Koňařky, spojme se

Pejskařky, kočkařky...a co takhle koňařky? Vím, že minimálně "pár" se nás tu sejde určitě neb tento druh závislosti je již poměrně hojně rozšířen. Tak pojďte dál, baby od koní, v gumákách, s vidlema v ruce a smradlavé :-D :-D Nápad založit tohle téma napadl lucy222 a já ho teď realizuju, tak šup šup, ať mám nějakou podporu. Vítejte, parkuračky, drezúračky, voltižačky, militaristky, rekreační jezdkyně....všechny jste srdečně zvány. Ať nám koně jdou! PS: A rovnou písněte, odkud jste, co máte za koniny, co jezdíte...atd. atd. však to znáte ;-)
Odpovědět
1
2
12
Profilova fotka
Čauky, tak já v tom Hel nenechám samotnou. My dvě se vlastně známe přes stáj, ve které jsme obě začínaly. Hel se tam po nějakém tom potulování po světe nakonec vrátila a já si s manželem založila stáj vlastní. Jsme zaměření na parkury a momentální stav je pět koní plus jedna ponice :-)
Odpovědět
Jééé, já četla "opice" :-D :-D Tak jak praví Ivča, my se známe osobně a už cca 15 let, to je doba, to je doba :-N Takže my máme ve stáji toho času 8 koní - z toho jedna kobyla (strašně ošklivá) je soukromá, zbytek je náš. A to v počtu - dvě kobyly, jeden hřebec a čtyři valaši (jednoho máme na zkoušku a brzo "pude", grázlík). Jsme též parkurová stáj ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
můžu taky občas za vama nakoknout, i když koníkům vůbec nerozumím, ale jsem pejskařka srdcem i duší... :-) A jinak s koníkama jsem do styku přišla poprvé před týdnem, kdy mně helisek vzala ke koníkům a oni mně olízali ruku... :-D tak sranda... no.... :-)
Odpovědět
Markétko, samozřejmě, že můžeš x-) A neboj, brzo si na koníka sedneš, jen co se u nás nahoře zase objevíš ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No ona ta ponice je taková opice líná. Momentálně má nasaznou redukční dietu, protože přibíra snad i ze vzduchu...
Odpovědět
Jste zašili pusenu, ne? :-D A co Lea?
Odpovědět
Profilova fotka
Leuška má ještě naordinovaný na čtrnáct dní třívrstvý tlakový obvaz. První převaz bude ve středu a další za týden a pak se uvidí, zatím nesmí vůbec ťapkat, tak smutně kouká na ostatní koníky ve výběhu. Co nevidět se pro ni začne stavět ten venkovní box, už se na to těším. Ta mrška Karla nám začala zničeho nic přibírat, žrala furt stejně, práce má taky dost, no záhada. Pak jsem ji přistihla, jak ve výběhu futruje špendlíky, jen se jí od huby práší :-D Tak teď chodí jinam, než bude po úrodě a doufám, že zas zhubne...
Odpovědět
Profilova fotka
Pro dnešek se loučím a pádím domů, budeme navážet slámu, tak bude do večera co dělat ;-)
Odpovědět
Zdravím koňařky. Jsem ráda že taková diskuse vznikla. Já jezdím zhruba 12 let. Momentálně vlastního koně nemám.Jezdím ve stáji mojí švagrové, máme teď 16 koní a tři hříbátka.Z toho jsou dvě poničky na odpočinku, 1 poník na kterém se jezdí, 1 ponička 2,5letá. 1 plemeník - arab, půlka jsou chovné kobyly, něco na ustájení a ten zbytek je 1 parkuračka ostatní jsou většnou mladí, kteří se obsedají nebo se chystají na parkury.To je snad vše. Takže taky parkur, vyjímečně i nějaká drezura. Jinak jsem z Moravy - Kroměříž. :-)
Odpovědět
Joooo, tak zatím jsme tu samé moravačky ;-) Benot, jsi přímo z Krom.?
Odpovědět
Ne, momentálně bydlíme s manželem v Kostelanech u mých rodičů, a opravuje dům ve Zlámance, kde je i naše stáj. A pracuju v Otrokovicích. Ale v KM jsem několikrát do týdne.
Odpovědět
Ježiš, vy to máte rozlítané na několik stran =-) V Kostelanech je ranč nějaký, že? Já to tam teda moc neznám. Mám z KM kamaráda, který pracuje tady v Kyjově a tím to haslo :-N
Odpovědět
Článek se načítá
Joo jo, je to děs pořád někam přejíždět a to ještě manžel jezdí až do Přáslavic do práce.Ale snad se do konce roku přestěhujem a bude trochu klid. A co vy chystáte se o víkendu na nějaký parkur?
Odpovědět
Tenhle víkend ne :-| Chlap bude na jachtě, já teď delší dobu nezávodila a dostávám se teprve do formy, nerada bych si nadrala kokos hned při "premiéře". To se mi stalo na mých uplně prvních závodech.... :-N 12. to nestihnem, to je ještě pořád na dovo a já fotím svatbu. Tak až asi potom 20. v Popicích cenu Pálavy ;-)
Odpovědět
Vidím, že těch aktivit taky máte nějak moc. Jachta zní dobře. Jo a na Kostelanech je ranč, akorát je to tam celkem drahý. Ale na procházky je to paráda. Pořádají tam pořád nějaké akce- noční show, dětský den atd. Já jsem tento rok s ježděním taky jaksi pozadu, nebyl čas kvůli svatbě ;-) . Teď o víkendu jedu s mladým podruhé na hobby, ale u něho není kam spěchat. :-)
Odpovědět
Co je to za zvířátko? No my máme mladého skoro včechno, teď 14 dní hřebce, co je jeliman a včera mě málem zabil při gymnastice :-S A kobylu, která je hrozně šikovná, ale moc toho zatím neumí. Oba holštýni.
Odpovědět
Tak ten náš je 4letý šiml po Corrado, má tak KVH 165cm, ale je hrozně šikovný. Nejlepší bude odkaz - tam najdeš asi všechno o nás. www.al-kham-sa.wz.cz
Odpovědět
Ben, ty stránky znám ;-) Nebo aspoň mi to něco říká, hodím očko večer nebo zítra. Teď už prchám, čekají na mě oba divočáci, takže práce až nad hlavu :-N Písnu večír.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojda holciny, Heli, tak jsi se preci jen odhodlala? :-D Ja reprezentuji stredocechy. Jinak mam 2 kobylky-osmileta CT skok "S"-tu mam hooodne dlouho-a ted cca 2 mesice mame nase slunicko-desetiletou kobcu plemene Oldenburg,skok take "S", v soucasne dobe po zraneni. Takze v rekonvalescenci. Al-kham-su znam. Je to obchodni staj-tusim v jiznich Cechach,ze?
Odpovědět
Profilova fotka
Heli, ja rikala, ze se nas tu par sejde. Jeste chvilku pockame a uvidis. Jinak Ti jeste v prubehu dneska pisnu IP.
Odpovědět
Ahoj.Nee, na Moravě. Jo naše stáj je asi celkem známá.
Odpovědět
Heli tak se měj, já jsem ještě v práci, ale večer jdu trénovat na tu sobotu. A ještě si musíme postavit parkur, máme zrovna čerstvě posekáno, tak to si zase máknem, naše překážky celkem váží. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
tak na Morave.. :-) proste pani Dankova. Znama k vam prodavala konika-Gwen Vezir ci jak se jmenuje, po Vals. Preji pekne zavody. Ja ted na jednech rozhodcovala-oblastni mistrovstvi, 340 startu- a zase na nejakou chvilku stacilo ;-)
Odpovědět
Na mistrovství které oblasti? Naše kobyla skončila na druhém místě na mistrovství Zlínské oblasti - muži. Já už jsem teď taky paní Daňková :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Oblast Stredni Cechy. Ja jen jako rozhodci, loni jsem "sportoni karieru" ukoncila. Pro mne je na zavodech maximul L, doma dobrovolne skacu do 110. :-D
Odpovědět
Dobrovolně? :-D Já jsem šla minulý rok moje první L a výš bych ani nemohla. Mě to tak nějak stačí. V tréninku jsem i skákala 135, ale to už mi lezly oči z důlků. A teď s mladým skáčem do metru a to je aspoň v klidu. Loučím se, dnes jdu o hodinu dřív domů. Zatím ahoj
Odpovědět
Profilova fotka
benotka-no, dobrovolne. Ja na zavodech muzu vys-to soutezivost vitezi nad strachem, ale doma (jak vim, ze nemusim) jsem chtela skakat max.110 (pouze oxer, kolmaky neresim), takze od teto vysky vys to byla spise vule trenera nez moje :-D ale jo, take jsme si skocili vyse. Kdysi jsem si jen tak z legrace udelali doma Mini-Maxi a ja sla 160, vice uz jsem nechtela. Jdes domu? Tak ahoj a hezky zbytek dne.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky ostatní koňařky, tak přece jen se nás tu pár sešlo. Právě jsem nakrmila a tak nakukuju než se mi vrátí muž, jel pro víno. Benotka, já mám teď zrovna na výcvik taky čtyřletka po Corrado II, už šimlatí a je to takové nohaté tele :-N. Obsedal se až teď před měsícem, ale je hrozně šikovný a zatím se vůbec nebojí a přeleze všechno. Jinak mám vysportováno taky L s tím valachem na kterém na svatbě jel můj muž. Uvidím, jak to do budoucna půjde těm ostatním co máme, zatím je to všechno mlaďounké, od dvou do pěti let :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Lumpe, vítej :-) Mladí jsou nejlepší. Já mám moc ráda práci s nima. Kamarádka mi dnes půjčila sedlo tak na měsíc (než si seženu na tu novou svoje-původně jsem ani nepočítala, že bychom měly začít jezdit), takže jdu zítra na ni. Po 4 měsících... :-D
Odpovědět
čau kočandy, T...lucy :-N děkuju za mejlík i IP, zítra na vše odepísám ;-) my máme teď kolem stáje ty hajzlíky, co kousají a nakladájí vajíčka na střečky, máme dokousané koniny jak sviňa..chudák hřebec, ten má takový brmbolec na břichu :-S dneska jsme oba potili krev, hodinu a půl nemilosrdné drezurní práce až ani neveděl, kolik má nohou a udělal všechno ještě dřív, než mi to z mozku přešlo do pobídek :-N ale on to potřebuje jako prase drbání... a udělala sem mu dnes "frizúru" :-D :-D :-D pak jsem šla ven ještě s tou holštýnkou, s Viky, já na ní seděla dnes podruhé a teda jako prvně ne na svezení, ale na přiježďování...taky nás společná hodinka a dvacet minut neminula...ale tohle zvířátko ať si nechá chlap, je sice úžasně citlivá na pobídky - jemná na hubu, citlivá na holeň...ale "vymlaskaná" - hlasové pobídky jí jdou nejvíc :-D je to taková ťava, fakt chodí jak velbloud, jak je obrovská a má takové hranaté chody...ale uvidíme, co udělá práce...ono toho zatím moc nedělala, je pětiletá...ale moc ochotná, hezky spolupracuje... koukám, že jste řešili výkonnost jezdců...tak já ofic nejvíc na závodech šla 120 cm, a to v postupce v Olšanech s klusačkou....ale to už je dávno. doma mám skočeno 130 cm...a to ještě v době, kdy u mě fungoval pud sebezáchovy a já poznala rozdíl ve výšce překážky... teď to mám jinak - ze země vidím rozdíl, ale jak sednu na koně, tak je mi šumák jestli je to 80 cm nebo 135 cm a jdu bezhlavě do toho...teda jako ne bezhlavě, přemýšlím nad tím, ale není tam ten strach "co když to nevyjde".
Odpovědět
1
2
12
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?