Má právo mě zaměstnavatel propustit? Problém s kolegyněmi

ahojky,mám problém a chci znát vaše názory-u nás v práci se bude propouštět asi 8 zaměstnanců co mají pracovní smlouvu do konce roku-no a já jsem mezi nimi.Zajímá mě,jestli když plním všechny pracovní povinnosti,chodím iniciativně i ve volném víkendu do práce-v rámci brigády,a nemám problém se zákazníky-no až na jeden problém s jedním zákazníkem,ale já jsem byla slušná a on si neoprávněně stěžoval,akorát mám problém s některými kolegyněmi-slepičinec co žaluje a donáší,s mužskými kolegy problém nemám,ale ženský kolektiv je jeden velký kurník,které na mě žalují a donášejí to co ony dělají špatně-porušují stanovené pravidla a nařízení dané ředitelkou,a jim se nelíbí že si říkám co si myslím,a tak ty slepice na mě žalují různé malé chyby co udělám nebo co řeknu.Tak mě zajímá-má právo mě nzaměstnavatel za toto propustit?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud máš smlouvu do konce roku (na dobu určitou), má právo tě propustit ( řekla bych, že tady se nejedná o propuštění, ale o neprodloužení smlouvy) i kdybys dělala prokazatelně nejlépe z celé firmy. Vím, že to máš teď těžké a je naprd řešit ještě problémy s prací, ale pokud je to tam tak hloupé, snaž se sehnat si rychle něco jiného. Do konce roku máš ještě poměrně dost času a čím dřív začneš jednat, tím dříve se něco fajnového naskytne. Přeju ti moc a moc síly, ať to všechno zvlásnete:)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud ti končí smlouva, zaměstnavatel ti ji nemusí prodloužit z jakéhokoli důvodu a v tomto případě se asi o propuštění jako takové nejedná - že by tě vyhodil třeba za neplnění povinností. Prostě chce propouštět a ty máš na dobu určitou, tak ti nemusí dát odstupné, což by musel dát třeba jiné ženské, která by tam na neurčito byla což klidně může být jediný důvod, proč si vybere tebe a ne ji. Buď ráda, že to víš teď. Kamarádka to zjistila den před tím, než měla dostat novou, že jí ju nedá, ačkoli ji ústně slíbil a takhle máš aspoň šanci plynule přejít jinam... tak držím palce, ať to zvládneš.
Odpovědět
@apacheee já už víc jak týden něco hledám po internetu,ale ve Zlíně je prd,během týdne budu vědět jestli fakt tu smlouvu nebudu mít prodlouženou,i když u nás je to spíš o vzájemných sympatiích se zaměstnavatelem.
Odpovědět
Profilova fotka
Hele, já měla smlouvu na dobu určitou do července, a moje místo se bohužel rušilo, takže mi ji nemohli prodloužit, dozvěděla jsem se to na začátku června - bylo před svatbou a na mě padla hrozná depka, že nic neseženu. Pak jsem si řekla, že litovat se nemá cenu a rozjela jsem to. Ono není nutné jen hledat volná místa, ale iniciativně rozesílat svoje životopisy i na místa, kde momentálně nikoho nehledají. Já takto našla práci, která je lepší než ta předchozí - za víc peněz a ještě mnohem lepší podmínky, kolektiv,atd. Prostě to chce se nevzdávat a vnucovat se:)
Odpovědět
@apacheee děkuju za povzbuzení :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Můžu se nějak bránit kdyby mě chtěl zaměstnavatel dát výpověď jenom proto aby mi nemusela platit mateřskou? Slyšela jsem že se to u nás stalo a mám strach že by se mi to mohlo stát taky. Děkuji
Odpovědět
Asi jedině s právníkem…:(
Odpovědět
Já bych právě nechtěla platit hned právníka, spíš bych chtěla zatím jenom nějakou konzultaci.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Omlouvám se, že jsem nepoděkovala hned, ale je toho teď na mě moc. Registrovala jsem se tam a hned jak se mi ozvali začali jsme to řešit, je to snad na dobré cestě…Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?