Zmrazení kytice doma

Holky dá se usušit svatební kytice mrazem i doma v klasickém mrazáku? Zkoušela jste to některá, četla jsem tu porůznu pár příspěvků, že to někdo zkoušel, ale už tu nejsou žádné výsledky, jak ty kytice po tom zmražení vypadaly, jak dlouho vydržely, případně jak dlouho jste je v mrazáku nechávaly?
Odpovědět
Profilova fotka
@hannahs : já mám takový dojem , že se jednalo o zmražení dusíkem ... né o mražení v lednici .. Kdyby jsi dala květiny do mrazáku a pak vyndala oni by roztaly tak si nemyslím , že by to dobře dopadlo , hned by šly do háje . Růže krásně usušíš , frézie , cally , to bych nedělala ... záleží co máš za květiny ... ale jak já říkám , květiny sami o sobě jsou dost náročné a spousta z nich nemá zrovna ráda teplotní šoky .. nedělej to .
Odpovědět
@svatebnirajbarbucha já jsem zatím jen našla na jedněch stránkách, které se tím zabývají, info o lyofilizaci - http://cs.wikipedia.org/wiki/Vakuov%C..., ale není tam psáno nic o tom, že by se jednalo o dusík, jen využívají ještě toho, že vodu odvádějí, aby květiny rychleji vyschly.. Je mi jasný, že tohohle doma nikdy nedosáhnu, už jenom kvůli tomu vakuu, ale právě proto mi zajímá, co se stane jen v té mrazničce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hannnahs Taky si myslím, že v lednici to nepůjde, leda že bys to zmrazila a už navždy nechala v mrazáku, protože jak říká svatebnirajbarbucha když to rozmrzne tak si tam kde jsi byla a akorát zdechnou.
Odpovědět
Profilova fotka
@hannahs : já zase slyšela a četla , něco o dusíku , no nevim . Ale každopádně v té ledničce to by bylo za chvilku k.o. co by roztály .. to není vůbec dobrý nápad , vlastně to má stejný efekt jako kdyby jsi dala do lednice jednu růži a nakapala by ti na květ voda- např . z mrazáku a pak by jsi tu růži vyndala , totálně jí odděláš s tím ,že je úplně na odpis .
Odpovědět
@radulka57 @svatebnirajbarbucha tak moc děkuju za rady.. :-) asi holt o ní přijdu tak jako tak.. co se dá dělat..
Odpovědět
Profilova fotka
@hannahs a co máš za kytičky ?
Odpovědět
ja som zmrazila lupene sipovych ruzi, po rozmrazeneni boli pekne asi hodinu a potom zcerneli :-)
Odpovědět
Je to vlastne vysúšanie mrazom (pomocou tekutého dusíka) vo vákuu,takže v domácich podmienkach dosť ťažko uskutočniteľné.
Odpovědět
@svatebnirajbarbucha růže a frézie plus něco málo zeleného, co nejsem schopná určit. @florista děkuju za objasnění :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hannnahs já myslím, že s kytkou je to stejné jako třeba s jahodama. Zmrznou - jsou krásné, vytáhneš z mrazáku - jsou krásné, ale jak se rozpustí je z nich blato.... :-N
Odpovědět
@kitinka76 no toho se taky právě obávám =-) ale bohužel v mrazáku to furt nechat nemůžu, páč musíme něco jíst :-D takže uvidím, co to provede.. aspoň v tom mrazáku bude chvilku hezká :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@hannahs : a dusík tam je vidíš :-) Mno tak růže usušíš , zbytek bude eee .. :-|
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@hannahs : ty už jsi jí tam dala :-(
Odpovědět
@svatebnirajbarbucha jj, už jo.. tak po svatbě už mám na tohle relativně dlouho, takže teď už by ta kytka byla na vyhození určitě, jak jsem jí sledovala druhý den.. to jsem si tady jen prošla ta témata a všimla jsem si, že některé nevěsty to už zkoušeli, ale výsledek tu psanej nikde nebyl..
Odpovědět
Profilova fotka
@hannahs aha , druhý den byla už špatná ? ten den asi bylo moc velký horko né ?
Odpovědět
@svatebnirajbarbucha no špatná vyloženě ne, ale bylo znát, že to vedro se na ní podepsalo (byla to tahle sobota, jak hlásili třicítky), měla jsem tam ty plnokvěté bohaté růže, a to plně rozkvetlé, takže ty kraje už začly malinko uvadat a hnědnout.. takže už jsem si řikala, že i kdybych jí chtěla poslat do nějakého toho podniku, který se tím zmrazováním zabývá, tak by jim došla asi dost špatná :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@hannahs : vedro nedělá dobře květinám .. ale vezla jsem vazbu 4 a půl hodiny do Krnova , vazba to zvládla s tím , že nevěsta nám psala , že květiny byly krásné .. já jsem si na zkoušku z její vazby nechala jiřinu strannou a růži , růže vydržela přes 7 dní a jiřina 6 dní . Tak záleží na dodavateli u každého květinářství . Je možné , že květiny které jsi měla byly hodně podlazený a dostali šok z vedra a rychle začli být špatné , což napovídá zhnědlé okraje okvětních lístků .
Odpovědět
@svatebnirajbarbucha no proto mi to i bylo líto nechat, a snažila jsem se vymyslet nějakou, v tu danou chvíli jakoukoliv, variantu, jak tu kytici zachovat, i kdyby jen týden.. protože jsem viděla, že doma ve váze asi už ne.. a kdybych měla za 2 dny tu svatební vyhazovat, tak by mi to fakt bylo extra líto.. stačilo mi vracet šaty a byla jsem na měkko, takže tohle asi ne :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@hannahs chápu tě asi by mi taky bylo líto svatební kytice :-|
Odpovědět
holky, já kdysi našla tohle... http://www.ceskestavby.cz/clanky/vite...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?