STATEK Kraus - jižní Čechy

ahoj vsichni, vycetla jsem tady samou chvalu na tento statek a jejich majitele, ale bohužel nemají funkcni stranky a ani zde uz nemaji aktivni profil. :-( nevíte nekdo prosim vas zda jsou stale funkcni? diky Terka
Odpovědět
Ahooj. Statek Kraus už není otevřený, teď mají ve Zlaté Koruně penzion U Klášterní sýpky :)
Odpovědět
ahoj moc děkuji za info. No to je škoda, měli bychom to kousek, jsme z Ledenic. Ale ani tak to nebudeme mít daleko. :-) vy už máte vše zařízené? Četla jsem tvou diskuzi a s těmi profláklými místy mi úplně mluvíš z duše.
Odpovědět
Ono byste to měli i kousek do té Sýpky, je to ve Zlaté Koruně..ale už to není tak hezký... Jinak nemáš vůbec zač :) Ano, my to domluvili minulou neděli...budeme mít obřad na hradě v Nových Hradech a hostinu a afterparty v Tereziiných Lázničkách :) Tam víme, že je klid a hrad na obřady profláklý není, tak to zkusíme, máme to tam s mužem moc rádi. Jinak jestli chcete něco fakt hodně blízko z Ledenic, tak se mi moc líbí zahrady v Borovanech na zámku a pak hostina a Borovanském mlýně, vypadá to tam moc hezky. A dá se tam udělat i obřad, kdybyste to chtěli mít vše v jednom, mají tam takovou malou kapličku na rybníku, vede k ní molo, tak svatba na tom molu...taky to nevypadá špatně. :) Hodně štěstí při hledání :)
Odpovědět
Ahoj Leeeni, díky za tip. Určitě ty zahrady okoukneme. Ani nám nejde úplně o to, aby to bylo co nejblíž, to jsem se špatně vyjádřila. Já jsem spíš měla dojem z těch Krausů, že je s nimi dobrá domluva. Nejvíc by se nám líbilo, kdyby byla možnost si třeba nějaké občerstvení na potom zajistit sám. Obřad, hostinu pro rodinu a následnou zábavu na jednom místě, s možností spaní a třeba právě i nějakým občerstvením - nejen od nich. Slyšela jsem docela chválu na Poněšický areál - ten školní, že tam je to fajn, neslyšela jsi o tom?
Odpovědět
@terezitakost Ahooj, tyjo, Poněšický areál slyším prvně,to ti nevím :) Ale pokud chcete vše na jednom místě, tak zkuste juknout i na ten Borovanský mlýn, hodně si to tam chválí. Naše to byla varienta č. 2 po Lázničkách, kdyby neměli v našem termínu volno :)
Odpovědět
Zdravim,skocim Vam do diskuze. Uz od listopadu mame na Borovanskym mlyne zarezervovany termin na zari. Termin potvrzeny a v tydnu mi prisel mail, ze se spletli a drzi nam termin o tyden driv, na ktery nemuzem, a ten nas termin, ze maji jiz obsazeny. Pravdepodobne jim dal nekdo penize na drevo,tohle jednani se mi teda vubec nelibi. Hledame tedy jinou lokalitu. Nevite o necem, kam se vejde 60 lidi, s ubytovanim ( 30 mist), je tam vyziti pro deti a zkratka je to tam hezky a prijemny? Chteli bychom tam i obrad. Dik
Odpovědět
@summerextreme Ahoj, to je mi líto. Určitě to naštve..bohužel, nečtu tady takovou praktiku prvně :/ My to máme 3.9.2016 v těch Tereziiných Lázničkách, takže od 2.9. začínaji přípravy. Platí se jim záloha dopředu 20 tis., tak se nemůže stát, že by ti pak zavolali, že v tom termínu vám to neudělají (doufám). Jinak ubytování platíme taky, je to 22 tis. (v září, v červenci a srpnu je to 40 tis.), je v tom 38 ubytovacích míst vč. snídaně. je tam klid, Terčino údolí je krásný, takže myslím, že i děti by se tam vyblbli a nehrozí ti, že někde vlítnou do silnice pod kola. Jinak budeme míc cca 45 lidí. Ale vejde se jim tam i 100. Obřad tam mohou uspořádat taky. Jinak tam výborně vaří, majitelé jsou fajn a vše jsou schopni a ochotni zajistit. Nebo ještě mě napadá Martinský mlýn u Nových Hradů
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@leeena222 Nevím jestli sem ještě chodíš, ale zkouším tě kontaktovat, vypadáš, že máš dost přehled o Jižních Čechách, tak kdybys měla tip na něco spíš na sever (Jindřicháč, Veselí), budu moc ráda. Obřad bude u Tábora a na ostatní bychom si chtěli pronajmout ideálně nějaký statek, kde se vyspí dost lidí a kde si můžeme jídlo a pití zajistit sami. Já jsu ze severní Moravy, ale muž je z Čech a místo obřadu je pro nás osudové, jen se to takto blbě zařizuje, když v tom kraji vůbec nic neznám. Díky moc
Odpovědět
Mrknete na Dvur Prak, myslim, ze by to mohlo splnovat vase pozadavky na neproflakle, pohodove místo, vc moznosti obradu a spani, jidlo od majitele i vlastni. My se tam budeme brat 2.7.
Odpovědět
@terkaz95 Ahojky, tyjo, žádná zpráva mi od tebe nepřišla. Já jsem jihočech, ale popravdě se spíš vyznám v penzionech a hotelech od Českých Budějovic na jih(tam jsme hledali pro nás na svatbu) než na sever, ale jestli můžu poradit, zkuste kouknout na stránky Samota u houpacího koně, jednou jsme tam byli na jídle, vařili skvěle a moc se nám tam líbilo, dělají i svatby, jen nevím, jak je to cenové. Mají i ubytování a hlavně je to 7 km od Tábora, takže žádné velké přejezdy od obřadu :) http://www.houpacikun.com/home.html Potom je v Hradci Penzion Ratmírák, tam si svatbu chválila kamarádka a z fotek to vypadá moc hezky. Pak koukněte na Penzion U Lejtnarů, tam jsme jednou spali a bylo to tam moc příjemný, ale už je to nějakej rok zpět,tak nevím, jestli se něco nezměnilo. A nebo koukněte v okolí Červené Lhoty, je tam hned u zámku krásná restaurace a myslím, že v rámci zámku bude i spoustu dalších penzionů a nebo statků uzpůsobených na svatby. Pak je ve Veselí Penzion Na Soutoku, klidná "chaloupka", je tam hezky, ale nevím, kolik plánujete lidí, je to tam takové menší...a já mám z Moravy dva kamarády, teď už manželé...a jak vím od nich i z vyprávění, Moraváci slaví ve velkém stylu a s mnoha lidmi, tak počítám, že tady by to pro vás asi nebylo, pokud to budete mít stejně :D ...Takže to jsou akorát taky ty penziony, co mě napadly, o kterých vím osobně nebo od kamarádů...ale jinak moc neporadím, v těch končinách většinou vezmu za vděk restaurací ve městě, takže se statkem moc neporadím. Koukněte třeba, jestli není v tom okolí nějaký penzion a mlýn nebo salaš v jednom. Třeba u nás na jihu je ten Martinský a Borovanský mlýn a nebo Jihočeská salaš a to má prostě svoje kouzlo, kolem rybník, řeka, mlýnské kolo, na přespání dost místa pro hodně lidí a tak :)
Odpovědět
Profilova fotka
Týjo, na to, žes říkala, že neznáš tak ji tady toho vysypala z rukávu spoustu:). Děkuju moc za tipy, zkusím kouknout a uvidím jestli něco půjde. Máš pravdu, svatbu máme velkou, ale ani ne proto, že morava, spíš máme oba hodně kamarádů, které chceme pozvat. A teda Houpací kůň je moc krásný, ale předražený (jakože fakt neskutečné ceny) + nám nedovolili ubytovat ostatní ve stanech (nebo možná jo, ale zase s nějakým závratným poplatkem) a ještě ke všemu jsou na dva roky dopředu zabraní... Ještě jednou díky moc za tipy, večer to musím všechno prolustrovat:). P.S. Jako kontaktování jsem myslela označení v příspěvku:).
Odpovědět
@terkaz95 Nemáš vůbec zač, co jsem věděla, to jsem řekla....jj, ten houpací kůň je fakt hezkej, myslela jsem si to, že to tak nějak bude i cenově. Tak přeju štěstí při hledání a hlavně, svatbu si moc užijte :)
Odpovědět
Článek se načítá
Ju a ještě mě napadlo, jednou jsem spala na služebce tady - bylo tam moc hezky a cenové i pokoj i jídlo vyšlo dobře. A kolem mají louky, tak si myslím, že by nebyl problém s přespáním pod stanem, koukněte na to :) http://www.ufarmare.cz/
Odpovědět
Nemate zkusenost s Bozim okem v Chrastanech?
Odpovědět
Profilova fotka
@pajita15 Ahoj, byli jsme tam na prohlídce, opravdu nádhera, majitel se o to stará a neustále rozšiřuje (přikoupil statek vedle). Chtěli jsme tam mít svatbu, ale bohužel jsme zamítli z finančních důvodů. Hostina a přespání pro tuším 22 lidí byla celkově nad naše možnosti (a to teď platíme cca 120tis a vyspí se tam 32 lidí + zbytek ve stanu či ve společenských místnostech na karimatkách... a pořád je to pomalu o 1/3 méně). Jo a červenec + srpen svatby nedělají vůbec.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
nějaký tip v okolí Dívčího Kamene?
Odpovědět
Profilova fotka
@mecki Statek Kloubek a školicího střediska ASPERA Plástovice, oba mají stodolu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@leeena222 Můžu se zeptat, ta Jihočeská salaš, tam umožňují i vlastní jídlo či alko? Děkuji.
Odpovědět
@leeena222 Můžu se zeptat, ta Jihočeská salaš, tam umožňují i vlastní jídlo či alko? Děkuji. @leeena222 a statek Kraus už opravdu neumožňuje pronájem objektu? 😣 Myslíte, že bych pana nepremluvila? :-D
Odpovědět
@lucam67 tyjo, vlastní jídlo či alko nevím, kamarádi to měli všechno zařízené od nich, ale zeptám se. A statek Kraus už nefunguje, pokud vím, vůbec, místo toho nabízí tu alternativu U Klášterní sýpky. Zkuste mu zavolat, jestli má nějakou jinou alternativu. Já když hledala objekt na naší svatbu před rokem, tak statek Kraus byl zavřený, tak pochybuju, že ho budete mít o čem přemlouvat :-)
Odpovědět
@lucam67 Tak jsem se ptala a kamarádka neví, měli to se vším všudy, ale myslí, že za poplatek by to šlo. Ale zavolejte si tam a uvidíte hned :)
Odpovědět
@leeena222 dekuji moc. Mne se ta jejich alternativa (Sýpka) moc nelibi. Nadchl me ten statek i z hlediska ubytovaci kapacity a i prostredi 😊
Odpovědět
@lucam67 JJ, to chápu. Když jsme hledali místo na naši svatbu, Statek Kraus se nám líbil moc. Jenže pak jsme zjistili, že je zavřený a majitelé místo toho provozují tu Sýpku..a tam se nám taky nelíbilo :( Takže jsme hledali dál, nu... Tak vám přeji, ať najdete to nejkrásnější místo pro vás :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?