Svatba v září - pocasi

Ahoj! Planujeme svatbu první víkend v zari a premyslim o šatech a celkově svatbě - jestli počítat spíše s vnitřními prostory, nebo venkovní? Chtěla jsem mít šaty s holými rameny ale bojim se, ze mi bude kosa. Jak to řešíte? Popřípadě byli jste někdo na svatbě ze začátku zari? Díky!
Odpovědět
Byla jsem na svatbě první zářijový víkend, kdy počasí za moc nestálo, a také 1. října, kdy jsme se všichni svlékali a užívali sluníčka. Je to sázka do loterie, stejně jako v červenci 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, svatby v září mám úplně nejraději! I já do budoucna plánuji tento měsíc. 🙂 Nebála bych se venkovní svatby ale určitě bych vymyslela i nějakou "mokrou" variantu do zálohy. Ke krásným šatům vždy můžete zvolit nějaký svetřík (kdyby náhodou), ale opravdu posledních pár let bylo počasí tak akorát.
Odpovědět
Na začátku září je oproti létu výhoda v tom, že nehrozí nějaká velká vedra a celý den nebude tak únavný a upocený 🙂 Ale je potřeba počítat s tím, že počasí je u nás hodně proměnlivé a nevyzpytatelné. Přes den bych se teploty tolik nebál, bývá ještě hezky, ale noci už mohou být horší, teploty kolem 10 stupňů jsou docela běžné a to na nějaké venkovní posezení do noci už moc není. Ze zkušenosti je to v tomto období tak 50/50 zima/teplo, uvnitř to bude jistota.
Odpovědět
@mira13 To bych az tak netvrdila, kamoska mela svatbu prvni tyden v zari a bylo vedro na zdechnuti. 😬 Paradoxne to byl jedinej takovej den mezi nekolika destivyma, takze z tohohle pohledu jim to vyslo hezky. 🙂
Odpovědět
@rheb Jasně, někdy ještě může být dost teplo, ale co si pamatuju, tak je to spíš výjimka. Většinou je přes den tak 20-25 stupňů, když je hezky. Já jsem zažil osobně svateb v první půlce září tak minimálně 20 😉 Dost často se to počasí už právě poprvé tak nějak láme z toho léta k začátku podzimu.
Odpovědět
My měli vloni 3.9. A byl to poslední hezký teplý víkend v daném místě 😀 kamarádka měla 12.9. 2020 a taky měla měla krásné počasí, pred tim 2 tydny osklivo. Je to o náhodě. My měli variantu pro hezké i ošklivé počasí. I když naše focení jsme měli vymyšlené jen na louce, takže kdyby bylo ošklivo, tak bychom asi improvizovali někde v restauraci. Každopádně je lepší být připravená na déšť i slunce, pak se nebudeš alespoň tolik nervovat v den svatby, že je jiné počasí než jsi myslela 😉
Odpovědět
Profilova fotka
Nedá se to předpovědět takhle dopředu... my měli v roce 2018. V sobotu prvního lilo od rána do večera, tak jsme si libovali, že je dobře, že jsme zvolili jinou sobotu. Kolem poloviny září začala horka, ještě v pátek 21. bylo k padnutí, večer přišla bouřka, v noci lilo a na svatbu v sobotu 22. jsme měli poměrně chladno, odhaduju tak 15, max. 20 stupňů.
Odpovědět
Profilova fotka
Loni jsem řešila ideální termín na venkovní svatbu (kromě léta), podle mého průzkumu meteorologických dat za posledních 10 let je konec května a začátek září v celém roce nejstabilnější a nejmíň deštivé období. Nicméně, bylo tam pár let, kdy zrovna jeden den o víkendu lilo a bylo 15 stupňů. Navíc mě teda přijde, že poslední rok, i letos, se počasí nějak dlouhodobým statistikám vymyká 😞 My to máme nakonec 20.5., nejlépe na letošek v naší lokalitě vypadal termín 2.9., ale byl obsazen. Chceme všechno venku, ale je potřeba počítat se vším, takže máme k dispozici i vnitřní prostor (který je menší, tak snad nám to počasíčko vyjde krásně 🙂 ). Jinak jsem byla na dvou svatbách 2. víkend v září pár let zpět a bylo nádherně, sluníčko, venku jsme chodily normálně v šatičkách s holými zády. Večer to ale bylo uvnitř, tak nemohu posoudit.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono to je v ČR celkově dost nepředvídatelné... Bohužel nejsme v Itálii, kde je počasí konzistentní skoro celou sezónu. Ze zkušenosti vím, že nejlepší a nejstálejší počasí bývá v květnu. V červnu a červenci bývají velká vedra obohacená bouřkami. V od srpna dál bývá v noci už velká zima - takže od půlky srpna nedoporučuji svatby venku (bývá třeba 8-9°C .. a to už je pořádná kosa... V září a říjnu bývají svatby fajn a hlavně člověk už trochu předpokládá chladnější počasí.. takže se řeší vnitřní svatby, případně ve stanech topení, každý má nějakou bundu, deku atd... zde je krátký článek na toto téma: https://www.hrajisvatby.cz/svatebni-b... Přeji ať to vyjde dle Vašich představ.
Odpovědět
Profilova fotka
@kristy82 první sobota v září je dlouhodobě jedno z nejlepších počasí pro akci .. také proto každý rok už asi 12 let, děláme v tento termín pivní slavnosti v MB ... 🙂 .. ale osobně bych si vybral také raději 20. nebo 27. května.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?