Kdy začít s přípravami?

Ahoj, prosím, poraďte. Máme svatbu v červnu a máme zařízený termín, místo, dj a fotografa. Kdy si kupujete a sháníte ozdoby na stůl, připravujete svatební noviny, tombolu a další svatební věci? Oznámení a prstýnky budeme vybírat +- v březnu, v dubnu. A moje svatební šaty na začátku ledna. Kadeřnici a líčení mám zařízený.
Odpovědět
Také máme náš den v červnu. Máme zamluvené místo + fotografa :) Času je snad dost... Já teda rozhodně neblázním, je tu spousta inspirace, ale přijde mi, že někdy je to tak přeplácané, že ve finále tam nic z toho mít vlastně ani nechci :) Do květinářství se chystám tak do měsíce, chci si zamluvit jedno konkrétní ať mi ho někdo nevyfoukne. Prstýnky po Vánocích nejspíš, pak už jen šetřit na to ať se všichni pořádně nadlábnou :)
Odpovědět
Tak to sem rada :-) začínala sem si myslet, že jsem divná, že už nevyšilují :-D ale jsme na tom podobně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám místo, šaty,fotografa,dj,kadeřnici-vše ostatní v lednu pomalu a to se vdávám 1.4.
Odpovědět
Profilova fotka
Svatbu jsme měli loni v srpnu, termín jsme zamlouvali začátkem února, šaty jsem si kupovala v březnu, fotografa jsme řešili taky v březnu, restauraci jsme zamlouvali v dubnu, prstýnky už nevím, noviny, tombolu a nějaký výzdoby jsme vůbec neměli.. Kadeřnici a vizážistku jsem zamlouvala na poslední chvíli v srpnu.. Nehrotili jsme to
Odpovědět
Kdyz mas misto, dj, fotografa, pak uz je casu dost na ten zbytek. Uplne v klidu.
Odpovědět
@lenuskaak Tak to jste měli super, my máme svatbu v červnu a termím, dj, fotografa jsme zařizovali v říjnu a jako dj a fotograf už měli na červen skoro plno.. Ale uklidnily jste mě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@noterka ono asi taky záleží, za jakýho jste kraje, jaký máte nároky a požadavky.. My nároční nejsme vůbec, měli jsme skromnou, klidnou a pohodovou svatbu jen s rodinou :-)
Odpovědět
Nároční taky nejsme :-) jen kapelu,co jsme měli, tak už měla v náš termín plno :-) ale sem ráda, že to máte stejně a uklidnily jste mě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Svatba by měla být v září a zařizovat začneme po novém roce :). Budeme si platit svatební agenturu, která nám snad vše zorganizuje, tak věřím, že to stihneme. Jinak svatba by to měla být celkem velká 80-100 hostů.
Odpovědět
Svatbu planujem na cervenec, mame misto pro oslavu. Papiry zacnu vyrizovat v unoru. Termin zamluvime v breznu. Stejne tak bych chtela mit na jare "z krku" ubytovani hostu. Saty a boty zacnu okukovat az tak v kvetnu, stejne tak oznameni a prstynky. Dort staci mesic predem, kytka taky. DJ nechcem, fotografa taky ne. Vyzdobu neresim, zahrada bude v cervenci rozkvetla a nebude treba ji extra zdobit. Nalicit se umim, ucese kamaradka. Zadny stres :-D
Odpovědět
Svatba v kvetnu - mame misto a datum (vse v jednom-obrad, hostina, zabava, ubyt), rozeslana oznameni, rezervace na kapelu, dort, kvetiny, fotografy, vizazistka, prstynky mame doma, leden/unr jedeme na matriku kvuli vyrizeni vsech papiru, vyzdobu delam doma, saty si vybiram (nechavam si sit z elody.cz a objednam cca 2m pred svatbou)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Ahojky. Svatbu máme za 9 měsíců a tchyně se svagrovou do mě jedou, že zarizuju datum na matrice a chci si koupit boty... Jsem normální že jo?? Jo je fakt, že jsem uchyl na boty, ale chci je pořádně rozchodit...bez bot mi nebudou moci ani skratit šaty... A datum chci rezervovat ať nám ho nikdo nevyfoukne... Úplně mě znervoznuji... Chtěla jsem si posupne všechno zařizovat ať pak neplasim a ony mi řeknou, že mám půl roku čas... :-( cítím se fakt blbě... :-(
Odpovědět
Článek se načítá
My mame termin na konci srpna. V lednu jsem zacala zarizovat misto obradu, hostiny a skloubit jej s matrikou. Diky neochote rodiny a bojkotu toto trvalo 2 mesice, jen same nervy a obhajovani nasi predstavy,uz jsem chtela svatbu i rusit. Doted z toho mam zkazene pripravy i kdyz uz je vse zarizene. Jen z neochoty vznikly takove problemy, ktere byly uplne zbytecne. Pote jsem zamluvila fotografa. Pred mesicem prstynky, nyni uz doma. Saty jeste nejsou poresene uplne. Nyni narychlo delame oznameni, za tyden rozdavame. Bohuzel mam asi smulu, ale vse co jsem zarizovala az na prstynky se strasne tahlo. Jen nez me prijaly kvetinarstvi jsem cekala 6 tydnu a takto to je zatim se vsim. Clovek zavola a oni ozvete se za tyden, nemame na vas cas, atd to slo tyden za tydnem. Asi jen osobni smula :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@moonuliik Jsi normální, v dnešní době je opravdu nutné důležité věci jako matriku (kostel), místo oslavy, foto/kameru apod. objednat co nejdřív... my se zasnoubili v lednu (svatba v září) a já začala tohle všechno zařizovat prakticky hned a už jsem měla problémy s tím, že měli všichni plno... ale taky jsem poslouchala, ať neblázním tak dopředu. Buď v pohodě a neposlouchej je, nic se nezkazí tím, že to budeš mít domluveno/nakoupeno, co si uděláš teď, nebudeš muset honit na poslední chvíli a stresovat se s tím ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@moonuliik Já myslím, že na tom není nic nenormálního. Já měla termín na matrice rezervovaný rok a dva měsíce dopředu... a šílený mi to přišlo jen do tý doby, než mi jeden fotograf napsal, že už má polovinu termínů na léto 2018 obsazenou. Ale jinak chápu, že tchýně a švagrová můžou člověka trochu znejistět... my jedem za tchýní dneska a už měsíc dopředu se děsím její reakce, až jí řekneme, že svatba bude až za rok a týden. Myslím, že nám ani nebude věřit, že to s tou svatbou myslíme vážně :-D
Odpovědět
@moonuliik jsi uplne normalni. Ja na pripravy mela 5,5 mesice a kdybych to vedela driv, tak zacnu driv. Svatba je skoro za 14 dni a ja jeste dodelavam spoustu veci, ktere uz mohly byt davno hotove. A v podstate v dobe, kdy jsme si rekli, ze se vezmem (tech 5 mes zpet), jsme meli na vyber uz jen par datumu, restaurace zamluvene. Takze radsi driv nez pozde. Predpokladam, ze ty dve ti s tim nepomuzou, takze se na ne vykasli a delej si to po svem, je to vase svatba, ne jejich :-)
Odpovědět
Pokud člověk chce hodně poptávané místo i hodně poptávané datum (viz 7.7. atd), tak i 24 měsíců předem. Pokud na tom až tak nesejde, pak myslím ideální je těch 6-8 měsíců. Ale svatba se dá komplet stihnout krásně i za 3. :)
Odpovědět
Dekuju holky, hned jsem klidnější. :-) však když to tak vezmu, tak s "vysněnou svatbou" nemají ani jedna zkušenost... Svagrova ještě vdaná není a tchyně s tchanem dělali svatbu narychlo, protože byli v pátém měsíci těhu... Nenechám se zlomit a udělám si to po svém... :-D dík mooc :-*
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, pokud by potřebovala některá z vás pomoci se zajištěním svatby (od A do Z), nebo pouze výzdobou, organizací obřadu - neváhejte mě kontaktovat emoticon Moc ráda svatby zajišťuji a dokáži pomoci a šetřit korunky, kde se dá. Mohu doporučit i vyzkoušené salony, kde šijí šaty, apod. Organizaci celé svatby jsem stihla i za méně, než měsíc - vše se dá a nic není nemožné emoticon Reference mé práce: marievojikova.cz Budu se těšit na Vaše reakce. Přeji krásný den, M.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?