Začínám běhat. Posílejte rady, tipy

holky, rozhodla jsem se, že začnu chodit běhat. budu ráda za rady, tipy a pokec o všem, co s běháním souvisí.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj lennus - taky jsem se rozhodla neb jsem cetla clanek, ze behat se da zacit chozenim :-) ja totiz behani nesnasim...ale je to zrejme nejlevnejsi a nejsnazsi zpusob, jak se zacit trochu hybat :-) Takze jsem zacala - faze 1 - dlouhe a velmi rychle prochazky - faze 2 (dneska) nakup slusive mikiny :-D - faze 3 - dalsi prochazky s nekolika minutami behu... jak jsi na tom ty?
Odpovědět
ahoj :-) ja teda nebeham, ale nase telocvikarka nam nekolik let pravidelne opakovala, ze by se nemelo behat po betonu, ale jen v prirode na mekkem povrchu, jinak ze si znicime klouby (dopady na beton nebo tvrdy povrch pry zpusobuji nejake otresy, ktere klobum dost skodi) ;-)
Odpovědět
holky, já byla v pátek na maratonu, spíš taková recese, Lásky běh jak oslava prvního máje. běhlo se pět km a já to uběhla za 35 min. celou cestu jsem měla problémy s dechem, proto jsem si řekla, že chci zlepšit kondici a když i něco zhubnu, zlobi se nebudu. takže mě to nabudilo a zítra jdu do toho. proto se chci podělit o rady a zkušenosti a třeba se tady i trochu motivovat. chystám se už zítra ráno, tak půl hodinky. jinak celkem sportuju, jezdím na kole a bruslím, v zimě lyže, spinning a plavání, ale vše ne úplně pravidelně. chodívala jsem dřív doma, pocházím z vesnice, kde jsme bydleli u lesa. ale to už je dlouho a ráda bych se do toho zas dostala. dost dobré rady jsem našla na www.behej.com
Odpovědět
Profilova fotka
pravda - ty otresy se daji zmirnit dobryma botama, na tech by se asi nemelo setrit, pokud to clovek mysli opravdu vazne
Odpovědět
co jsem tam vyčetla za rady, tak jak píšeš yellowbanna, dobré boty. to je základ. já myslím dobré mám. pak se doporučuje u netrénovaných rychlou chůzí, nejprve tak 20 - 30 min., ale teprve po těch dvaceti min.se začínají spalovat tuky. pak obden třikrát týdně a časem přidávat až na hodinku. a běhat hlavně zvolna, aby se u toho člověk mohl normálně bavit. snad mi vydrží nadšení!
Odpovědět
Tak jsem ti sem Lennus chtěla hodit link na behej.com a už jsi ho našla sama. :-D Jinka jak píšeš určitě začít zvolna - koupit si boty na běhání (bez těch bych ani nezačínala a jestli máš větší prsa tak i sportovní podprsenku - tu mám problém splašit, aby vážně seděla a nikdy nedřela) Nejdřív boty pěkně prošlápni. ;-) Začínala jsem vždycky po zimě chůzí - zahřála se a střídala to s během. Dřív jsem běhávala s kamarádkou (než se odstěhovala) - mělo to tu výhodu, že jsme se navzájem hecovaly a ještě mohly pokecat. :-) Jestli bys našla někoho, kdo by běhal s Tebou bylo by to hned lepší.
Odpovědět
Profilova fotka
tusim ze v MF Dnes/idnes.cz vysel clanek s programem na zacatek behani - je to rozepsane po tydnech a zacina se opravdu rychlou chuzi, jen s par minutama behu...
Odpovědět
Ani by mě nenapadlo začít rovnou běhat půl hodiny, to bych se druhý den nehla =-), po zimě nejsem zvyklá a vždycky začínám (jak říká kamarádka) indiánským během. Chůze, běh, chůze, běh... Vždycky jsem tak šťastná, když uběhnu v létě celou trasu na jeden zátah x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Lennus, urcite je zaklad hodne kvalitni, bezecke boty, bez nich bych urcite nezacinala. Zminovana kombinace behu a chuze je taky dobry zacatek, kdy se postupne prodluzuji intervaly behu a zkracuje chuze, ale tohle se da urcite presne najit na netu. Ja behala intenzivne pres dva roky, dosla jsem az k pul maratonu a pak skoncila. Skoda, u me byla smula, ze jsem chodila behat do bezeckeho klubu a to me suprove motivovalo i k samostatnemu treninku. Hlavne jsme porad menili ruzne trasy a behali prevazne v prirode. Behala jsem celorocne, pac jsem vzdy byla s nekym a nemusela za tmy behat sama. Jinak je to super sport, ktery fakt suprove pomuze postave. Preji hodne stesti a hodne ubehanych kilometru. :-)
Odpovědět
blackipo, normálně bych se taky nevrhala hned na půl hodinky běhu, ale jsem zvyklá se hýbat, sport mám ráda a před asi třemi týdny jsem byla běhat a dvacet minut jsem dala v pohodě. nebudu to nijak hrotit, prostě se vydám a uvidím. začnu zvolna a budu si přidávat. rozhodně nemám v plánu začít rychlou chůzí, to pro mě nemá význam. jaajaa, díky. běžecký klub, to zní dobře. a jak to bylo u Tebe s postavou? po jaké době to šlo poznat? já chci hlavně pro kondici a pro zábavu, ale pár kilo dolů bych ocenila.
Odpovědět
Profilova fotka
Lennus: no uprimne ja to nejak nehrotila, ale mam vetsi pozadi a ono nejak tak postupne se zacalo prijemne tvarovat, myslim, ze prvni zmeny byly tak do 3 mesicu. Upozornuji, ze jsem od zacatku behala 3x tydne okolo 10 km v terenu, plus jsem k tomu postupne pridavala dlouhy beh o vikendu a kratke behy mezi. Dulezite jsou taky hodiny na mereni intervalu. Ty bezecke kluby- ja to poznala v zahranici, v CR nevim jak to funguje. Behala jsem s blazny co delali maratony, behy pro charitu apod. Bylo to takove spolecenske behani :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, i já se přidávám taky jsem se odhodlala běhat nejprve jsem frajerka dala ve fotku na běžícím pásu 16 min. rychlosti 7 km, sice jsem byla KO ale vydržela jsem a na druhý den s bostí nohou po fitku šla s manžou běhat ne jen že mi pořád utíkal, ale běželi jsme parkem a u jednoho keře jsme byla v pasti mám na něj alergii, začala jsem kýchat z očí a nosu mi valilo to se mi pak super běželo, ale vydržela jsem a 1 "malé" kolo dala, ale ani já ani manža s výkonem spokojen nebyl musím to vypilovat. Prý mám problém, že špatně dýchám a zbytečně mi to bere energii a asi jo, protože jinám mám kondici myslím,že hodně slušnou, ale při běhu jsme celkem v rybě! ]-(
Odpovědět
Článek se načítá
ahoj holky, tak jsem si dnes splnila předsevzetí a byla běhat. asi jen půl hodinky. dokonce v dešti. ráno nepršelo, tak jsem byla natěšená a když jsem vyšla, pěkně se rozpršelo. ale nedala jsem se odradit, dala jsem si kšiltovku, šusťákovou bundu a vyrazila jsem. super pocit! snad vydržím.
Odpovědět
Profilova fotka
Leni: tak to jsi dobrá, já bych se otočila a šupajda domů - alespoň bnych se měla na co vymluvit :-D
Odpovědět
ahojky .... tak já si je to tak rok koupila brožuru o běhání ... no přečetla si ji a stále hledám čas .... sem tam běhám s pejskem, ale ten je hrozný nadšenec a spíš místo poklidného běhu je to sprint! :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Lennus- tak to je dobry zacatek, kdy jdes znova? A nejakou kamaradku, ktera by se k tobe pridala nemas? Nebo pritel? Se mnou obcas jezdil pritel na kole, vzal psa a uz jsme vyrazeli. Nejak jsi me navnadila, mame ted 2,5 mesicni stene, tak s ni asi zacnu behat znovu, jen co se s ni bude trochu dat.
Odpovědět
jaajaa, žiju v Praze a kamarádky nebydlí ve stejné části. mně nevadí chodit sama, chodím i sama bruslit. ale s přítelem jsme oba docela sportovně založení, tak asi budeme chodit spolu. já jsem teď bez práce a nastupuju až příští týden, tak jsem šla dnes ráno. jinak budu chodit asi i k večeru a snad se přítel přidá. tak s malým štěnětem to budeš mít pohybu až až! :-) taková příprava na mimčo, že? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
No na mimco urcite ne, zacatek byl pekny zahul, to ti povim. Ale uz jsme se szili. Zatim chodime tak 3x denne na prochazky, chodit uz se s ni docela da, ale na behani to jeste neni. To si jeste pockam. A kde v Praze behas, fakt to chce vybirat si mekke povrchy. Ja to vzdycky citila, kdyz jsme pres zimu behali meste po asfaltu. Ale jak jsem psala, mela jsem super vyhodu, ze porad neko vymyslel nejake trasy prirodou ( zila jsem u St.Albans a tam se da super behat po pastvinach). Ted chodim na prochazky s Laylou okolo kanalu hezky po piskovych cestach nebo trave.
Odpovědět
já chodím k Vltavě, je tam cyklo stezka a taky zpevněný povrch, takové různé chodínky, tak tam, abych nezatěžovala klouby. a kde v zahraničí žiješ? mimčo ne teď nebo vůbec? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ziju ted (uz asi na porad) v Holandsku, prestehovala jsem se za pritelem z UK. Zijeme v podstate mezi poli, proto ten kun, ted stene. No, mimco zatim nejak fakt ne, mozna jednou, ale par let nam to jeste urcite bude trvat. Jeste me napadlo, davej si vecer pozor na bezpecnost. Pamatuji si, ze nas chlapi v klubu na tom poradne bazirovali, abychom nikdy nebehali sami.
Odpovědět
díky, jaajaa. jo, já si dávám pozor. zvlášť tady v Praze se bojím a když se vracím domů později, chodí mi přítel naproti. u Vltavy je naštěstí pořád spousta lidí, hlavně bruslařů, takže dokud je světlo, je to v pohodě.
Odpovědět
Holky přidám se k vám. Já běhám ráda. Teda loni jsem na tom byla úplně závislá. Běhali jsme s přítelem, on trénoval na nějakou hasičskou soutěž, tak jsme byli celkem v kondici. Ale po zimě ... umíte si to představit ... kondička šla do "sr...k" :-( A pevná prdelka taky. Ale teď jsme zase začli, tak doufám, že to dobře půjde :-D
Odpovědět
holky, já se sportem nemám vůbec problém, i když by to chtělo víc pravidelnosti. ale problém mám s jídlem, neskutečně ráda a hodně jím. i zdravě hodně, to zas jo. koupila jsem si dokonce chrom, snad to pomůže. ale hlavně sázím na to běhání a taky pro kondičku!
Odpovědět
Jo, běhání, je OK , když si na něho zvykneš. Pak si i závislá na vyplavování endorfinů :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, tak o tom vyplavovani mi neco povidejte. Ja proste musim nejaky sport delat, jinak by byl pritel asi fakt chudak. Nedalo by se se mnou vydrzet. Hlasim, ze jsme dneska vecer s nasi Laylou (jsou ji 2,5 mesice- bigl) ubehli uspesne prvnich par set metru bez zabiti. Takze zacinam znovu hledat bezecke obleceni a brzo se k Vam s radosti zase pridam.
Odpovědět
jaajaa, super! pěkně se tady budeme hecovat. nějak se musí začít! jo, jsem na tom stejně. potřebuju sport, kde vybiju svoji přebytečnou energii, jinak by to se mnou nešlo! :-)
Odpovědět
Tak dámy, nějak dlouho se tu nikdo neozval. Doufám, že jste to nevzdaly ]-( Já jsem byla běhat včera. Sice jen necelou půlhodinku, ale lepší něco než nic 8-)
Odpovědět
čau ženy, hlásím odhodlání běhat, ale zatím jen odhodlání, mám hned za domem supr trasu kolmm řeky :-D možná zítra se už konečne hecnu :-)))
Odpovědět
Zdravím a chválím :-D Já jsem se všera po denní dvanáctce neodhodlala ;-( a dneska mám další tak to asi nedám,. ale v neděli musím 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, tak se premlouvam, ze zacnu behat, i kdyz me tento sport tak moc nebavi, ale je to po praci snazsi nez se vypravit na kolo. jen me vzdycky odradi, kdyz se zamyslim kam se vydat (bydlime ve Vrsovicich) ... takze mi prsote chybi pevna vule :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?