|
Ostatní přípravy
Děti na svatbě - ano nebo ne?
|
|
| v.i.p • 4. únor 2010 ve 14:50 |
|
Nuunu:tak to bud spokojena fakt neni o co stat a proto delame svatbu bez rodiny,protoze vim jak polovina at uz z me strany nebo pritele reaguje po alkoholu a ja si to chci uzit a ne se stresovat kdo co vyvede a podobne...u nas by to bylo stejne slozite jelikoz prevoz vsech hostu k nam by byl narocny jak na cas tak i na finance,takze si to uzijeme a rodina to uvydi az z videa fotek,pro me je dulezite ze tam budu mit malou.Jedine co me snad mrzi je to ze na svatbe nebudu mit babicku ale ta nam rekla ze cesta letadlem uz neni pro ni a mit svatbu v cesku tak bych se nevyvarovala te ostudy
|
|
|
| sarka1978 • 5. únor 2010 v 10:47 |
|
ahoj,jednou už jsem sem posílala přízpěvek o tom že na naší svatbě děti budou...a asi jich nebude málo ,opravdu máme dost dětí i v nejužší rodině a z nich mi půjdou dvě holčičky za družičky,ostatní malí neřádi půjdou jako svatebčané.nikdo z rodičů se zatím nevijádřil ve smyslu"necháme své děti doma" tak jsem zvědavá jak to dopadne....bude jich asi +-25 a naše děti dcera se synem nás povedou.četla jsem tu přízpěvek o desetileté družičce se závojem že to bylo hrozné....závoj dcera mít nebude já také ne ,ale chci aby byla oblečená hodně podobně mě a syn manželovi.martince je 12 a zděndovi8.zdá se Vám to divné?Jinak ty děti co budou na naší svatbě znám všechny a vím co dokáží ale také vím jak uměkí být zlatí...a věřím že když jim tam připravíme dětský koutek zabaví se a ti starší ohlídají ty prcky...jsou na sebe zviklí.
|
|
|
| malajana • 5. únor 2010 v 11:00 |
|
sarka: mne to obecenie nepride divne. iba nie vsetko co pristane velym pristane aj malym. potrebne je si svadbu uzit . ono ked tam mate svoje deticky, tak to bude urcite skvele .
|
|
|
| nuuna • 5. únor 2010 v 11:01 |
|
Me "slavnostne" oblecene deti nepripadaji divne, pokud na sobe nemaji saticky s milionem volanku, a nevypadaji primo jako z cukrkandlu Beru to jak se rika - vseho s mirou
|
|
|
| malajana • 5. únor 2010 v 11:08 |
|
sarka: mrkla som do tvojho albumu a tie saticky co mas ozncena, ze uz sa siju su podla mna krasne. takze urcite to bude vyzerat dobre .
|
|
|
| katerinka.kr • 5. únor 2010 ve 22:40 |
|
Sárka, mě to vůbec nepřijde divné.
Já také budu mít družičky - malé holčičky, a je mi uplne jedno jestli budou mít jednoduché šaty nebo volánkové nebo se závojem, chtějí vypadat jako princezny.... a když se budou tak dobře a pěkně cítit a budou spokojené a štastné, tak i já budu spokojená
|
|
|
| juppik • 8. únor 2010 ve 23:09 |
|
ještě jednou vám děkuji za rady... info na webu je uveřejněné... a pozvánky v obálkách. Zítra ráno půjdou do pošty a pak jen netrpělivě očekávám reakce... doufám, že to bude v pohdoě, protože tohle mě nervuje víc než celý svatební den...
|
|
|
| nuuna • 9. únor 2010 v 10:23 |
|
juppik: drzim palce
|
|
|
| eva_mb • 8. březen 2010 ve 12:54 |
|
tak děvčata, na to jsem taky zvědavá my tam budeme mít našeho chlapečka, kterému v té době bude 5 měsíců, je mi jasné, že to možná bude trošinku náročnější, ale mamka a holky prý pomůžou. Dostala jsem nabídky na hlídání, ale .... no raději si ho pohlídám sama, než celý den o něm nevědět No a krom našeho malého by tam měli být ještě dva klučíci, jeden 2,5, ale to je brouček, nezlobí a pak 4 SATAN, na to ho jsem zvědavá. jeho hlavní věta je JÁ CHCI a pokud nedostane, co chce, lehne si na zem, začne vřískat a kopat. Když naposledy vytáhl své decibely, myslela jsem, že předčasně porodím . Máme obřad v kapli, takže pokud si satan usmyslí, že chce něco z rekvizit kaple, jsem zvědavá, jak to jeho drazí rodiče vyřeší, protože já jsem připravená ho nakopnout, že si to bude pamatovat ještě na své svatbě...
|
|
|
| nuuna • 8. březen 2010 v 15:30 |
|
eva: uf uf, nezavidim Cipak to cislo je? Nekoho blizkeho?
|
|
|
| brumca • 27. červen 2010 ve 00:10 |
|
ahojte mam naozaj velmi rada deticky, robim s nimi....ale nikdy by ma nenapadlo, ze deti na obrade mozu tak narusit cely sobas...teda ani nie deti ale dospeli, ktori uplne kaslu na vyvadzanie svojich ratolesti v kostole...keby to nevidim na vlastne oci, tak by som neverila, ze niekto necha behat pocas obradu deticky po ulicke kostola, hore dole ako o preteky, alebo behat pred oltar, az tak, ze aj farar nechapal...je urcite krasne mat deticky na obrade, ale urcite treba mat nejaku zodpovednu osobu, ktora ich bude mat v opatere je mi luto tej nevesty, ktorej sobas si nikto nevsimal, lebo s otvorenymi ustami sledoval vyvadzanie deti...
|
|
|
| moodymoo • 27. červen 2010 v 09:13 |
|
Pravda je, ze hostia by si mali drat svoje deti na uzde a ak sa deti na tej uzde nechcu drzat, tak s nimi ist von. Aspon ja som to tak vzdy s malou riesila. Moja mala ma 18 mesiacov a pravdepodobne to skonci tak, ze ju budeme drzat na rukach cely obrad, popripade pojde do ruk ostatnych a uz si viem predstavit ako mi bude pocas toho vsetkeho vyspevovat atd. Ale rozhodne si myslim, ze deti k svadbe patria...................
|
|
|
| brumca • 27. červen 2010 v 10:15 |
|
moodymoo uplne s ebou suhlasim, deticky patria na svadbu ved kazdy si uz pozna to svoje dietatko, tak by sa mohol k tomu tak postavit, ze ked vie, ze dlho neobsedi tak by stale pri nom a zbrat ho na chvilku von z kostola...a nie nechat ho behat po celom kostole ako na detskom ihrisku
|
|
|
| misanydrl • 27. červen 2010 v 10:15 |
|
Mě taky malý synovec malinko povídal do proslovu oddávající, ale mě to nijak zvlášť nevadilo..lidi se zasmáli a moje mamka mu pak zacpala pusu bombónama ...U nás teda byly jinak děti strašně hodný, i celou hostinu si krásně hrály..bylo to úplně bez problémů, chce to nějaký hračky, dobroty a všechno bylo fajn:)..a skvělý byly bublifuky, s těma si zvlášť děti moc vyhrály:)...
|
|
|
| petra984 • 28. červen 2010 v 09:21 |
|
Pokud dítě do obřadu něco pronese, tak mi to nevadí- třeba to bude naopak úsměvné, ale pokud by dítě lítalo za oltář, vřískalo apod, tak bych na rodiče hodila velice výmluvný pohled Já chápu, že někdy to dítě může začít být protivné, ale pak považuji za normální, že se rodič zvedne a jde s ním ven. Neumím si představi, že bych svoje dítě nechala vyvádět jako šílené...
|
|
|
| prtinka • 28. červen 2010 ve 20:32 |
|
Tak u nás naštěstí na svatbě dětičky toho moc nenamluví,ještě jim to tolik nejde,ale za to mužou brečet,tak teda nevím co je lepší ale čeho se obávám,že můj syn tam pronese svoje nejoblíbenější slovo pes a dokáže ho říkat pořád za sebou,tak nevím čím mu tu pusu ucpeme když bonbóny ještě nemůže
|
|
|
| jajaba82 • 28. červen 2010 ve 20:35 |
|
také souhlasím s dětmi na svatbě .. je to takové oživení a zpestření, protože se děti vždy postarají o něco "extra". my bohužel budeme mít děti jen dvě (3,5 a 1 rok) a starší nám ponese prstýnky a pokud se mladší rozchodí tak půjde s ní .. ale uvidíme ... aspon bude sranda no a pak na hostině, my to budemem ít doma na zahradě, takže bude vše O.K., a pokud něco rozbijí, .... vždyt to jsou jen děti
|
|
|
| jani20 • 29. červen 2010 v 09:32 |
|
Já jsem tedy děti na svatbě moc nechtěla, je mi 20 a némám asi ty správné maminkovské sklony Trochu sem se bála, že by mi to nějak "pokazily". Rozcapených dětí jsem zažila totiž víc než dost. Nakonec tam ale budu mít bratránka - 10 let, takže ten snad bude v pohodě pak tříletého kluka - z toho mám asi největší obavy, ale je to syn přítelova bratra, super kluk, jenže nevydrží dlouho poslouchat a mlčet... a možná i malé mimčo, tak jsem na to zvědavá
|
|
|
| hareha • 29. červen 2010 v 09:43 |
|
Brát na svatbu mimina a malé děti mi přidadá nepohodlné - pro jejich rodiče i pro ostatní hosty. Jsou chvíle, kdy se o děti někdo opravdu musí starat a pak ze svatby nemají nic (trochu to přeháním). Ale úplně bez dětí to taky není ono. Děti jsou bezprostřední, zvědavé, veselé, umí udělat výbornou atmosféru a uvolnit ji. A pokud si mají s kým pohrát, je to pohoda. Já bych účast svých dětí řešila hlavně jako matka - chci se bavit a ne chodit za hotelem a uspávat dítě v kočárku.
|
|
|
| ifoun • 29. červen 2010 v 10:24 |
|
Já asi budu za "tyrana", ale máme akci bez dětí, hlavně kvůli hostům, aby si to užili a nemuseli dělat hlídače a mohli pařit do rána, za druhé aby tento úkol nepadl na lidi, které tam chci mít dlouho (nechci, aby moji rodiče ve 4 odcházeli hlídat vnoučata), za třetí kvůli bezpečnosti dětí - nemáme to v místě, kde by se mohlo dítě do 6 let mohlo pohybovat třeba jen minutu bez dozoru. Všem jsme nabídli pomoc s řešením a těm nejbližším domluvili skvělé hlídání. Bohužel právě tady nastal kámen úrazu - prý je svatba pro rodinu a děti a prostě tam být musí.... no, nemusí... A rovnu říkám, že se nejedná o rodiče s malými dětmi, kteří by bez nich nikdy nikde nebyli, naopak, klidně i týden...
|
|
|
| mia74 • 29. červen 2010 v 10:28 |
|
Já měla na svadbě dvě děti a pak na obřadě kamarádky s dětmi a bylo to užasné, nedovedla bych si představit svadbu bez dětí. byli suprovní a hlídání bylo jen na kmotře a babičce jejich príma nápady a dětská upřímnost je suprovní. Užili jsme si vše a i naši rock párty až do ráná
|
|
|
| trdielko149 • 29. červen 2010 v 10:45 |
|
keby niekto toto povedal mne by som mu vynadala do vsetkych "svatych" a na ziadnu svadbu by som nesla a s tym clovekom nikdy neprehovorila aby bolo moje dieta niekde pritazou?!!!
|
|
|
| ifoun • 29. červen 2010 v 11:24 |
|
Trdielko149: tady nikde nikdo neříkal, že je něčí dítě přítěží. Nevím, proč tak silná slova...
|
|
|
| ladie • 29. červen 2010 v 11:31 |
|
ifoun: tvůj názor víc než chápu. My jsme sice nikomu neřekli, aby na hostinu přišel bez dětí, ale tak nějak to většina lidí pochopila (nejsem zrovna fanoušek dětí, ale snad se můj názor jednou změní ).
Nakonec s dětmi přišel jen jeden pár a jak to dopadlo?? Jejich máma celý den lítala kolem dětí - najíst, napít, není ti horko... a nakonec s nimi odjela hrozně brzy domů, protože byli utahaní. A "táta" pak pařil a pařil...
Takže za mě - děti svěřit rodičům a svatbu si pořádně užít (a ne ji strávit krmením dětí, uspáváním apod.). Vždyť ta svatba netrvá ani jeden den
|
|
|
| ifoun • 29. červen 2010 v 11:42 |
|
ladie: tak to jsem ráda, že nejsem sama "jiná". U nás taky většina lidí plánovala účast automaticky bez dětí, z padesáti lidí je nakonec problém jen jeden, takže asi to není až tak hrozný požadavek Kdybysme to měli někde na bezpečnějším místě pro děti, tak jsou děti zvané a zamluvený nějaký profi babysitting, tady to tak udělat nejde, tak holt je to bez dětí.
Já i pochopím, že někdo řekne, že bez dětí nepůjde, protože třeba dítě není schopné bez maminky ještě vydržet. Ale nepochopím, když může být dítě týden u babičky na hlídání kvůli nějaké akci, proč jeden den kvůli svatbě ne. Navíc naše svatba nebude žádná "rodinná sešlost", ale pařba pro všechny, co máme rádi (a je jedno, jestli jsou příbuzní nebo ne).
|
|
|
| juska • 29. červen 2010 v 11:44 |
|
ja si tiež svadbu bez detí neviem ani predstaviť! to keby sme povedali rodine, že kľudne príďte, ale deti nechajte doma, lebo je s nimi otrava, tak neviem, ako by sa tvárili. a hlavne by ma to nikdy nenapadlo.
detičky v našej rodine sú úplne úžasné a nadovšetko ich milujeme, neviem si predstaviť, že by tam neboli. my to riešime tak, že keď budú unavené, odvezie ich šofér domov aj s mamkou, aby ich uložila (majú zabezpečenú ďalšiu rodinu, ktorá s nimi ostane a ktorá u nás na svadbe nebude) a vráti sa späť. prípadne ak bude niekto chcieť, my máme hostinu v penzióne a objednávame izby (práve pre takýto prípad, že detičky budú unavené).
|
|
|
| ifoun • 29. červen 2010 v 11:50 |
|
juska: já ale neřekla, že je s dětma otrava. Na všechny jiné akce, které pořádáme, tak je s nadšením zveme a vítáme. Jen tady by to bylo pro ně nebezpečné, takže to prostě nejde.
Navíc my nemáme moc tradiční svatbu, takže ta představa je docela realistická. Kdyby to bylo někde mimo město v penzionu, kde je třeba i zahrada, tak je to jasné, že tam děti patří mJá nejsem ždáný herodes, jen nechci shánět vrtulník na pohotovost
|
|
|
| jani20 • 29. červen 2010 v 11:56 |
|
To jsem ráda, že tu nejsem jediná kdo "nefandí" dětem na svatbě Rozhodla jsem se, že to prostě příbuzným tak nějak sdělím a pokud se urazí, tak to mě opravdu mrzí, ale je to MŮJ DEN Akorád, jak už sem psala, syn manželova bratra tam asi bude a protože budou mit malé miminko, tak to možná taky a mamča s oběma brzy odjede...Bude mít 2 mesíční miminko, tak ho nemůže někde nechat, ale obřad by ráda viděla... Docela by mě ale naštvalo, kdyby mi zkazili obřad tím, že začnou brečet, nebo něco podobného...Jenže zas je dobře známe a jsou asi jediní, komu mi přijde hloupé říct, že tam děcka nechci a tím pádem by ani jejich mamča nedorazila...je to složité, chápu, že s dětmi je možné si to krásně užít, ale je to podle mě sázka do loterie, buď budou v pohodě a spontální, zabavení a bude sranda, nebo se špatně vyspí, bude jim horko a není nic horšího, než mít u oběda unavené rozcapené děcko...tak to vidím já a protože sama mamou nejsem, tak riskovat nechci
|
|
|
| juska • 29. červen 2010 v 11:58 |
|
no veď ja ťa ani zďaleka neodsudzujem, je to tvoja svadba a ty vieš, ako to zariadiť. len vravím, že ja osobne si to neviem predstaviť. uznávam, že nie vždy sa to dá...
|
|
|
| jani20 • 29. červen 2010 ve 12:01 |
|
Ale zas musím říct, že kdybych měla v rodině třeba nějaké holčičky kolem 10 let, tak bych je za družičky strašně ráda Bohužel nemám...
|
|