Doba chození před svatbou. Po kolika letech se berete?

My jsme spolu už 10 let a 7 let spolu žijeme, zatím bez dětí..Takové to kouzlo zamilovanosti a vášně už u nás není, ale samozřejmě se milujeme, proto se taky bereme :-) Jen, že už to nebude taková romantika, jak kdyby jsme se vzali pár let zpátky...Jak jste na tom Vy??
Odpovědět
1
2
@linda26 Koukni sem: http://www.beremese.cz/diskuse/tema/p...
Odpovědět
bubbi díky, ale mě šlo spíše o to jaký je rozdíl svatba po roce a po více popř.10letech, když už v tom není ta zamilovanost...spíše ty pocity, ale špatně jsem to tady formuvala..
Odpovědět
@linda26 Jo tak :-) my se brali po 4 letech, kdy jsme spolu skoro celou dobu i bydleli a taky už jsem nebyla rozechvělá nevěstinka, co se jí štěstím podlamujou kolena v očekávání něčeho strašně velkého ;-) Náš vztah byl bohatější o 4 roky společných prožitků (dobrých i zlých), takže jsem věděla, že si beru chlapa, o kterého se můžu opřít, mezi námi je opravdová láska a jsme schopni spolu fungovat při slunci i krupobití ;-)
Odpovědět
My se budeme brát po devíti letech. Zažili jsme spolu takový vztah na houpačce, chvíli dobře, chvíli hůř. Pocity štěstí, ale i smutek, rozchod, dva roky jeho pobytu v cizině. Ale teď spolu žijeme, jsme spolu osm let, chvíli jsme taky takový ten pár, co se moc miluje, ale zamilovanost je pryč. Ale pak se podívám na momentky, které nás někde zachytili a vypadáme a chováme se k sobě, že jsme spolu teprve chvíli. je to zvláštní, ale krásné. A z toho bych ho nejradši občas nakopla:)
Odpovědět
ahoj, my se taky budeme brát po 10letech, jestli to zas neodložíme :-) .Bydlíme spolu třetím rokem.Zamilovanost je pryč, ale zas jsme se posunuli někam jinak. Na svatbu a pak na děti se těšíme. Máme se moc rádi ;-)
Odpovědět
ahoj,my jsme se vzali po 19měsíční známosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my se poznali 2004, pak rozchod, znovu jsme spoolu začali červen 2005, zasnuby květen 2007 a svatba červen 2008. Takže po nějakých 3 letech :))
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
ahoj my se bereme po 6,5 přesně na den je to dlouho i přes to budu ale docela mladá nevěsta (23)
Odpovědět
Profilova fotka
o svatbě to budou 4 roky, moc se těšíme, jsme stále zamilovaní a se svatbou spolu začneme bydlet :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Letos v dubnu spolu budeme 7 let, naštěstí bez přestávek...loni jsme sice měli hodně kritický rok, ale řekli jsme si, že když jsme to spolu i tak vydrželi, tak že už se letos vezmeme :) Sice byly takové ty tendence jako jaké by to asi bylo být s někým jiným (protože jsme oba toho druhého první partner) ale já jsem si třeba uvědomila, že i když On není bez chyb (tak jako nikdo z nás, i já mám spoustu chyb), tak i přesto si myslím, že je to úžasnej chlap, se kterým chci mít rodinu a kterýho miluju :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jsme spolu 10 let, 7 let spolu žijeme (napřed v bytě, nyní v domě), máme dvě děti...vzali jsme to tak nějak pozpátku ;-) samozřejmě už se mi z něj nepodlamují kolena, ale zase se nemusím bát, že se tou svatbou něco změní. je nám spolu dobře.
Odpovědět
My po skoro 7. Mezitím jsme byli oba každý v jiný čas na půl roku na stáži v zahraničí, docela od sebe odříznutí… http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
budeme se brat presne po dvou letech a dvou mesicich.. bydlime spolu skoro od prvniho dne :-D prozili jsme toho vic nez vetsina paru co spolu jsou mnohem dele, a jsem si jista, ze tohle je ON. a miluju ho kazdym dnem o neco vic (a vim, ze u nej je to stejne) :) a nemuzu se dockat svatby (jeste 100 dni) Ja za sebe - vzdycky jsem se chtela vdavat po dvou, trech letech chozeni. Kdy uz ma clovek sanci toho druheho docela dost dobre poznat, ale porad to doutna vasni a je tam jeste trochu slepe zamilovanosti. jsem rada, ze ten muj to vidi stejne.
Odpovědět
My jsme se vzali přesně na sedmé výročí po třech letech bydlení v samostatné domácnosti a třech letech společného bydlení u rodičů (jsme spolu od šestnácti). Věděli jsme do čeho jdeme, žádná zásadní změna ve způsobu našeho života svatbou neproběhla, kromě změny pocitové. Přesto pro nás byla svatba úžasná, romantická a krásná záležitost a manželství si moc užíváme. Asi úplně nemůžu říct, že jsme zamilovaní jako na začátku, ale myslím, že teď máme mezi sebou něco ještě krásnějšího, hlubšího a intenzivnějšího. Takže za sebe jsem ráda že jsme se vzali po sedmi letech a ne třeba po dvou, protože jsme ten vstup do manželství dokázali pořádně ocenit a užít si ho což by v našem případě po těch dvou letech asi úplně nešlo. Nemyslím si, že svatba po více letech musí být nutně méně romantická, nebo méně intenzivní než svatba po kratší době. Záleží jen na tom jak to ti dva pojmou, jak to budou sami cítit. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, tak mi to máme přesně 2 roky 5 měsíců a 1 den po našem prvním randeti :-) :-) :-) Chtěla jsem se vdávat zamilovaná a to se mi asi zatím fakt splní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, tak mi spolu cca po měsíci začali bydlet a cca po 4 měsících mě požádal o ruku.. :D a bude to přesně 1 a dva měsíce co budeme spolu v den naší svatby... :D :D někomu to příjde rychlé ale my cítíme že k sobě patříme, a prostě se mlujeme.. :))
Odpovědět
my spolu letos v březnu oslavíme 11 společných let a v letos v září se bereme :-)
Odpovědět
My jsme spolu letos v dubnu 11 let a ještě se nebereme:-) Tak sem pak napíšu, po kolika letech jsme se brali:-D
Odpovědět
Profilova fotka
my se bereme 12 dní před našim 8 výročím a já jsem pořád stejně zamilovaná:)
Odpovědět
Profilova fotka
3 a 9 měsíců :-)
Odpovědět
Tak my se vzememe po 11 letech a dvo dětech:)
Odpovědět
Bude to necelych sedm let
Odpovědět
Profilova fotka
@buldrik máme to hodně podobně :) bydlíme spolu asi od 3.týdne vztahu,zásnuby byly po 4měsících, svatba byla přesně na 2,5roku. Taky jsme si toho prožili dost,možná víc,než někdo jiný za deset let a prostě jsme věděli,do čeho jdeme,měli jsme to pečlivě zvážené a věděli jsme,že spolu chceme zůstat a že k sobě prostě patříme,tak na co čekat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
budeme se brát přesně měsíc před desátým výročím 8-)
Odpovědět
My jsme to měli podobné - svatba na 12. výročí vztahu byla moc krásná. Rozechvěná kolena sice nebyla, ale zase na druhou stranu jsme si ten den mohli maximálně užít bez jakýchkoli pochypností o tom, zda si berem toho správného. Vše bylo tak strašně uvolněné... Ta svatba nás maximálně spojila a dodala našemu vztahu zase jiný rozměr. A i půl roku po svatbě si užíváme nově získané oslovení "moje ženo/můj muži". Ale i když toto takto bylo moc fajn, tak kdybych mohla vrátit čas, tak bych svatbu trochu předsunula... To jiskření už tam přeci jen nebylo... Takže milé nevěstinky, svatbu neodkládejte! ;) Sice je i po dlouholetém vztahu fajn, ale už to není taková ta jízda na vlně zamilovanosti...
Odpovědět
První byla po cca 6 letech vztahu, z toho 3 roky s dojížděním (Čechy - Morava) a 3 roky společným bydlením (ale u jeho rodičů a bez vlastní domácnosti), do něčeho takového už bych nikdy nešla. Měsíc po svatbě se už mluvilo o rozvodu. Teď se s přítelem budeme brát cca po 2.5 letech, prakticky od začátku vztahu spolu bydlíme a neměnila bych... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Brali jsme se skoro po 9 letech (bez dvou měsíců). Z toho šest let jsem studovala v Praze, jezdivala jsem domů v průměru na dva víkendy v měsíci, trávila jsem s ním i celé prázdniny. Ten vztah na dálku nás utvrdil v tom, že se opravdu milujeme. Možná i proto pořád vypadáme jako na začátku vztahu - držíme se za ruce, pořád si dáváme pusinky, pošťuchujeme se. A na svatbě? - nehli jsmese skoro od sebe, když ano, tak jsme se pořád na sebe dívali. A to spolu dva roky bydlíme! Myslím, že jediným mínus svatby po tak dlouhé době byla svatební noc - dali jsme přednost spánku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My se budem brát po 10 letech společného života - bez přestávky :-) Jsem opravdu ráda, že se bereme až po tom, co náš vztah prošel všemi těmi radostmi a starostmi, protože jen tehdy se ukáže, že si beru toho pravého. Vím, že to bude nejlepší otec na světě a že se na něj můžu 100% spolehnout. Před 5 lety jsme každý byli ještě trochu jinde, nepřemýšleli jsme o rodině a společné budoucnosti. Ale za ty roky se náš vztah neskutečně změnil - jen k lepšímu. Proto říkám, ikdyž tomu možná někdo nevěří, že ho miluji více než kdy jindy. Aby vztah vydržel, musí se na tom pořád a pořád pracovat. Neřešit kraviny, umět se hlavně společně zasmát., být hooodně moc tolerantní, nic nezakazovat. Na tohle vše jsme přišli až teď a myslím, že se budem brát v době, kdy mám pocit, že jsme zamilování jako na začátku, ikdyž je to jiná láska. A jestli se mi budou třást kolena, až ho uvidím v den svatby ? Možná i jo :-) Protože je krásnej chlap !! :-) Moc se těším.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme spolu přes 7 let (od mých 15ti let, od jeho 18ti) - z toho téměř 3 roky spolu bydlíme. Není to už taková ta bláznivá zamilovanost, ale opravdová a pevná láska. Máme opravdové štěstí, že jsme "dospívali" podobně, tudíž se náš vztah jen a jen zpevnil. Bereme se tohle léto (v září bychom spolu byli 8 let). Děti nemáme (máme pejska - to je takové naše miminko). Máme skvělý vztah, 100% důvěru a jsme si oporou. Je to i můj nejlepší přítel a vím, že lepšího chlapa bych nenašla. Bude to skvělý otec a manžel. A je mi jasné, že jak ho uvidím v obleku, tak mi ujede slzička (doufejme, že jen jedna), protože je to krásný chlap. Miluju jeho rodinu a on zase tu naší - jsme jedna velká parta. A náš vztah je lepší než na začátku - ano byla tam zamilovanost a viděla jsem jen jeho klady - ale teď vidím i jeho zápory ale i přesto ho miluju a vím, že to je i naopak - říkáme si naprosto vše, děláme před sebou naprosto vše, na začátku jsme se "kontrolovali" a "snažili se" vypadat dobře, teď jsme jací jsme a i přesto se milujeme. Moc se těším na náš svatební den. :)
Odpovědět
my jsme se brali po 3 letech. Hned od začátku jsme spolu bydleli, po 2letech zasnoubili, do roka se vzali a letos už budeme 10let spolu, z toho 7roků jako manžele a pyšní rodičové dvou princezen :-D :-D :-D :-D A ta bláznivá zamilovanost - ta už tady sice dávno není :-p , ale zato je zde porozumění, vzájemná úcta a samozřejmě láska. Podle mě by člověk se měl brát spíše z rozumu, než ze slepé zamilovanosti - ta odejde a zbyde holá realita. x-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?