Snubní prsteny z oceli nebo stříbra?

Profilova fotka
Pročetla jsem většinu diskuzí na téma snubní prsteny, ale nemohu se rozhodnout. Ze zlata je mít nebudeme, já jsem na něj alergická a muž ho bude nosit jen občas. Proto se rozhoduji mezi ocelí a stříbrem. Byla jsem rozhodlá pro ocel, ale v obchodě nás od toho zradili. Tak chci poprosit, jestli se můžete vyjádřit z čeho prsten máte a jestli jste spokojeni? děkuji moc
Odpovědět
My chceme taky ze stříbra, nebo oceli. Z oceli už jeden mám. Nosím ho asi 9 let. Skoro vůbec nesundávám a je super. Vůbec se neddeformuje, není moc poškrábaný. Zdá se mi to lepší než stříbro.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mit urcite ze stribra.. x-)
Odpovědět
Stříbro bych nevolila, nevydrží dlouho :-/ Ocel je cenově stejná a vydrží o dost dýl :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ligeja správně zmiňuje výdrž oceli, jenže ocelovej prsten se nedá zvětšit nebo zmenšit (nikdo nevíme, jaký váhový výkyvy, úrazy, choroby a otoky nám život nadělí). Máme stříbrný, zatim jsem spokojená :-)
Odpovědět
Mě naopak v klenotnictví odradili od stříbra - je měkčí, čili i míň vydrží a dřív se poškrábe. My budeme mít ocel, možná v kombinaci se zlatem. Taky mi nabízeli prstýnky titanové, ty jsou ještě odolnější, ale ty se mi zas tak moc nelíbily, připadaly mi jakoby šedivé se zeleným nádechem, ale samozřejmě záleží i na zpracování.
Odpovědět
Já bych ocel nevolila, ty prstýnky prostě vypadají jinak, trochu neelegantně. Stříbro je hezčí, když se občas vyleští tak bude vypadat pěkně dlouho...
Odpovědět
Taky jsme nejdřív chtěli ocel, ale po vyzkoušení prstýnků z oceli a stříbra, jsme jasně zvolili stříbro. Z oceli vypadaly dost obyčejně, mínus taky bylo, že se nedají časem zvětšovat nebo zmenšovat, navíc mám drobné prsty, takže prstýnek z oceli na nich vypadal hloupě. Nakonec jsme tedy zvolili rhodiované stříbro. I když se poškrábe, tak ta vrstva rhodia se dá pořád obnovovat, takže prstýnek bude vypadat hoooodně dlouho jako nový :-) Navíc rhodiované stříbrné prstýnky vypadají opravdu luxusně! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Původně jsme chtěli z oceli, ale nikde nebyl skoro žádný výběr :-( Taky se nám nelíbilo, že se nedá hýbat s velikostí. Nakonec jsme si koupili stříbrné. Chtěli jsme stříbro/ocel hlavně kvůli ceně. Při těch všech investicích do svatby jsme si říkali, že teď na prstýnkách ušetříme, ale rozhodně jsme si nemysleli, že tyto prstýnky budeme mít na celý život. Doufáme, že nám vydrží alespoň 3-5 let a k nějakému výročí si necháme udělat úplně designově stejné z bílého zlata :-)
Odpovědět
@lenka.han82: a kolik stojí ocelovo stříbrné prstýnky?
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych taky do oceli nešla, prý je nebezpečná v případě popálenin a jiných úrazů, že se nedá rozřezat a sundat. A navíc vypadá hrubě oproti stříbru. My máme stříbro pokryté rhodiem a je to velmi kvalitní práce. Navíc nejsou na pohled k rozeznání od bílého zlata.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě na svatebním veletrhu zaujala kombinace stříbro a bílé zlato:) nějaká rada kde seženu prstýnky za slušnou cenu, Havířov a okolí?
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my máme z titanu, zatím ještě nedorazily, ale podle fotky vypadají nádherně a myslím, že se budou i dobře nosit ;-) však se podívej do mého alba pro inspiraci :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@hanka. mi budeme mít z oceli.. už mám vybrané 2 favority tak ještě čekám až budou peníze a pojedeme si je vybrat. Jinak moji kamarádi mají taky z oceli a nejde to poznat. Vypadají dobře.. vůbec ne obyčejně jak tady někdo zmiňoval.. záleží na tom jaký si vybereš. Já jsem taky na zlato alergická. Do stříbra bych nešla .. ne, že je měkké, ale když už ne zlato, tak ocel nebo titan a cenově u mě vyhrála ocel..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Nevim jak třeba titan nebo wolfram, ale ocel je pevná, stálá, nepoškrábe se, ale z toho plynou i nevýhody jako že se dost špatně rozřezává v případě nouze, nejde zvětšit, zmenšit a podle mě nevypadá tak jemně jako třeba stříbro. O stříbro se sice musíš trochu starat, ale je levnější (o dost) než zlato, je tvrdší než zlato a když se porhodiuje, vypadá jako bílé zlato. Když začne černat, dá se s tím ale něco dělat :).
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. Mám zásnubní prstýnek ze stříbra a už je poškábanej (po půl roce). Snubáky máme ocelové. Sice jsou ještě v krabičce, ale věřím, že to se tak rychle neopotřebuje. Přítel nosí ocelové prstýnky a ty vydrží téměř vše.
Odpovědět
Profilova fotka
My budemem mít z oceli. Sice jak píši zde slečny a nebo mladé paní se nedá zmenšit nebo zvětšit,ale dá se objednat ve větších velikostech časem , kdyby se velikoist změnila.Cenově vychází o hodně levněji jak zlato a hlavně se méně škrábe v podstatě vůbec..A co se týká rozřezání sice to v podstatě nejde ,ale kdy kdo z Vás potřeboval odřezat prstýnek z prstu?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my máme z oceli, dělal nám je Vlastimil Kalaš. Když k němu půjdete na zkoušku prstenů, klidně je zvětší nebo zmenší podle potřeby. Já ho měla akorát, ale manžel ho na prst nemohl natáhnout, takže jsme na místě viděli, jak prsteny zvětšuje. Potom je dobrousil a doleštil, zasadil kamínek a mohli jsme si je vyzvednout :-) Vřele doporučuji. Jo a co tady slečna píše, že to rozřezat nejde... všechno jde když se chce... ukazoval nám i tohle. Taky jsme měli strach z toho, co když nám natečou prsty a nepůjde dolů, u zlata se to přeřezává, jak je to tedy s chirurgickou ocelí... a říkal, že je to sice malinko náročnější na použitou síli, ale že princip je úplně stejný jako u zlata :-D Takže se toho nebojte...
Odpovědět
My se rozhodli pro ocel, já budu mít s diamantem, našli jsme v jednom zlatnictví..zlato nenosím a budoucí manžel potřeboval něco odolnějšího kvůli práci...a navíc vypadají jako ze zlata, za mě spokojenost :-)
Odpovědět
Ahoj, my si vybrali titanove, včera jsem je byla vyzvednout a jsou vážně nádherné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, zajímavá diskuze. V obchodě Vám poradí většinou to, co je pro ně přínosnější. Na otázku jestli stříbro nebo ocel? Jednoznačně se přikláním na stranu stříbra. Sice je měkčí, ale alespoň se dá obnovovat a upravovat velikosti. Ocel má sice lepší odolnost opotřebení, ale po čase se také poškrábe a vypadá to opravdu nehezky (vlastní zkušenost po 3 letech) Volba ocelového prstenu kvůli práci mě příjde spíše jako větší ryziko úrazu- pozor na to. Řezat prsten z oteklého prstu bruskou je strašná představa. Při práci proto doporučuji ocelový prstýnek sundávat ! Pokud je někdo alergický na zlato volte stříbrné nebo také z palladia. Podrobnější informace v 7 krocích na mém webu :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
za mne damasteel :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?