Pražačky, na kolik vás přišel svatební účes?

Holky zajimalo by mne kolik stal vas svatebni uces, a to z nasledujiciho duvodu: Za zkousku ucesu spolu s mym strihanim a strihanim zenicha jsem zaplatila 1400 Kc. Poprosila jsem kadernici mne sdelit rovnou rozmezi ceny ucesu v den svatby, nacez mi opovedela, ze mi jeste zavola a rekne. Nezavolala. V den svatby na mne vytahla cislo 4500 Kc + 500 Kc jako zalohu za podlozku. Neverila jsem vlastnim usim. Pritom podle meho skromneho nazoru to nic sloziteho nebylo: vlasy mi natuzila, natocila, pak natupirovala a sponkami pripevnila na podlozku. Opravdu nevim co si mam myslet. Za strihani predtim po mne nikdy nechtela vic jak 3-4 stovky. Prosim adminy nemazat toto tema, aspon ne hned.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ty brďo ! U nás je zkouška zdarma a účes na svatbu do 1000 a to mám vlasy po pás a hustý - drbala se s tím 2 hodiny... Jsem ale z Brna - holt v Praze je asi draze :-(
Odpovědět
Profilova fotka
já zatím byla jen na zkoušce, svatební účes i líčení - trvalo to něco přes hodinu, paní moc millá a příjemná, udělala ze mě kočku.. za to jsem dala 800,- za dalších 1200 se mnou přijede totéž provést v den svatby k nám domů, žádný zádrhel nečekám, dotyčnou si chválila spousta místních nevěst..
Odpovědět
Profilova fotka
350 Kc :-)
Odpovědět
Wow, tak to je husté. Asi budu za blba, ale nejspíš tohle všechno budu řešit smlouvama nebo podepsanýma cenovýma nabídkama na všechno - kadeřnice, líčení, květiny, etc.
Odpovědět
Profilova fotka
omca - no já mam všechno jenom na ústní domluvě, jen s květinářkou sepsanou objednávku, ale taky mě to děsí trochu.. na druhou stranu, nikdo nechce žádné peníze předem, jen za kytky jsem dala 200,- zálohu, tak snad všechno dobře dopadne... navíc se obracím an samé lidi, co na ně mám dobré reference, jen hostina je sázka na neznámé, ale jednání v pohodě, tak snad to vyjde...
Odpovědět
wopi: jak říkám, budu radši za prudiče, než bych pak brečela, že něco dopadlo jinak než mělo nebo mi někdo naúčtoval 3x tolik..
Odpovědět
senja, ja chodim do kadernictvi, kde za myti vlasu, strih a foukani platim 1500kc vcetne slevy 25% ..vlasy mam jako delsi mikado.....v den svatby - v sobotu - me ucesali zadarmo, byl to jako svatebni dar od nich.. byl to normalni klasicky uces vcetne strihu a myti jako vzdycky, nechtela jsem na hlave zadny elaborat, navic slecna prisla v sobotu, kdy normalne nepracuje 4500kc je nehorazna cena za uces, ktery popisujes..
Odpovědět
Profilova fotka
Ten samý účes bez podložky mě 30 km od Prahy vyšel na 400Kč. Zkouška zadarmo, přijela ke mě až domů a za dopravu nic nechtěla.
Odpovědět
angetha, ono 30km od prahy a napr. na starem meste v praze..to nemuzes vubec srovnavat...senja, co to bylo za salon?
Odpovědět
Profilova fotka
Účes je ale stejný, a jestli použije dražší tužidlo nebo lak, který pak použije i na ostatní zákaznice? Určitě šlo ale o salon, který snad vzhledově a kvalitou služeb ceně odpovídal nebo ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Angetha, ceny 30 km od Prahy nejsou ceny v Praze. Senja, mne to prijde opravdu hrozne moc, jestli to neni nejaka slavna kadernice. A pokud v tom nebylo malovani. Kolik hodin ti to delala?
Odpovědět
mám dohodnuto za 1500 i se zkouškou maximálně, je to hodně dobré studio v praze má více poboček
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Opravdu nehorázné. :-o Moje pražská kadeřnice bohužel v mém termínu nemohla, tak jsem využila místní (15 km od Prahy). Vlasy mám pod lopatky a dost husté - zkouška cca 2 hodiny 300 Kč, nádherný účes včetně půjčení podložky 450 Kč (viz album). S mojí pražskou kadeřnicí jsem měla předběžně domluveno 1100,- za zkoušku i účes dohromady i s tím, že by přijela ke mně mimo Prahu.
Odpovědět
hlavni role nehrajou ani tak produkty, ty jsou vcelku srovnatelne, ale spis platy v praze a najmy..plus nektera kadernictvi maji primo svoje strihy, takze i diky tomu je to drazsi..4500 za natacky a tupirovani si dovedu predstavit opravdu jen v tech nejdrazsich mistech..no treba senja napise, kde to bylo a bude nam jasno..
Odpovědět
Profilova fotka
prvni zkouska ucesu a liceni me nestala nic, druha dve stovky a ve svatebni den me to stalo do 2.5 tis dohromady (uces a liceni)
Odpovědět
Profilova fotka
V Praze?
Odpovědět
já mám moc šikovnou kadeřnici ke které už chodím roky a den před svatbou jdu na melír a to si i se stříháním říká vždy okolo 1000 kč a v den svatby mám přijít už s umytou hlavou..kvůli líčení, aby se to nepoškodilo..první jdu k vizážistce..a počítám že se za jenom už vytvoření účesu vejdu do 500,- kč. (jo a koupila mi nějaké umělé vlasy..co mi pak vmotá do drdolu..ty jsem si musela zaplatit 300kč) 4500,- tak to je fakt síla..!!!!! To by snad tolik nestálo ani v Piccasu nebo Bomtonu :-o
Odpovědět
Diky holky, take mne to prislo strasne, tak jsem se nemylila. Neni to zadna znama kadernice, normalni strihani u ni drahe nebylo, chodila jsem k ni predtim cca 3x jen na upravu ucesu a jasala jsem, ze mam dobrou kadernici a ze neni draha. Nelicila mne. Skutecne to bylo tak, ze prijela, natocila vlasy na natacky, predtim je natuzila, pockala az uschnou, pak sundala, natupirovala a zacala sponkovat na podlozku. Na zaver postrikala lakem. Ja jsem v den svatby v penezence mela pouze 2000 Kc v domneni, ze to na uces musi stacit. Bylo to vazne strasne neprijemne, kdyz vytahla na mne tu silenou castku 2 minuty pred odchodem do kostela. Byla jsem tak mimo (do toho jsem jeste jako kazda nevesta nestihala), ze v tuto chvili jsem si jeste pripadala trapne a rekla jsem ji, aby se nezlobila, ze ji to doplatim az budu vracet podlozku. Ted premyslim co s tim. Davat dalsich 2 a pul litru se mi nejak nechce. Ani nevim na koho se s tim obratit, protoze ma svuj salon a dela tam sama. Novomanzela napadlo, ze si na mne chtela smlsnout, kdyz videla hotel, ve kterem jsem prespavala (byl vazne moc hezky) a kosmetiku, kterou jsem se licila (setrila jsme na ni pulroku).
Odpovědět
Profilova fotka
Senja, mne to fakt pridje desne moc. A pokud je to nejaka no-name pani, tak bych ji to asi uz nedala. A vyhadala to. Ze ti nerekla cenu predem, ze je to hrozne moc a ze neznas nikoho, kdo by to mel v Praze za tolik. Ze za tebou prijela, to si normalne uctuji 6km za kilometr, at ti rozepise presne, za co vlastne ti to uctuje. Ona musi mit nejaky cenik v salonu vyveseny. Svatebni ucesy jsou drazsi, protoze ti tam treba delaji neco sloziteho a fakt to trva a je to vetsi spotreba laku. Nez kdyz ti to po strihani jen vyfouka a nejak prelakuje, ale tohle mi prijde jen za cesani fakt moc. Kolik hodin ji to trvalo?
Odpovědět
Profilova fotka
ty brdo, tak to je vazne husta cena!!!! senja, bych ji snad tu podlozku uz ani nevracela a uz bych se tam neukazala. nebo bych podlozku poslala postou a hotovo. myslim, ze 2000 za uces je i tak dost. 4500,- za uces je ale fakt darda, to bych ji snad vazne nezaplatila s tim, ze jsme na tehle sume vazne nebyly domluvene... a jeste bys na ni klidne mohla poslat COI, ale takhle "zla" bych byla az v pripade, ze by doslo ke konfliktu. ona ti totiz musi dopredu dat vedet, kolim to bude stat - a to prokazatelnym zpusobem (mejl, posta, fax - telefon neni prokazatelny zpusob) a ty ji to musis nejdriv odsouhlasit. (aspon tak by to melo byt)
Odpovědět
senja, je to neprijemna situace, dulezity je, aby sis to poradne promyslela..jestli jste se opravdu na tehle castce nedohodly..jestli nezminila, ze si nauctuje cestu k tobe apod..ja takovehle neprijemne situace resim hodne casto, ac v uplne jinem oboru..dulezite je se s tim vyrovnat jako dospelej clovek..osobne za ni zajit a rict ji, co si o te castce myslis a zeptat se ji, proc je castka tak vysoka..nasledne ji proste musis vysvetlit, ze te predem neinformovala, ze to bude tolik a ze kdyby ti to rekla vcas, nikdy by ses od ni ucesat nenechala..tohle si myslim, ze je podstata problemu..kdybys byla informovana vcas, mohla sis najit jinou kadernici za min penez..udelej to co nejdriv, abys na to nemusela porad myslet..neni zadna garance, ze to ona pochopi nebo ze oceni, ze ses na to nevykaslala a snazis se to vyresit..az ti rekne, co vsechno do te castky zapocitala, dej si cas na to, aby sis to promyslela..jestli usoudis, ze nejake naklady navic s tim opravdu mela, tak ji je uhrad..ja osobne bych 3000kc videla jako dobrej kompromis..pouze za predpokladu, zes s ucesem byla spokojena.. drzim palce ;-)
Odpovědět
Holky, dekuji za rady a informace. K tomu se vztahuje muj dalsi dotaz: Kdo muze poradit sikovnou (nesvatebni) a ne moc drahou kadernici v Praze nekde na Smichove? Treba za zkraceni konecku dlouhych vlasu (a spojene s tim myti a foukani) jsem ochotna dat maximalne 500 Kc. Nejlepe aby strihala i chlapy.
Odpovědět
Profilova fotka
to senja: ahojky, manžel chodí do Salonu Krásná v ulici Na bělidle a je max. spokojený, přešly tam kadeřnice ze salonu Portrait a cenově bych řekla že také v pohodě. Popř. piš do vzkazů.
Odpovědět
Profilova fotka
Senja tak to je drsný! To bych ji teda snad nezaplatila. Já jsem za zkoušku neplatila. Nebo teda předs zkouškou mě ostříhala, takže jen za to, asi 300 korun. Pak za svatební účes+ mě ještě líčila a na to byla taky zkouška zdarma jsem platila myslím 450,- Nejsem teda z Prahy, ale ta Tvoje cena je síla
Odpovědět
senja: tak to ji to neplať ;-) Máš pravdu, ono když my třeba někomu řeknem, kde budeme mít hostinu..tak se ceny za vše dvojnásobí :-| Ale že jsme třeba kvůli tomu, abychom to měli krásné..letos nebyli na dovče, to nikdo nevidí.. :-|
Odpovědět
Taky se musím přidat. Cena co píše senja je opravdu hrozná!!! Asi bych jí to taky nezaplatila, ale snažila se vyjednávat (jak píšou holky nahoře)... Já jsem měla místní kadeřnici mimo Prahu a dala jsem za česání něco kolem 900,- a v tom bylo: zkouška účesu, můj účes ve svatební den, účes svědkyně, mytí a fénování maminky a babičky a česání družičky.... Mě pro změnu zarazila tak nízká cena toho všeho dohromady, ale neremcala jsem...
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud nemáte podepsanou ždnou smouvu, kde je předem určená částka, tak bych jí to taky neplatila. Mi připadají docela šílené i ty 2000. Já jsem sice ze severní Moravy, ale byla jsem na dvou zkouškách, za každou jsem s mytím, foukáním a účesem platila 120 Kč, když si nechávám melír, tak dvoubarevný vyjde s mytím, stříháním a foukáním na 400.
Odpovědět
no tak souhlasím s holkama - neplatit! šla bych za ní a řekla jí, že kdybych to věděla předem - o to jsi po ní také chtěla - tak bys za tuto cenu odmítla....neboj se jí!!
Odpovědět
stojí tak 1500 i se zkouškou
Odpovědět
Profilova fotka
Tý brde to se mě zdá taky nějak moc...sem sice z jižní moravy,ale pokud to nedělá nějaké extra jméno tak tolik peněz je fakt hodně ;-) mé kadeřnice sem se zatím neptala kolik to bude stát ze zkouškou a pak na den D,ale do 1000kč víc si myslím, že ne ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?