Nepozvaná na svatbu. Co si o tom myslíte?

Tak včera mi moje životní kamarádka, kterou znám 25 let oznámila, že se bude vdávat. Letos :-) Jenže mě na svatbu nepozvala. :-( Já to prořvala, známe se celý život, je toho hodně za námi, mně byla na mé svatbě za svědka, čekala jsem, že jí to oplatím :-( a ona chladně řekla, že tam bude jen její rodina, jeho a svědci. :-( Tím asi naše přátelství hodně poskvrnila. Jak to mám brát? Co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
Issis tak presne niečo také som zažila ja. S kamarátkou som sa poznala už od prvej triedy na základnej. Vždy sme sa bavili o tom ako si vzájomne pojdeme na svadbu, pomožeme s prípravami...atd. A keď mi prišli svoju nastávajúcu svadbu so svojim nastávajúcim oznámiť tak mi chladne povedala, že som nie na jej svadbe vítaná, že tam bude iba rodina!! Bláboly! Potom mi nakoniec povedala, že predsa len pojdem. A asi po mesiaci mi volá, že som sa na jej svadbu vnútila a že to bolo odo mńa hnusné... atd. A ešte keď som jej povedala, že keď je to tak tak zbohom. Potom mi prišlo pár "pekných" sms-iek v ktorých mi doslova vynadala, že som sebec a netolerantná...škoda reči. Tak som sa úplne odmlčala. Ale na jerj obrad som sa bola pozreť. Potom tesne pred mojou svadbou sme sa stretli a ja som sa dozvedela čo bolo príčinou toh čo sa stalo. Jej nastávajúci povedal, že ma neznáša a nepraje si moju prítomnosť na ich svadbe!! A ak prídem tak nepríde on!!! Bolo to surové, ale snažila som sa to prehltnúť. Nakoniec som ju pozvala na rozlúčku aj na svadbu... Chyba. Neprišla ani na jedno. A čo bolo ešte horšie, tak mi ani nepopriala k svadbe a spomenula si na mňa až dva mesiace po nej. Bola urazená, že som jej hneď neskočila okolo krku od radosti a všetku vinu hodila na mňa!! A divila sa že som nahnevaná! Napísala som jej všetko pekne od pľúc... no aby som to skrátila: Znova sa bavíme. Konečne som sa dočkala toho, že sa mi ospravedlinila za všetko. Ale pravdu povediac, už NIKDY to nebude to čo to bolo predtým!!!
Odpovědět
tak to je sila.Ja nevim co si mam o tom myslet.Me rekla,ze neni na velke svatby,ze chce jen rodinu a svedky,ale proc si nevzala za svedka me?Kdyz byla ona me,mohla me pozvat ne?Aspon na obrad.Vis co jsem ji rekla,ze me bude moc lito,ze ji neuvidim jako nevestu :-( ona jen chladne rekla,ze mi posle nejake fotky :-o Tak fakt nevim co si myslet.Zname se cely zivot a ted tohle!Ja vim,ze nejsem jeji jedina kamaradka,ale tohle jsem necekala. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Issis, chápu, že tě to mrzí, ale já bych to neviděla zas tak tragicky....podle mě tím nechtěla v žádném případě říct, že tě nemá už tolik ráda !!! Zkrátka a dobře chcějí mít jen malou svatbu, no a jelikož je to jen a jen jejich věc, jejich okolí to musí přijmout...prostě se chtěli vyvarovat toho, že když pozvou tohohle kamaráda, budou muset pozvat i tamtoho...no a ta svatba se pak rozroste do nevídané velikosti....tak to vyřešili tak, že tam kamarádi nebudou, aby si navzájem nezáviděli....a pak to určtiě oslaví s vámi zvlášť....takže nesmutni !!!!!!!!!!!!! ;-) :-) x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Issis tomu verím. Je to šok, hlavne keď to nečekáš a je to kamarátka fakt na život a na smrť ;-( !! A čo jej partner, toho poznáš? Nemože byť príčina aj on, podobne ako to bolo u mňa?
Odpovědět
Nooo ono je to tezke, ja bych byla taky smutna. Ale ona asi ma takovou predstavu o svatbe, ze jen oni a svedci. Bylo by mi to lito, ale nezlobila bych se na ni. Zlobila bych se, kdyby pozvala spoustu lidi a me ne, ale pokud to chce takto komorne, tak je to jeji styl a co se da delat
Odpovědět
svetluska ja si myslim neco jineho.Ptala jsem se a rodina mi rekla,ze kdyz mi byla za svedka,je slusnost me pozvat.Chapu,ze nechce velkou svatbu,nemaji moc penez,ale mohla mi rict,at jdu na obrad a pak domu.Vzdyt je to jednou za zivot proboha. :-( sarihy slavit s kazdym zvlast to nebude.Ona me to ani nechtela pomalu rict,ze bude svatba,tak nejak jsem to z ni vcera vytahla.Moc dobre vi,jak me to rani a nechtela se o tom ani bavit.Jen me zajima,koho si vezme za svedka. :-( bielanevesta jejiho pritele znam a mame se radi,vychazime spolu dobre.I jeji maminku znam a myslim si,ze se bude velice divit,ze budu chybet.Byla vzdy stastna,ze nam kamaradstvi vydrzelo 25 let :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Issis tak aspoň tak. Nie je nič horšie ke´d medzi kamarátkami stojí partner niektorej... Možno sa iba bojí bay ťa neranila a pritom nevie, že sa to už stalo! Aj keď ťa priamo na obrad nezavolá choď naň, veď vyhnať ťa nemože. A aspoń ju uvidíš v jej veľký deň x-) ! Aj keď si to teraz nevieš predstaviť, napokon budeš rada ;-)
Odpovědět
bielanevesta bude to svatba v kostele,rada bych ji videla.Ale nemuzu tam prijet,je to daleko.Odemne 5 h autem,bydli na opacnem konci republiky a kdyz me nepozvala,nepujdu tam!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahaa, tak to je iné!! No uvidíš, možno sa to ešte zmení a ona si to rozmyslí x-) prajem ti to
Odpovědět
dekuji,ale na zazraky neverim. :-(
Odpovědět
Nooo,tak to znam.... v prubehu meho zivota jsem mela 2 takzvany NEJ kamosky. S tou prvni jsme se znali od skolky, bydleli na stejne ulici, chodili do stejne tridy 8 let,proste nej,nej,nej. Nonstop spolu- stejni kluci se nam libili,ale nase pratelstvi prezivalo, a pak bum bac a ...nic. Ani oznameni,natoz svatba!! S tou druhou jsme zase spolu kamosili tak od tech 19 do jejiho navratu na Severni Moravu,tak 6 let...A svete div se, nic...! Psali jsme si,chlubila se jak chysta svatbu a kdyz jsem se zeptala kde mam oznameni, byla prekvapena...Tak jsem ji aspon pozadala o oznameni pro moji mamku (mela ji rada)- odpovedela doslova: no,jestli mi nejaky zustane,tak vam poslu........ Nemuzu te pozvat na svatbu, to vis,nemame misto kde te ubytovat... Takze,z toho plyne, ze jsem na zadne z mych,, kamaradek ''nebyla,i kdyz jsme si vzdy slibovali a prisahali jak si pujdeme za svedkyne.........
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem kámošku na základce, ale pak jsem odešla pracovat do Prahy a náš vztah vyšuměl. Nebudu ji zvát.Nevím, kdo se považuje za mé kamarádky a cítí se uražen, když ho nepozvu.Já na obřad zvu vlastně všechny, když jim to vyjde, ale nemůžu už je pozvat na hostinu, takže jim to takhle prezentuju a oni mají možnost volby. Rozumní to pochopí a ti ostatní mě pomluví, to je normal 8-)
Odpovědět
Článek se načítá
issis, asi by mě to taky mrzelo, ale respektovala bych její přání. Myslím, že nevěděla jak ti to říci, protože očekávala přesně takovou reakci jak jsi reagovala. My budeme mít také obřad jen s rodinou, a se svědky. A přátele zveme až na grilovačku potom. Na obřad může přijít každý, ten je veřejný, ale jedná se myslím hlavně o hostinu. Tam se na financích promítne každá osůbka navíc. A ústupky se to může vyšplhat ne na jednoho navíc, ale na deset. :-S Jak říkám, také by mě to mrzelo, ale chápala bych to. Jinou otázkou je to svědčení, pokud jste si to slíbily, i když bych to také brala s rezervou. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
issis taky by me to mrzelo kdyby me nepozvala ani na obrad, to s tebou uplne souhlasim:-( na hostinu a tak to je jejich vec (ikdyz to by me taky mrzelo, zvlast kdyz ti sla za svedka, svedceni se sice oplacet nemusi, ale alespon by bylo od ni hezke te pozvat), ale ze te nechce ani na obrad, to je smutne, vzdyt tam se muze preci podivat kdokoli. ale zase je jasne ze jen na obrad asi clovek 5 h nepojede:-(
Odpovědět
Mě trošinku zaráží, že zvete na obřad. U nás vždycky platilo, že na obřad může přijít každý, kdo se chce podívat. Jinak takové to slibování si v dětství, že si půjdeme za svědka je podle mého blbost, já jsem si to taky na základce s holkama slibovala, ale lidé se mění a s některýma už se vůbec nevídám.
Odpovědět
Ahoj holky, já bych řekla, stejně jako v jiných diskuzích, že je to jejich svatba, a přejme jim, ať ji mají podle svých představ. Spousta lidí má komorní svatbu, jen s rodinou, nemyslím, že je na tom něco špatného. Na "oplácení" pozvání vůbec nevěřím, přeci jenom s takovou bysme se mohli vyšplhat na pěkně vysoké číslo. Stačí mít pár kamarádů z vesnice, kteří udělají svatby v kulturáku pro 200 lidí, tím pádem pozvou i vás, a pak je máte kvůli tomu zvát na vaši svatbu, když je jen v rodinném kruhu? To by asi nebylo to pravé... A co se svědčení týká, taky tu všichni hlásají výběr podle vlastních pocitů. Hezkou lidskou vlastností je respekt, myslím, že je v tomto případě na místě. issis: Já úplně chápu, že tě to mrzí, mně by to taky mrzelo. Na druhou stranu tvoji kamarádku k takovému rozhodnutí něco vedlo, můžeš se jí na rovinu zeptat a zjistit, koho má za svědka (Nemůže to být třeba sourozenec nebo jiný příbuzný? Pak by to byl opravdu rodinný kruh...). Možná z její strany není vaše kamarádství tak hluboké, nebo možná prostě chce jen malinkou svatbu bez kamarádů. Zkus také zvážit, jestli jsi jí příliš nenaznačovala, že pozvání očekáváš, možná proto měla problém ti to říct a vysvětlit. Pokud ji máš opravdu ráda, budeš na prvním místě chtít, aby jí svatba vyšla podle jejích představ, ať už s tvojí přítomností nebo bez. Třeba je to opravdu jen nedorozumění, zkus si s ní o tom popovídat a nebuď naštvaná, je to přece její svatba, má právo ji mít podle sebe.
Odpovědět
anya: mám stejný pohled na věc jako ty :-)
Odpovědět
Profilova fotka
to by se mě tedy asi hodně dotklo, i když budou mít malou svatbou jen rodiny a svědci, přece by měla vzít zřetel na to, že ty jsi jí jako svědka chtěla a měla, jen ze slušnosti by ti svědectví oplatit nebo alespoň tě na svatbu pozvat. Já si to ani nedokážu představit, asi bych z toho byla hodně špatná, ale vnucovat no nevím :-( . Ale i tak tvoje nejlepší kamarádka, asi bych se rozhodovala, zda zůstane tou mou nej... ]-( je to jen můj názor, tak snad neva, co jsme napsala ;-)
Odpovědět
klarka1: svědkyni ze slušnosti? ty by sis vybrala za svědka někoho, koho vlastně za svědka nechceš? A jak bys to řešila, kdybys byla Ty jako svědek třeba na třech svatbách, taky bys to chtěla všem oplatit, i když svědek může být jen jeden ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kacka.va, já jsem to myslela, tak že, když mi půjde moje nej kamarádka za svědka já rada půjdu jí :-) s těma třema svatbama jsem to nějak nepochopila :-N ale když ě někdo poprosí o svědectví, tak půjdu třeba 3x :-) :-D
Odpovědět
Dolores:presne,nevim,kdo se povazuje za me kamarady.Ja jsem neposlala oznameni holce,se kterou jsem se defacto nevidela od zakladky,na SMS mi odepisovala treba za nekolik dni -jestli teda vubec.A pry ji straaaasne mrzelo,ze ho nedostala ,ba ze nebyla na svatbe... :-p Par radoby kamaradu se vzdycky najde Issis-chapu te,ale at si to udelaji podle sveho,ne? Zitra jdu na svatbu svagrovi,maji take jen rodinu,a rodice tezce nesou,ze to maji tak trochu jine-(tomu jste prece byli,toho pozvi atd.),ale je to jejich den.My meli velkou svatbu a ja jsem rada,presne podle nas.A taky se to jiste par lidem nezdalo. To je jako se jmeny narozenych deti.Rodice daji jmeno,a uz jsou komentare:To je des,meli dat to a ono,normalni, a ne tohle...Kazdy ma ale sanci si to udelat podle sveho.Svatbu,jmena deti,atd.Tak si do toho nenechte kecat,ani se do niceho natlacit.Je to vas zivot ;-)
Odpovědět
klarka: no jasně, já s Tebou souhlasím, taky bych šla ráda za svědkyni myslela jsem to tak, že když mi někdo půjde za svědka, tak automaticky neočekávám, že já jemu pak půjdu taky a musím respektovat jeho rozhodnutí a rozhodně asi nebudu naštvaná, že si vybral někoho jiného. A s těma třema svatbama to bylo myšleno tak, že kdybych šla svědčit postupně třem kamarádkám a pak bych se vdávala já, tak si stejně vyberu můžu vybrat jen jednu z nich, i když já svědčila všem třem. Takže by ti ostatní mohly být ukřivděné. Byla to reakce na to oplácení svědectví ze slušnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
jj to je fakt, na tři kousky se roztrhnout nedá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak u nás je to docela podobné ;-) Trošku jsem krouhla lidi na svou svatbu - z jednoho důvodu. Taťkovi sourozenci - jeden taťkův bratr mě ani nepozdraví a "skoromanžel" ho ani v životě neviděl, tudíž nemám důvod takové lidi zvát. Druhý bratr se oženil takovým způsobem, že nám poslal sms - dnes jsme byli oddáni - a to ve stavu když už byl napitý...Mého taťku to velmi mrzelo, ale neřekl nic. A teď jsem my šli pozvat babičku. Jenže mezi tím babička v dědině slyšela :-o že na svatbu si zveme jen kamarády a rodinu ne, tak ona nejde taky :-o prý rozvracím rodinu! Já! Na chování svých synů řekla že jsme měli se vzít jak její syn a jen říct že už jsme manželé. Nevím na co si tu hraje, ale řekla jsem jí že je srdečně zvána, ale účast není povinná - nepřijde = neodejde. Nikoho nutit nebudu a před nikým se nebudu přetvařovat - když mě není schopen ani pozdravit. Samozřejmě taťku to taky naštvalo, babičce řekl svoje. Tak a teď čekáme, kolik nám na svatbu přijde lidí :-D Takže na nikoho se nemůžete zlobit když vás nepozve, je to opravdu každého věc. I mě nikdo nepřesvědčí ať pozvu lidi, kteří se ke mě chovají hnusně, nebo nebyli ani schopní říct že mají svatbu(přitom od nich nikdo nic nečekal, ale slušnost je slušnost). Mimochodem - kamarádů jde jen 6.
Odpovědět
Holky, nenechte se vmanipulovat do neceho, co nechcete. Taky jsem byla nekterym kamaradkam na svatbe a nezvala je na svoji, protoze uz se moc nevidame. A nedoneslo se mi, ze by byly nastvane. Jen nejake pomluvy ohledne satu, kytky a financni situace meho manzela (podotykam, ze to, ze ma jejich rodina pole a vinohrad neni bohatsvi) :-D Ale to je klasika, ne jen od nepozvanych kamaradek. Ale dorazila me matka jednech sester, co se s nimi znam, bydlely jsme ve stejne vesnici, kdyz se potkame, tak se pozdravime, zadne kamosky. A ta matka me uplne sprdla, jak to holky mrzelo, ze jsem je nepozvala. A asi pred mesicem jsem jednu z nich potkala a ta ani nevedela, ze jsem vdana :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
issis, má kamarádka se vdávala půl roku přede mnou, nejdřív mi to jen oznámila po telefonu, taky mě mrzelo, že mě nepozvala,zvlášť když já jí o své svatbě řekla už dříve i s tím, že s ní počítám jako se svědkem, ale asi za měsíc volala znovu a nakonec jsem na svatbě byla a dokonce i svědčila, prostě to nejspíš neměla ještě rozhodnuté když mi volala poprvé, třeba se tvá kamarádka ještě ozve
Odpovědět
katulinka svatba je za mesic,tak nevim,zda se ozve.Spis pocitam s tim,ze ne.No ja jsem si ji ale uz vymazala z mobilu a neberu ji jako kamaradku,nechala jsem to plavat. Jinak diky za rady a nazory,uz na to kaslu,i kdyz me to moc mrzi.Kazdy se tomu divi.I kdyz chce nekdo svatbu jen rodice a svedci,tak jedno misto pro nej kamosku by se sbad taky naslo :-|
Odpovědět
Profilova fotka
issis, myslím, že to moc hrotíš. Řešit to hned spálením mostů (vymazáním z mobilu) mi připadá trochu dětinský. Měla bys respektovat její přání, je to její svatba.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mam taky pribeh. Moje kamaradka se kterou jsem studovala v Praze, bydleli jsme od prvaku na stejnem pokoji, chodily do stejne skoly. Nezmerne jsem ji mela rada, navstevovali jsme se behem studii navzajem, jeji rodice me znali a ona moje. Kdykoli jsem jela okolo, zastavila jsem se, i kdyz treba ona nebyla doma, alespon jsem pozdravila jeji rodice. Na svatbu si vzala za svedkyni holku z jejich mesta, se kterou se tak dobre neznali. Uplne me to dostalo na kolena, hodne me to mrzelo. My dve jsme spoju jezdili na dovolene v lete, navstevovali se a pak takhle podpasovka. Jeste kdyby jsem tu holku co si za svedka vzala aspon neznala, ale je to krava na kvadral. Na svatbu jsem ji ani nesla, zavolala jsem, ze nemuzu prijet, ze nemuzu koukat na to, jak ji svedci holka, co ji ani nezna. Do roka se rozvedla. Me to hodne mrzelo cela leta a vlstne me to mrzi i dnes po 7 letech. Minuly rok se vdavala podruhe a taktez me nepozvala za svedka ani na svatbu. Je to jeji rozhodnuti respektuju ho. Je to uz 7 let, co me takhle srazila na kolena, nikdy ji to neodpustim. Tento rok se budu vdavat ja, myslela jsem, ze ji ukazu ze ja jsem lepsi nez ona a na svatbu ji pozvu, ale moje maminka mi rekla, ty tam chces nekoho, kdo Te tak strasne zklamal a ublizil Ti? Asi ne, ze? I 12 let po maturite jsme stale v kontaktu, piseme si dopisy, smsky, ale uz to neni jako driv, no prislovi Lepena misa nedrzi, je tak pravdive a stale me to moc mrzi....a myslim ze i ji, ale cas vratit nejde.
Odpovědět
Profilova fotka
Isis, kdybys to nechala byt, tak ji nebudes mazat z mobilu :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?