Ostrov Madeira. Stojí za to tam jet?

Profilova fotka
Ahoj holky, byla jste některá na tomto ostrově? Moc mě to láká.....Stojí to za to tam jet? díky Lenča
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj len, byli jsme tam loni a je to vazne krasnej ostrov, spousta veci k videni, cely jsme ho projezdili a stejne se tam jeste vratime :-) Jestli hledas krasnou prirodu, spoustu peknych tur a prochazek, tak je to to prave misto, naopak pokud hledas plaze, tak ne eee :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hveru díky moc. :-) u moře už jsme byli na svatební cestě a tak by to chtělo něco jiného..... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nemas za co ;-) mrkni na madeira.rovnou Navic kazdej hotel ma bazen (nektery i vnitrni - to jsme meli my a ocenili jsme ho :-) ) takze koupani nechybi... Jeden hotel tam ma i umelou plaz a 2 km od naseho hotelu byla plaz pod utesama, takze i to jde :-) Doporucuju pujcit si auto a projet ostrov, je malinkej a auto na den stoji kolem 30E, na vic dni je pak sleva ;-) Kde jste byli u more?
Odpovědět
Profilova fotka
len.z - já tam teda nebyla, ale na Madeiru slyším ode všech jen samou chválu, taky bych tam ráda vyrazila :-)
Odpovědět
taky jsme tam strávili svatebku a jak píše hveru, kdo chce krásnou přírodu a pohodové túry, tak pro toho je Madeira skvělá. Občas se dá i někde ležet u moře, ale jako v Itálii to není. Hveru, vy jste si auto půjčili? Jak jsem viděla tamní cesty, řídit bych tam nechtěla. My jsme využívali místní autobusové dopravy a jednou taxika. Ceny jsou tak akorát.
Odpovědět
Profilova fotka
hani, ja bych taky neridila :-) ale pritel je dobrej ridic, takze to bylo bez problemu, nam se moc na ty busy nechtelo cekat, i kdyz je pravda, ze jezdej casto... Nejlepsi jsou ty stary cesty, kde jsou jeste tunely tesany primo do skaly a prosakuje tama voda (vejde se tam max 1 auto a jsou obousmerny) a musi se troubit, kdyz se vjizdi a poslouchat jestli uz nahodou nekdo netroubi na druhe strane :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Teda holky vy jste mě docela vyděsili s těma silnicema :-N :-N
Odpovědět
Hveru, to je fakt zážitek. Autobusáci takhle jezdí i do zatáček kam nevidí, zatroubí a přidají plyn :-D
Odpovědět
Profilova fotka
hani, presne :-D my mame jednu takovou cestu busem natocenou :-) len - neboj, to je v poho, ridici jsou tam zkuseni a (vetsinou) vedi co delaji :-) Je to jen neco jako kdyz sem do CR dojede american a vyjede na silnici :-) taky je prvne v soku :-) Kamarad, co se z ameru vratil, tak se ctvrt roku bal predjizdet :-D
Odpovědět
Profilova fotka
To abysme se připojistili :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, Madeiru urcite doporucuji, byla to jedna z nej dovolenych a kdyby jsme se letos nebrali jedem tam zase ;-)
Odpovědět
my jsme byli na madeire na svatebni ceste pred mesicem a bylo to naprosto uzasny! Vrele doporucuji, bydleli jsme v hotelu Orca Praia - ma bazen i malou plaz s cernym piskem, jako jeden z mala hotelu na Madeire. Urcite bychom se tam chteli vratit, i do stejneho hotelu, jen si proste nechame penize v trezoru - meli tam asi nejaku novou uklizecku a "trochu" nam posledni den prosacovala penezenku... :-| Nicmene i presto je muj dojem silne pozitivni a byla to nejlepsi dovolena! :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Hanko díky za info.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
hanko vazne? to je sila, na madeire se prave vubec nekrade... To musela byt nejaka vyjimka a vy jste meli smulu, ze jste na ni narazili :-( My jsme nechavali penize normalne ve skrini, i treba fotak a kameru, to same na plazi, nechali jsme to na dece a nikoho nic nenapadlo...
Odpovědět
Profilova fotka
Hveru asi všude se najdou nějaké výjimky :-S
Odpovědět
bohuzel je to tak, kdyz jsem to pak psala cestovce tak byli taky prekvapeni, ze se jim neco podobnyho na Madeire jeste nestalo. Nejsme jediny komu se posledni den neco ztratilo (zrejme si uklizecka myslela ze odjedeme nez si toho vsimnem), nejakym holcinam se tam ztratily treba bryle a cepice. V hotelu se k vyreseni situace nejak nemeli a my zas nechteli posledni vecer nasi svatebni cesty stravit u vyslechu na policii, takze jsme je ani nevolali. Po navratu do Prahy jsem to resila a byla jsem ujistena ze cestovka se o vyreseni postara, takze verim ze uz je to ok - bylo to pred mesicem... Kdyztak odkaz na recenze hotelu o kterem jsem mluvila (vc- foek), jsou tam jiz dve nove po te moji a spokojenost, takze snad uz ok... http://madeira.orbion.cz/hotely/orca-...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
ahoj holky, teď jsem viděla na ČT1 reportáž o Madeiře a jen mě to utvrdilo v tom, co jsem už věděla a nalákalo to i mého přítele. takže možná bychom tam v září letos vyrazili. měla bych dotaz na vás, které jste tam už byly. s jakou cestovkou, na kolik vás to vyšlo, jak je to tam drahé - jídlo a tak, je možné si tam půjčit kolo, co počasi??? cokoliv vás napadne, budu ráda. díky.
Odpovědět
Ahojky lennus, reportáž na ČT1 byla zajímavá, ale skutečný pobyt je mnohem zajímavější ;-) . Byli jsme tam s partnerem loni v druhé polovině října s CK Snail Travel - kromě jiného se specializují i na Madeiru. Nemůžu říct nic negativního, vše bylo v pořádku. Bydleli jsme v hotelu Royal Orchid v Canico do Baixo - ve včerejším pořadu byly i záběry z tohoto hotelu - modré betonové terásky a venkovní bazén s mořskou vodou. Jedná se o hotel s velice bohatým zázemím - bazén, sauna, posilovna; lehátaka, slunečníky, osušky - zadarmo. Byli jsme tam na týden a ubytování, letenky, snídaně, pojištění a poplatky nás pro dva stáli asi 42.000 kč. Ovšem, Royal Orchid je čtyřhvězdičkový hotel, takže lze pořídit ubytování i levněji. Nicméně, největší položkou je letenka. Snídaně nám bohatě stačila, pak jsme si nakupovali v supermaketech, kde jsou ceny srovnatelné s ČR. Pro příklad: balená voda 2l - 0,33 EUR, pečivo - 0,15 EUR. V restauracích je to o něco dražší - třeba ryba espada stála 10 EUR, ale porce byly skvělé. ;-) Kolo si tam asi nepůjčite, bylo by vám k níčemu - všude je to do kopce a je tám dostatečná síť autobusu, takže za hubičku vás to odveze kamkoli. :-) Počasí - na jihu je pořád krásně, v druhé polovině října nám pršelo pouze jednu noc. U oceánu jsme mohli chytat bronz, kdežto na vrcholcích hor bylo 5°C :-N . Všechno kolem dokola rozkvetlé, nevěděli jsme kam koukat dřív :-) . Letos jsme tam chtěli jet na svatební cestu, ale jelikož můžeme jenom v době letních prázdnin, zavrhli jsme to. Nechávala jsem si udělat nabídku od Fischera a mám pocit, že jsou malinko levnější než Snail Travel. Ovšem, u nich jsem si letos nabídku dělat nenechala, tak to chce podle mě oslovit obě kanceláře. Pokud Tě zajímá něco víc, napiš ;-)
Odpovědět
mirco, díky za info. mně tady jedna slečna doporučila CK Airstop. létá se z Německa a Rakouska. třeba do Vídně to mám z domu kousek, takže je to reálné. 7 dní se snídání s tou cestovkou tam vyjde i kolem 12 tis. za last minute, tak o tom přemýšlíme na podzim. myslíš, že ani v některých částech by to na kole nešlo? my jsme celkem zvyklí jezdit, i kopce. ten ostrov se dá projet celý, že? já právě nejsem moc typ, který by se jen válel u pláže. vím, že tam to tak úplně na koupání není, když je tam oceán, ale je tam nádherně a po té reportáži to nadchlo i přítele, tak by to stálo za to! kolik je třeba dobré si tam vzít jako kapesné? díky moc!
Odpovědět
Lennus, pokud máš možnost letět z Německa nebo Rakouska, tak toho využij. Nějak si nevybavuji, že bych tam někoho na kole viděla. Cyklostezky tam určitě nejsou, do lesa bych kolo opravdu nedoporučila, protože místy je tam cestičká široká tak akorát na nohu a pořád do kopce z kopce, ovšem na kolo to není. Tam jsou silnice s opravdu velkým sklonem. Kolikrát jsme jenom čuměli, že v takových kopcích autobusy vůbec staví a pak se i rozjedou :-N . Navíc jsou silnice úzké tak na jedno auto, ale v nestřeženou chvíli ti tam z protisměru vjede autobus :-D . Dopravní nehodu jsme tam viděli jenom jednu, i to pouze ťukaneček na dálnici, ale stejně bych si to na kole nedala. Navíc tam se střídá most - tunel, most - tunel. Ostrov se dá projet celý. My jsme měli od cestovky zaplacené dva celodenní okruhy a jinak jsme každý den vyráželi z Funchalu autobusem do nějaké vesničky a odsud jsme vyrazili podél levády na pěší túru. Bylo to kolikrát hodně dobrodružné. Dají se vybrat lehčí i těžší túry, každý si přijde na své. Byli jsme i v horách, tam se člověk musí připravit na náhlou změnu počasí a šílený vítr. Dopručuji Madeiru na 100% ;-) . Kapesné? My měli na týden asi 15000 kč, ale utratili jsme tak 10000 kč a to bylo všetně těch dvou celodenních výletů a také vyjížďky na katamaránech (pro jednoho 25 EUR). Nijak jsme se neomezovali - kadžý den výlety, jídlo, pití, nanuky, 2x večeře v restauracích, dárky,....
Odpovědět
mirco, díky. takže kola nedoporučuješ. nevadí. stačí, když je tam možnost ten ostrov projet a pak chodit na túry, to by nám taky vyhovovalo. kapesné 10 tis. pro oba taky jde, když by to s tou německ.cestovkou vyšlo na 12 tis. jestli sháníš svateb.cest, tak se tam mrkni, mají tam úžasné ceny! příští týden je v TV reportáž o Srí Lance, tak chci taky jednou!
Odpovědět
lennus, ano ostrov se dá krásně projet a chodit na túry - my jsme také turisté a neumíme se válet u moře. I z tohoto důvodu Madeiru rozhodně doporučuji. Na druhou stranu můžu říct, že v druhé polovině října byl oceán krásně teplý a koupali jsme se každý den ;-) . Děkuji za tip, ale dovolenou už máme zarezervovanou :-)
Odpovědět
mirco, a kam razíte? kde jsi všude byla? nechám si ráda poradit. s Madeirou kdysi přišla kamarádka, ani jsem tenkrtá nevěděla, kde přesně je. pak jsem si o ní četla, odebírali jsme časák Travel, jedna nevěsta tady odtud tam byla, viděla jsem fotky a včera ta reportáž v telce mě dorazila a přítele nadchla, takže sám řekl, že tam by to bylo fajn. já miluju moře, takže i tam bych se ráda okoupala a dala si leháro, ale nejvíc mě nadchne krásná příroda. asi budeme čekat až na nějaký lastminute na září. já teď nastupuju do nové práce, takže dřív kvůli zkušebce stejně nebudu moct. mě dost láká ta Srí Lanka, nejlíp tak na dva týdny minimálně a někde cestovat. ráda bych jednou zkusila i exotiku. pak bych ráda do Albánie. byli jsme totiž před pár lety v Černé Hoře a bylo tam krásně. miluju kombinaci hor-památek-moře! je toho moc, ale tyto země zatím vedou. kdyby mě ještě něco napadlo, můžu Ti napsat?
Odpovědět
lennus, klidně napiš i do IP, podám podrobnější rady i tipy. My jsme byli na Madeiře týden, ale je to málo. Pokud se vám povede na 14 dní za slušnou cenu, bylo by to ideální. V září nebo v říjnu je na Madieře lépe, protože návaly turistů opadají a na túrach podél levád má člověk téměř soukromí :-) . Určitě hledejte ubytování na jihu. My bydleli v Canico do Baixo, jak už jsme psala, z hotelu jsme měli přímý vstup do oceánu a do hlavního města Funchalu a zpátky jezdil třikrát denně hotelový bus zdarma. Pokud budete hledat ubytování přímo ve Funchalu, přístup do oceánu mít nebudete. Pokud chcete cestovat MHD, asi bych volila Funchal nebo to Canico do Baixo. Z Funchalu vyjíždí autobusy do všech oblastí. My jsme spíš na hory, ale doteď jsme do ciziny moc nejezdili, objevovali jsme krásy ČR a SR x-) . Až loni jsme shodou náhod vyrazili společně na Madeiru. Letos jedeme na týden do řeckého přímořského městečka Parga a na další týden se přesouváme na Lefkádu - takže zase hory a navíc i krásné pláže ;-) . Na Srí Lanku bych se také chtěla podívat. Láká mě hodně krajin, ale vím určitě, že se ještě chci vrátit na Madeiru ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj. Rozhodli jsme se tyhle prázdniny vyrazit na Madeiru. Poprvé pojedem někam vyloženě na vlastní pěst a mě přijde že je toho hrozně moc. Můžete se podělit o zkušenosti? Co třeba za vidění ani moc nestojí a nějaké levné ubytování ve Funchalu, Porto Moniz a něco v severní části ostrova... Myslela jsem, že bysme měli na madeiře tři stanoviště aby to bylo odevšad pak kousek na tůry, nechceme si půjčovat auto-já neřídím a přítel se taky moc necítí na ty jejich silničky...A nějaké tipy třeba? Co se hodí, co nehodí na cestu... ¨/// A opravdu je to s tím koupáním taková hrůza? Nám stačí nějaká mini plážička kdekoliv v pěším dosahu-klidně i třeba půlhodinu chůze atd... Předem díky za jakoukoliv radu:) čím víc o Madeiře čtu, tím víc mám pocit že to sami nezvládnem jako nezkušení cestovatelé:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@parajan ahoj, my byli na madeire vloni na podzim..neboj,zvladnete to tam.my meli pujcene auto a za sedm dni jsme projezdili celou madeiru.postavili tam nove silnice,takze napric se to da prejet sotva za dve hodiny.na cestu se kazdopadne hodi baterka-celovka a plastenka..na levadach jsou caste tunely,kde kape voda a neni tam videt na krok.co se tyce koupani-my meli plaz u hotelu..lezlo se tam po schudkach ze skaly, na podzim byla voda krasne vyhrata a po celodenni ture bylo koupani bez chyby.koupali jsme se i porto moniz - v tech jejich lavovych jezircich,ale je to spis turisticky nafouknuta bublina..proste normalni bazen,akorat ze z nej vidis skaly v mori. kazdopadne doporucuju projet vsechny casti ostrova,kazda ma neco do sebe,je to nadherny ostrov
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?