Máte radu, jak na krásné a trvanlivé kudrliny?

Profilova fotka
Ahoj holky, prosím moc a moc o radu. Česat mě bude ségra a nemáme ani jedna moc zkušenost s natáčením vlasů a jejich násladnou fixací, aby vydržely natočené a krásně kudrnaté celý den. Mám celkem dlouhé vlasy a nemám jich myslím ne málo, ale tak nějak normálně a většinou mi všechno na nich drží. Dneska jsme zkoušely svatební účes, který jsme zahájily naročením vlasů na velké natáčky..vlasy byly celkem vlhké, sestřička dala tužidlo a pak vlasy natočila..pak jsme sušily hlavu ve speciálním sušáku na vlasy. Když jsme natáčky sundaly, tak vlasy moc kudrnaté nebyly a byly spíše takové prkené od tužidla než hezky kudrnaté. Představa účesu je celkem jednoduchá...vlasy rozpuštěnékudrlinkaté, patka na stranu, čelenka a vlasy ze stran lehce sepnuté vzadu na hlavě. MÁTE RADU JAK NA KRÁSNÉ A TRVANLIVÉ KUDRLINY????? Nebo místo natáček použít kulmofén????? Každá rada je rozhodně dobrá..moooc děkujeme...svatba za rohem :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě se takové kudrlinky dělají kulmou, kdy pramen po premeni natáčíš... Mrkni do drogérky, určitě tam mají i něco na kudrlinky, kdy tím vlasy před natáčením postříkáš. Po natočení bych je tošku jen prstama prohrábla a zafixovala lakem na vlasy :-)
Odpovědět
Já doporučuju elektrické natáčky Remington. Když jsou horké, dají se na vlasy, nechají na nich vychladnout (to trvá asi půl hoďky), a pak už jsou krásné přirozené vlny na světě. Já mám po sundání nejdřív vlsy trochu moc kudrnaté, ale za chvíli se to protáhne a pak to vypadá super. Je potřeba si to několikrát zkusit a vychytat, jestli před tím dát pěnové tužidlo a profénovat, nebo po tom hodně zalakovat... Tyhle natáčky stojí ale okolo 900 Kč, tak je otázka, jestli by nebylo lepší ty peníze investovat do kadeřnice - pak bys měla jistotu, že vše dopadne dobře.
Odpovědět
Čím je natočíš je celkem jedno , ale nejdůležitější jsou právě ty přípravky, jsou na to různé stylingové gely a laky. Ne každý lak nebo gel je vhodný .Nejlépe by poradila zkušená ( ne každá ) kadeřnice, nejlépe taková ,co češe na soutěže.Myslím, že to tužidlo není moc vhodné.
Odpovědět
Co můžu doporučit já, tak to je kónická kulma Remington. Používám ji už asi 3. rok a vždy mi vlny vydrží do druhého dne, někdy i do třetího, pokud vlasy neumyji. Důležité je jen použít předtím pěnové tužidlo.
Odpovědět
Mě vždycky zabralo jen malé natáčky (papiloty) přes noc. Večer si umýt hlavu, vlhké vlasy natočit a jít spát. Ráno sundat a přelakovat Vlny z kulmy mi spadly vždycky do hodiny.
Odpovědět
Všechno je to jenom o kulmě :-) mě kadeřnice vlasy natáčela na nějakou speciální a držely jen nalakované krásně a předtím na zkouškách mi je jen natočila, nedávala žádná tužidla, lak ani nic jiného, když to byla zkouška a vlasy mi držely natočené tři dny než jsem si je umyla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám rovné vlasy a na svatbu jsem měla kudrlinky. Po první zkoušce účesu jsme zjistili, že vlasy jsou dost nepoddajné, že kudrlinky nevydrží ani pár hodin, že to prostě nedrží. Takže nakonec to bylo tak, že mi kadeřnice po umytí dala natáčky (spíš menší) a šla jsem do sušáku :-). Pak rozdělávala pramen po prameni, každý pramen zvlášť zafixovala a pak ještě použila kulmu. Nakonec fixovala ještě celý účes. Drželo mi to ještě první den v práci :)).
Odpovědět
Mně kadeřnice krásně natočila vlasy žehličkou. Ale na to je asi třeba cvik...vlasy mi vydržely natočené dokud jsem je neumyla :-)
Odpovědět
Mě pomáhá natočit si vlasy normálně na sucho(když na ně po umytí dáš tužidlo bude to ještě lepší) - kulmou, ale můžeš použít i žehličku a na tu vlasy natočit. Potom opatrně vytáhnout kulmu a na chvilku zafixovat třeba pírkem - počkat až pramen vychladne a teprve potom kudrlinku rozpustit a nastříkat lakem na vlasy. Pokud pramen rozpustíš ještě teplý vydrží jenom chvilku, ale takhle mi to drží třeba dva dny.
Odpovědět
Profilova fotka
chce to do vlhkých vlasů použít kvalitní pěnové tužidlo, pak vlasy natočit můžeš na natáčky nebo velký kulatý hřeben. Když máš natáčky, je důležité je sundat až po vychladnutí, když to děláš přes kartáč tak je vyfénuješ, pak natočíš na prstech a sponkami zafixuješ na hlavě do vychladnutí. Pokud to s natáčkami či hřebenem moc neumíte je lepší kulma, velikost a typ kulmy volíš podle představ o účesu. Já jsem přírodně kudrnatá takže mě to drží bez problému, ale pro lepší vlny je dobré vlasy po natočení také natočit a zafixovat do vychladnutí. Při všech postupech na závěr přestříkác tužidlem ve spreji. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mám docela nepoddajné vlasy, na kterých vlny moc nedrží. Když mi je holička natočí žehličkou i když je před a po zafixuje, jsou pryč do hodiny pryč, to samé bylo s natáčkama. Ale se vším se dá něco dělat. Chce to jen zkoušet a najít ten správný postup pro tebe. Mě nakonec pomohlo natáčet vlasy den předem. Do ještě mokrých vlasů dát něco na objem, polovysušit. Potom natočit kulmou nebo žehličkou, hlavně ten pramen nepouštět a zafixovat ho klasickou pinetkou, ne plasenkou, ta nechává zlom na vlasu. Takhle udělat celou hlavu. zalakovat. anechat přes noc. Lepší je dat si přes vlasy nějaký šátek. Druhý den rozpustit, upravit do požadovaného tvaru a opakovaně několikrát přelakavat. Vydrží mi to pak i 2-3 dny. :-)
Odpovědět
Já mám vlasy dlouhé asi po zadek a přirozeně kudrnaté, tak jsem nepředpokládala žádný problém. Ale na první zkoušce jsme to zkoušeli natočit kulmou ve výsledku byly vlasy rovné a v poslední čtvrtině měly vlny. Na druhý pokus jsme zkusily střední natáčky a to už pak bylo v poho, byla jsem kudrnatá už od hlavy. Chce to prostě asi zkoušet.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Dpopručuji nakulmovat, vlny lépe drží než natáčky a nekrepatí. Jako fixaci použijte spray od Gold Wellu, k dostání v kadeřnických potřebách, dobrý je i spay od Welly, k dostání v drogerii. Oboje drží kudrny a chrání vlasy od přepálení. Natáčet od zpoda a vždy zalakovat. Účes vždy vydrží, lokny jen malinko povolí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?