Svatba za mesic.. nervy :(

Svatba je za mesic a pripadam si spis, jako kdyby me cekaly spis statnice nebo maturita... jsem z toho silene nervozni, jestli vsechno klapne, jestli nas nejakej dodavatel nenatahne nebo tak, a prijde mi, ze si to snad nevesta s zenichem v ten den nemuzou ani uzit, kdyz je toho toli... Navic jsem ted kazdy den cely den v praci, takze nemuzu nic moc zarizovat a o vikendu si tim padem neodpocinu, protoze musim neco resit a organizovat... Muze me nekdo uklidnit, ze ten konecnej den za tohle vsechno stoji? Nemeli jsme se vzit jenom nekde se svedkama na radnici?? :)
Odpovědět
Taky si říkám, že bych to řešila všechno jinak, ale myslím, že to bude v pohodě. Budeme mít 60 lidí a nepřijde mi, že by to bylo tak organizačně náročný, a to si vše řeším sama. Jen vynechám veškeré serepetičky typu smilebox, strom, razítka a podobný pro mě nepodstatný kravinky. Důležité je dobré jídlo, pití, zázemí, dort, šaty, květiny a trochu výzdoby a pak se vše poddá. Svatbu máme 16.8.14 a mám pocit, že vše jde jak na drátkách. V práci bývá taky takových 10 hod.denně.
Odpovědět
@karlajasmine Můžu se zeptat, jak velkou svatbu chystáš? Jinak taková myšlenka na svatbu ve čtyřech nebo u moře, asi napadne každého, ale jakmile vyřešíš většinu věcí, tak to přejde. Zkus zvážit, co všechno bys na svatbě mohla postrádat (dekorace, mandličky, svatební strom,...) a prostě to vynech nebo to odsuň až na konec seznamu. Pokud máte termín, hostinu, svědky, kytici a podobné, tak už máš vlastně hotovo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My vynecháváme všechny drobnosti jako je strom, dárky pro hosty, foto koutek a já nevím, co všechno ještě...o většině věcí jsem ani neslyšela a zjistila jsem, že existují až tady na beremku. Taky začínám být nervózní...ale z toho, že to bude něco nového. :-) myšlenky, že by se mohlo něco pokazit, zatím ještě nedorazily, ale myslím, že ty příjdou taky. Ještě nám chybí i celkem dost věcí, ale říkám si, že měsíc je ještě dost času...i když to letí.
Odpovědět
Svatba je pro 80 lidi :), to podstatne uz mame (obrad, hostina, atd..).. ted uz jsou to jenom kravinky typu svatebni kniha atd :).. asi si proste doma udelam seznam toho, co je fakt nezbytny a zbytek ozzelim...
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine Ahoj, všechno je to o organizaci ;) Měli jsme svatbu pro 50 lidí, všechno jsem si zařizovala sama, kromě pečení koláčku a pohoštění hostů ráno v den svatby (to si dobrovolně vzala na starosti mamka s babičkou) a na svatbě jsme měli i většinu kravinek typu fotokoutek, strom apod. Hodně pomohlo, že jsem si právě tak měsíc před svatbou sepsala jednotlivé úkoly, které je potřeba dokončit a postupně jsem odškrtávala... Kdykoliv mě napadlo něco dalšího, co je potřeba zařídit, šlo to na seznam a tím pádem jsem se nebála, že na něco zapomenu. Na poslední týden se toho zdálo hodně, ale byly to většinou takové drobnosti a dodělávky, které jsem v pohodě dodělala vždycky večer po práci. Volno jsem měla jen poslední den před svatbou a to jsem stihla jít dokonce i na dvě hodiny na masáž :) V den svatby jsem některým svatebčanům dala jednotlivé drobné úkoly (např. svědek měl na starosti zaplacení kvartetu a kapele, jedna družička rozdat bublifuky, druhá otevřít na obřadu šampaňské, mamka dovést na obřad prstýnky....). Žádnou koordinátorku nebo někoho, kdo by měl vše na starosti, jsem neměla, sama jsem v den svatby nic neřešila a vše klaplo ;)
Odpovědět
Kdyz se nad tim zamyslim, tak jde asi spis o zenicha, nez o me.. ja jsem jeste relativne v klidu, ale spis mi prijde, ze on z toho ma nervy a pak z toho mam nervy i ja :) Meli jste zenichy v klidu? Nebo byli nervozni?
Odpovědět
@karlajasmine Manžel byl docela v klidu, ale drobná nervozita byla. U nás obou. Vždycky pomohlo věnovat se chvíli sami sobě.
Odpovědět
@kacenkakaca Jo, ja jsem mu rekla, ze si ten dalsi vikend vezme cas sam pro sebe a nebude nic resit ohledne svatby a dodelam to uz ja :)..
Odpovědět
@karlajasmine Ahoj Kájo (promiň, nevím, jak se jmenuješ), neboj, to víš, že všechno bude v pohodě :) Já se vdávám za tři dny a paradoxně jsem taky byla nejvíc ve stresu ten měsíc před. Zkus si to zařídit všechno tak, abys mohla poslední týden relaxovat a těšit se, takže teď jen napni všechny síly, zaúkoluj rodinu a přátele a uvidíš, že to půjde. Jinak vím, že nejsi zastánkyní svatebních koordinátorek, ale třeba ti to pomůže: s naší agentkou jsme si udělali podrobný harmonogram dne, kde jsme si přesně vypsali, co se bude dít a co ona zařídí. Ty to můžeš udělat taky, jen místo agentky zaúkolovat svědky a rodinu například tak, že budeš vědět, že v tu a tu hodinu maminka zkontroluje dodání dortu, v tu a tu hodinu svědkyně dodá knězi občanky a prstýnky atd. Uvidíš, že až si to takhle zorganizuješ, nejen, že se ti uleví, ale i ten den si snad budeš moct užít ;-)
Odpovědět
my budeme mít 100 lidí a z toho většinu musíme ubytovat všude možně, ale je to v podstatě jenom větší rodinná akce, při které se člověk snaží vypadat co nejlíp, tak to nijak neprožívám, televize u toho nebude, ani žádní inspektoři, jenom velká banda lidí natěšená na večírek, tak není co řešit
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine U nás to je tak, že ženich je v klidu...chystá svatební noviny, zařizuje svatební víno a já nedělám nic a ještě stresuju. :-D
Odpovědět
@simone5 Je to fakt, ze nejvic ve stresu byvam vetsinou mesic az 14 dni pred jakoukoli akci, a pak uz to ze me spadne, tak snad to bude takhle i tentokrat :) Uz si delam seznam a budu se soustredit na to nejdulezitejsi a rozdavat ukoly, a ono to urcite dobre dopadne :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Holky to bude v poho, hlavně si ten den už od rána snažte užívat naplno....nejde to opakovat (tedy jde, ale to Vám nepřeji ;-)), tak ať je to pro Vás ten nejšťastnější den, po kterém bude následovat krásný život ve dvou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine Já mám svatbu 30.8. 2014 ve 12hodin a teprve včera mě začaly svatební přípravy bavit.. celé včerejší odpoledne jsem se vyráběla s cedulkou: příprava nevěsty.. Také jsem objednala rekvizity na focení a zajistila bublifuky pro děti.. Zítra budu vyrábět tričko nevěsta a tričko svědkyně nevěsty na rozlučku.. Horší to bude týden před svatbou, protože veškerou svatební hostinu (spíš tedy raut) dělám se svou mámou a ségrou svépomocí, takže to začne týden před svatbou pečením koláčků a v den svatby to devět skončí přípravou jednohubek.. Ale víš co?? pohoda, klídek a tabáček.. Protože když se to nestihne, tak přiloží ruku k dílu i ostatní - máme to totiž jen v kruhu rodiny a rodina je od toho, aby si v ní lidé pomáhali.. Všechno bude dobrý a určitě ještě lepší :)
Odpovědět
@soda365 Musím říct, že takové přípravy by mě zabily :-D Vyrábět takovou kopu nepotřebných věcí a pak ještě na poslední chvíli chystat pohoštění... To se pak nedivím, že jsou přípravy považovány za náročné, stresující a nepříjemné...
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Ještě nedávno mě svatební přípravy otravovaly, teď ne.. Snad mi to vydrží :)
Odpovědět
@karlajasmine To víš, že to dopadne. Stejně to nejdůležitější ze všeho je to "ano ano" ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
:-) normální stav. a to jsme měli svatbu jen kolem 25 lidí - úzký rodinný kruh. ale: přípravy během dvou měsíců, ženich cizinec, organizace cesty a jeho rodiny,... žijeme v zahraničí.... výběr květinové dekorace přes maily... téma a barva: levandule padlo asi dva týdny před svatbou... přežili jsme ve zdraví, a svatba byla prostě skvělá a nádherná. jediný doporučení: tohohle stresu před se moc nezbavíš, ber to jak to přijde a když něco neklapne, ignoruj to, ostatní si toho taky nevšimnou. nám po dezertu vypadl dort - a byli jsme rádi. už to stejně neměl nikdo kam dávat.... a celý večer všichni zobali čokoládové fondue... a během obřadu pršelo, takže místo venku byla svatba vevnitř. a vůbec to nevadilo... floristka zvládla zaimprovizovat skvěle a já misto abych se stresovala jsem jen řešila, kdy se mám jít převlíknout... prostě jen se nupínat na detailní scénář. heslo našeho svatebního dne bylo "freestyle"...
Odpovědět
Profilova fotka
Nám zbývá měsíc a půl a ještě toho milion nemáme a jsme v klidu a očekáváme to tak až do svatby. Řekli jsme si že si to chceme užít, je to příjemná věc a ne něco z čeho se má člověk nervovat a stresovat. Hlavní jsme my dva, matrika a místo jídlem, všechno ostatní jsou věci navíc. Stejně si pak nikdo nepamatuje jakou barvu měli svíčky nebo kolik kytek bylo na stole. Podle mě se moc lidi dneska soustředí na to, aby to vypadalo, místo toho aby si to užili. Jak psala @alen_ka je to rodinná akce s kamarády, kteří tam jsou kvůli nám a hlavním bodem je to, že se z nás stanou manželé. Na to se podle mě dost zapomíná a řešením kravinek a zbytečným stresem a nervem si ubíráme toho krásného, co z toho můžeme získat a to je podle mě škoda. Takže se přestaň stresovat, mysli na to jak to bude fajn a užívej si to :-)
Odpovědět
@karlajasmine no, tvýmu stresu se nedivim.... při tý práci, čase, energii, peněz, co do toho člověk investuje, aby se nebál, že to pak za to všecko bude taky stát. a to je to, proč s tím žádnej tyjátr dělat radši nebudeme. a ještě tyjátr pro druhý, páč bych si to ani nemohla užít:) no ale každej svého štěstí strůjce... třeba si to nakonec užijete a všecko klapne. zase, dyž už se s tím takle plácáte, a je to rozjetý, nějaký stresy a strachy, že to nevyjde, vám rozhodně nepomůžou:)
Odpovědět
@fijonceee No mela jsem nejakou krizi, ale uz je to dobry ;) Udelala jsem si seznam a zjistila, ze stiham.. a taky mi pomohly nektere odpovedi tady :) Takze proste budu v klidu a maximalne si to uziju :)
Odpovědět
@karlajasmine jedině dobře, že ti to jde takhle " na povel" (:
Odpovědět
@fijonceee Tak ''na povel'' uplne ne, ale spis proste ty krize nastesti nikdy netrvaji dlouho :)
Odpovědět
@dmiska Mluvíš mi úplně z duše - důležité je rozdat úkoly. Jeden úkol je pro každého maličkost a lidi za to byli naopak rádi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine Ano, ten den za to STOJI! :-) Já jsem teda začala být nervózní až 24 hodin předem, když jsem si vyzvedla šaty a došlo mi, že to je DOOPRAVDY :-) Ale v den D jsem byla v takovém rauši, že veškerý stres byl pryč. Nádherně jsem si to užila a taťka tvrdil, že takhle šťastnou mě v životě neviděl. Manžel byl před svatbou v klidu až moc, on totiž všechno nechává na poslední chvíli, takže jsme se někdy dost hádali, když jsem tlačila, abychom už domluvili fotografa, objednali dort atd., ale nakonec mi dal za pravdu, že můj přístup byl lepší, protože s tím jeho bychom to zvládli jen těžko ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?