do večera mi přijde naprosto normální, a pokud má tvůj přítel velmi zodpovědnou práci, tak bych řekla že je to ještě luxusně málo. Chápu, že pokud je jeho práce náročná, tak je po příchodu z práce unavený a nemá už mnohdy na nic sílu. Bohužel, lidské tělo má své fyzické i psychické limity. Pokud máš čas, tak by si naopak on zasloužil, abys ty opečovávala jeho po náročném dni. Pokud jinak s Tebou všude jde a trávíte spolu dovolené, kde se Ti věnuje, tak v ničem nevidím problém. Zkus se taky víc zapřáhnout (domácí práce, koníčky, třeba i pomoc příteli v něčem...) a uvidíš, že jednak lépe pochopíš jeho pocity a únavu a jednak nebudeš mít vlastně vůbec čas nad nějakým odstrčením přemýšlet. ;-) Každopádně držím palce, abys byla do budoucna spokojená. :-)
Odpovědět
Holky, děkuji za podporu, názory, fakt se snažím, je hodně zaneprázdněný a zodpovědný, takže, co jde, ráda mu pomáhám, nebo jsme oba šlenem občanského sdružení, takže, co jde, tak dělám s ním, abych měla pochopení a nevadilo mi například, že je na schůzi, protože jsem tam také atd. Jen jsem si zkrátka zvykla, že dříve toho času bylo více, tak mi to chybí i bylo třeba více dovolených v roce než teď, více jsme spolu doma "žili", teď mám pocit, že se spíš míjíme, už nemá chuť si večer moc povídat nebo vyprávět, je fakt hotovej. Takže důvěrností je také méně, navíc je před svatbou, tak to třeba řeším více i v souvislosti s tím, že člověk se zamýšlí, jestli je to ten pravý atd.
Odpovědět
Tak to můj přítel pracuje většinou do 6 večer, jsou i dny, kdy dojde domů okolo půl 8. Víkendy pro nás neexistují. Třeba i teď je v práci a maká. Taky mě občas chytne pocit, že se prostě míjíme a jsme spíše spolubydlící než pár, a domů že se chodí v podstatě jen navečeřet a vyspat.. Taky míval dříve více času, ale prostě jsem se s tím musela smířit. Má velice náročnou práci, ale vím, že to dělá proto, aby zabezpečil nás dva. Je fakt, že když někdy přijde domů třeba v 7 večer, já jsem ještě v práci. Kamarádka to má podobně. Je v práci od 6 od rána a vrací se před 9 domů totálně vyčerpaná, manželé jsou necelý rok a málokdy mají chvilku sami pro sebe. U nich je to ale už extrém, nemakají proto, že by je to naplňovalo, ale aby bylo hlavně zaplněné jejich konto. Oba jsou abnormální workoholici a honí každou korunu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
jé,konečně dobrý téma..manžel chodí domů v osm a podobně..víkendy jak kdy..občas si něco vydupu,ale když vidím jak je nervozní,tak mi to ani za to kolikrát nestojí :-( s dvojčaty docela peklo,když je od něj pomoc nula!!!
Odpovědět
Jak psaly už holky - taky mi přijde, že na "utřepání se" nové situace je ještě brzy. Potřebuje se "zajet" i on v nové situaci. Přiznám se, že dovolené během roku - tak u nás je to tak den, co si jeden z nás vybere, abychom se viděli a o prázdninách jsme rádi, když urveme v kuse týden, a do toho řeším i tak pracovní věci spíš já a po večerech taky.. Když jsem do práce dojížděla, tak jsem byla doma nejdřív v půl šesté... Teď si užívám luxusu bydlení v místě práce, tak se dostanu dřív, ale někdy taky ne... holt to s sebou nese ta práce. Chlap chodí na dvanáctky - denní, noční, jsme rádi, když máme 1x za 14 dní společný víkend.. Když si dokáže udělat čas, aby jel vybírat šaty a jiné věci, tak klobouk dolů. Na vztahu mu evidentně záleží.. a pokud jste spolu těch 8 let v klidu žili, tak bych neváhala, jestli je to ten pravý..;)
Odpovědět
@berusicka222 ahojky,můj manžel pracuje na stavbě,takže když je sezona tak jsou od rána do večera v práci a víkendy taktéž,takže se vidíme až večer v posteli :-( ,bohužel tím je naše manželství špatné,protože času spolu trávíme minimálně,i já chodím do práce i o víkendech,ale pracuji jen 8hod.denně a dělám na směny.
Odpovědět
@berusicka222 i my s manželem se spíš míjíme a někdy cítím,že jsme spíš manželé jen na papíře než v reálu,a večer si taky už nechce povídat,jen tak unavený,že povečeří,mrkne na tv a taky u ní usíná.Co je to za manžel.život?
Odpovědět
Ahoj berusicko, nabizim pohled z druhe strany - pomerne casto se z prace (mam dve) vracim po osme i pozdeji a jeste dodelavam skolu, takze podle toho vypada i nas rodinny zivot. Snoubenec pracuje asi do peti, maximalne sesti hodin. Navareno obvykle nema, uklizeni honim po vikendech nebo kdyz nemam praci/skolu, spolecny volny cas casto travim pripravou do skoly, delanim vlastnich veci nebo praci. Tenhle zivot jsem si vybrala ja, on k tomu prisel jak slepej k houslim. Vim, ze v nasledujicich letech se tohle nejspis nezlepsi (predpokladam, ze skolu dodelam, ale zase bude vic prace - doufam). Co je podstatne - snoubenec tohle vi a je s tim srozumen. Svuj volny cas vyplnuje svymi konicky, navstevuje rodinu a podobne. Ja se mu to snazim vynahradit. Ono se strasne snadno rekne - jestli ti na tomhle vztahu zalezi, pracuj min. Vetsina lidi nezustava dlouho v praci proto, aby nemuseli byt s partnerem. Zpravidla je prace dlouho do vecera/noci predpokladem pro to, aby byla dobre odvedena. Nejdriv jsem se dost trapila, ze to memu snoubenci bude vadit, ze me kvuli tomu dokonce opusti, ale pak jsme si to vyrikali a funguje to (snad) dobre. Jinak znam lidi, kteri z prace snad nikdy neodchazi pred desatou (a take maji rodinu) - takze prace max. do osmi mi prijde jeste docela v pohode. U chlapu je to podle me jeste o necem jinem, prece jen jsou na rozdil od zen pod vetsim tlakem co se tyce vydelavani penez a zabezpeceni rodiny. Chapu, ze neni jednoduche zvladat odlouceni, ale myslim si, ze co mozna nejvetsi shovivavost je v tomto pripade na miste. Z prace jednoho prece urcite profituje i druhy.
Odpovědět
Článek se načítá
@ketrinka242 Verim, ze to muze byt neprijemne, ale - nezlob se - neprijde mi uplne fer ta veta "od nej je pomoc nula". Prece diky jeho praci mate hezky zivot? (nevidim do toho, treba nemam pravdu, jen to na me tak pusobi) Jinak psychicky natlak na partnera ohledne delky pracovni doby pro nej muze byt dost stresujici.
Odpovědět
Profilova fotka
jeja..však sem to nemyslela zle..možná to tak vyznělo..spíš jako s nadhledem když to vidím vůči jiným holkám,co maj manžela ve tři doma,jedno dítě,babičku a vzdychaj,že nestíhaj..já svého muže miluju a nestěžuju si.byl vždycky workoholik a prostě to k němu sedí :-)
Odpovědět
@ketrinka242 Tak to jo, to uplne chapu :-) Ono je to vzdycky neco za neco, vsichni bychom chteli praci, ktera je slusne placena, s rozumnou pracovni dobou a jeste nas bavi. Drzim palce, at dvojcata zvladas co nejlip :-)
Odpovědět
Jeste jsem si vzpomnela, ze jsem slysela historku o chlapovi, ktery byl skutecny workoholik. Mel manzelku i milenku - manzelce rekl, ze je u milenky, milence zas, ze je doma, a pritom byl celou dobu v praci :-)
Odpovědět
opravdu moc děkuji za vaše postřehy, určitě je to přínosné i pro nějaké další holky, bydlím na malým městě, takže tady pracovat do pěti je docela dost ne třeba jako v Praze, kde je pracovní doba zase asi trochu jiná. Proto jsem ráda i za jiné srovnání. Bohužel slýchám i od okolí, že ten můj toho má moc, hodně pracuje a měl by se Ti víc věnovat. Je pravda, že to třeba říkají i Ti, jejiž manželství zrovna ukázkové není.
Odpovědět
@double_gradient Je fajn, to vidět i nezaujatě z druhé strany a věřím, že máš svého snoubence určitě moc ráda ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@berusicka222 Můj chlap maká přes 2 roky v Praze. Krátce po nástupu, odešel jeden zaměstnanec a jeho zakázky přešly na něj. Jak to vypadá? Vztává ve 3:30, aby v 5 už byl v práci a kolikrát tam sedí ještě v 21 večer. Přesčasy mu samozřejmě nikdo neproplácí, ale když hoří termín, musí se čas položit na oltář firmy (to je heslo jeho šéfa). Výsledek? Po dvou letech odmítá podepsat novou pracovní smlouvu, pokud firma nepřistoupí na jeho podmínky ... a světe div se, vzhledem ke specifikčnosti zakázek, jde najednou všechno ... takže od května bude přítel pracovat z domu (druhý konec republiky), aby mohl trávit čas se mnou :-) PS. všechno je to z jeho hlavy, mě to po dobu studií ani nepřišlo, byla jsem zaměstnaná školou a hledáním praxe, ale teď po škole, mi opravdu hodně chybí ... nemám s kým sdílet nadšení z kdejaké blbiny, chybí mi i obyčejný nákup potravin s ním Během studíí jsme spolu 3 roky normálně žili v Brně, pak přišlo jeho první zaměstnání, naštěstí blízko, a já měla rozvrh jen do středy, takže většinu týdne jsem mohla být s ním, ale pak přišel krach firmy a nabídka z Prahy (v dnešní době, lepší jakákoliv práce, než žádná) a najednou vztah na dálku :-( cesta dlouhá, jízdenka drahá, bez mobilu a pcčka bych asi umřela ... ale abych odpověděla na Tvou otázku - NE, o rozchodu jsem nikdy neuvažovala! ani na sekundu, je to ten nejlepší chlap na světě, alespoň pro mě a miluju ho
Odpovědět
Profilova fotka
Když to tak čtu tak pátá hodina to je opravdu luxusní hodina. My to máme zase opačně. Já začínám v 7:30 a končím ve 20 někdy ve 20:30. A jako soukromý učitel aj se bohužel nemuzu zvednout všechny povyhazet a hodit si nohy na stůl. Musím sedět, poslouchat, to znamena100% se koncentrovat na kazdého studenta zvlášť. Jediná výhoda je, že pracuji doma.
Odpovědět
@ketrinka242 Ty brďo, tak to ti teda nezávidím :(
Odpovědět
Profilova fotka
Trochu z jineho soudku. Manzel ma svoji vlastni firmu, dela komplet strechy. Rano odjizdime spolu cca v 7:30 ja jsem zamestnanec a delam v prumeru klasickych 8,5h denne. On prijizdi domu za tmy. V zime je to logicky driv. V lete nekdy i kolem 21h. V lete pracuje i v tech nejvetsich vedrech, v zime kdyz je prace i v mrazu, snehu...atp. Vikendy pro nej prakticky neexistuji. Od svatby /8.zari 2012/ nemel do Vanoc jediny volny vikend... Je pravda, ze vikendy si hodne planuji podle sveho a kdyz ma nahodou volno, tak se mu prizpusobuji a moje plany odkladam - i kdyz taky ne vzdycky. Dovolene vzdy travime spolu a o to je to hezci. Takoveho jsem si ho nasla a takoveho ho mam rada...spis mu vzdy rikam, aby se neudrel, ale ma svoji hlavu a chce mit urcity standard. Hodne kamaradek a znamych toto nechape a rikaji, ze by se jim to tak nelibilo...nevim, nam to tak vyhovuje. Na druhou stranu je svym panem a vi, ze cim vic a rychleji udela prace, tim se mu to otoci na penezich. Nevim, mozna mi to prijde normalni i proto, ze jsem v tom tak vyrustala. Tatu jsme taky skoro nevideli, o to pak byly lepsi ty chvile kdy jsme byli vsichni spolu :-)
Odpovědět
@marketajuppova můj manžel taky dělá střechy,takže vím o čem píšeš,taky je v práci od rána do večera celý týden,dovolenou co ho známe ještě neměl,takže dovolenou trávím sama,stejně tak i jiné dny,vídáme se až večer v posteli,vždycky mu říkám,at dává na sebe pozor at se mu nic nestane,ty vedra jsou dost nebezpečné.
Odpovědět
Profilova fotka
@ev31 Presne tak... I Kuba rika, ze vedro je horsi jak zima. Navic ja mam muze adrenalinovyho fanatika, takze je pro nej uplne super kdyz delaji na 4patrovym cinzaku. Ja trnu hruzou a on se bavi.... Nemame to jednoduchy.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak u nás je to asi takhle-nastávající dělá 12hodinové směny a já mám 12hodinové služby také.Takže se doma bud míjíme nebo spolu vstáváme 4.30 a pak se vidíme před 19h kdy se sejdem doma.Ale nemáme čas pouze pro sebe,jelikož už máme 2 děti,z toho školáka,takže dojdem večer domů a ještě musíme "pořešit" děti-školu,úkoly atd atd atd....když já mám volno,můj dělá,když můj má volno dělám zas já. :-( Dnes jsme měli po xx době společné volno,ale můj drahý místo aby odpočíval a užíval si rodiny šel zpravovat auto a pomoct mojí mámě na barák. Ale musím říct že on si nestěžuje,byl spokojený že zvládl plno práce co měl v plánu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já bych teda tvého muže dle popisu nenazvala workoholikem. Nevím, v kolik odchází z domova, ale končit v práci v pět hodin je celkem luxus ne? Jinak, nech to usadit a ať si zvykne na tu práci a uvidí se. Já měla období, kdy jsem byla dva měsíce v kuse furt na služebkách, takže jsme si třeba jen skypovali a psali po netu. Ale tak už to k mojí práci patří, když jí máme zrovna hodně. A bohužel, v dnešní době to tak je. Jestli se chce člověk uživit a trochu se zabezpečit i do budoucna (což u chlapa chtě nechtě ještě o něco větší závazek - pokud on není na rodičovské), tak se ten volný čas obětovat musí :-(. Jestli se dostanete spolu na dovolenou a jde s tebou i na veletrhy, je to dobře :-). Držím palce, ať se to nějak dobře vyvrbí :)
Odpovědět
@marketajuppova to já se o něj taky bojím,když dělají ve výškách,rovna ted dělají ve Zlíně budovu č.15-bývalá budova ve Svitu,manžel říká že při takové práci nemůžeš myslet na to,že máš strach z výšek,jinak by tu práci nemohl dělat,akorát mě štve jak se stravuje-ráno posnídá,nesvačí a obed mají ve spěchu,odpoledne žádná svačina,po práci zajde s bratrem na pivo a večeři si dá těsně před spaním,takže celý den vlastně nic nesní,to je o žaludeční vředy,ach jo :-(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Předtím, než jsem potkala svého nastávajícího, jsem měla vztah s povahově úžasným mužem, ze kterého se ale po docela krátké době vyklubal WORKOHOLIK. :-( Pracoval jako ajťák -> přišel z práce, zapnul PC a na něm si dělal dál svou práci klidně až třeba do 4 do rána (a to přitom ráno vstával do práce). Sexuální život šel tím pádem totálně do kopru a já začala být čím dál nešťastnější. Nakonec, ačkoliv jsem ho měla moc ráda, jsem odešla - NEŠLO TO. |-| Došlo mi, že život vedle někoho, komu je milejší trávit celý volný čas s počítačem, nechci. Dost mě to zpočátku bolelo, ale osud mi NAŠTĚSTÍ chvíli nato nadělil mého miláčka, kterého si za necelý měsíc beru. :)
Odpovědět
Profilova fotka
No, mam doma tak trochu workoholika... Ale tim ze jsme tak trochu workoholici oba dva a ve stejnem oboru tak nam to ve vztahu ani trochu neprekazi :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?