Svatební koláčky se dělají z jakého těsta?

Profilova fotka
Ahoj všem, nevíte z jakého těsta se dělají koláčky? Byla jsem loni kamarádce na svatbě. Měla vynikající koláčky. Byli na skus tužší a obalené v cukru. Co to bylo za těsto? Tu cukrárnu už zrušili a neví jaké to bylo těsto..Byla jsem v cukrárně na ochutnávce kynutých koláčků a hrůza. Byli z těsta jako se prodávají v obchodech. Děkuji za radu.
Odpovědět
Nejlepší svatební koláčky jsou z tukového nekynutého těsta máčené v rozpuštěném másle s rumem a obalené v cukru s vanilkou, kdo nemá rád, stačí drobenka. Vydrží vláčné dlouho já je dělám i jen tak ke kafíčku a vždy se po nich zapráší
Odpovědět
Profilova fotka
@itty Ahoj, mohla bych poprosit o recept/ fotku? To jsem ráda, že jsou z nekynutého. S kynutým nejsem moc kamarádka. Jak dlouho vydrží?
Odpovědět
písnu zprávu, jen mi tu napiš jak sem dát fotku, u dortu se mi to nepodařilo
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já před dvěma lety objevila tenhle recept a nedám na děj dopustit, peču je často, i když ne jako svatební, ale prostě je doma mají všichni moc rádi: 250g másla 250g 100%tuku 800g hladké mouky 300g krupicového cukru 4 - 5 žloutků (dle velikosti vajíček) 250 ml mléka 70g droždí (nejlépe čerstvé, se sušeným nejsem kamarádka zase já) a pak samozřejmě špetku soli Dělám klasicky - ohřát mléko na prst, přidat lžičku mouky, lžičku cukru a droždí a nechat vzkypět. Pak do misky s moukou - špetku soli, do důlku nastrouhat na hrubém struhadle máslo a 100% tuk a přidat žloutky, nalít do toho kvasnice a zpracovat :-) Ze začátku se to bude lepit, ale brzy zpracuješ krásný bochánek :-) Tohle těsto už dál nekyne, já ho ale nechávám trošku odpočinout, třeba půl hoďky než si nachystám náplně, pak už jen rozválíš a nakrájíš si čtverečky a balíš. Nakonec po vytažení potřít rozpuštěným máslem s hooodně rumu. Jak dlouho vydrží nejsem úplně zcela schopná intepretovat, protože u nás je snědí i dřív než je stačím vyfotit :-D Každopádně jsem ale omylem zapomněla v kabelce v mističce 2 koláčky a vyndala je až za týden a kupodivu byly naprosto v pořádku a vláčné :)
Odpovědět
Profilova fotka
@itty já bych to zkopírovala. Nebo když dáš odpovědět tak pod příspěvkem jak píšeš je vpravo zelené plus tak na to klikni pak se objeví vlevo a stačí kliknout na modrý nápis a otevře se ti složka souborů. A pak vybereš.
Odpovědět
JJ, Klári, je to hodně podobné, jen jestli mohu poradit, náplně si dělejte den předem víc se rozleží chutě a jsou pak výraznější.
Odpovědět
Já tyhle mám vázané , ber to s rezervou, je to jen rychlovka ke kávě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@itty Vypadají nádherně. Hned bych se zakousla. Zítra dojdu nakoupit a vyzkouším. Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?