Svatba ano či ne? Máme ji posunout o rok kvůli škole?

Ahojte, řeším teď takovou situaci. S mým snoubencem bychom se moc chtěli brát už tento rok, avšak stále se rozhodujeme zda ano nebo ne. Proč tomu tak je? No, jsme oba studenti a školu chceme každopádne dodelat. Jde o to, že kdybychom se vzali, tak bychom museli pracovat a zaroven studovat. Muj mily by pracoval na pul uvazku a studoval denni studium, ja bych pracovala na plny uvazek a studovala dalkove. Jenze mam urcite pochybnosti... co kdyz nesezeneme praci? nebo co kdyz sezeneme at uz bude jakakoliv, ale budu mit problem v tom, ze me nebudou poustet do skoly a na zkousky? v dnesni dobe je takova nejistota co se tyce techto veci.... co kdyz to nebudeme mit vsechno jak utahnout? Nerikam, ze bychom nemeli podporu ze strany rodiny, avsak vite jak to je, kdyz se uz vdate tak preci jen se stavite na vlastni nohy a nechcete zit nadale na ukor rodicu.. Jsem zvykla si vzdy na vse vydelat na brigadach a tak, takze bych nerada ptala penize, zvlast kdyz bychom se vzali... Jaky na to mate nazor? Posunuli byste svatbu jeste o rok, abyste dodelali skolu a pak teprve sli do prace a vydelavali? ráda bych věděla jaký máte názor ? Vim, ze spoustu lidi -studentu- dnes zije pospolu a zvladaji to utahnout s praci nebo brigadou, jenze kdyz vidim kolik lidi je kolem nezamestnanych a jaka je nejistota, tak z toho mam fakt obavy :( Omlouvam se, ze znim tak zoufale, ale ja uz vazne nevim... proto bych rada slysela nazory vas ostatnich, zda jste neco takoveho resili a jaky na to mate nazor? Svatbu bysme moc chteli, avsak je dulezite resit to i po druhe strance... :-( Dekuji za vsechny reakce!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ja osobne bych se svatbou pockala az bude hotova skola a budete vydelavat, pak si budete moct doprat "lepsi" svatbu a budete mit jistoty. Ona se prace hleda tezo a na pul uvazku a jeste s pochopenim zamestnavatele ke studiu jeste hur a navic takova prace je daleko mensi jistota, nez uvazek plny- precejen, koho vyhodi firma jako prvniho, kdyz nebudou penize? Pockejte, ono vam nic neutece.
Odpovědět
Děkuji moc za názor!
Odpovědět
Profilova fotka
@hannia Ahoj, já bych asi taky ještě ten rok počkala, hlavně proto, že na všechno budeš mít i víc času a větší klid na hledání, přemýšlení a tak. Když víš, že se vdávat budeš, tak na to jen tak nejde zapomenout - věř mi, jsem zasnoubená dva roky a pořád jsem si tu svatbu tajně v duchu plánovala :-D A s tou prací Vám to snad taky půjde snáz - hned se bude šetřit líp. Ono to uteče jako voda... já si pořád říkala,že času je dost a teď mám hrůzu z toho jak to stihnu a brala bych mít ten rok navíc :-)
Odpovědět
ahoj, já bych studovala a rok počkala. Jsem už přes rok zasnoubená, ale rozhodě jsem odmítla svatbu, než dostuduju. tedy ještě mě čeká 2,5 roku.) nic mi neuteče a když to vzttah nevydrží, tk za to nestál. za to inspirace už mám habaděj, tak snad to jednou klapne
Odpovědět
@hannia Pokud ještě studujete oba, tak bych asi taky počkala. U nás to bylo tak, že já jsem studovala (pořád ještě studuji), ale manžel už pracoval, takže jsme schopni se uživit sami :-)
Odpovědět
Holky, děkuju vám za názory :)
Odpovědět
Tak já jsem taky zasnoubena a studuju. Rozhodli jsme se počkat se svatbou až po škole- podle nás nemá cenu nikam spěchat a chceme si i na svatbu vydělat, ať nám to nemusí platit rodiče. Teda partner už pracuje, já studuju, ale peněz moc nemáme...
Odpovědět
My taky oba studujeme, ale rozhodli jsme se svatbu udělat už letos. Zaplatíme si ji z peněz co dostal přítel jako dědictví. Ten jeden rok školy se o nás rodiče ještě postarají, oni v tom nevidí problém. Kdyby se to rodině nezdálo, tak počkáme. :-)
Odpovědět
@verusak87 Rodiče už teda ale nemají povinnost se o vás starat, ani právní ani společenský .. a i když jim to nevadí, myslím si, že když se chtějí dva vzít, měli by se především umět postarat (a to i finančně) sami o sebe. Dělej jak myslíš, ale s tímhle bych já teda nesouhlasila. Jinak Hannia - počkat, určitě. Taky studuju. Jeden rok už uteče jako nic a nebudete z toho tak vynervovaní, bez pochybností, které máte teď kvůli penězům a všemu.. o to víc si to užijete ;-)
Odpovědět
@kija No ještě že se můj život neřídí radama na netu :-D Psala jsem jen jak to máme a neptala jsem se co si o tom myslíš :-p
Odpovědět
@verusak87 No ještě aby se řídil radama na internetu :-D No, však si to udělejte, jak chcete, já vám to snad neberu. Jen jsem to ještě nikdy neslyšela, že by se o někoho museli po svatbě starat rodiče :-N Jinak říká ti něco pojem diskuze?
Odpovědět
@kija Ale já s tebou vůbec nediskutovala :-D Jako nechápu že máš vůbec potřebu se k mému životu vyjadřovat. Mé rodině to nevadí, přítelově rodině to nevadí a nám dvěma taky ne. Neplatíme nájem, svatba bude z našich peněz, po škole si koupíme z našich peněz auto a budeme bydlet v našem rodinném domě. Budeme se starat o babičku, přestože to není naše povinnost :-D A já a přítel budeme za rok doktoři a našim rodičům do konce života bohatě splatíme co do nás vložili.
Odpovědět
Článek se načítá
@verusak87 Dobře, znovu, je to volná diskuze, což znamená, že kdokoli může přijít a vyjádřit se k tématu ;-) A hannia se ptala, jaký na to máme názor.. jež, nemíním ti tu tohle vysvětlovat :-D Prostě když napíšeš do veřejný diskuze, kde může kdokoli přijít a reagovat, tak snad musíš počítat s tím, že může někdo reagovat i na tebe, ne? :-D Mě je to jedno, znovu říkám, dělejte si to, jak chcete, jen říkám, že z mýho pohledu tohle vůbec nechápu a rozhodně bych nechtěla, aby se o mě museli starat po svatbě rodiče.. ztrácí mi to pak celý smysl :-N
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?