Svatba 13. v pátek, dáte na pověry?

Profilova fotka
Holky dáte na pověry?? Nebo budu jediná s tímto datumem?? :-)
Odpovědět
Nešla bych do toho. Jsem pověrčivá...
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych do toho taky nešla... sice je to jen pověra ale proč to pokoušet? Pak se něco stane a budu si to vyčítat :-) @zahyna
Odpovědět
Profilova fotka
datum 13.9.2013 navrhoval přítel, prý jedině v pátek třináctého :-D ale spíš fakt ze srandy, řekla jsem mu, že ani náhodou...přece jen jsem asi trošku pověrčivá...:-D navíc jsem určitě chtěla sobotní svatbu, aby si kvůli nám nemuseli všichni brát volno z práce...
Odpovědět
Profilova fotka
@zahyna Záleží, jaký k tomu číslu máš vztah. S bývalým jsme se dali dohromady na pátek 13. a byl to opravdu šťastný den a dodnes na něj ráda vzpomínám stejně tak jako na celý vztah. Kdybychom se spolu dostali až k fázi svatba, určitě by pro nás třináctkové datum nejlepší :-) Nicméně se současným přítelem se trochu bojím, ikdyž máme číslici 13 jen u roku (2013) a ne ve dni. Prostě to beru tak, že k našemu vztahu to nepatří. Ale rozhodně ne kvůli pověrám...
Odpovědět
Ahoj, my jsme se poznali 13.5. pred 5,5 roky - mozna kdyby 13.5. byl nyni nejaky patek, to datum taky neni zle a clovek by do toho sel :-) Ale ze je to nejaka streda nebo co a jeste je to kveten, tak jdeme do dubna :-)
Odpovědět
Tak dokonce pondeli :-))
Odpovědět
Na pověry nedám ani já ani přítel, věřím sobě, jemu a síle našeho vztahu ;-)
Odpovědět
@zahyna nebudeš, my se brali v pátek 13.dubna a od počasí až po zábavu vyšlo vše na jedničku x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já původně chtěla svatbu v květnu,ale museli sme jí přesunout a tak sem si vybrala tohle datum, protože je nejblíže k našemu výročí.Na pověry moc nedám, páč štěstí se ještě neunavilo a na mě nesedlo :-D Možná na nich něco je,ale černá kočka už mi přes cestu přeběhla hodněkrát a pořád sše nic nestalo, i když člověk nikdy neví a myslim si, že jakej si ten den uděláme, takovej bude.
Odpovědět
Nedám na pověry :-) V pátek 13. se mi vždy buď všechno mimořádně dařilo nebo se nedělo nic zvláštního. Takže pro mě je to šťastný den :-)
Odpovědět
Já bych z data pátek 13. strach nedělala, ono když si člověk přečte historii proč vlastně toto datum takhle vzniklo, tak si vlastně člověk řekne, kde lidé přišli na to, že pátek 13. je smolný den úplně ve všem. Původ pověry:na Velký pátek byl ukřižován Ježíš Kristus a při Poslední večeři sedělo u stolu třináct lidí a ten třináctý z nich byl Jidáš, který Krista zradil.Zcela reálný základ má tato pověra v pátku 13. října 1307. Právě tento den začal francouzský král Filip IV. Sličný s pronásledováním a zatýkáním templářů, po kterém následovalo mučení a smrt mnoha z těchto rytířů a následný zánik řádu. Od tohoto dne následovníci templářů považovali pátek třináctého za ďábelský a nešťastný den.V některých zemích, například ve Španělsku, je za nešťasný den považováno úterý třináctého.
Odpovědět
Profilova fotka
@jennyexx Moc zajímavý ale jak sem psala, tak já na pověry nedám, ale když sem to řekla nastávajícímu, tak mi řekl ze srandy že je v omnění, že se ze svatby vykroutí :-D No nepomohlo mu to :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ehm cíleně jsme vybrali pátek 13. :-D a nelitujeme x-) ani nám nevadí že 10dní před svatbou nám odřekl půl roku rezervovaný fotograf že jede na dovolenou radši, den předem sem se dozvěděla že můj otec se na mne vy*** a k oltáři mne nepovede, a ani nepřijde na svatbu, že z 50lidí nám došlo 18., že sál kde sme měli hostinu je totálně pod prachem jelikož dělali záchody, dělali je ještě dopoledne v den svatby, manžel musel hodinu před obřadem vytírat schody od omítky a prachu, že nám ten den propršelo, atd atd ... je toho spousty co se ten den poto... ale ani minuty z toho dne nelitujeme, pro nás to byl den D. a kdyby sme se měli znovu rozhodovat....vybrali by jsme opět pátek 13. x-) x-) x-) x-) x-)
Odpovědět
No jo, jenže takových nešťastných dní by bylo, v různé dny s určitými čísly se stalo něco špatného a věřím, že se ty ostatní dny a čísla opakují mnohem víc než nějaký pátek a třináctka. Každopádně já bych do toho nešla taky, ale spíš z důvodu, že bych neměla sílu vysvětlovat všem hostům, proč v pátek 13. a že to je jen blbá pověra a kdesi cosi.. kam se na pátek 13. hrabe můj květen :-D Navíc to volno z práce.. Tak jen z toho důvodu, pokud bych plánovala svatbu v míň lidech nebo s lidmi, kterým je to jedno a tohle datum by pro mě bylo důležité, tak proč ne :-)
Odpovědět
@aguaverde Teda po tom Tvým příspěvku se snad pověrčivá stanu :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kija Taky sem chtěla květen.Pr nás pátek 13. nemá moc význam,ale je to blízký datum našeho výročí.A hlavně to bude navzdory osudu, když už si s námi tak hraje
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se v pátek 13. brali záměrně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
13. mám narozeniny i svátek, takže už se stalo, že byly i na pátek 13.:) Na pověry rozhodně nedám. Je to krásné číslo a když se smísí s pátek, je to o to hezčí, pač začíná víkend a může se o to déle oslavovat:D Navíc 2013 bych chtěla mít svatbu:) Rozhodně bych se toho nebála a šla do toho.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Ahoj holky......my jsme si vybrali právě pátek 13.9.2013 a už se oba moc těšíme!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Také máme termín pátek 13. září 2013 :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My záměrně vybrali pátek 13.6.2014 :) a už se nemůžeme dočkat
Odpovědět
také se nám líbilo 13.9. (protože jsem byla 13.tého požádána o ruku), ale nechtělo se nám čekat až na září, proto jsme se brali 13.7. :-) a všem, které to čeká přeju hodně stěstí a užijte si ten krásný den. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Moje rodice se taky vzali v patek trinacteho a maji moc stastne manzelstvi uz skoro tricet let :-) Na povery nedejte, tatka to tenkrat omylem zamluvil na radnici, protoze se chteli uz vzit a 13.1. bylo jedine volne datum, ktere tam jeste meli :-D Navic si vsichni lehce pamatuji, kdy maji vyroci svatby :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nasi se brali v patek 13.1. pred 35 lety a i kdyz se obcas hadaji, jsou stale stastni:-) takze si to holky moc uzijte:-) @hanibi @nelahant @rybackovawendy
Odpovědět
nebojíme a na pověry nedáme, svatbu máme naplánovanou na pátek 13.9. 2013. nevím jestli jste to některá zkoumala více ale těch 13 je tam víc než 2, páč 13.9. součet je také 13. Já jsem se třínáctého ( listopadu) narodila a přítel má zase narozeniny v pátek. Takže můj den narozenin, příetlův měsíc a oba jsme chtěli pátek. Tudíž z toho nemohlo nic jiného vyjít :-) a už se moc těšíme :-)
Odpovědět
My máme svatbu 13. 5. 2014 :-) Sice by se nám ještě víc líbilo, kdyby to bylo v pátek, ale chtěli jsme svatbu v květnu, tak jsme zvolili tohle už tak dost "nešťastné datum". Jak je vidět, tak pověrčiví nejsme vůbec, takže se nebojíme :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?