Jaký zvolit materiál snubních prstýnků?

Na svém chci mít po obvodu zirkony a slyšela jsem,že např. stříbro není příliš vhodné - kamínky by mohly časem vypadávat, co tedy třeba chir.ocel nebo titan? Přítel je docela kutil, takže chceme hodně odolný materiál :) JAKÉ MÁTE ZKUŠENOSTI, CO BYSTE DOPORUČILI? DÍKY ;-)
Odpovědět
Ahoj, pokud by se časem musely prstýnky zmenšovat nebo zvětšovat, u kovů jako ocel a titan to není možné... Nepoškrábe se to tolik jako bílé zlato nebo stříbro, ale to změnšování a zvětšování je prostě problém.
Odpovědět
@lstuchlova mně přijde zbytečný dávat tolik za zlaté prstýnky,když by přítelův snubák trávil většinu času na poličce (kvůli práci). ještě mě napadlo udělat ten můj z bílého zlata se zirkony a jeho tedy ze stříbra..
Odpovědět
@ev001 Tak my budeme mít ze zlata oba, protože ho oba také budeme pořád nosit. Ale pokud ho Tvůj budoucí manžel nemůže moc nosit, tak to je samozřejmě hloupost, nechat udělat oba ze zlata. Často se nechávají dělat 1 ze zlata a druhý k tomu z oceli, jen symbolicky :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám bílé zlato a brilianty a manžel stříbrný. Říkal, že ho nebude nosit. Nakonec ho nosí takže když by ho zničil necháme pak udělat z bílého zlata ten samý :)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme oba stříbrné - na pohled nikdo stejně nepozná, jestli je to bílé zlato nebo stříbro a my si na žádný luxus nepotrpíme. Partner ho navíc neplánuje nosit ( v práci nemůže a doma by ho taky pořád na práci sundával, takže si ho vezme spíš výjimečně). Mám tam 3 malé kamínky a ve zlatnictví říkali, že jsou uzaseny dovnitř kvalitně, že nevypadnou (je tam přesah stříbra přes okraj kamínku - nejsou přilepené) - a i kdyby náááhodou, tak není problém opravit a vložit klidně i nový kamínek.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, úplně nejodolnější kov je wolfram.. ten si zachovává vysoký lesk a je naprosto odolný vůči všem tvarovým deformacím. (Wolframové prsteny se však u nás nevyrábějí a bohužel jsme je museli vyřadit z nabídky kvůli problémům s velikostmi od zahraničních výrobců.) Mohu Vám doporučit jak titanové prsteny, tak chirurgickou ocel - oproti stříbru mají tu výhodu, že se tvarově nedeformují. Variantu pánský prsten stříbrný k dámskému modelu ze zlata nabízíme pro všechny zlaté snubní prsteny. Píšete však, že je Váš přítel "kutil" - a pokud chce prsten nosit každý den, tuto volbu příliš nedoporučuji. Je to však výborné řešení pro muže, kteří nosí snubní prsten jen pro slavnostní příležitosti ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ev001 My budeme mít oba ze stříbra.. nosím stříbro celý život a nikdy se mi žádný nezničil... ;-)
Odpovědět
Já mám z paladia s brilianty a přítelovi jsme nechali udělat ze stříbra, jelikož ho do práce nemůže nosit. Vůbec neni poznat, že je každý z jiného materiálu...
Odpovědět
@tynka26 pěkné prstýnky :) a díky za názor
Odpovědět
Profilova fotka
@ev001 Zdravím, vše co chcete vědět o materiálech najdete v 7 krocích výběru snubních prstýnků na mých stránkách. Stříbrné nejsou opravdu favorité v odolnosti. Osobně ze zkušenosti doporučuji zlaté (bílé zlato- je tvrdší než žluté) nebo z palladia. Stává se, že pánové prstýnek moc nenosí. Pokud se tedy domluvíte, nechte si pro sebe vyrobit zlatý a ženichovy vyberte jiný materiál. Časem si svůj nechte vyleštit a odvděčí se Vám krásným vzhledem, který Vám připomene Váš nejkrásnější den.
Odpovědět
Profilova fotka
@tynka26 nezávazný tip. Pokud stříbrné, nechte si je vyrobit silnější na výšku, než je na obrázku. Zdají se být dost tenké a tvarově se mohou při nošení a manipulaci s tvrdými předměty deformovat. Doporučila bych tloušťku min. 1,6 mm až 2mm.
Odpovědět
Profilova fotka
@mijanka82 Díky za radu. Budeme mít nakonec 6mm :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
šířka 6 mm je v pohodě. Já měla na mysli tloušťku (výšku materiálu) :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Nám pan ve zlatnictví, když jsme se byli podívat na svatebních dnech řekl, že je teď zrovna v módě pro dámy zlato a pro pány stříbro. Každopádně si myslim, že chlapi si na ty prsteny tolik nepotrpí. Nevím, z jakého materiálu nakonec vybereme prsteny my, ale vzhledem k tomu, že mám zásnubák z bílého zlata, tak bych ze stejného materiálu volila i snubní a jelikož se partner věčně šťourá v autě, pořídíla bych mu něco odolnějšího :-D
Odpovědět
@tynka26 Ty jsou dokonalé, odkud je budete mít? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wallflower Díky moc. Už je máme měsíc doma a nechali jsme si je udělat u Rýdla ;-)
Odpovědět
@tynka26 Děkuji moc za tip, ty jsou fakt nádherné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wallflower No nemáš vůbec zač :-)
Odpovědět
Já doporučuji lesklou nerezovou ocel. Prstýnky krásně vypadají a jsou levné a pevné. Navíc mám také se zirkony. Zásnubní mám bílé zlato, a když porovnám s ocelí, tak je to úplně o ničem jiném. Bílé zlato je měkčí, takže i více poškrábané. Navíc zásnubní prsten mám jen od prosince 2012 a přijde mi už takový "zašlý". Zpátky k nerezové oceli, v ocelnictví jsme si prsteny vyzkoušeli a nechali podle toho vyrobit. Manžel si musel koupit ještě jeden prsten :), protože v době zkoušení měl nejspíše hodně nateklé prsty, tak na to pozor, protože pak už se doopravdy upravit nedají. Na druhou stranu, že jsou z nerezové oceli, neznamená, že se vůbec nepoškrábou - ověřeno při lezení po skalách a kontaktu s kameny, spodek prstenu je poškrábaný.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme prsteny z wolframu, cca 5 měsíců před svatbou jsem si koupila jeden prsten z wolframu a pozorovala co vydrží. Prsten jsem nikdy nesundavala, takže má za sebou práci na zahradě, čištění jezírka a akvárka - takže kameny a pod, mytí nádobí, podlah, šmír, fakt snad vše co napadne a prsten je stále krásný, jako nový, oproti tomu jsem si ve stejnou dobu nechala vyčistit a naleštit zásnubní prsten z bílého zlata a rozdíl je více než patrný... na zlatu jsou rýhy, škrábance, lesk žádný... takže u nás vyhrál wolfram :-) Vím, že je prsten křehký a při pádu na kachličky může prasknout, ale chceme je nosit a ne je po sobě házet :-) Se svým testovacím prstýnkem jsem drhla i kachlové podlahy a wc a koupelnu a i když s prstýnkem ťuknente o kachličku, tak to vydrží, takže je nebezpečný "jen" pád z výšky..... Pak samozřejmě je problém s velikostí, prsteny nelze zvětšovat / zmenšovat... ale ve svém okolí neznám nikoho, kdo by si nechal snubáky upravovat... ženy ho nosí i když přiberou a zařízne se a chlapi prsten většinou nenosí... takže bych si se změnou velikosti v budoucnu nedělala hlavu... Jinak kdo by chtěl taky testovat, tak ho budu prodávat..... je to tento: http://www.ok-snubniprsteny.cz/ok-snu... je to wofram + perleť, šíře 6 mm a velikost 7, je krásný i na běžné nošení :-) Kdybych na prstýnky byla více zvyklá, tak si ho nechám 8-) ale když jich mám více, tak jsem nesvá..
Odpovědět
Titan :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
doporučujeme damasteel (damaškovou ocel) je tvrdá, odolná, má velkou trvanlivost a nezpůsobuje alergické reakce, navíc její kresba je vždy originální:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
máme wolfram. Zlato jsem nechtěla - hrozně se poškrábe... (zásnubák je ze zlata a je poškrábaný hodně moc :-( ) Wolfram se moc poškrábat nedá, spíš vůbec. Je velice tvrdý. (jinak reálné fotky u mě ve svatebním albu) mame tyhle :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 měsících
My jsme volili bílé zlato, protože je kvalitní, ale zase méně agresivní než třeba klasické žluté zlato (záleží samozřejmě na názoru, žluté zlato jen mě osobně připadá takové agresivní, masivní, ale někomu se může líbit). Uvažovali jsme i nad platinou, ale protože jsme si nechávali vyrobit prstýnky na zakázku podle našeho návrhu u Lukáše Rýdla, vyšly nás prstýnky už tam o několik tisíc víc, než kdybychom je koupili jen někde v klenotnictví, takže jsme nakonec od platiny upustili. Nicméně s tím bílým zlatem zatím nemáme žádné problémy.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?