Jaké svatební šaty zvolit pro zamaskování velkých prsou?

Zdavím :-) Není mi už patnáct, mám dvě děti a má se znova vdávat. Nejradši bych jen v kalhotách a bez ničeho, ale můj muž se žení poprvé a jeho rodina je hodně tradiční, takže chce "krásnou" nevěstu v šatičkách :-) V čem je problém. Nechala jsem si ušít šaty princesového střihu, jenže i v nich (ač je výstřih malý) pořád do světa křičí větší prsa. Nejsem úplně XXL, ale nevypadá to dobře, působí to vulgárně. Mám přes prsa 112 cm, v pase 85 cm, takže žádné konfekční velikosti neodpovídám. Kdybyste některá měla tipa s fotkou na "maskovací" šaty, tak sem s nimi a děkuju předem :-D
Odpovědět
ahoj, já mám přes prsa 106 cm, svatbu za týden, tady je fotka mých šatů. Zkoušela jsem jich x a při tomhle střihu mi přijde, že ta prsa nejsou až tak strašná... V pase mám taky jako ty daleko méně, takže konfekční velikost také nehrozí. Tohle je vel. 42, přes prsa mi jsou fajn, v pase stažené skoro na doraz. Salon Lysá nad Labem
Odpovědět
Profilova fotka
něco takového.. ale tady asi chybí 4 cm přes prsa musela bych přeměřit
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, když korzetové šaty, tak doporučuji s ramínky, alespoň tenkými, já mám taky velká prsa a měla jsem bohužel klasický korzet, takže mi bez ramínek šaty sklouzávali a byla jsem z toho dosti nervózní
Odpovědět
Určitě k velkým prsům nejsou korzety vhodné, právě jak píše @verunkach o tom sklouzávání. Když mají šaty rukávy, může se vzít pod šaty pevná podprsenka a ta může hezky vytvarovat prsa. Pověšená prsa v korzetu působí docela vulgárně a je vidět (jak se říká) až do žaludku.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, prijde mi skoda, kdyz uz jedny satecky mas proc je nevyuzit...napadlo me proc neporidit(samozrejme podle stylu a barvy satu) nejake krasne krajkove bolerko, ktere by slo obleknout pres saty ( a nakonec vlastne i pod saty)a vypadalo by to cudneji a tve vnady by tolik nekricely do sveta:-) Ja krajku zboznuji, navic je ted velice moderni a ke svatbe podle me proste patri..bylo by to i velmi jednoduche reseni nez shanet nove saty ci presivat..co myslis na neco takoveho..?
Odpovědět
Profilova fotka
Přejí Vám tu Všem hezký snad slunečný den. Co se týče větších prsou je fíglů hned několik. Dobrý nápad je vějířový výstřih nebo krajka ve výstřihu která kryje prsa. Ramínka na šatech také dost pomůžou a bolerko také ledasco zakryje a odpoutá pozornost, ale hlavně to chce zvolit správnou velikost šatů. Důležité je zkoušet. Vidím, že jste z Olomouce tak se k nám klidně zastavte. Rádi poradíme a pomůže vybrat to pravé.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, já mám velikost 42-44, při 165 cm prsa 75F (od patnácti). Vdávala jsem se poprvé, ale nechtěla jsem rozhodně velké dlouhé šaty, není to můj styl a nelíbila se mi žádná z pražských půjčoven; a to jsem jich rok před mou svatbou obešla několik, když jsem pomáhala vybírat šaty sestře. A tak jsem to vyřešila takhle - mrkněte na moje album. Šaty jsem si koupila, kabátek taky, klobouček mi dělala designérka na zakázku.
Odpovědět
Tak já rozhodně nesouhlasím s tím, že by korzetové šaty nebyly vhodné. Spíš právě naopak! To co tady píšou slečny o sklouzávání apod., to nesvědčí o tom, že střih je špatný, ale o tom, že neměly korzet! Ono totiž korzet, opravdový korzet, ne pár plastových kostic, které se lámou, je to jediné, co dokáže prsa udržet! Ramínka nic nezachrání - spíš to bude ještě horší, krom toho, že budou šaty padat, tak na tenkých uzoučkých ramínkách se to projeví tak, že se bolestivě a nehezky zaříznou do ramen, chuťovka. Jinak určitě na nějaké to zakrytí je dobré bolerko :-) ale já osobně bych si třeba nevzala šaty, které by byli až moc vysoké ke klíčním kostem (byť krajkové), protože u mě to pak vypadá spíš, že mám prsa takzvaně až u kolen. :-) Takže bych moc látky nahoru nepřidávala. Co se týče vršku šatů, je asi dobré zvolit takový dekolt, který není hladký (mně se to teda moc nepovedlo :-N ), ale členitý, to pak docela "rozbije" tu jednolitou velkou plochu, když to tak musím říct. Zkoušela jsem si šaty s vějířovým výstřihem a bylo to fakt moc pěkné. Nakonec jsem teda zvolila šaty úplně jinačí, ale prsa se mi tam taky vešly, takže snad dobré :-D Přidávám nějaké foto a jen pro info, velikost mám 70H, takže taky rozhodně nezapadám do konfekčních velikostí ;-)
Odpovědět
Naprosto souhlasím s @hannnahs. Záleží na střihu a kvalitě šatů a upřímně na velká prsa lepší pomůcka než kvalitní korzet snad ani neexistuje. Ramínka jsou sice fajn, ale měla by se používat spíš jako doplněk (třeba pro větší jistotu nebo aby rozčlenila širokou hrudní partii), ale určitě ne jako něco co mi zachrání šaty (zvlášť u velkých poprsí), které by bez ramínek nedržely vůbec. To pak opravdu akorát způsobí nepříjemné zařezávání ramínek a vytváření "faldíků" na ramenou okolo nich. Já mám přes prsa 107 cm a v pase 75. Šaty jsem měla velmi kvalitní, korzetové a bez ramínek. Neměla jsem teda typ šatů, které by velikost prsou cíleně zmenšovaly, ale měla jsem (podle mě i okolí) šaty, které mi skvěle seděly, byly skvělou oporou pro má velká prsa a rozhodně nepůsobily vulgárně - můžete juknout ke mě do albíčka. Co se názoru na bolérka týká, tak souhlasím, že je to dobrý nápad, protože to zakryje prsa z boku a ze stran a opticky to "rozbije" hrudní část ze předu. Nesouhlasím, ale s názorem, že čím menší výstřih (nebo střih víc ke krku), tím lépe pro velká prsa. Kdo nemá velká prsa, nepochopí, kdo má velká prsa, chápe velmi dobře. V jakémkoliv oblečení spíš ke krku (nebo úplně ke krku - hlavně roláky), působí velká prsa povisleji než v oblečení s aspoň malým výstřihem - na tohle nepomůže ani kvalitní podprsenka. A pokud se nebavíme zrovna o černém roláku ke krku, tak naopak velikost prsou v takovém oblečení ještě více vystoupí (neříkám, že to působí vulgárně, to samozřejmě ne, říkám jen že velká prsa vypadají v takovém oblečení ještě větší). A u bílé barvy (tzn. většiny svatebních šatů) tohle platí dvojnásob, neb jak všichni víme, bílá barva opticky přídává a zešiřuje, což samozřejmě platí i na velká prsa a objemné hrudníky.
Odpovědět
Profilova fotka
Nebo kvalitni podprsenku pod šaty - samodržící (se silikon.páskem) - ale opravdu kvalitní, co udrží i bez ramínek - ptala jsem v butiku se spodním prádlem a paní prodavačka konstatovala, že ceny jsou tak nad 2000 ale prý "udrží"...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?