Svatba v Maroku nebo v Praze, co byste volily?

Ahoj, kdybyste si mohly vybrat mezi svatbou v Maroku nebo v Praze, s tím, že do Maroka si můžete s sebou vzít jakýkoli počet hostů, co byste spíše volily? Bojím se toho, že i když si všechno v Maroku naplánuji, bude to super hotel atd., tak se něco může pokazit a budu v cizí zemi a bude se mi všechno obtížněji řešit.... Na druhou stranu je to tam krásné, moc romantické, Praha mi oproti tomu připadá jako pěkná šeď, ale zato známá.... Děkuji za všechny rady a názory.
Odpovědět
Já bych volila Prahu. Je to město které miluju a pokud bych měla tu možnost a finanční zázemí tak určitě tam. Maroko je sice lákavé, teplo a tak....ale cizí země, která mi nic neříká. ;-) Pro mě je právě romantická ta Praha a ne Maroko, je to o úhlu pohledu ;-)
Odpovědět
Jenže já jsem právě jižní typ, táta je Španěl a k ČR jsem nikdy moc nepřirostla... To Maroko mě láka proto, že by byla zážitek už třeba jen samotná cesta, letadlo plné kamarádů a členů rodiny :D takže paráda, ale samozřejmě jen pokud se něco nepo.....
Odpovědět
Profilova fotka
No já nevím pokud jeden z Vás není z Maroka, tak bych nad tím vůbec neuvažovala. Hlavně v současné době, kdy tyhle islámské země jsou hodně nebezpečné. Je to také uplně jiná kultura a jiné zvyklosti. Maroko bylo fajn na dovolenou před x lety, ale ted fakt ne, pokud nemáte rádi adrenalin. Jak by jste to řešili třeba s uřady ? a jak třeba s alkoholem v této zemi ? Pokud nemusíte řešit peníze, což asi nemusíte, tak u nás v ČR je tolik krásných míst.
Odpovědět
to mystique: ja ted cestuju mesic v Maroku a dlouho jsem nepotkal tolik dobrych lidi... je pravda, ze na zacatku me okradli, ale byla to moje hola blbost a ignorace zakladnich zasad... nechal jsem noveho "kamarada" samotneho v aute, coz me stalo 100 euro z penezenky. Tohle by se stalo i v Praze. Od te doby se mam skvele. Maroko je intenzivni samo o sobe... a k tomu jeste svatba... to by byl zazitek. to elena: co by se jako melo pokazit? tak mozna nebudou kyticky cervene ale zlute... ja verim, ze by to dopadlo skvele. Ac mozna v trochu jine forme. Samotnyho me hodne mrzi, ze obcas citim nervozitu, kdyz slysim arabstinu. Kdyz jsem si to analizoval, zjistil jsem, ze arabstinu znam jen z televize, kdyz se nekde odpali nejakej Janek. To je smutny. Ja jsem pro Maroko. Hodne stesti.
Odpovědět
Profilova fotka
@elena_ jestli se nebojis riskovat svatbu v Maroku, mas rada jizni zeme a praha ti prijde seda, tak za ten risk by to asi stalo. Pokud jsi spis typ, co musi mit vsechno perfektne naplanovane, nesmi se plan posunout o minutu mimo, musis mit vsechno presne a jinak hned stresujes, je urcite lepsi "nudna" ale znama praha, kde muzes lepe resit nastale problemy asi vice operativne. Myslim, ze Maroko muze byt krasne, ale ja treba necestuju ani do rakouska, ja bych z CR paty nevytahla... jak pise mystique - pokud si zjistis nalezitosti pro tebe dulezitych veci (urad, alkohol, spravne oddeni, atd), tak proc nezariskovat tam, kde by sis to opravdu uzila?
Odpovědět
Profilova fotka
@elena_ Maroko je krásná země plná příjemných lidí. Také jídlo je tam velice dobré a je tam levno. Byli jsme v Maroku loni a cestovali tam. Dostali jsme se i mezi "obyčejné" lidi a moc se nám tam líbilo. Kdybychom chtěli, tak jsme tam mohli mít i svatbu, ale nedovedu si to představit. A to bychom měli i člověka, který ram má spoustu kontaktů ( náš úžasný průvodce). Letenky se také dají sehnat rozumně. Ale v Maroku je prohibice, sice alkohol turistům tolerují, ale je tam drahý a sežene se jen někde a asi v hotelových resortech ( v těch jsme senepohybovali). Zato tam všude kouří hašiš, nad tím zavírají oči, ale né u turistů ;-). Vy už jste v Maroku byli? A chtěli by jste klasickou Marockou svatbu v džalabě nebo Českou svatbu v Maroku? Určitě by to své kouzlo mělo, ale přijde mi jednodušší to mít v ČR, pokud nechcete jen obřad se svědky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?