Házení svatební kyticí

Jak je to s házením svatební kytice ? Když ji některá svobodná chytne, tak už si ji nechá, nebo si ji nechám já ? Já bych si ji chtěla nechat. Zvažuju nechat si udělat umělou napodobeninu té své, tak aby se té mé házením nic nestalo, ať si ji mohu nechat a ať ta co ji chytne si může nechat tu umělou.... Co vy na to ?
Odpovědět
Profilova fotka
Buď hodíš svou a dotyčná si ji nechá nebo uděláš napodobeninu a hodíš tu. Dělá to tak hodně nevěst:-)
Odpovědět
já budu mít svoji a zvlášť na házení menší (floristka mi doporucila i z levnejsich kytek) a tu necham te ktera ji chytne
Odpovědět
@subsomi ze zkušeností vím, že hozená kytice nikdy nezůstane bez úhony, takže pokud si chcete svou kytici nechat, doporučuji nechat uvázat tzv. kytici házecí. Je to menší napodobenina té Vaší a rozhodně nemusí být nijak nákladná. (A pokud budete mít květiny živé, použijte i na házení živé květy :-) ) Některé nevěsty tento zvyk řeší také hodem květinou svědkyně, což však, vzhledem k tomu, že ji svědkyni věnujete jako formu poděkování, nepovažuji za vhodné. :-)
Odpovědět
Díky všem za názory, asi teda živé květy, ono to není asi o tolik dražší než umělé. A nechám teda udělat ještě jedu navíc podobnou jako pro obě matky, ale zdobenou jako moji.
Odpovědět
Já házet kyticí nebudu,podle mě to je škoda.
Odpovědět
Mám úžasnou paní květinářku, měla jsem podobný problém a ona ho super vyřešila za mě. Udělala menší napodobeninu té mé, z květin , které nejsou tak nákladné ( ale vzhled úplně stejný ) ...při obřadu ji nejdřív měla družička , poté se dala ke svatebnímu dortu jako dekorace a večer jsem jí pak hodila ...myslím, že jsem ušetřila spoustu peněz ...a paní květinářku vřele doporučit, protože to nebyl jediný skvělý nápad, který mi poradila......Atelier Adelle, Řipská 18, Praha 2 ....doporučuji atelier navštívit a s paní květinářkou si popovídat ...je úžasná
Odpovědět
No já nevím, asi jsem přesně opačného názoru. :) Je to zvyk a má se házet kytkou nevěsty, tak proč to obcházet? Navíc... co s květinou doma? Budete se na ni dívat ještě pár dní a pak stejně zvadne. I když si ji necháte usušit, což v mnoha případech nejde, tak stejně časem nebude vypadat hezky a vyhodíte ji. Ať udělá radost kamarádce, která ji chytne! :)
Odpovědět
Asi mě všichni teď ukamenujete za můj názor na tento zvyk, ale proč házet kytkou? copak jsme v Americe kde je tento zvyk, myslím že máme jiné "své" zvyky které alespoň já na svojí svatbě ráda upřednostním, ale kytku rozhodně házet nebudu. Ostatně pokud bych chtěla udělat radost asi bych přemýšlela na něčím jiným, ale myslím že radost udělá už jen to že jsou na svatbu pozvány. Navíc kdybych kytku hcytla já tak si ji stejně nenechám - časem by zvadla, či byla jinak porušená (pokud by hod přežila), nebo bych ji nechala max rok ale pak? stejně se zapráší a pak půjde do koše i u té která ji chytne.Nebo ne?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Já bych kytkou házet chtěla a nechám si udělat napodobeninu - miluju kytky a ráda se klidně na tu svatební budu ještě pár dní koukat doma. Ale ráda bych tu ještě otevřela jinou otázku... Většinou se hází kytice až někdy v průběhu dne na hostině. Tam ale nebude moc nevdaných slečen, na obřadu bude samozřejmě více lidí i více nevdaných dam. Tak mě napadlo, co takhle hodit kyticí hned po obřadu - samozřejmě tou "druhou házecí" (na foto ad. budu mít tak stále svoji). Je to takové zvláštní, ještě jsem to nikdy neviděla, tak by mě zajímal váš názor, co si o tom myslíte. Sama totiž nevím, jestli ano či ne. Nevadí mi jít "proti proudu" :-) ale je to takové jiné, tak nevím.. dík
Odpovědět
krobinka: Já to tak mám v plánu- házet po obřadu, dokud tam budou všichni.
Odpovědět
@subsomi Já jsem házela svojí kyticí a nic se jí nestalo. A té, co ji chytla, si jí nechala, samozřejmě. Nevím, co bych s ní dělala, akorát by mi doma zvadla. Takhle jsem udělala radost a navíc mi zůstanou hezké fotky ;-)
Odpovědět
@simone5 já už mám dávno po svatbě :-) nakonec jsem si nechala udělat na házení jinou živou, menší než moji, ale taky zdobenou. Jsem ráda, že jsem házela, bavilo to nejen nezadané, ale i všichni osttaní sledovali. Svou kytku jsem pak měla asi týden doma a pak zvadla, ta co ji chytla ji měla taky pro sebe (ani nevím jestli sušila nebo ne)
Odpovědět
Článek se načítá
Myslím si, že házení kyticí je hezký zvyk. Aspoň já jsem měla od kamarádek několik objednávek, kam mám kytici hodit :) Navíc se nám k házení připletly malé holčičky a těm se to také moc líbilo. Vždyť je to jenom o pobavení. Nikdo asi doopravdy nečeká, že se pak do roka vdá :) A je mi uplně jedno, jestli je ten zvyk český, americký nebo třeba marťanský :) Kdybych svou nevezla tatínkovi, házela bych originálem. Takhle jsem měla vytvořenou menší živou napodobeninu a stála mě cca 150 kaček.
Odpovědět
Profilova fotka
Já házela kytkou tuhle sobotu :-). Chtěla jsem taky na pobavení a jsou z toho hezké fotky (zatím je tu nemám). Byla jsem na jedné svatbě, kde se kytka házením rozpadla a nevěsta se potom neměla s čím fotit. To jsem nechtěla, proto jsem poprosila manželovu maminku, aby mi na zahradě natrhala náhradní, kterou budu házet a kterou budu moct té dotyčné i nechat. Byla taky pěkná a maminka mi ji dokonce sladila do mých barev. Jinak jsem se dívala, že se dá klidně i zadarmo natrhat hezká kytka z lučních kvítek a splní svůj účel.
Odpovědět
Já jsem třeba minulý rok na svatbě kytici chytila a opravdu jsem se za rok vdala :-) Většinou je to reálné u někoho, kdo má přítele a stejně svatbu chystá ;-) Taky jsem házela svojí kyticí a chytaly i moje 16ti leté družičky, ale ty tam byly spíše na doplnění a rozhodně kytici chytit nechtěly :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Dnes se opravdu na házení kyticí používá levnější kopie, kterou by ti měla květinářka na tvé přání vyrobit. Já tedy házela svou s tím, že mi jí dotyčná vrátí a usuším si jí. Při zpětném předání však zůstala v hospodě a už jsem ji nikdy neviděla (ta kytka, ne kamarádka) :-) Trochu mi to bylo líto, ale maminka si schovala alespoň tu svou, tak máme usušenou památku u našich.
Odpovědět
Ja teda hodim svoji kytku... na 'suseni kytek'' fakt nejsem, takze by pak nejspis po svatbe sla za chvili do kose, takze budu jedine rada, ze se ji zbavim tim, ze ji hodim :) a ze si ji pak muze nejaka moje kamaradka nechat :)
Odpovědět
Profilova fotka
Otevřela jsem diskuzi a přidala nový dotaz, ještě jednou ho tu kopíruji: Ale ráda bych tu ještě otevřela jinou otázku... Většinou se hází kytice až někdy v průběhu dne na hostině. Tam ale nebude moc nevdaných slečen, na obřadu bude samozřejmě více lidí i více nevdaných dam. Tak mě napadlo, co takhle hodit kyticí hned po obřadu - samozřejmě tou "druhou házecí" (na foto ad. budu mít tak stále svoji). Je to takové zvláštní, ještě jsem to nikdy neviděla, tak by mě zajímal váš názor, co si o tom myslíte. Sama totiž nevím, jestli ano či ne. Nevadí mi jít "proti proudu" emoticon ale je to takové jiné, tak nevím.. dík
Odpovědět
@krobinka Já si myslím, že je to úplně jedno, kdy se kyticí hází, ale taky je úplně jedno, kolik lidí jí bude chytat :-D Já ji házela až večer a dohromady tam bylo tak šest holek :-D Ale pokud chceš krásné fotky, kde kytici chytá hodně lidí, tak ji klidně hoď hned po obřadu :-) Také už jsem to na jednom videu viděla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já chtěla hodit svoji kytku, páč schovávat si ji mi nepřišlo moc zajímavý, ale zapoměla sem na to a večer až sem si vzpoměla už mi tam zůstaly svobodné jen dvě ženy, místo původních asi 6ti, tak sem to nechala být a kytku mám pověšenou na poličce a je mi ji líto vyhodit :D kdyby si ji některá vzala, aspoň bych si ji nemusela nechávat, páč co s tím...
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem házela hned po obřadu, po skupinových fotkách - dokud tam byli všichni, a ať se na to nezapomene. Domluvila jsem se se svědkyní, že se házelo s její, která byla menší kopie té mojí. Moji jsem usušila, měla jsem z růží, tam to jde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu mít asi brožovou kytku, takže při házení by se ji nic nemělo stát, ale určitě bych si ji chtěla nechat, od kamarádky na svatbě jsem chytla kytku (měla živou) chvilku jsem se s ní chlubila, ale vrátila jsem ji to, bylo mi to blbé si to nechat a dcera bude mít stejnou jako já jen menší :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Obnovuji diskusi - budete hazet kytku? Me prijde skoda te kytky jen kvuli 5min. hazeci akci... Ale prijde mi dobry napad nechat uvazat mensi a tu pouzit jako deko napr. na obradni stul a tu pak hazet. Co myslite?
Odpovědět
Taky uvažuju nad tím, že si nechám uvázat dvě, jednu si nechat na památku a druhou házet :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kytku házet nebudu, jednak nebude mít kdo chytat a taky neprožívám svatební tradice :-) Jinak proč ne, pokud je přítomno hodně slečen, tak to může pobavit. Osobně jsem jednou chytla kytku na svatbě kamarádce a do roka jsem se rozhodně nevdala... :-D Možná proto, že jsem ji hned po svatbě vyhodila (do popelnice) :-D Navíc znala jsem jednu, co taky chytla kytku na svatbě. Svatbu plánovali a nevěsta 4 měsíce před svatbou onemocněla tak, že přišla o obě ruce i nohy... Trochu mně z toho mrazí...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?