Svatební cukroví - jaká je cena za kg?

Zdravím, zjistila jsem, že paní která mi ma dělat svatební cukroví chce 400kc/kg. :-| Přijde mi to jako šílená pálka, když si to spočítam že mam 80 krabiček cca po 600g a 10 krabiček po kile. A kdyz jsem si spočítala celkovou cenu tak jsem si sedla na p*del. Jak to máte vy prosím? :-) ;-)
Odpovědět
Jak to měla namichane, ze tchýně zařídila moravské koláče (asi 100) a 10 frgalu, které jsem neplatila, takže já si objednavala ty male jen jako doplněk 1,5 kg, ale cena byla stejná jak pises - 400 za kilo.
Odpovědět
My v praze meli 600/kg takze to mas jeste dobre. Ale kolacky vyborne
Odpovědět
Tak to je mazec mě to přijde hrozný dávat 25000 kc za cukroví ale tak asi to lepší nebude
Odpovědět
Jo je to super cena.. U nas pod 500 nikdo... A je jedno jestli je to svatebni nebo vanocni.. Proc tam toho chcete davat tolik? Spis bych zvazila kolik toho dam do krabicek nez cenu... Ta je dobra... 😉
Odpovědět
Do krabiček budu dávat 600g nebo 500kg aby nebyly poloprazdne. Mam je větší
Odpovědět
Co jsem se ptala dava se vetsinou do 20dkg +-cela krabka vcetne kolacku.. U nas se cukrovi treba nedela a nedava vubec jen kolacky a treba zdobeny pernicek a u kamaradky se zase divili ze se to u nas nedela..za me je teda cukrovi moderni vymozenost jako macronky, dortovy lizatka atd...
Odpovědět
Tak vysluzky jsou normalni věc 🙂 co ja vím u nas nosí cukroví sousedi, kamarádi a příbuzní takže u nás je to úplně běžná věc 🙂. 20 dkg je jednou do pusy když je třeba 8 členna rodina natož v práci pri 30ti lidech 😃 tak je i kilo málo to bych se hanbou propadla tohle někomu dát ale samozřejmě kazdy to ma jinak neptala jsem se kolik mam dávat dkg do krabiček ale na cenu.
Odpovědět
@petraaaa1995 pak se ale nesmis divit ze to vyjde na raketu apri cene 400 za kg jeste za malo... Ja bych se s tim nepekla :-D :-D
Odpovědět
@petraaaa1995 8členná rodina je trošku extrémní příklad. Běžně se dávají 4 koláčky na osobu + pár minizákusků (5-10 podle velikosti rodiny). Do práce jsem pro 24 lidí brala 100 koláčků + zákusky pro nejbližší spolupracovníky. Dali si ke kávě a bylo to akorát, nemá to být jejich svačina na celý den. Výslužka nemá být o tom "naper se do sytosti", ale ochutnej, na co se můžeš těšit (dávají-li se předem)/připomeň si ty báječné chutě ze svatby. K dotazu: 400 Kč/kg je ještě nízká cena dle osobní zkušenosti s vánočním cukrovím. Na svatbu jsme měli koláčky (asi 4,50/ks) a minizákusy (4,70/ks).
Odpovědět
tak pokud to berete jako extrémní příklad tak to jsou chudáci mojí přibuzní :D . V pohodě ptala jsem se pouze na cenu nekupuju žadný vanoční cukroví takže jsem neměla přehled kolik je přibližná cena za kilo. Teď už to vím . A je mi jedno kdo co dava do krabiček každý má svoji představu o svatbě takže díky za názory...
Odpovědět
@petraaaa1995 nás tedy zhruba pro 50 lidí + výslužky vyslo dohromady kolacky zakusky na 8500 ,- nemam to spocitane na kila ale pocitala jsem na hlavu cca 5 zakusku a 5 kolacku a jeste jsem prihodila od kazdeho jako zakusky a kolacky 100 ks navic "kdyby nahodou"
Odpovědět
@magdalena2112 Slečně je jedno, kdo co a kolik dává do krabiček (viz předchozí příspěvek), její představa je jiná.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
400 za kilo je pomerne dobra cena, osobne bych za mene nepekla, u domaciho cukrovi z kvalitnich surovin, drobneho a hezky zdobené ho vidim tu cenu tak 550/kg. Osobne bych zvazila množství, do malych rodin se dvema tremi cleny podle me je 600g az dost, do prace pro 30lidi je zas potreba vice. Takze bych zvazila velikost krabicek,jestli z casti neudekat menší. Pokud na mnozstvi trvas, tak k usetreni vedou dve cesty-bud snizeni kvality cukrovi (vyrazne nedoporucuji) - nebo najit nekoho, kdo to udela za mene(tam je vysoka pravdepodobnost mensi kvality), nebo zamestnej rodinu a upec si sama, abys usetrila za praci cukrarky. Pri tvem pozadovanovem mnozstvi sca 58kilo cukrovi to da peknou fusku. Jinak nezbyva nwz se smirit s cenou a byt rada, ze to neni jeste vic.
Odpovědět
@medakote no pani pece neustále pro velké svatby většinou co pece se pohybujk kila od 40kg a více takze ona to nebere jako fušku. Toto je 500g taková je moje představa
Odpovědět
@petraaaa1995 takové krabicky by dostali příbuzný do práce mam krabici větší na 1 kilo.
Odpovědět
@petraaaa1995 za me je to zbytecne moc. Ale je to vase svatba ;-)
Odpovědět
Pokud je cukroví z kvalitních surovin, ( žádná Hera apod., ale z másla) pak je to cena spíše nízká. S drobným cukrovím jenavíc dost práce, u nás se pohybuje cena za kilo 500 - 800 Kč. Máte hodně krabiček, takže to pak hodně naskočí. Já dělala krabičku s 2 minidortíky i se symbolem svatby, trochu koláčků a trochu cukroví. Dá se dát místo koláčků třeba kousek rolády, nebo jiné řezy. Nevypadá to prázdně, ale vyjde to cenově lépe a jako výslužka je to bohatá.
Odpovědět
@petraaaa1995 V té krabici je tak 45-50 kousků, to není úplně málo. V naší 3členné domácnosti bychom se s tím prali min. 14 dní, pokud by to tedy trvanlivost dovolila. Vím, že Vás od toho záměru neustále odrazuji, ale zvažte velikost krabiček a množství jídla v nich. Nejednou jsem tu u tématu výslužka četla "Dostali jsme na svatbě krabici, každý přeslazený ze svatby si dal 2. den 3 kousky a zbytek letěl za 2 dny do popelnice."
Odpovědět
@iveete nikdo nemůže byt přeslazeny ze svatby kdyz krabičku budou mít 4 dny před svatbou 😃 a na svatbě žádné cukroví nebude takže o nějakou přeslazenost nemusim mit strach, krabičku jsme dostali temer od všech příbuzných kde bylo 40 kousku jako v této krabičce a za 2 se snědla každý to má jinak a jinak členou rodinnu proto znovu a naposledy opakuji ze je mi jedno kolik by jste dala vy ks cukroví nebo kolik kilo ja se ptala pouze na cenu na nic víc 🙂
Odpovědět
@petraaaa1995 Ok, omlouvám se za nevyžádané rady a sdělení osobních zkušeností. Ať se svatba vyvede a hosté jsou spokojení. :-)
Odpovědět
haha, pani je mozna zvykla pect takove dardy, ale netroufla bych si tvrdit, ze to pro ni neni fuska :D Zkousela jste nekdy napect treba 3 kila? :-) to, ze to zmakne vse cerstve, je vec jina. V takovem pripade je na miste respekt. Cena mi prijde dobra, narozdil od stylu, kterym se zde prezentujete. Holky chtely akorat poradit a myslim, ze neni nutne se hned do kazdeho navazet, ono vetsina lidi nazor jinych uvita, protoze zejmena v predsvatebnim stresu cloveku treba i nektere veci nedojdou. Takze se leckdy hodi i souvisejici napady / tipy.
Odpovědět
Ano každe vánoce peču 10 kilo cukroví a nepřijde mi to nic zvláštního 🙂 myslim si ze kdybych se do někoho navážela jak zde uvádíte tak by to vypadalo jinak 🙂 pouze jsem několikrát upozorňovala ze mi je jedno kdo dava kolik kilo do krabiček a ze někdo ma 3 členou rodini a nesni 500g cukroví tak každý to ma jinak u nas by se sedlo i kilo cukroví 🙂 to neznamená ze kdyz nekdo to ma takhle tak že to ma každý a odrazovat někoho od něčeho podle sebe mi lrijde nesmysl
Odpovědět
Profilova fotka
@petraaaa1995 No, tak pokud máte o množství jasno, tak prostě jen říkám, že cena je v pohodě, a jelikož chcete cukroví hodně, tak to naskočí. Jinak i když je člověk zvyklý sebevíc, tak 60 kilo cukroví prostě fuška je, aspoň za mě-jednoho člověka s běžnou troubou a třemi plechy. Ale pokud peče stále, už je na to asi zařízená.
Odpovědět
@iveete já jí taky neříkala co si má dávat do krabiček, já jen řekla co tam budu dávat já a od toho mám také vypočítanou cenu, kterou chtěla vědět :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?