Osmák degu, pište chovatelské zážitky

Máte někdo doma osmáky? Chovatelské zážitky prosím sem :-)
Odpovědět
1
2
Osmáci jsou boží. Choval je brácha a teď kámoška. Před pár týdny se jejich osmačce narodilo šest osmáčat :-D
Odpovědět
Co to je =-)
Odpovědět
to je chilská veverka, měla jsem jednoho doma, ale zůstal u ex, je to srandovní zvířátko, potřebuje ale dost prostoru a písek na koupání :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ty neznáš osmáky? =-) :-N
Odpovědět
Neznam. proto se ptam :-p :-D
Odpovědět
Profilova fotka
máš odkaz v 85 ;-)
Odpovědět
Uz jsem ho nasla.. to je jako krecek :-N
Odpovědět
Profilova fotka
to teda není, je to větší a má to dlouhej ocásek :-D
Odpovědět
a setkali jste se někdy s osmákama, kteří se nechtějí v písku koupat?? Nevím co s nima :-N
Odpovědět
tak z prvni vety diskuze sem si myslela ze pod pojmem osmak je mysleno dite co chodi do 8tridy :-D
Odpovědět
:-D :-D :-D :-D :-D
Odpovědět
Kata267 take to byla moje prvni myslenka :-D
Odpovědět
Článek se načítá
no a zatím se pod tím skrývá takovej myšo-křeček-potkan :-N
Odpovědět
kterej se nechce koupat v pisku :-D
Odpovědět
:-D :-D :-D se mu nedivím :-N :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Holky, sem s radami, taky uvažujem o osmáčkovi a vždycky jsou lepší zkušenosti osobní než z knížky
Odpovědět
Holky, já osmáčka chovala, je to úžasně milý tvor a hlavně, dá se hravě ochočit!!! Ale chce ho to mít od mláďátka. Pozor na ocásek, funkce jak u ještěrky, upádává a většinou nedorůstá!!!! Písek až tak nutný není, mám to potvrzené od zvěrolékaře, náš se v tom prostě neuměl koupat, takže nic. My ho měli tak ochočeného, že s námi seděl třeba u stolu, někomu většinou na rameni a hrozně rád se mazlil :) Potřebuje prostorné terárko, domeček, podestýlku piliny nebo seno a přímo stravu určenou pro osmáčky a napáječku s vodou samozřejmě. Já teď chovám činčilku, taky super tvoreček. Ale kdybych měla víc místa, pořídím určitě znovu i osmáčka. Jinak je to spíš večerní-noční tvor, takže se nedoporučuje jej dávat do místnosti, kde spíte :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojda, tak i ja jsem stastnou majitelkou 2-10 ks techto "myso-veverek" :-D Mam je jiz asi 3 roky. Parecek, takze 2-3 do roka mam vzdy 8 osmicat :-D Jsou krasni. Uzasne na mladatech je to, ze se rodi jiz koukajici a chlupata. Jinak ted cekam kazdym dnem nove prirustky. Jen ma nejaky maly pupik, tak jich bude treba mene. Klec mam velikou-doma delanou.Maji tam i vetve na splhani, prolejzacky, pisek, domecek,...
Odpovědět
Profilova fotka
mam! potrebujou velkou klec, hlavne co se tyka na vysku, pac hodne lezou ;-) koupat se umeli vsichni, co jsme meli a hlavne pisek zboznujou, jsou z nej uplne na vetvi :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Mne se take koupali vsichni-i mladi :-D Jo a zboznujou ta behaci kola-uz oddelali 3 :-p :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
my mame parecek a klec jsme jim vyrobili podle navodu na netu, behaci kola maji kovova a zatim drží :-D to koupani nemaji radi vsichni, nasi se koupou jen trochu. Jinak zboznujou, kdyz se jim cas od casu v kleci neco zmeni, treba prida vetev nebo zmeni jeji sklon. Pak si radi hrajou s papirovyma kapesnikama - delaji si z nich pelisek.
Odpovědět
Profilova fotka
tak me pro zmenu zadni osmaci v kole nebehali :-D fakt nikdy. je pravda, ze samotny by byt nemeli, my mame tri kluky. a kdybych ty nase hajzliky podrbala po brisku, tak by me akorat rafli :-D na pelisek jim davame krabice a oni si je natrhaj. sranda je, jak ma kazdej uplne jinou povahu :-)
Odpovědět
Tak mi to běhací kolo nikdy neměli, viděla jsem z toho dost ošklivá zranění, takže mi příjde zbytečné zvíře vystavovat do nebezpečí. Ale to je jen čistě věc názoru.
Odpovědět
Profilova fotka
Mne behaji jako o zivod :-D A meli vzdy take kovove kolo-jen ho tim neustalym behanim ubrousili :-D Nj, jsou to mila zviratka :-N
Odpovědět
ckei - a jakas videla znraneni? Ja chovam hlodavce od 6 let a vsichni milovali kolo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
rosi-jedna osmicka mela odrene packy, ale nevim jestli to bylo z kola... Jinak vcera jsem nasla v pelisku 4 male osmicky x-) x-) x-)
Odpovědět
rosina: bohužel, už 4x jsem viděla opravdu škaredá zranění spočívající ve zlomených nožkách :-( Dokonce jeden případ byl tak drsnej, že osmáčka museli nechat utratit, jeho noha byla roztříštěná na několika místech a bolesti by prý měl pořád, prý by se akorát trápil. A když jsem to naživo viděla, ty vyholené části, které byly zlomené, jak dlouho se s tím bobánci léčili...no děs....MVDr. říkají, že jsou to sice moc hezké hračky, které tito hlodavci přímo zbožňují, ale je prý otázkou času, kdy se něco stane. Kdybych to neviděla na vlastní oči (a viděla jsem, bohužel i jiné hlodavce takto "zmrzačené"), tak bych tomu ani nechtěla uvěřit, že se něco takového může vůbec stát.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Zdravim,shanim do sveho chovu osmaky degu.Na zbarveni nezalezi.Najde se nekdo,kdo daruje do dobrych rukou?Pouze Plzen-mesto. Dekuji! Tel.722 460 417.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dobrý den, mám takový dotaz..Mám 4 osmáčky ,3 holky a 1 kluka..Teď budou mít mladý a já nevím zda je oddělit nebo je nechat všechny v jedné kleci... :/ Děkuji za rady :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?