Český granát do snubního prstenu, viděly jste?

Profilova fotka
Nemáte, nebo neviděly jste u někoho snubní prsten s českými granáty. Máme vybrané jednoduché prstýnky ze žlutého zlata. Budou nám je dělat na zakázku. V originálech je 5 diamantů. Původně jsem kamínky vůbec nechtěla, ale granáty by se mi libíly - 5 je možná moc, ale nevím. Než se na ně zeptám ve zlatnictví, zajímal by mě Váš názor. Díky
Odpovědět
Já myslím, že to je dobrý nápad. Je to pěkné a originální.
Odpovědět
@sancinka Já myslím, že je to dost dobrý nápad a přiznám se, že teď jsi mě inspirovala ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No, popravdě, snažím se, aby součástí svatby byla trocha té symboliky. A protože Turnovsko, kde jsou vyhlášení šperkáři, kteří hodně využívají české granáty, bylo krajem mého dětství (výletů a tak), tak mi to přišlo takové hezké. Jenom jsem vůbec nikde neviděla prstýnky s jinými než bílými kameny, tak nevím, jestli to třeba není nějak dané. Ale granáty jsou symbolem lásky, tak snad nebudou nějak vadit v prstýnku. :-) Snad i vydrží, jsou sice měkčí než diamanty, ale když budou jenom malinké. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zajímavé, s tím jsme se ještě nesetkali...pošlete nám pak určitě fotografie! Díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj já chtěla český granát také do snubáku, bohužem mi všude řekli (Ostrava), že jedině v Turnově, že to nikdo nedělá a že mi to nedají do zlata (přitom tam není problém s tím že by to nešlo, jen se to prostě ,,nedělá,,) a kameny i zlato jsem měla své ... tak mě to mrzelo. Mám prsten klasický bez kamínků a s granáty si nechám udělat na zakázku časem prstýnek jen tak.
Odpovědět
Profilova fotka
Hm, tak já doufám, že v tom Turnově mi ho udělají. A když ne, budu mít taky bez kamínků. Taky jsem zjistila, že většinou je kombinace granátů se stříbrem i obecně na šperky, tak nevím. Asi by se k tomu musel vyjádřit nějaký šperkař. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sancinka Já jsem měla strach posílat třeba to zlato a kameny přes celou republiku a taky dodací lhůty byly dlouhé. Dříve se běžně granáty dávaly do zlata - 14karátové nevím proč se od toho ustupuje, když to nevypadá špatně. Dnes se používá pozlacené stříbro což jde časem poznat, důvodem bude nejspíš cena. Pak padla variata zkusit si vybrat již hotový prstýnek a nechat dodělat jen snubní pro manžela, jenže ty vzory jako by se zastavily někde před 30ti lety - velké neforemné a nehezké. Každopádně hodně štěstí :)
Odpovědět
Profilova fotka
našla jsem třeba jedny zakázkové zajimavé - na google - Lada Vosejpková (ať nevkládám přímý link aby neměli admini poplach) - první fotka, mě se třeba líbí i kombinace co jsou na dalších obrázcích :) krásná je také kombinace s vltavínem :)
Odpovědět
Profilova fotka
Vyřešila jsem to tak, že jsem poslala mail přímo do zlatnictví, tak uvidíme. :-) Díky za obrázky. Já jsem spíš na klasické tvary, ale trochu v netradičním vzhledu.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak pokud někoho zaujala možnost mít také granáty ve snubáku, odpověděl mi pan zlatník, že je to v pohodě. Takže budu mít - už se těším! :-) POZN: jde o zlatnictví na zámku Sychrov a 5 granátků i se vsazením vyjde na 1000 Kč. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Naše firma dělá snubní prsteny s Českými granáty normálně ale jen do chirurgické oceli nebo titanu. Vlastně vám zasadíme jakýkoli kámen který si vyberete. Nešleha.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak od soboty máme prstýnky! Foceno obyč digitálem, kdyžtak po svatbě přihodím lepšejší od profíka. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@sancinka ty jsou nádherné, kdybych chtěla s kamenem, tak to určitě vyhraje český granát taky
Odpovědět
Profilova fotka
To je skvely napad. Byli jsme zrovna min.tyden na granatech ( muj muz je totiz geolog) a tak jsme par hezkych kousku nasbirali.... Napadlo mne je dat do soerku ale muj chlap to nepochopil...on v tom vidi zniceni te krasy....ale do snubaku by mi je mozna i daroval :-)))
Odpovědět
Profilova fotka
Nejsou sice ve zlatě, ale v damasteelu, ale je to také s granátkem, který je v lůžku z bílého zlata.
Odpovědět
Profilova fotka
A úplně jsem zapomněla napsat, že přístup při zadávání zakázky i při převzetí prstýnků byl příkladný. Pan zlatník si nás dokonce podle prstýnků pamatoval, a to jsme si pro ně byly za měsíc a něco. ;-)
Odpovědět
@kredum kolik by takovéto prstynky vyšly???dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
variant je více, doporučuji kouknout na náš eshop. ten co je na obrázku 4696Kč, pánská verze bez kamene 2696Kč
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ja jsem nasla jeste tento krasny prsten. :) http://www.esterstyl.cz/photos/2//Use...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?