Tipy na místo na svatbu - Brno a okolí

Ahoj, doporučili byste mi prosím místa v Brně a okolí na svatbu? Budeme mít cca 30 hostů včetně několik dětí do 3 let. Jsme spíš pro obřad venku, v lese, na hradě, na zámku apod. než na úřadě, ideálně tak, aby šla na stejném místě zařídit i hostina, případně přespání (klidně pod stanem) pro přespolní. Dnes jsme se byli podívat na Chatě Babí lom, což je krásné místo, ale nechceme brát hned to první, kdyby někde bylo něco lepšího. :-) Uvažujeme i o hradě v Dolních Kounicích, koukali jsme na hrad Boskovice... Prosím o vaše zkušenosti a doporučení na další místa v okolí Brna, díky!
Odpovědět
Moc hezká je stodola v meruňkovem sadu v dolních Kounicich.
Odpovědět
Profilova fotka
Nedávno mi někdo doporučoval Kůlnu v Jedovnicích: http://www.kulna-jedovnice.cz/ Případně Statek Samsara, ten je hodně super http://www.penzion-samsara.cz/
Odpovědět
Profilova fotka
My měli svatbu na Ranči u Jelena v Mokrá Horákov a paráda a spokojenost
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my měli loni v Kůlně v Jedovnicích a krásnější místo bych si ani teď neuměla představit :) A naši hosti do dneška vzpomínají, jak bylo to prostředí úžasné, z jedné strany les, z druhé louka a jen my :) Za nás tam sice ještě nebyla ta prosklená terasa, která se mi z fotek až tak nelíbí, ale chtělo by to vidět naživo :)) Nicméně to dost rozšiřuje možnosti vnitřních prostor, kdyby vám třeba pršelo :)
Odpovědět
Díky moc za reakce, všechno to projdu. :)
Odpovědět
My jsme taky chtěli v Babim Lome, ale jelikož byly termíny na rok dopředu zamluvene, zvolili jsme od lesů ČR jejich nový objekt v Areálu u Mravence Lesika v Brně Reckovicich a byli jsme nadmíru spokojeni :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Pro info, jak to s námi dopadlo: Byli jsme se podívat kromě Babího Lomu v Kůlně v Jedovnicích, v hotelu Maximus v Brně na přehradě a pak ještě u Jihlavy na doporučení známé v penzionu Rytířsko. Samsaru jsem kontaktovala emailem, ale tu jsme škrtli hned bez prohlídky, prostory jsou podle mě na větší svatby a nám by se to nevyplatilo. Maximus - nalákala mě jejich brožurka, příslib svatební koordinátorky a fotky romantického zákoutí. Při prohlídce jsem si ale připadala, jako bych byla v práci na mítinku (pracuji v open office) - luxusní restaurace, konferenční sály, samé dlaždičky a beton kolem... Chyběla nám zeleň a konečná cena by se taky vyšplhala nad náš rozpočet, takže ten jsme zamítli. penzion Rytířsko - veliké mínus byla vzdálenost, 70 km po dálnici, představa, že po cestě uvízneme v koloně na dálnici nás hodně odrazovala, ale jinak jde o nádherný malý penzionek uprostřed lesů, kdyby nebyl tak daleko, tak asi vyhrál. Určitě tam někdy pojedem na dovolenou. :) penzion Kůlna - ti to prohráli na termín, teď začátkem června měli už volný jen březen nebo září 2020. Nabízí svatby buď v sobotu nebo ve čtvrtek, ale čtvrtek jsme zavrhli. Ale mě se tam líbilo asi nejvíc, paní/slečna koordinátorka byla velmi vstřícná, k dispozici je nádherný kus louky, zázemí i pro děti, ohniště, celý penzion jen pro nás. Za mě paráda. Takže nám to vyhrála Chata Babí Lom v Lelekovicích, kde jsme se byli podívat hned napoprvé. :-D Jejich nevýhody jsou, že si musíme sami zařídit catering a sami všechno potom uklidit, což u těch ostatních míst nebylo, ale zase na druhou stranu jsme sami uprostřed lesa s rybníčkem, ohništěm a svatební noc máme v domě na stromě. :-) Partner se mě snaží přesvědčit, že mít vlastní catering je vlastně výhoda a můžeme si nadiktovat přesně co chceme, a že na ten úklid někoho pak sežene, tak jsem zvědavá. :-N Díky všem za tipy!
Odpovědět
@katkadafy Zdravím, taky jsme měli v plánu Babí Lom, ale já říkáš, zamluveno rok dopředu. Takže jsem se chtěla zeptat na ten areál U mravence :-) pro kolik lidí jste to měli a jak jste řešili oběd pro rodinu, jestli byl? A jaké prostory jste využívali? Zaujala mě ta stodola, ale nikde není žádná fotka a ta budova je popsána jako ne moc velká. Moc díky za odpověď :-)
Odpovědět
@rencazaj měli jsme velkou svatbu cca 120 lidí. Využili jsme jejich stan a půjčili si od jiné firmy ještě jeden, který byl hned vedle. Stodolu jsme nevyužili, tam by se dle mého vešlo tak 50 lidi. Oběd jsme měli pro všechny svatebcany formou rautu. Doporucuji kontaktovat paní Špirudovou (spravkyne) a určitě Vás ráda provede a poradí jake prostory by vzhledem k počtu lidí pro Vás byly nejlepší. Už tam pár svateb měli tak nasbirala zkušenosti :-)
Odpovědět
@katkadafy moc děkuji za odpověď :-)
Odpovědět
Ahoj, zkus Starou školu ve Sloupu, moc se o tom neví, ale prostor vynikající. A nic přehnaně drahého, jsou ve vlastním a váží si každého. Hodně i poradí
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?