Svatba České Budějovice. Máte nějaké tipy či nápady?

Ahoj holky, zejména vy, které jste si svatební den zařizovali také v Českých Budějovicích. Ráda bych vás poprosila o jakékoliv nápady či postřehy co se týče dodavatelů na Váš "velký den". Díky za rady M. ;-)
Odpovědět
1
2
81
Ahojky matino,já jsem se sice vdávala v Třeboni,ale některé věci jsem zařizovala v ČB.Co se týče šatů,obešla jsem všechny salóny,tzn. Eden na Senovážném,Pronuptii v Biskupské,Olivu u nádraží ,salón u Černé věže a nově otevřený salón Amélie na Vrbenské.Nakonec jsem zakotvila v Edenu,mají tam asi největší výběr.Ale nádherné a hlavně originální šaty měli v té Amélii. Měla jsem tu i kadeřnici a kosmetičku-salón Style vedle Brouka a Babky,super přístup. Ještě přemýšlím,co jsme měli z ČB....Fotograf a kameraman nejsou sice přímo z ČB,ale jsme s nimi maximálně spokojení,jestli chceš,můžu Ti na ně písnout kontakt. Jinak kytku jsem měla z Třeboně,dort z Velenic,kapela Minimax z ČB....snad jsem na nic nezapomněla :-)
Odpovědět
jezura: děkuji moc, na Eden jsem také slyšela plno chvály. Zaujala mě ta kapela, můžeš mi o nich napsat víc. Nemám vůbec představu, kde se na ně hledá kontakt.
Odpovědět
minimax je kapela,kde mají bicí,harmoniku,saxofon a trubku,takže hrají síš dechovky,ale i taneční hudbu...my jsme měli asi do 9 do večera právě Minimax a pak nám hrál DJ,aby se vyřádili i kamarádi.Můžu Ti dát kontakt i na něj,je to můj bratr,ale zcela objektivně můžu říct,že je super.Píšu Ti to do IP,jo?
Odpovědět
jezura: jasan, jsem ráda za každý kontakt. Kamarádky jsou ještě svobodné, tak od nich se nic zajímavého nedozvím
Odpovědět
jen se ptej,ten den tak rychle utekl a někdy je mi líto,že už nemůžu nic zařizovat.... :-( Tak jsem moc ráda,že Ti můžu aspoň pomoct :-)
Odpovědět
jezura: a ty jsi z Třeboně? Nebo jsi tam jela z Č.B.?
Odpovědět
matina:Ani jedno ani druhé,bydlíme v malé vsi asi 8km od Třeboně a pracuju v ČB,takže právě v Budějcích jsem toho sháněla a kupovala nejvíc (boty,doplňky atd).
Odpovědět
jezura: tak tomu rozumím, víš že jsem ani neslyšela, že se na zámku v Třeboni dělají svatby - tedy podle fotek předpokládám, že jste to měli na zámku
Odpovědět
matinav:dělají,ale asi to moc lidí neví.Až donedávna tam byly jen 2x do roka (my jsme shodou náhod chytli jeden termín).Teď tam otevřeli novou obřadní síň,takže už to neni omezený.Bylo to fakt moooc krásný,hlavně focení v tý zahradě... A kde plánuješ svatbu Ty?
Odpovědět
jezura: vždycky jsem měla vysněnou Hlubokou, ale ta jejich "nová" obřadní síň se mi moc nelíbí, tak jsem začala uvožobat i o radnici tady v Č.B., ale ta se zase nezdá miláčkovi, tak mám termín do konce října, pak půjdeme rezerovat datum. A v té Třeboni je ta obřadní síň přímo na zámku?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, super nápady, taky jsem z Českých Budějovic, zatím obcházím a rozhlížím se akontakty zatím žádné nemám...
Odpovědět
matinav:V Třeboni je obřadní síň přímo v jednom ze zámeckých křídel,vchází se tam z malého nádvoří.Toto je ta nová síň,která byla otevřená letos v září.Jestli ještě oddávají v Romžberském sále,kde jsme to měli my to nevím,musela by ses zeptat,kdyžtak Ti napíšu kontakt na kastelána nebo na p.matrikářku. Jinak o Hlubokej jsem slyšela,že se tam oddává na víc místech....? Jo,a ještě mě napadlo-my jsme v Třeboni za obřad platili 1600,na Hluboké je to asi o dost víc.
Odpovědět
Článek se načítá
Já jsem taky z ČB, svatbu jsme sice měli ve Vodňanech, ale zařizovala jsem tady. Takže šaty z Edenu, jak tu někdo psal, mají tam největší výběr, značkové šaty St. Patrick a La Sposa, byla jsem maximálně spokojená, věnovaly se mi, i po pracovní době, šatičky na svatbu pak byly nádherně čisté, voňavé, závoj naškrobený...prostě jak to má být. Nebyl žádný problém. Měli jsme od nich i oznámení, ale to důrazně nedoporučuju!!! Nahodí si na to obrovskou přirážku, skoro 50% na jedno, takže my jsme (protože jsme jich měli fakt hodně), ve výsledku přeplatili asi 800Kč. Nejlepší je vybrat si ho u nich v katalogu a potom objednat na internetu od té tiskárny. Jestli chceš, napíšu Ti do IP přímo jejich adresu. Doobjednávali jsme tam potom ještě asi 20ks, tak vím, že je to v pohodě. Dort byl z Vyššího Brodu z cukrárny Eva Felegyová, byl vynikající, nádherný (viz album: http://www.beremese.cz/album/album.ph...) a levný, vyšel na 800Kč cca. Kadeřnici jsem odsud neměla, vypravovala jsem se ze Strakonic (proto neporadím ani např. květinářství), koho ale můžu fakt doporučit, je V-Lux v České, konkrétně kadeřnice Zuzana. Česala v červnu mou kolegyni a musím říct, že to nemělo chybu! Jen k tomu místu svatby...Hluboká jede hlavně na fotky zvenku, když se podaří počasí, jsou úžasné, i když ani vevnitř to není tak úplně ošklivé, mně to spíš připomíná kapli. Čemu se ale nedivím, že přítel nechce obřadku na radnici, ta fakt není hezká. Asi bych volila spíš tu Třeboň, pěkné svatby prý bývají i na Kratochvíli.
Odpovědět
Jo, zapomněla jsem: KAPELA. My měli Swingový orchestr Českého rozhlasu ČB a můžu jen doporučit! Byli skvělí a vcelku levní, za hraní od 17:00 (přišli dřív) do 22:00 chtěli jen 4000, potom jsme je ukecali ještě na hodinu hraní, za tu si vzali 1000Kč, samozřejmě dostali večeři a pití. Bylo jich asi 5+zpěvačka. Hostinu jsme měli v hotelu Royal Canon na Pražské (naproti kasárnám a ČRG), nemůžu si stěžovat. Paní majitelka Dudová je trochu svérázná, ale dá se s nima v pohodě domluvit na všem (my měli vlastní maso, víno, bagetky k rautu), jídlo bylo perfektní, obsluha pohotová, prostě nebyl žádný problém. Dá se tam i přespat, mají novomanželské apartmá, každý pokoj má pěkné příslušenství...prostě chválím.
Odpovědět
vanilk: děkuji za vyčerpávající odpovědi. A jak koukám, nejen mě, ale i sonepce se tvé typy budou určitě hodit ;-)
Odpovědět
Mati, nemáš zač. Ježura to napsala úplně přesně-my už máme po svatbě a je nám líto, že to skončilo (myslím ty nádherný přípravy, vybírání, tvorba sebe sama v nevěstu:-)), takže se aspoň moc rády podělíme o zkušenosti, díky tomu zas zavzpomínáme a tak:-) Takže se klidně ptejte:-D
Odpovědět
Vani:mluvíš mi z duše,nikdy jsem nevěřila,že budu říkat:já bych se znova vdávala! :-) Mati:zapomněla jsem na oznámení,taky jsme je měli přes salón (Oliva) a taky byly předražený,jak psala Vanilka.Navíc nám tam udělali chybu,takže je museli předělávat....Byly ale nádherný.
Odpovědět
Ježu, jojo, svatá pravda:-) Poslouchej, Ty jsi měla šaty z Edenu nebo nakonec z Olivy jako oznámení? Já se ptám proto, že vidím na fotkách, že máš přes vrchní sukni ještě něco jako tyl...já to měla taky (šaty z Edenu), tak jestli to nebyla ta samá. Korzet se liší, ale to proto, že já jsem měla šaty zkombinované, nechtěla jsem hladkou sukni, jaká patřila k tomu korzetu, tak jsme tam vybrali ještě právě sukni od jiných, která měla tuhle vrchní tylovou. Ale já na ní měla ještě takové pošívání korálky, to tady nevidím, tak je asi jiná. Byla to jediná tylovka v salonu, tak nejspíš po mně dostali ještě zboží a to máš Ty (pokud mluvíme o stejném salonu:-)) Jinak, pochopitelně, přes tisícerá varování, jsem po poslední fotce v parku, než jsme vyšli ven, kde jsem chtěla sukni sundat, jsem ji trochu natrhla o rezavou branku:-) V salonu v pohodě, platila jsem 1000kč, ale to jsem čekala, tyl je drahý a špatně se zpravuje.
Odpovědět
Vanilko,z Olivy měl ženich frak,tak proto máme odsud i oznámení.Já jsem měla šaty z Edenu,myslím,že to nebyla ta Tvoje sukně,protože se mnou to bylo trochu složitější.Ty šaty (REGINA) byly původně vcelku,korzet na zip.Já mám poněkud větší prsa,takže šaty jsem dopla,ale ani bych se nemohla na hostině najíst nebo se pořádně nadechnout,aby nepraskly :-) .A sukně mi byla dlouhá.Tak se skvělé paní rozhody,že sukni a korzet rozdělí,sukni mi zkrátí a do korzetu mi všijou šněrování.Bylo to dokonalé,do těch šatů jsem se totiž zamilovala,jiné bych těžko vybírala :-) Samozřejmě jsem i já ten tyl roztrhla,resp.někdo mi ho asi přišlápl při tanci,naštěstí jen trochu a úplně dole,takže jsem platila jen 500.Jéé,já bych se fakt znova vdávala,znova bych si ty šaty chtěla oblíknout..S kamrádkou jsme tuhle měly takovej bláznivej nápad,že vyrazíme do salónů a bude jen tak zkoušet šaty (předtím si sundáme prstýnky ;-) ).Jsme už úplně prdlý :-D :-D
Odpovědět
Ježuro, vemete mě s sebou?:-D Já už ten nápad měla taky:-):-):-) Taky mě mrzí, že už ty šaty nikdy neobleču. V listopadu se mi vdává nejlepší kamarádka, šaty si nechává šít, tak tajně doufám, že až bude mít po svatbě, aspoň ty její si obleču, máme podobné postavy:-) A máš pravdu. V tom salonu jsou mimořádně ochotné ženské. Kvůli mně zas chtěly původně tu drahou sukni i s tou vrchní odepínací tylovou ustřihnout. Nakonec ji jen zahly a nahoře zapošily, protože by se musel ustřihnout ten hezký saténový lem, což jsem nechtěla ani já-ale udělaly by to. Vzadu mi korzet taky upravovaly, já pro změnu prsa skoro nemám. To nemluvím o tom, že kdyby tohle nešlo, tak by ho byly zúžily celý, což je práce pro vraha, protože byl hodně hustě pošitý korálky a perličkami a každá jednotlivá perlička by se musela odpárat, upravit a potom zas našít. Pravda, zas, šaty byly trošku dražší, se vším všudy (spodnice, korzet, sukně, závoj, rukavičky) jsem platila 8000Kč, ale všem se hrozně líbily.
Odpovědět
Vanilko,určitě :-D :-D Jsem ráda,že nejsem jediná,kdo takhle blázní,tuhle jsem to říkala manželovi,tak si skoro ťukal na čelo :-) Ne,chápe to,ale prostě to tak neprožívá. Moje šatičky taky byly docela drahé,stály něco přes 7000Kč (i s doplňky).Ale stály za to.A ty Tvoje taky,moooc Ti to slušelo,koukala jsem do alba :-)
Odpovědět
No však Tobě taky. Já taky koukala do Tvého alba. Byla jsi moc krásná nevěsta a hodně mi připomínáš jednu naší příjemnou příbuznou:-) Tak jó, jsme domluvený. Než se sejdem v tý porodnici, tak nejdřív ze sebe znova uděláme nevěsty:-D Hezký víkend přeju, matím domů.
Odpovědět
jezuro: to jsem rada, ze ma taky nekdo takove napady (zkouset si saty v salonech) :-D :-D :-D
Odpovědět
danielo:a já si myslela,že jsem jediná prdlá :-D :-D :-D Zajímalo by mě,kolik z nás-novomanželek-tohle už udělalo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Už se moc těším na ty zkoušky šatů, ale jsem hrozně nerozhodná??? Holky, vyzkoušely ste hodně šatů a salónů, nebo ne?
Odpovědět
sonepko:já jsem vyzkoušela fakt všechny salóny v ČB,v každém tak troje šaty.Do toho nepočítám Eden,tam jsem měla nejdřív asi patery a pak se to smrsklo na dvoje ze kterých jsem si opravdu vybrala.A musím říct,že v tom Edenu jsem byla třikrát,pořád jsem se nemohla rozhodnout a chtěla jsem,aby mě vidělo co nejvíce poradkyň. ;-) Takže přeju hodně štěstí při výběru a fakt Ti závidim!! :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jezura___ už aby to bylo, moc se na to těším, ale ještě nemáme termín, protože na Hluboké řekli, že mám přijít až v lednu. No jsem tak moc nerozhodná, že budu asi každý salon navštívit několikrát a asi mi to bude hloupé. V Edenu jsem byla se zeptat orientačně, šaty tam mají moc krásné, akorát mi tam vadí ten poplatek za zkoušení. To je to jediné.... Byla jsem také v pronuptii a tam mají také hezké šaty, tak uvidíme... Vybírala sis nejdřív na Interneu, nějakou představu??
Odpovědět
Sonepko, já Ti taky závidím! Ale strášněěě:-D Jinak jsem byla trochu výjimka a to, že jsem se nakonec všem líbila a úplně nejvíc ženichovi, bylo víceméně velký štěstí...já jsem totiž byla jen a pouze v Edenu. Oliva má blbou pracovní dobu (já byla vázaná taky na mamku, chtěla jsem ji jako poradkyni a ona dělá ve Volyni, takže dost z ruky), tam jsem nešla vůbec. Kolem Pronuptie jsem chodila pořád jako mlsný pes, ale nejdřív jsem šla do Edenu...no a tam na mně navěsily asi patery šaty a už jsem tam zůstala, ty předposlední byly ty pravé:-) Takže asi i proto mám teď ten obří absťák, že jsem tu nejnádhernější příležitost vlastně dost promarnila...a hned bych šla zkoušet znova:-) Ježuro...já myslím, že to moc z nás neudělalo:-) Něco jiného je o tom snít a něco jiného je fakt sundat ten prstýnek, vlézt do salonu a nevinně tvrdit paní do očí, že se vdávám v březnu:-D
Odpovědět
Sonepko, i když dotaz nebyl směřován ke mně, přesto Ti odpovím taky... Já jsem na netu dost hledala, taky jsem si vybrala a šaty k mému potěšení zrovna v Edenu mají...jenže měřím 165cm a tohle byly ty bezkonkurenčně nejdelší a největší šatky, co nabízí, takže s těma jsem se musela rozloučit hned. Pak jsem dostala katalog a vždy ukázala šaty, co se mi líbí na fotce. Buď neměli tu velikost, nebo barvu (chtěla jsem bílou a nic než bílou) nebo jsem je zkusila a vůbec to nebylo ono. Takže ve finále jsem byla víceméně "donucena" obléct si jeden z korzetů, který byl bílý a malý (nahoře na mně příroda jaksi zapomněla:-)), kterého jsem si ani v katalogu, ani na panně ani nevšimla a když jsem ho viděla, uteklo mi "no, zkusím, ale takový má každá"......no a co myslíš. Oblekla jsem ho, všichni jsme udělali "jééé" a bylo jasno:-D
Odpovědět
Vanilko,taky si myslím.Navíc mě si třeba v Edenu pamatují,byla jsem tam na zkoušce svých šatů hodněkrát,jak mi je přešívali. Myslím,že je jedno,že jsi byla jen v jednom salónu,všude je to asi stejné....Navíc v Edenu je krásné,jak vyjdeš z tý kabinky a jdeš k zrcadlu a všichni si Tě prohlížeji.... ;-) V Olivě se mi asi líbilo nejmíň,šaty mají sice krásné,ale moc mi tam neseděla obsluha,pani mě tam dirigovala jak nějakou krejčovskou pannu,když uznala,že se jí šaty na mě nelíbí,tak zavelela,ať je sundám....pak jsme tam byli s ženichem pro frak (jinde jsme ho nesehnali) a pani mi skoro vynadala,že jsem si vzala šaty odjinud... Takže nelituj,v Edenu to bylo stejně nejlepší :-D :-D Sonepko:šaty na netu jsem si vybrala,měla jsem na to čas 2 měsíce (byla jsem v Německu na stáži),ale to,co se mi líbilo na modelkách mi vůbec neslušelo,takže podle mě se to fakt musí zkusit a ty salóny obejít.Vůbec Ti nemusí být hloupé nabvštívit salóny několikrát,naopak,jsou tam na to zvyklí a sami mě zvali ještě jednou.V pronuptii mi dokonce paní napsala kartičku,které šaty jsem si zkoušela,abych nezpomněla ;-) V Edenu se sice platí,ale je to jen 100Kč a když si šaty vybereš,odečtou Ti to od ceny,takže to neni zas tak hrozný a za ten nádherný pocit to určitě stojí :-)
Odpovědět
1
2
81
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?