Co s žaludeční neurózou?

Ahoj, jsem už zoufalá..Doufám že mi někdo poradí. Začalo to v pondělí před spaním, asi znáte takovej ten pocit okolo žaludku,jako kdyxž se na něco hrozně moc těšíte,nebo vás něco důležitýho čeká.Takovýto vzrušení. Tak se to stupňovalo,až jsem měla úplně sevřenej žaludek.Nešlo usnout. Pořád ten tlak.Usnula jsem až v 6:30 po všech možných procedůrách(čaj na ukidnění apod.teplý mlíko apod.) A to jenom na hodinu.Pak jsem měla ten nervovej systém tak rozházenej, že by nešlo usnout ani ve dne.Tak jsem ten den prostě byla vzhůru.Další noci mi pomohly 2 panáky slivovice..A tak je to vlastně pořád celej týden.Jakmile zmizí to mravenčení kolem žaludku,tím že mi to ta slivovice uvolní,usnu hned.Nejde to mysl íovlivnit .Dělám různý cvičení na uvolnění,nic,je to i přes den.Stresu si,zvlášť v tomto období volna nejsem vědomá.A navíc jsem (samozřejmě možná) cca 5 dní po oplodnění, sanžíme se o miminko.Tak si ráno ty panáky hrozně vyčítám :-(
Odpovědět
1
2
ahoj, já bych řekla že je to podvědomě strach jestli se to snažení povedlo. Mě pomáhá relaxační hudba nebo se v posteli otočit (tam kde máš normálně nohy si dát hlavu) a halvně žádný alkohol, ten to ještě zhoršuje ;-)
Odpovědět
Evulko,dík.Já se děsím noci,a zas budu muset jít spát. Já to snažení beru s rezervou,to se mi nezdá že by to bylo z toho..No a po těch panácích právě hned usnu jak mimino.To mi uvloní to napětí a šimrání kolem žaludku..Jenže orývě pít bych už neměla,kdybych byla těhotná..
Odpovědět
no hlavně ten alkohol sice na chvilku zabere, ale ty nervy a žaludek podráždí víc, takže je to vlastně jen na chvilku a to tělo si pořádně neodpočine. A co se pořádně utahat? Třeba na delší procházce?
Odpovědět
TU procházku jsme zkoušeli taky..U televize se mi zavírají oči,tělo je utahaný,ale kolem toho žaludku cítím nervy,jako by mě druhej den něco čekalo..Takže si lehnu jako že usnu a v břichu mám tisíc ,,motýlů,,. Manžel mi už říkal že jsem zralá na psychiatra.Ale mě to vážně nejde ovlivnit. Ještě mě napadlo,že to může být jak jsem vysadila HA, taktřeba roházený hormony, zblbnutý tělo..Mě to dělá totiž i přes den.
Odpovědět
no to je taky dost možný, mě po vysazení HA se tělo taky bouřilo. Psychiatrovi nechoď - by ti stejně nepomohl a jediný co by ti dal jsou prášky na spaní, které neřeší příčinu :-) pak jedině nějaké třeba bylinky nebo homeopatika na spaní, vykoupat se v levanduli nebo prostě přírodní věci
Odpovědět
Dík moc,jsi hodná. No já mám totiž za sebou potrat v srpnu, a mamčin kyneziolog jí tvrdil že mám ty problémy psychickýho rázu.Že ten potrat byl proto,že jsem to dítě vlastně nepřijmula.mamka s ním má výborný zkušenosti,tak mě nahlodal a teď jestli jsem těhu,tak tomu zrpvna nepřidávám.Ale snažím se být navenek v pohodě,ale uvnitř se děje něco jinýho.
Odpovědět
no jo to chápu, ta psychika dělá hodně, já když jsem měla před státnicema tak jsem byla úplně hotová a odeznělo to cca až po půl roce, protože se mi pořád zdálo že něco neumím, i když jsem měla diplom v kapse :-p Hele a co zajít k tomu kyneziologovi? Třeba by pomohl
Odpovědět
Taky mě to napadlo, jenže on má objedací lhůty cca 1,5 měsíce a je šíleně drahej.Tak snad než by mě vzal,budu už usínat dobře.O státnicích mi ani nemluv,čekají měletos v červnu :-S Paradox je,že jsem před zkouškama atak flegmouš,takže nechápu tuto situaci.
Odpovědět
no to já byla taky, ale holt to tělo to nějak ví že tě čeká zatěžkávací zkouška a blbne :-S
Odpovědět
Kuku a zkoušela jsi nějaké bylinky na uklidnění a usínání? Jsou na to dobré meduňka, kozlík, třezalka. Jen bych se v lékárně zeptala, jestli jsou vhodné i pro těhotné.
Odpovědět
Loony,ten čaj z bylinek co píšeš jsem taky měla. Když jsem probděla celou noc,měla jsem během ní dva šálky..Je to hrozné mi radit já vím,snad všechno totiž jsem už zkoušela..
Odpovědět
Ahoj, a co zkusit ještě nějaké aromatické oleje? Já teda používám občas tu meduňku, ale spíš citrusy atd. na lepší dýchaní teď při suchém vzduchu, a je mi hned líp. :-D A lékárnu jsi zkoušela? Já mám už vyzkušené 2 lékárny, kde je málo lidí, popíšu co a jak, rádi poradí. Určitě jsou nějaké léky, co uklidní žaludek bez předpisu, já mám bohužel jen zkušenosti s lékama na recept na vředy a chronické záněty, ale fakt to nějak blokne to stažení žaludku a mravenčení atd. a je klid. Ale jak píšu, mě je napsal gastroent. na předpis, ale určo bude něco podobného, a slabšího bez předpisu, nějaké kapky nebo taková mlíčka (mám pocit, že ty jsem si koupila jako první pomoc bez předpisu, ale už nevím název) ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Blanko díky,vyrazímmdo lékárny.Ale asi až v pondělí,bydlíme u malýho města a tam bude lékárna otevřená až v pondělí.Tak to nějak musím přečkat.Nejhorší bude asi noc neděle/pondělí po dlouhé době do práce, úplná změna režimu do teď, tak uvidím co to se mnou udělá.
Odpovědět
Ahoj, určitě zkus Persen - prodává se normání a Forte. Usíná se po něm dobře a mě na uklidnění hrozně pomohl. Bohužel ne dlouhodobě, protože jsem měla organickou příčinu, ale pokud se jedná čistě o neurózu, tak je to skvělý. Zkus se na to v lékárně zeptat.
Odpovědět
Jinak je to přírodní - zapomněla jsem napsat.
Odpovědět
A můžu ten persen i když zatím nevím jestli nemůžu být těhotná?Nemůže to ublížit?
Odpovědět
ja myslim, ze by nemel. Je to ciste prirodni. Zkusim byt Tebou nejdriv ten normalni, ne hned forte. Vim, ze je tam medunka, trezalka, mata apod. Samotnou trezalku nedoporucuju, protoze podporuje krvacivost. V persenu je to pomerne dobre namixovane.
Odpovědět
děkují , zkusím-)
Odpovědět
kukuca - nechtela bys zkusit hypnozu nebo nejakou jinou terapii? porad nespis? Panaky kvuli miminku fakt nee, ty zacatky jsou nejhorsi.
Odpovědět
Rosina,trochu se to zlepšilo,ale ten prášek bych ráda zkusila.Já vím že jsem ty panháky neměla pít,ale po dovuch jsem spala jak miminko.Pak jsem si je vyčítala.Ale já už jsem byla kolikrát tak vzteklá,všichni spí a já chodím po baráku. Možná je to tím že jsem teď měla spousty času,tak zítra jdu do práce,tam by to ze mě mohlo spadnout.Hypnosa-toho se trochu bojím.Ani neznám nikoho kdo by tím prošel.
Odpovědět
kukuca - já mám s hypnozou zkusenosti dobry, zaleti na hypnoterapeutovi ;-) nespavost tak resila jedna ma kamaradka, ta nespala kvuli rozdrnkane psychice nekolik let :-( hlavne ze se ti to aspon trochu zlepsilo, mohlo by to byt i zmenou stavu na jiny, podobny priznaky popisovalo dost holek :-)
Odpovědět
Rosi, myslíš těhu příznak?Jů,to bych ráda vydržela, kdyby to bylo tím.Spíš myslím,že jsem si rozhodila hladinu hormonů vysazením HA..
Odpovědět
Tak to byla šílená noc..Vzala jsem si jeden persen, nezabral,pak druhej,nezabral..Šla jsem si lehnout do horního patra kde máme obývák.Převalovala jsem se a byla čím dál víc nervózní že už je 2:30 a já za 3 hodiny a něco vstávám.Popadla mě šílená panika, jak bych mohla dneska až do pěti odpoledne pracovat po probdělé noci.No to usnutí to ještě zhoršilo a tak jsem jako smyslu zbavená opět šla na 2 panáky slivovice.Do dvou minut jsem usnula.Jedině tomu vděčím za ty tři hodiny spánku,jinak bych fakt nezamhouřila oči. Je to šílený.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
"zaludecni neuroza" je takovy divny pojem, protoze vsechny pocity uzkosti, i ty kolem zaludku zacinaji v mozku a pak se projevuji ruzne na tele - nekomu busi srdce, nekdo ma prujem, jineho boli zaludek, nekdo ma vsechno dohromady :-) A to muze nastat i bez priciny. Misto slivovice bych doporucila pred spanim pivo ;-) obsahuje i latky, ktere podporuji usinani a nedrazdi zbytecne zaludek! Jinak ti muze prakticky lekar predepsat kratkodobe i slabsi leky na uklidneni, ktere si budes davat pred spanim - podle me by ti pomohly lip nez leky na spani tzv. hypnotika. Pokud jsi v takovem psychickem stavu tak sance na otehotneni neni zrovna velika :-( Dej se nejdriv do poradku a kdyz to bude trvat dyl tak pomuze jedine dobry psychiatr - lepsi nez se trapit :-)
Odpovědět
Holky mě to právě všechno začalo cca 6 dní po možným oplodnění.Ovulaci poznám,takže šance je velká..A bylo by to moje druhý těhu, první bylo zamlký,přestalo se samo vyvíjet.A jeden z příznaků byla tekováto neuróza,ale jen jeden den..A těhu se povedlo první měsíc,takže ta šance je právě velká.Já vím,asi mě odsoudíte že jsem si ,,dala,, na usnutí,ale já už byla tak vynervovaná že ,,za chvíli,, všichni vstávají a ještě ani oko nezavřela.. Musím asi vydržet do soboty,jestli ms přijde nebo ne.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Nemusí to být pivo, na uklidnění je prý dobrý i čaj z chmele (+ třeba ostatní "uklidňující" bylinky). A co zkusit nějakou relaxaci? Kukuco, slivovici si nevyčítej, embryo se napojí na Tvůj krevní oběh až po cca 10 dnech od oplodnění (předtím je vyživováno ze svého žloutkového váčku) - v podstatě prý pokud nevíš, že jsi těhotná, nemělo by se nic dít.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Herminko moc děkuju,jsi zlatíčko :-) Víš že jsem si i říkal,že když má příroda všechno tak vychytaný, proč by trestala postižením nebo potratem holky, který si třeba v nevědomosti užívají oslav a party s alkoholem.A ty jsi to potvrdila, je to super,až když se to holka doví,může ovlivnit stravu a alkohol nepít.Moc děkuju za povzbuzení. A myslíš že ta neuróza může být tou změnou hormonů z těhu?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?