Zničené vztahy kvůli svatbě

Pořád mi leží v hlavě jedna věc, a chci se svěřit,a zajímá mě co si o tom myslíte vy. Mám tetu se strejdou,.teta je taková fúrie,ale nikdy jsem s ní problémy neměla,a s jejich dcerou-mojí sestřenkou,která je o 5 let starší než já,jsem vždycky měla hezké vztahy,jako holky jsme si často psaly dopisy,jezdila k nám na prázdniny...Když u našich byla teta se strejdou na návštěvě rok před mojí svatbou,říkala jsem jim,že se chcem s partnerem za rok vzít,že je budu chtít mít na svatbě,a strejdu že chci za svědka. A slíbili mi,že přijedou,a strejda že za svědka půjde moc rád. Jenže rok se překulil,když mamka občas volala tetě,ta jí utvrzovala že přijedou,ale když se svatba blížila,neozývali se,a týden před svatbou jsem jim psala sms,jestli to teda platí,a oni se neobtěžovali mi napsat jediný vysvětlení,jen přišla sms: " NE." Přišlo mi to nefér,ale řekla jsem si že teta dělala vždy naschvály. Co mě mrzelo,že nám neposlali ani blbý blahopřání k svatbě,přitom když se měla kdysi vdávat sestřenka,naši jí koupili i blahopřání,i svatební dar (ale z její svatby sešlo,ženich svatbu zrušil týden před svatbou). Na podzim jsem si řekla,že sestřence napíšu dopis,jak se má a tak,chtěla jsem obnovit kontakt. Sice odepsala,ale dost chladný dopis a napsala mi že až bude mít čas,že mi napíše email-dodnes nic. A tak nechápu proč se takhle chovají? Hodně lidí si myslí že to je nenávist způsobená tím,že já se vdala,a ona je svobodná matka co dodnes bydlí s rodiči,a že tenkrát ji ženich utekl. Musím říct že i u dalšího příbuzenstva,kde mají holky svobodné a na ocet (nemají ani přítele),jsem se setkala s arogancí,nenávistí,zlobou,jen kvůli tomu že jsem se vdala (za svobodna to bylo v pohodě). A taky neposlali gratulaci. Co si o tom myslíte,zažila jste to taky některá z vás?
Odpovědět
ty bláho... to mi z jejich strany přijde jako dost malicherný důvod (jestli je to tak - že mají dceru na ocet a ty se vdáváš)... a co strejda? měl jít za svědka, to nevysvětlil?
Odpovědět
@verunkajsemja Jo tohle se dělo vždycky...mamka když se vdala,příbuzní byli naštvaní,když se měla vdávat i její sestra (moje teta),tak to jejich sestřenice nemohla přenést přes srdce,že by ony dvě měly být vdané,a ona sama na ocet,tak rychle přemluvila ona i její rodina jejího přítele,kterého znala dva měsíce,aby si jí vzal. A termín si dali týden před svatbou mojí tety,jen proto aby nebyla vdaná jako poslední. Stejně to musely být fofry,když měli na nachystání svatby pouhé dva týdny:-D
Odpovědět
@verunkajsemja Neuvěřitelné kvůli jakým "hloupostem" se rodina dokáže takto odcizit... Je to hodně smutné...
Odpovědět
@elekthra No nevysvětlil,tenkrát když tu byli,tak strejda byl šťastný že ho chci za svědka,prý to je pro něj čest,a hned vymýšlel co na svatbě udělá za legraci...no a pak mi od něj došla jen ta sms "NE". Ani nenapsal ahoj,prostě jen NE. Naši si myslí že to ani nepsal on,ale teta,pořád mu kontroluje mobil,a kdyby ji neposlechl,měl by peklo,už kolikrát ho teta majzla paličkou po hlavě,nastříkala mu pepřák do očí...jenže já si myslím,že kdyby strejda byl charakter,mohl mi napsat tajně vysvětlení,nebo i to blahopřání mohl poslat tajně.
Odpovědět
Tak nevím, zda mám nějak enormně hodné a laskavé příbuzné a kamarády, ale toto jsem opravdu nezažila. Na druhou stranu chápu, že může být někdy problém přát druhému štěstí, když se mně osobně v dané oblasti nedaří. Zažila jsem to sama třeba po potratu, kdy jsem nebyla nějakou dobu schopná navštěvovat příbuzné a kamarádky s malými dětmi. Každopádně - jsou to všechno vlastně jen Tvoje domněnky a důvody mohou být úúplně někde jinde (mohlo se jim něco ošklivého přihodit, někdo Vás mohl pomluvit, možná jsi během příprav udělala nebo řekla něco, co se jich citelně dotklo atd....). Asi bych zkusila udělat maximum v tom smyslu, že bych se jich - velmi zdvořile - zeptala na rovinu, zda jsem jim nějak (ač třeba nechtěně) neublížila. Asi bych to zkusila nejdřív se strýcem (bez asistence tety a dalších). Mám takové tušení, že by mohl být nejupřímnější - pokud jsi ho chtěla za svědka, máš k němu asi nejlepší vztah a chlapi bývají přece jen přímější. Přijde mi totiž zvláštní, že vycouvali na poslední chvíli, když byli celou dobu milí a slibovali , že přijdou. Takový poslední pokus a pokud by ani to nezbralo, už bych se o další kontakt nepokoušela.
Odpovědět
Abych byla uprimna, nechapu ani jednu stranu. Ty chces stryce za svedka, ale s jeho stranou komunikuje jen tva mamka a ty se az tyden pred svatbou vzmuzes na smsku? To jim neslo zavolat a pozvat je, poslat jim pozvanku nebo neco takoveho? Mne to pripada z tve strany neuctive, ze jsi je zrejme ani nepozvala, ac jsi chtela stryce za svedka. Takze bych na tvem miste byla opatrna s tim duvodem, ze je tva sestrenice na ocet. Jsou to jen tve domenky. Dokud, pokud te to zajima, se neodhodlas s nimi komunikovat (telefon, osobni schuzka), nedelej zavery...
Odpovědět
@verunkajsemja Ano, to s tím pozváním a komunikací před svatbou, jak píše @kacenkakaca, mě taky napadlo... to se jich mohlo dotknout...
Odpovědět
@kacenkakaca Já s nima kolikrát mluvila po telefonu,a bylo vše ok. A i pozvánku jsem jim poslala,všechno prostě bylo v pořádku. Vážně tomu nerozumím.
Odpovědět
Já teda moc nerozumím uvažování, že někdo někomu závidí svatbu, respektive že má někdo za to, že být vdaná je "něco víc", a že ta, která vdaná není, a navíc chudinka nemá ani přítele, tak je "na ocet". Bože, nejme v 19. století. Myslím, že problém bude někde jinde.
Odpovědět
@stastnevdana Já tomu taky nerozumím, ale fakt jsou asi lidi, co tak můžou myslet... Moje babička mi poprvé v životě řekla, že je na mě pyšná, až když jsem se zasnoubila (a to jsem mohla vzteknout, všechna školy, kariéra, nic, dokud jsem byla chudinka stará svobodná :-D :-D )
Odpovědět
@zorro4 Je fakt, že dost často mám pocit, že z pohledu okolí je mým největším životním úspěchem můj manžel. :-D U ty starší generace to možná i chápu, ale zaráží mě některé vrstevnice, které mají pocit, že když jsou vdané, tak jsou něco víc, a všem svobodným chudinkám nezbývá nic jiného, než jim jejich rodinný stav závidět. Takže za každým problémem vidí hned závist okolí.
Odpovědět
@stastnevdana Souhlasím a hlavně mi připadá zvláštní , že otočili tak najednou - zničehonic. Kdyby za tím opravdu byla závist, pak bych čekala, že se budou tvářit kysele od začátku - od první zmínky o svatbě (minimálně strýc se asi nepřetvařoval a byl pozváním opravdu potěšen). Případně - kdyby se opravdu přetvařovali a na svatbu jít nechtěli, tak bych čekala, že v tom (v té přetvářce) budou pokračovat a na něco se vymluví. Tou strohou odpovědí ale dali dost demonstrativně najevo, že je něco špatně, že se jim něco nelíbí...takže by mě opravdu zajímalo (na místě tazatelky), proč ta náhlá otočka o 180 st. a zeptala bych se na rovinu.
Odpovědět
Článek se načítá
@strelenka No oni možná mysleli že ze svatby sejde, protože před 7 lety jsem se měla vdávat,ale naštěstí zavčas jsem poznala že přítel má dluhy a je alkoholik,tak na svatbu nedošlo. A tak si třeba mysleli že to nevyjde ani tentokrát,a když jo,tak byli nemile překvapeni.
Odpovědět
Ještě mě napadlo,jestli v tom nemá prsty moje švagrová. Je to hrozná mrcha jako teta,ty dvě si padly do noty a jsou spolu pořád v kontaktu. Když strejda s tetou byli u těch našich,tak jsme si všichni šli sednout do restaurace,a byla zábava,já se skvěle bavila se strejdou,teta to špatně nesla a švagrová ještě hůř,protože vždycky chce aby byla středem pozornosti ona. No a teta se se strejdou pak pohádala,a mamka mi říkala že zaslechla jak se teta s mojí švagrovou baví,že jsem ku*va. Dokonce můj bratr za mnou přišel že švagrová o mně prohlašuje že jsem strejdu sváděla. Což je blbost,on sice není pokrevní příbuzný,ale tohle se přece nedělá,a nikdy žádná flirtovací narážka nepadla. Tak jestli ten pes nebyl nakonec zakopaný v tom. Ale i kdyby,proč by ten rok předstírali že přijedou?
Odpovědět
@verunkajsemja tyhle uvahy jsou naprosto zbytecne, jinak nez primou konfrontaci nezjistis, co je duvodem zmeny jejich chovani. Takze jim zavolej nebo se s nimi sejdi a uvidis.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mého názoru to je jen závist a žárlivost. V takových chvílích se člověk teprve projeví jak moc ti přeje ve tvém životě štěstí. A pokud dali na nějaké pomluvy tak je to škoda. Lidi kolikrát věří co se kde šustne, ale měli by spíš používat vlastní mozek.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?