Závislost na nosním spreji. Co mám dělat?

ahojky, jak se toho zbavit? Ja proste nevydrzim ten abstak, mam male dite a potrebuju existovat, ale to s plnym nosem proste nejde. Co si myslíte o pascích VOLNÝ DECH, jak je na to ted reklama? Tam je to prezentováno predevsim kvuli chrapani, ale ja bych to chtela, abych omezila ten spray:/ Je to címdal horsi. V kazde kabelce mam kapky, v kazde bunde, jen abych na ne nezapomnela. kdyz zapomenu, tak hned letim do lekarny si je koupit. bez nich uz nedokazu existovat.
Odpovědět
a jaký sprej máš - jako proti rýmě nebo jaký? já jsem sama na sobě vyexperimentovala, že ten sprej člověku nos sice uvolní, ale potom, když přestává působit, tak ho ještě víc ucpe - a tím tě nutí ho použít znovu... ty máš nějakou chronickou rýmu nebo alergii nebo proč máš pořád plný nos?
Odpovědět
taky to můžou být polypy a ty se vypalují =-)
Odpovědět
alishia:tak tenhle problem znam. mam celej zivot rymu a jednou se mi stalo, ze jsem na tech kapkach zavisla byla. no a zafunogovala moje pevna vule. rekla jsem si, ze si to kapat nechci a prestala jsem, dva dny to bylo priserny a pak se to uz bylo snesitelny....misto klasickych kapek jsem kapala morskou vodu nebo vincentku.neuvolni to ten nos tak jako normal kapky, ale zvlhcuje sliznici a to je taky dulezity..on se ten nos pak nauci s tim bojovat sam a pak clovek zjisti, ze zadny kapky nepotrebuje :-)
Odpovědět
ja mam sennou rymu, cas od casu a pak jsem zavisla na Nasivinu- jedine ten mi uvolni nos...vim, ze se nemaj dyl nez tyden, jenze jinak neni mozna dychat... A uz se mi nekolikrat stala divna vec, za mam treba sennou rymu 3-4 mesice a pak prijde nejake nachlazeni ( mam popripade antibiotika a jsem v posteli) a s tim nachlazenim mi i ta senna ryma odejde =-) nevim jako to, uz se mi stalo aspon 3x.... =-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja mam sennu nadchu a som zavisla na alergodile, ale nedavam si ho kazdy den ale raz za 2 dni
Odpovědět
Profilova fotka
Alishia - tak to známe z domova. Tohle měl jednu dobu náš mladej asi když mu bylo 16... Bylo nám pořád divný, jaktože je tak velký úbytek nosních kapek a já je pořád dokupovala a zase za chvíli nebyly, než jsme přišli na to, kam mizí... Měl to od nás zakázaný pořád si stříkat do nosu, ale on měl pocit, že když si prý nestříkne, tak neusne a udusí se... Hlídali jsme ho a on si místo cigaret a jinejch blbostí a nezbytností, za který puberťáci utrácej, kupoval ze svýho kapesnýho bez našeho vědomí nosní kapky. Zjistili jsme to úplnou náhodou, protože on trubka se tak bál ty prázdný lahvičky vyhazovat, že si je skladoval ve skříni mezi tričkama... Takže jsem ho čapla, ty lahvičky si musel dát do igelitky a šli jsme na ORL a tam to všechno doktorce musel vyklopit... Doktorka pochopila, o co mi jde, mrkly jsme na sebe a zahrála na něj dobrý představení s tím, že si vyslechl sáhodlouhý informace o tom, jak je to nebezpečný a co z toho všeho si může přivodit. Šel odtamtud s očima navrch hlavy, a pak se kapek dlouhou dobu ani nedotkl. A teď už fakt jen v nejnutnějších případech rýmy. 8-)
Odpovědět
sem alergička na pyl, jenze ja vim ze to mam z tech kapek. Kdyz sem je nepouzivala tak to bylo v pohode, ale pak sem v zari lonskeho roku byla nemocna a zacala sem pouzivat olynth a najednou uz sem bez nich nemohla byt, stridam to z nasivinem, otrivinem, oxametem a ja nevim cim vsim. Ale uz nechci. Dvakrat uz sem to v zivote prozila a musela sem to takzvane pretrpet s tim ucpanym nosem a tim sem se vylecila. ale ted s malym detskem na krku to neni tak lehke:/ Musim se o nej starat a ne myslet na to ze se kazdou chvili udusim.
Odpovědět
alishia: nepomahal by ti castecne doma nejaky zvlhcovac vzduchu?
Odpovědět
Profilova fotka
olynth pouzivam aj ja ked som prechladnuta, nedavno som marodovala a doktorka mi predpisala sanorin. Tak odporne kvapky uz v zivote nechcem vidiet. Ked som si ich aplikovala 1x tak som sa skoro zadusila :-p
Odpovědět
sambucca: to nevim, ale manzel to nechce, protoze mame podkrovni byt a boji se ze by se nam tady delali plisne. nemam s tim zkusenost.
Odpovědět
alishia dusíš se, protože máš od těch kapek podrážděnou a nateklou nosní sliznici. Jediné, co můžeš udělat, je zahodit je někam kilometr daleko a stříkat si vincentku nebo něco podobného. Čím déle je budeš používat, tím horší to bude. Já tyhle olynthy a podobná svinstva nesnáším.
Odpovědět
mabi: taky je nesnasim a vim co dokazou. rada bych je zahodila nekam daleko, ale to bych na to potrebovala mit klid. sem z toho nervozni a jeste do toho, aby mi rvalo dite je proste nad moje sily. nevydrzim to a jdu zase nakapat:( Vincentka je k prdu:( tu pouzivam, teda dneska sem zacla. Kdybych aspon vedela ze to zitra bude lepsi, kdyz dneska budu abstinovat, ale mam pocit ze to same me ceka zitra a mozna furt:( achjo je to zacarovany kruh. Premyslim nad tema paskama pres noc jak sou v reklame, treba by to mohlo pomoct. co myslis?
Odpovědět
Článek se načítá
alisha vydrz to dva dny, pak to bude jen lepsi ;-)
Odpovědět
alishia, v prvni rade bych prestala kupovat synteticke preparaty z lekaren a kdyz uz musis neco pouzivat, pouzivej prirodni pripravek http://www.greenwave.cz/kategorie/zel... muj manzel ma na pyl a prach hodne blbou alergii, tak jsem mu koupila olej z cernuchy(cerny kmin se tomu taky rika), o kterem jsem cetla, ze muze snizit alergie az o 70%..koupis ho v prodejnach prirodni kosmetiky, vyrabi ho napr nobilis..http://www.nobilis.cz/index.php?page=detail&id=880
Odpovědět
catf a jak se ten olej pouziva?
Odpovědět
Já ti teda můžu dát radu, ale je to cesta do pekel. Jako alergička používám celoročně Nasonex. Jsou to nějaké sračky kortikoidy. A ty ti udrží nejen nos průchodnej, ale i předchází tomu, aby ti z alergie natekl. Stříká se poreventivně jedna ráno a jedna večer do každé nosní dírky. Napíšou ti to na ORL. A věř, že budeš mít navždy pokoj. Já ho teda stříkám furt, protože mám alergie nejen na pyly, ale i na roztoče, chlupy, prostě všechno možný, takže jsem mívala rýmu celoročně. Ani radši přesně nezjišťuju, co se mnou ty kortikoidy udělají po letech. Mám je i na dejchání. Manžel je zase bere kvůli Crohnově chorobě. Takže počítám, že jestli si někdy pořídíme děti, tak budou chlupatý po celým těle a budou mít dvě hlavy a tři ruce :-S . Jinak vincentku používám průběžně, když je někde suchej vzduch.
Odpovědět
mab tak to jsi teda drsna :-D :-D :-D to ja jsem teda radsi volila cestu zivota s rymou...nepamatuju si den, kdy jsem nesmrkala...ale apson nebudu mit divny deti :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovědět
premyslim co bych do toho rypaku nalila, aby to bylo lepsi. dojedu si koupit ty pasky volny dech. zkusit to musim, sice pochybuju o ucinnosti, ale treba to zabere.
Odpovědět
alishia a chodis s tim na alergologii?tam by ti mohli napsat nejakej prasek typu xyzal a ten by tu rymu mohl taky tlumit
Odpovědět
ale ja uz to asi tu rymu vubec nemam alergickou, ale jen proste od tech kapek. me se to zlepsilo s vekem, kdyz sem byla mala tak to bylo hrozny, ale ted uz nekolik let dobry, ja to mam fakt z tech kapek. Ale ted na me neco leze, takze se mi do toho dala jeste ryma doopravdicka plus ta natekla sliznice od kapek, a je to peklo. a zrovvna si vymyslim ze s tim chci zkoncit:)
Odpovědět
na alergologii se chystam uz sem tam asi dva roky nebyla.
Odpovědět
butt, olej se ji..1-3lzicky denne. alishia, mozna ze by stalo za to si precist neco o aromaterapii a koupit si aromalampu a eteraky, ktery za prvni desinfikujou vzduch(napr levandule) a cistej dychaci cesty(napr eukalyptus/tymian mix)..tech eteraku je samozrejme spousta druhu se specifickymi ucinky..
Odpovědět
catf dekuji, budu nad tim uvazovat :-)
Odpovědět
caft: to neni spatny napad s tema aromatickejma olejema. zkusim to . a zkusim i ty pasky na volny dech, snad s tim zatocim. uz me to vazne nebavi. furt cekam kdy mi zacne tect krev z nosu. To se mi vdycky nakonec stalo po olynthu, proto to ted ty kapky stridam.
Odpovědět
alishia počkej, až tuhle anabázi řekneš svojí alergoložce, ta ti naplácá na zadek :-D :-D :-D :-D :-D . Ten olynth je při dlouhodobém užívání pěkná sračka :-D :-D :-D :-D .
Odpovědět
tak sem to opet nevydrzela a do nosu strikat oxamet. ale namichala sem to s vincentkou, budu snizovat oxamet kapky a pridavat vincentku az skoncim na vicentce.) dobry plan ne?.) sem zvedava na realizaci. ale prvni rozredena davka zabrala paradne:)
Odpovědět
Tak to si nejsem jistá? Léky na lokální použití se nemají míchat. =-) No uvidíš. Ale tewda v životě jsem o takové závislosti neslyšela, rozšířila jsi mi obzory. díky. Já jsem asi závislá na svíčkové a na dortíkách :-D . Ale u mě není rady ani pomoci. :-D :-p
Odpovědět
Profilova fotka
ali: máš to podrážděný z těch kapek, řekla bych, že to je už spíše psychickýho rázu. Zkus jen tu vincentku nalejt do lahvičky po kapkách nebo spreji. Já bych to nemíchala. Eukalyptus do zásuvky nedoporučuju, je to hrozně silný,mě z toho začalo škrábat v krku a to to bylo na minimum. Zvlhčovač bych nezavrhovala,pokud větráte,tak by se plíseň neměla dělat. Možná by stačilo pověsit vypraný prádlo. A hlavně spíše spát ve studenější místnosti. To mi radila doktorka. Já mám zase úchylku na labelo,nesmím ho nikdy zapomenout a bez namazání pusy neusnu a když se v noci vzbudím,tak musim zase namazat. Jak nemám po ruce labelo před spaním,tak jsem nepříčetná... |-| Je to ale furt lepší úchylka než kapat kapky do nosu neustále.
Odpovědět
nojo vam se to rika:/ kdo nezazil nepochopi:( jen vincentka je k nicemu:( proste totalni ucpani a je to k nevydrzeni:( proste jak fetak. normalni abstak prozivam bez davky kapek. az bude mit manzel volno, tak zkusim znova prestat, ale takhle s vojtou na krku to nejde. hold musim jeste 3 tydny vydrzet, zatim zkusim snizovat davky. a uvidim. budu vas informovat.
Odpovědět
alisha ale ja jsem to zazila a radim ti to samy :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?