Popřel, že jsme si řekli, že se vezmeme

Ahoj holky, se slzami v očích řeším co mi přítel dneska oznámil. Mně je 26 let a příteli 27, codíme spolu skoro 6 let. Před Vánoci jsme se bavili o tom, že chce odjet zkusit pracovat do zahraničí, že by se cítil jako že něco nezkusil kdyby tam nejel atd. Vzhledem k tomu, že už 4 roky pracuje 200 km od místa kde bydlíme, vídáme se jenom o víkendech a to ještě na střídačku s jeho rodiči, po dlouhém rozmýšlení jsem mu řekla že odjet může, ale chci vidět že si váží toho všeho co pro něj dělám a že bych byla ráda kdybysme spojili svoji budoucnost. Řekli jsme si, že se vezmeme až se vrátí, čili v červenci 2012. Od té doby se situace změnila a nikam nejede, já ale o té svatbě samozřejmě mluvila dál, plánovala jsem, brala jsem to tak že jsme si ujasnili naši budoucnost... Dnes mi řekl, že se na usazování necítí a minimálně 3 roky ještě nebude a ať ani nepočítám s nějakym miminem a nebo přestavbou domu ("bydlíme" v chatě která nebyla stavěna k bydlení - a to je jen příklad). Dovršil to tím, žekdyž mi zcela vážně řekl, aby byla CHÁPAVÁ.... CHÁPAVÁ? copak nejsem, když mu nevymlouvám pracovat tak daleko? vídat se na střídačku s jeho rodiči? nejezdit na žádné výlety a ani dovolený? (nebyli jsme ani jednou a to ani v Čechách), když mi nevadí že mi nedává dárky k vánocům ani k narozeninám??? Jsem strašně zklamaná.
Odpovědět
a s takovým člověkem chceš opravdu být celý život? Když myslí jen na sebe ted, nebude to za tři roky lepší
Odpovědět
Dle foto jsi krasna holka, ses si jista,ze chces s takovym chlapem zit cely zivot a mit s nim deti? Chodite spolu dost dlouho na to,aby se bal udelat s tebou dalsi krok.. Mela by sis s nim vazne ale v klidu promluvit, abyses konecne dozvedela co on ocekava od vaseho vztahu. A co se tyce tech darku apod., mozna jsou to pro nekoho jen malickosti, ale prave i malickost darovana z lasky je dulezita..Ty mu darky davas? A co celkove jeho chovani vuci tobe? Myslis ze se neco zmenilo behem tech let? Preji ti hodne stesti!
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Když ti muž řekne, že se nikdy neožení. Neznamená to, že se nikdy neožení, ale že se nikdy neožení s tebou. Stojím teď před podobným problémem, kdy můj přítel vyhlašuje, že "svatba je zbytečná" apod. Já se ještě vdávat nehodlám, ale v budoucnu asi budu chtít. Uvažuji, zda by to vyhlašoval i s nějakou jinou, nebo jenom se mnou a jestli mu mám dát teda sbohem, nebo si ho nechat a mezitím se porozhlédnout po nějakém lepším.
Odpovědět
Profilova fotka
@aktata zamysli se nad tim trochu.. jste spolu 6 let, coz neni malo... kdo ve vasem vztahu prinasi vic obeti a prizpusobuje se tomu druhemu? kdo se vic snazi, aby to fungovalo, aby to nekam vedlo? kdo CHCE spolecnou budoucnost? odpovis si sama. tak sakra, holka, vzpamatuj se, je Ti jenom 26, ne 50! nejsi stastna, mas pochyby (a opravnene) uz ted.. snad necekas, ze za nekolik let to bude lepsi? vzdyt kdy jindy, nez jeste za svobodna, bez zavazku, byste meli byt zamilovani, tesit se ze spolecnych momentu, planovat spolu, kdy jindy on by Te mel nosit na rukou, rozmazlovat darky..?! po 20 letech manzelstvi tezko. ;-) jak to popisujes, hosan bude jeden z tech klasickych sobecku, co si naTebe vzpomene nanejvys, kdyz neco potrebuje (uvarit, vyprat, sex,..). seber zbytky sebeucty, nez Te uplne zadupe do zeme, praskni dvermi a nech ho plavat! na svete je dost chlapu, kteri si zenske umeji vazit... neztracej cas zbytecne. zivot se ma prozit, ne protrapit.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozejít se, to svede každej. Ale perfektní vztah nikomu sám od sebe do klína nespadne, ten má jenom ten, kdo na vztahu pracuje. Já bych se neunáhlovala. Když jste spolu šest let a chceš si ho vzít, tak určitě není jenom hroznej, ne? Zkus zjistit, proč se ještě nechce vázat, jestli má nějaký pochybnosti ohledně tohohle vztahu, nebo se na to prostě jenom obecně necejtí dost zralej. Pak budeš chytřejší.
Odpovědět
Profilova fotka
@assol no, tak jsem ráda, že se objevil někdo, kdo hned neradí se rozejít... přijde mi, že jsou tady snad všichni profíci z poradny a rovnou hlásí nakopat do oněch míst. Přitom ve skutečnosti víme prdlačky o tom vztahu, víme pár negativních zkušeností, ale všechno ostatní, co oni spolu zažili za těch 6 let, neznáme... Já ho nechci obhajovat, možná je to opravdu sobecký blb, ale stejně tak může být úplně v pohodě, jen má třeba svoje problémy, o kterých nevíme nikdo, třeba ani zakladatelka.
Odpovědět
Profilova fotka
@assol ja mam obavu, ze prave rozejit se ne kazdy dokaze.. videla jsem kolem sebe dost vztahu, ktere na bazi toho, ze jeden dava a druhy bere, "fungovaly" leta. ten, kdo daval (shodou okolnosti vetsinou zena), rozhodne spokojeny nebyl, at se snazil na vztahu pracovat sebevic. ale z ruznych duvodu od financni zavislosti pres strach ze samoty po obavy z reakce okoli nemel odvahu rict dost. ten druhy, co bral, naopak nemel nejmensi potrebu neco ukoncovat. pochopitelne. podle me ma kazdy pravo byt stastny. toho casu v zivote zas tolik neni, aby se s nim plytvalo na lidi, kteri za to nestoji.. on mozna dany partner v 27 jeste neni zraly na usazovani a rodinu. ale bude ve 30? v 35? a co kdyz ne, slecna bude cekat 10 let a porad nic: odlozi materstvi na duchod..? :-| jsem posledni, kdo by nekomu radil zahodit perspektivni vztah, ale v tomto pripade bych hodne zvazovala, zda skutecne takovy je..
Odpovědět
Profilova fotka
@ifoun Hurá, nejsem jediná! :-) Přijde mi to jako obecnej trend poslední doby, "není to úplně ono, zasloužím si něco lepšího, jdu to hledat". S takovýmhle přístupem může bejt člověk jedině nešťasnej. Nemůžu pořád doufat, že příště dostanu lepší karty, musím se snažit zahrát co nejlíp s těma, co mám v ruce. A z jednoho příspěvku, kterej určitě neobsáhne šest let vztahu, je psanej v emotivní chvíli a ukazuje pohled jenom z jedný strany, bych si opravdu NIKDY netroufla udělat o vztahu jakoukoli představu a už vůbec ne někomu radit, aby ten vztah ukončil!
Odpovědět
Profilova fotka
@assol Bohužel mi přijde, že se tu projevuje něco jako "rádcovství z vlastní zkušenosti" - uživatelka v příspěvku vidí něco, co jí připomíná jejího bývalého přítele -> určí, že tento je stejný blb a je potřeba dobře poradit rozchod. Ty holky to myslí dobře, ale taky můžou tu zakladatelku tak trochu dotlačit (nebo spíš ji přesvědčit) k rozhodnutí, které by měla udělat nezávisle na ostatních a zásadně dle vlastní zkušenosti se svým partnerem. Pomíjím chvíle, kdy někdo někoho mlátí, je alkoholik, dělá za zády dluhy, aby mohl hrát v automatech... o tom žádná.
Odpovědět
Profilova fotka
@ifoun Přesně tak, samozřejmě se najdou závažný důvody, kdy odchod ze vztahu je jediný možný řešení, ale tady se vždycky najde pár holek, co to radí jako řešení pro každej partnerskej problém. Asi máš pravdu, že v tom poznávají svoje předchozí vztahy s těma nepravejma. Doufám, že autorce vlákna zůstane na paměti, že ona zná svůj vztah nejlíp a nenechá se od nikoho nikam dotlačit.
Odpovědět
Souhlasím s assol a ifounem. Z příspěvku je vidět, že aktata psala, když jí bylo opravdu úzko a hodnotit 6 let z pár vět a říct verdikt: konec!, se mi zdá přinejmenším unáhlené. Sice spolu chodíte tak dlouho, ale možná bych se pokusila o společné bydlení , trošku jiný "vztahový režim" a potom by se vidělo. Nešlo by, abyste bydleli spolu a oba pracovali blíže bydliště? Může nakonec být pravda, že je ten vztah k ničemu, ale uvažovala bys o rozchodu, kdyby nedošlo k téhle události?
Odpovědět
Článek se načítá
na pokoušení pracovat na vztahu musí být dva a podle toho co aktata píše, je na to sama.
Odpovědět
Jsou tu dve stejne diskuze o tomtez problemu.Druhou najdete v ostatnich pripravach v tematu vzal svatbu zpet.Tam autorka psala par blizsich informaci:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@misanydrl já čtu obě a opravdu to z toho vyznívá, že tento člověk není ideálním partnerem. Já jen chtěla obecně varovat před řešením tako soukromých věcí na diksuzi. Přijde mi, že holky se tu semknou a snaží se zadavatelku (nejen tuto, ale obecně) přesvědčit, že ten její je grázl, má od něj dát ruce pryč a že určo potká někoho skvělého... Třeba pak jde ve finále o nějaké špatné období způsobené něčím, o čem nemáme páru.. a takto může diskuze dotlačit (i když v dobrém) někoho do rozchodu... Navíc já osobně bych teda asi fakt byla rozhozená, kdyby náš vztah řešil parner na webu... ještě se svojí fotkou :-(
Odpovědět
@ifoun Já bych svý osobní problémy taky nikdy neřešila takhle veřejně, na to mám kapmarádky, kterým se svěřuju a který mi poraděj a podpořej. Chápu, že někdo takovoudle možnost nemá a holt to řeší takhle. Že prostě neví, co dál a chce vidět názor někoho objetkivního, kdo v tom není zangažovaný. Spíš to ale beru tak, že se potřebuje svěřit, vypovídat, postěžovat si, když člověk nemá komu, je to hrozně těžký. Je pravda, že známe jen jednu verzi příběhu a určitě jsou v tom hlubší problémy , všechno to může být úplně jinak, ale člověk se snaží reagovat na to, co čte. Neznáme jejího partera, ale z toho co autorka píše vyplívá, že je sobeckej a moc mu na ní nezalží. Jasný je, že jestli je to jinak, tak je tahle diskuze úplně k ničemu:) a je rozhodně fajn, že ty názory nejsou jen jednostraný - rozejdi se s ním ,ale že je tu i ten druhý pohled, protože i ona se pak nad tím může pozastavit a zapřemýšlet, jak to vlastně všechno je. Každopádně to autorka stejně bude muset vyřešit sama, jen ona ví, co on je zač, jak vážný jsou jejich problémy a jestli to za to stojí nebo ne. To za ní nikdo neudělá, ať už jí tady všechny poradíme jakkoliv. Myslim si, že tady nejde ani tak o radu, ale právě o tu ženskou podporu. Holka občas potřebuje slyšet od kamarádek, že je to blbec, kašli na něj, máš na víc, jsi skvělá a báječná a najdeš si někoho lepšího, zvlášť když jí někdo hodně zklame a zradí:). A i když to pak stejně neudělá, nerozejde se s ním a zůstane s ním, tak ale každopádně jí to udělá dobře, že za ní někědo stojí, "vyslechne" a v tu chvíli jí to prostě trochu pozvedne. Má se kde vykřičet a vybrečet z toho nejhoršího. To jak se pak rozhodně už je jen na ní...podle druhé diskuze to vypadá, že to teda on rozhodl za oba a dost nešetrně, takže teď se s tím bude muset poprat sama a zase je to o tom, že tady má prostor k tomu, aby se mohla pěkně naštvat, zanadávat si a vždycky se najde někdo ,kdo jí povzbudí:)...a to je podlě mě v takovýdle situaci to nejdůležitější...
Odpovědět
Profilova fotka
@misanydrl Já to vykřičení chápu, je v cizím městě, takže asi opravdu nemá žádnou kamarádku blízko.. .ale s fotkou je to pro mě nepochopitelné, ale já jsem možná paranoidní :-N A já svůj názor nebrala na Aktatum, ale obecně, že tu holky dost často na jakýkoliv náznak problému vevzthau radí, že ho mají poslat do háje, že on se nezlepší, že si ona zaslouží prince na bílém koni, blabla. A někteří lidi se lehce nechají ovlivnit... Prostě podle popisu Aktaty to opravdu vypadá, že pán je nejspíš magor a že je dobře, že začne znova... já jí to moc přeju, podle obrýzku je to moc hezká holka, snad bude mít štěstí. Jen prostě nemám ráda tohle odsuzování na základě prvního příspěvku.. toť vše. Je to prostě vztah, mění se, zlepšuje, kazí, cokoliv, ale je to vztah dvou lidí... a právě oni by si ho měli pořešit.
Odpovědět
@ifoun uplne souhlasim:-).Jak s tou fotkou,ze je to az prilis velky zasah do soukromi,tak i s tim jednostrannym pohledem na vec,ze nejcastejsi rada na problem,je rozchod. Ono je tezky radit,kdyz holka (nemyslim nikoho konkretniho) vylici partnera dost zle,jako blbce,co ji treba podvedl, nemluvi s ni,jen ji ublizuje atd. Ale uz nevime ze to bylo kvuli tomu a tomu a tak a tak.Vztah skutecne neni cernobilej a my rozhodne nikdy nezname cely pozadi,to zna jen autor a musi pocitat s tim,ze mi reagujem jen na to,co nam bylo sdeleno..a pak uz si to ten dotycny musi prebrat po svym. Jen on zna celej pribeh a podrobnosti. Je blby,ze se nekdo necha cizimi nazory tak ovlivnit,ale s tim se asi neda nic delat..to uz je udel anonymnich diskuzi na internetu:-(..
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem teď mrkla i na tu druhou diskuzi a celkem mě dostalo, co tam některé holky píšou. Že radí rozchod už jsme tady probraly, ale že si tam aktata stěžuje, je vyřízená, evidentně potřebuje povzbudit a potěšit a najdou se holky, co jí napíšou "Hele a nepodvádí tě? Mně to tak přijde". To je opravdu síla, nechápu. =-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?