Jaký zvolit materiál snubích prstenů?

Profilova fotka
Materiál snubních prstenů: WOLFRAM, PALLADIUM, TITAN, PLATINA ...(další??) Zaujaly mě tyto alternativy. Byla jsem zastánce bílého zlata, ale prý ty ostatní kovy jsou tvrdší, lesklejší...nic o nich nevím. Máte s tím zkušenosti? Ví někdo, jaký je mezi nimi hlavní rozdíl?
Odpovědět
Profilova fotka
damašská ocel?.-) prsteny jsou originální a šperky z damašské oceli vynikají vysokou odolností, nepodléhají korozi, nezpůsobují alergii a nemění barvu :-) na všechny šperky doživotní záruka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My sli do titanu. Vypada jako ocel (trosku tmavsi nez bile zlato), coz nam nevadi. Titan je tvrdsi nez ocel i zlato a jeste se do neho daji dat kaminky. Wolfram je nejtvdrsi. Spatne se do nej davaji kaminky, proo jsme od nej ustoupili, ikdyz u muze to byl favorit. Wolframovy prstynek ma a je neznicitelny. Kresli s nim do skla a na prstynku neni nic poznat, je porad krasne leskly :-) Dalsi pro nekoho nevyhoda je, ze je opravdu jinak barevny. Je tmavsi nez ocel a titan. Na me uz hodne "sedy", Taky byste museli vybirat z prumyslove vyrabenych, na zakazku vam je v Evrope nikdo neudela (ja nasla par firem v USA a v Kanade ale nedoporucili mi prave ty kaminky). Taky s rytinou muze byt problem. My jsme s titanovymi moc spokojeni, v Kladne jsme si mohli vybrat na zivo a udelali nam je podle vseho naseho vymysleni. Navic cena byla vice nez prizniva. Prstynky za 3 500 plus 3000 za moje 3 diamanty. Ale neni neznicitelny, jsou na nem videt mikro skrabanecky, jako na kazdem prstynku... Ikdyz mam pocit zemensi nez na ocelovych prstynkach... Za nas jasna volba :-) Paladium i platina pro nas byla tabu kvuli cene.
Odpovědět
My mame bile zlato a nemenila bych... co clovek to nazor, podle me se tady dozvis strasne moc ruznych nazoru a stejne si nakonec vyberes proste to, co se ti nejvic libi :)
Odpovědět
Taky máme zlato, bílé. Nepopírám výhody ostatních materiálů, ale zlato se dá vždy upravit a opravit a to je pro mě nejdůležitější.
Odpovědět
Mu budeme mit palladium. Mam platinovy zasnubak a bylo mi receno, ze pokud je budes nosit na jednom prste, mel by to byt stejny/podobny kov, aby se navzajem prstynky nenicily. Palladium je pry podobny platine, cena je ovsem nizsi, tak proto :-).
Odpovědět
je tady na to spousta diskuzí, kde najdeš hodně rad a zkušeností, i třeba od odborníků.. třeba: http://www.beremese.cz/forum/svatebni... http://www.beremese.cz/forum/svatebni... http://www.beremese.cz/forum/svatebni... docela fajn shrnutí zde: http://www.svatebni-diar.cz/snubni-pr... - některý kovy není tak snadný sehnat, hlavně když to potřebuješ vidět naživo. - záleží na barvě, jakou si představuješ. takže mezi nima je určitě rozdíl..mezi barvou i vzhledem celkově. - dál je rozdíl, že některý se daj zvětšovat a zmenšovat, některý se daj snadno rozštípnout nebo jinak zničit v případě nouze, některý ne. (chir. ocel, asi i titan) - do některých se daj kamínky zasazovat, do některých jen lepit, takže to moc pravděpodobně nevydrží - rozdíl mezi tím, jak se moc lesknou a jk dlouho vydržej nepoškrábaný, enbo jakým způsobem se poškrábou (třeba titan vypadá docela brzo dost rhozně, ale pak se jeho vzhled ustálí) - další rozdíl je samozřejmě v ceně. platina je určitě hodně drahá. palladium je cca jako zlato se mi zdá, wolfram a titan nejlevnější. - rozdíl v kovu, jestli způsobuje alergii, pokud na to trpíte. - rozdíl v tloušťce materiálu prstenu (ale i ocelový se daj sehnat fakt jemňoučký a tenký) taky jsme rozvažovali všecko možný a nakonec jsme si objednali wolframový. naživo nás zaujaly ještě víc, než přes net:) jsou levný, daj se sundat v případě nouze, jsou třpytivý, vydržej nejdýl krásný a nepoškrábaný:) jsou na první pohled tmavší, enž střbro, ale nám se to naopak líbilo:) snad jsem trochu pomohla:)
Odpovědět
jo a další těžce poškrabatelnej materiál je porcelán:) ale to teda už není kovová barva. velice sympatická co do vlastností je i damašková ocel, ale mně osobně se třeba ten ozvláštněnej vzhled vůbec nelíbí:) takže záleží na vás. a rytiny jsou možný dneska už snad do všeho, vč. wolframu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj :) My máme objednané prstýnky z titanu. Přítel se živí vším kolem aut a mě šlo hlavně o to, jak vypadají :-D Chirurgická ocel už mi přišla moc obyčejná, tak jsme se shodli na tomto :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?