Žije tu někdo v Holandsku?

Ahojky, najde se tady někdo, kdo žije nebo žil v Holandsku?
Odpovědět
1
2
10
Profilova fotka
Ahoj, ja ziju v Holandsku. :-)
Odpovědět
Barik, zila jsem v Groningenu a pak Harenu (vesnice u Groningenu). Libilo se mi tam (az teda na to pocasi :-D ), ale trvale bych tam zit nemohla (hlavne kvuli jazykove bariere, pac nizozemsky jsem se neucila), kazdopadne na dovolenou je NL vyborne ;-) Taky se mi libilo, jak loajalni a ferovi Nizozemci byli a samozrejme me mile prekvapil jejich liberalni pristup :-)
Odpovědět
Já jsem taky zila v Groningenu a Harenu, pul roku :-) doted tam mam zname se kteryma se stykame x-)
Odpovědět
Markusko, fakt jo? =-) Mne prave vsichni rikali, ze Cesku jeste nikdy nevideli.....kdy jsi tam byla? Ja v 2004-05
Odpovědět
Já letos od ledna do cervna :-) Dokonce jsem tam poznala jednu Cesku, ktera tam zije uz 10 let a provdala se tam :-)
Odpovědět
Jinak jsem si zamilovala oliebollen, krentenbollen, stroopwafels, a ty jejich ostatni pochutinky… taky jsem tam trochu pribrala z toho ]-( . Pocasi nekdy dost svadi k depresim :-D . Ale jinak Holandsko stejne miluju x-)
Odpovědět
Profilova fotka
JJ oliebollen v predvanocnim case jsou fakt bozi, taky jim nikdy neodolam. Stroopwafels posilam zakaznikum po Evrope po krabicich ;-) . Holky a jak jste se dostaly do Groningenu? Ja ziju v Achterhoeku a pracuji v Brede. Sever je nadherny, moc se mi tam libi.
Odpovědět
Markusko, ja tam taky znala jednu Cesku - nebyla to nakonec ona? Tenkrat bydleli hodne blizko centra Harenu, meli dceru (tenkrat ji byl asi rok), jmenovala se Hanka, jeji tchanovci vlastnili drogerii (Hanka s manzelem a dcerou bydleli v byte nad tou drogerkou)... Jaajaa - ja jsem tam delala aupair - byla to moje pata rodina v poradi :-D , jak ses tam dostala ty (zijes s pritelem/manzelem? Je Holandan?)
Odpovědět
jaajaa: ja jsem se tam dostala studijne pres univerzitu zanett: to je fakt vtipny ;-) protoze to Hanka fakt byla, holcicce uz jsou dnes asi ctyri roky, pak maji jeste dvou a pul leteho chlapecka a cekaji treti miminko ;-) Nad drogerii uz nebydli, ta uz je take jinde, a oni maji vlastni domecek v te novejsi casti Harenu. S jejimi rodicemi (ktere jsem poznala driv nez Hanku) se doted vidame, ja jsem k nim cely pulrok jezdila z Groningenu, kde jsem studovala, na navstevy a zamilovala jsem si je... a ted doufam, ze budou mymi cestnymi hosty na svatbe... ;-) udelali totiz toho pro me strasne moc :-) Svet je proste malinkatej x-)
Odpovědět
Profilova fotka
zanett: jj pritel je Holandan, prestehovala jsem se pred rokem a jsem tady moc spokojena. Teda holky, tak to jste na sebe dobre narazili. markusko: a co tady studujes??
Odpovědět
jaajaa: Ja uz jsem tam dostudovala, uz jsem doma |-| , byla jsem tam pul roku na programu Erasmus - obor psychologie na Rijksuniversiteit Groningen
Odpovědět
Profilova fotka
Aha, tak to jo, jsem si to blbe precetla. Tak hlavne ze se ti libilo.
Odpovědět
Článek se načítá
markusko, tak to je teda gol! Tak to fakt musi byt ona! Svet je fakt malej :-) Pamatuju, ze jeji manzel umel docela obstojne cesky...
Odpovědět
Jojo, to umi. Taky jsem koukala :-D . Jinak Hanky tchanovci stavi v Cesku dum, tak je to super, ze se muzeme setkavat i v CR :-)
Odpovědět
Markusko, tak Hanku pozdravuj, az se nekdy uvidite ;-) Nevim teda, jestli si me jeste bude pamatovat....Ale pamatuju, ze jeji tchanovci byli opravdu zapaleni do CR a o tom dome mluvila Hanka uz tenkrat, taky jsem koukala...
Odpovědět
Profilova fotka
znett: jaky to bylo byt au-pair v Holandsku? Me to totiz prijde uplne jine nez UK, kde je to bezne.
Odpovědět
Ahoj holk,ani jsem nečekala tolik oahlasů. Jsem tady totiž na au-pair, kousek od centra Rotterdamu, v městečku Capelle aan den IJssel, no a tak nějak nevím, jak tady sehnat kamarády a dovědět se víc o této zemi. Proto jsem tady a budu vděčná za každou radu a pomoc!!!
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj barik a co by jsi potrebovala vedet? ja bydlim za doetinchemem, to je od tebe trosku dal, ale pracuju u Bredy.
Odpovědět
No třeba bych ráda věděla, jeslti jsou nějaké portály nebo něco takového, kde mlžu najít nějaké Čechy žijící v Holandsku. A najít tak kamarády nebo průvodce do začátku, jsem tady taaaak sama nic a nikoho neznám.
Odpovědět
Profilova fotka
muzes se mrknout sem http://www.tsjechie.net/. Jak uz jsi tady dlouho?
Odpovědět
teprve 2 týdny!
Odpovědět
Profilova fotka
jeeeee, tak to se teprve rozkoukavas, neboj to se upravi. Budes chodit na nejaky jazykovy kurz? A jaka je rodinka?
Odpovědět
Jo na angličtinu, ale kurz začíná až v lednu. S rodinkou jsem měla zezačátku problém, ale už se to docela urovnalo. Mají totiž 2 náctileté dcery, 2 domy a spíš mě povyžovali za služku, což jsem nečekala. Tak jsem se proti tomu bouřila a jejich přístup se ke mě konečně změnil. DOkonce jsem po prvním týdnu hledala novou rodinu, ale asi se lekli toho, že jim uteču a hoooodně slevili a začíná se mi tu žít dobře. Uvidíme. Jela jsem tady hlavně kvůli tomu naučit se v kurzu jazyk, poznat jinou kulturu a tak. No ale s tím jazykem nevím, jeslti nebylo nakonec lepší jet někam do UK. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
takze holandstinu se ucit nebudes? no hlavne jestli jsi se s nima domluvila. Skoda, ze mas AJ az od ledna, v kurzech se daji potkat lidi. Myslim, ale ze v Rotterdamu je dost Cechu, podivej se na tom ceskem foru do starsich temat, urcite na nekoho narazis.
Odpovědět
Profilova fotka
A muzu se zeptat, proc u tebe vyhralo Holandsko?
Odpovědět
No vyhrálo právě kvůli rodiny, teda kvůli tomu co nabízela a tak. SKutečnost je sice nakonec trochu odlišná, ale uvidíme. V nejhorším plánuju odjet do UK po Vánocích, ale už se mi moc nechce měnit rodinu, zvykat si a poznávat nové místo. Fakt nevím...Jak se tobě tady žije? CO děláš a co holandština, je těžká na učení?
Odpovědět
jo a ty jsi byla jako au-pair v UK?
Odpovědět
Profilova fotka
V UK jsem byla na vysce a jako nanny, mela jsem skvelou rodinu, fakt stesti. Ale prijde mi prave uplne jine delat neco takoveho tady, Anglie je v tomhle preci jen o necem jinem. Pak jsem tam i po vysce pracovala a s rodinkou jsme stale v kontaktu. Jsem sem se prestehovala pred rokem, pritel je Holandan, poznali jsme se v UK a nejakou dobu letali mezi sebou. Holandstina- to by mohla byt kapitola sama pro sebe, ja se ucim porad, kdyz jsem se prestehovala, tak jsem neumela nic. Myslim si, ze pro radny zivot tady a pro to aby byl jeden plne akceptovany spolecnosti je nutnosti. Jinak se da uplne v pohode vyzit bez ni, ale to uz jsi urcite poznala sama. Jinak asi s rodinou se moc holandsky asi ucit nebudes vid? Tohle mi prislo na UK super, teda kdyz mas stesi na rodinu, ze se ti fakt s jazykem venuji, da se ucit s prckama doma atd.
Odpovědět
Tý jo, jak to tak čtu, tak si říkám, jestli fakt raději nevycestovat ještě do UK :-| Se z toho asi picnu!!! Každopádně děkuji za uřpímnou odpověď, budu muset nad vším ještě popřemýšlet!!!
Odpovědět
Jde mi fakt hlavně o tu angličtinu, ale vidím, že tady se ji asi moc nenaučím co?
Odpovědět
1
2
10
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?