Posvatební párty. Jak to udělat s dary a zvyky?

mám dotaz,minulý pátek jsme se vzali,jen se svědkama a ted v sobotu děláme oslavu pro rodinu a kamarády...jen bych potřebovala poradit,když se na svatební hostině třeba posílá bota na svatební dary a takové ty zvyky,jak to udělat tady,když je týden po svatbě ;-) jestli udělat nějakou krabici a vtipně ji popsat,aby všichni pochopili,nebo jak,původně to totiž byla narozeninová party,o svatbě nikdo nevěděl...díky za rady :-)
Odpovědět
Ty jsi nikoho nepozvala na svatbu a teď čekáš dary? :-(
Odpovědět
a budou vědět teda, že jdou na posvatební párty nebo ne?
Odpovědět
Tak jestli to má být jakože náhrada svatební hostiny pro rodinu a kamarády, (když jste se chtěli brát jen ve 4) měli byste jim to říct. Jinak se dočkáte maximálně flašek a bonboniér 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud neví o tom, že to nebude narozeninová párty, ale vlastně oslava svatby, určitě jim to říci, nebo nějak vtipně poslat např. email s pěknou svatební fotkou. Určitě se připraví a nakoupí vám nějaké svatební dary, ale pokud preferujete peníze, zkuste jim to také lehce naznačit (my jsme například požádali o příspěvek na svatební cestu a bylo to trochu formou hry a hádanky, kdo uhádne destinaci). ;-) Pokud to chcete udržet jako překvapení a odhalit to až na "narozeninové" párty, nezní to špatně, ale posíláním střevíčku docílíte jen toho, že většina nepřipravených lidí, kteří by vám něco moc rádi darovali/přispěli vám nebudou mít u sebe daný obnos a budou se cítit vážně trapně :-| Hodně štěstí :-)
Odpovědět
No nevím co čekáš- jestli pořádáš oslavu a svatbu plánuješ jako překvapení, tak nemůžeš čekat nějaké dary od pozvaných... A upřímně nevím jak to oznámit dopředu, aby to vyznělo rozumně- pokud třeba zveš jen malou část rodiny, tak bych jim to oznámila osobně, pokud více lidí, tak nevím... Už jsem tu viděla oznámení po svatbě, ale ono taky záleží jak to plánujete- jestli akci v hospodě někdy navečer nebo akci s obědem, dortem, večeří...
Odpovědět
Ja kdybych nechtela nikoho na me svatbe,tak by mi bylo dost trapny po nich pak chtit jeste darky :)
Odpovědět
@kaven je blby nikoho na svatbe nechtit, udelat to v tajnosti a ted tahat z ostatnich dary.. prijde mi to ciste zistna zalezitost.
Odpovědět
Profilova fotka
to je celkem prekerni situace. Kdyz to ti lide necekaji, tak samozrejme na to nebudou pripraveni. Kdyz take vezmu v potaz jak se nekteri hoste chovaji na svatbach, na ktere jsou pozvani nekolik mesicu dopredu - a nejsou schopni dat jakykoliv dar (rozumej zadny dar), ci daji takovy "aby se nereklo" (a zbavi se tak treba i nepotrebnych veci z domacnosti ;-) ).. Ja byt Vami, tak jim dam vedet _predem_, ze to je narozeninova/svatebni party, ale necham to na nich - trebas mejte truhlicku s nejakym hezkym napisem pro prani na malem stolku, kam se daji dat i pripadne darky. Nechte to na lidech, at Vam daji co chteji, rozhodne bych nic nenaznacovala a uz vubec neposilala strevicek. ;-) Kdyz uz, tak muzete zkusit pripravit trebas vtipnou tombolu (to bych asi jeste vzala jako host na takove narozeninove/svatebni party "narychlo") Vsechno ostatni muze lidi nejenom urazit, ale take pusobit dost zistne..... ;-) A nikdo nedava rad, kdyz "musi". Vsichni davaji mnohem radeji, kdych chteji a kdyz je to od srdce. ;-) Pripravte si take historku/vysvetleni toho, proc to byla tajna svatba (muze to byt jen "chteli jsme" ;-) lide se budou ptat a bude jim to divne ;-) tak si vymyslete neco verohodneho a toho se drzte - srucne rucne :-))
Odpovědět
My budeme mít taky svatební afterparty, protože svatba bude jen ve dvou v zahraničí, ale nikdy by mě nenapadlo chtít po lidech, které tam pozveme nějaké dary. Bude to prostě party na zahradě - prase a sud s lidmi, které máme rádi. Samozřemě když někdo něco přinese, určitě to potěší ;-) Všichni pozvaní budou o svatbě vědět z pozvánky, aby věděli, co s nimi chceme slavit 8-)
Odpovědět
Já osobně bych dary nechtěla, když jsem je na svatbu nevzala. Ale tak každého věc no. Pokud o tom rodina ví, tak je určitě dobrý na tu oslavu alespoň vytisknout pár svatebních fotek a vyvěsit, aby jim to bylo jasný a na tu krabici pro dary určitě taky něco napsat, jinak to nikomu fakt jasný nebude. Ale upřímně říkám, já jako nepozvaný svatebčan bych se urazila, kdyby po mě někdo chtěl takhle dar. A přiznám se, že když už bych něco dala (což bych si asi hodně rozmyslela) , tak bych se rozhodně nepředala. Nepřijde mi to fér. Ale jiný kraj, jiný mrav. Rozhodně by ale měli vědět předem, že jdou na posvatební party, protože jinak přinesou bonboniéry a flašky vína a na nějaké finanční dary připraveni nebudou a může vzniknout dost trapná situace.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?