Kameraman ano nebo ne????

Profilova fotka
Byla jsem rozhodnutá, že kameramana nechci, ale teď když jsem viděla několik videí, přemýšlím, zda mi to dodatečně nebude líto.... holky, máte/nemáte, měly jste/neměly jste kameramana? Jak to máte vy?
Odpovědět
1
2
My ho nemáme. Ani jeden s přítelem na videa moc nejsme, takže jsme za kvalitní video nechtěli dávat třeba 15 tis., a než najít někoho, kdo to umotá bůhvíco za 5, to radši nic. Tedy nic, kamarád nám natočí na naši kameru záznam obřadu a to nám bude stačit. Raději jsme vrazili do fotografa, fotky oba milujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca no, já právě na videa docela jsem.... jsem taková ta sentimentální povaha, co si ráda naleje skleničku vína a pobulí, jak to bylo krásné.... ale je fakt, že ty ceny jsou fakt děs....
Odpovědět
Profilova fotka
Kameramana? Jednoznačně ANO :-) fotografie rekne vice nez tisic slov a video..
Odpovědět
No já nějak počítala, že video budu chtít, ale taky po tom, co jesm zjistila, kolik profi kameraman stojí, tak na to asi bohužel mít nebudeme :-( Poprosím asi družičky, aby na hostině semtam něco natočily. Něco určitě budou mít asi i různí svatebčané a někoho ještě požádám o natočení nástupu ženicha, družiček, svědků a mně, ale 12/15 tisíc musíme dát bohužel někam jinam teď no. Ale kdybych ty peníze měla, tak do toho rozhodně jdu. Fotky jsou sice super, ale ta atmosféra se líp vystihne vždycky na video podle mého.
Odpovědět
Ja jsem puvodne nechtela kameramana, ale pak jsem se doma podivala na stare video (tedy takove to hodne stare, kde neni zvuk) ze zlate svatby meho pradedecka a prababicky (prababicku jsem jeste znala, pradedecka ne), a kdyz jsem tam videla tu zachycenou atmosferu, ty lidi, ktere uz neznam, svoji maminku, ktere bylo v te dobe 8 let, atd, tak jsem si rekla, ze to video za to stoji.. i kdyby bylo levne a ''nekvalitni''.. protoze i kdyz ho nechceme my, tak nase vnoucata se jiste velice radi podivaji :-)
Odpovědět
@karlajasmine Tak to je určitě taky zajímavý názor a dobrý důvod pro to, aspoň něco natočené mít. Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme šupli kameru jednomu kamarádovi (přítel sestřenice, který byl dopozvaný na poslední chvíli a usoudili jsme, že mu to ze svatby dojem nezkazí). Vzal si svůj stativ a máme z toho 20timinutové video - celý obřad. Nakonec super, obvykle nemám ráda videa, kde figuruju já, ale za tohle jsem moc ráda. A taky jsem to mohla poslat všem, co se obřadu nemohli zúčastnit :-)
Odpovědět
@nita1984 Já jsem byla po celou dobu příprav rozhodnutá, že video ano a manžel pro změnu, že video ne. Čím více se blížila svatba, tak jsem byla nerozhodná. Nakonec jsem dala na mé rodiče a video zařídila. Když jsme nyní viděli klip a celé DVD, tak jsme nadšeni a manžel je rád, že jsme nakonec video měli a já ještě více, jelikož díky videu jsem viděla věci a situace, které jsem během dnes nějak nepostřehla. :-) A jak psala @karlajasmine, děti a vnoučata se v budoucnu určitě rádi podívají a my též. :-)
Odpovědět
My jsme kameramana nechtěli, nejsme typy, co se rády předvádějí před kamerou, a takové ty rádoby romantické svatební videoklipy nám přijdou ujeté a leckdy až trapné. Na poslední chvíli jsme si našli kameramana pouze pro dokumentární zachycení obřadu a gratulací a musím říct, že to byla dobrá volba. Moc hezky to natočil a sestříhal, je to prostě kvalitou úplně někde jinde než nějaké amatérské video pořízené někým ze svatebčanů. Je tam dobře zachycená ta atmosféra a určitě se u toho dá pěkně pobrečet :).
Odpovědět
My jsme původně video nechtěli, ale pak jsme se rozhodli, že do toho půjdeme. Fotky jsou hezká věc, ale nezachytí celou tu atmosféru, kterou dodává mluvené slovo a hudba. Jestli si myslíš, že ti to pak bude líto, tak sežeň aspoň kamaráda s kamerou. Mít natočený aspoň obřad je podle mě základ. Video z oslavy už mi tak důležité nepřijde (abys pak třeba půl hodiny nekoukala na tančící hosty... :D)
Odpovědět
Profilova fotka
@nita1984 Dobrý den, také doporučuji video, ceny máme přijatelné a jezdíme po celé ČR. Více na webu. Zdraví Bajer, videotvorba Pce
Odpovědět
Profilova fotka
@gracinka7 To se mi opravdu moc líbí! Zvláště proto že jsem tu atmosféru pocítil na vlastní kůži a zachytil na vlastní kameru. Děkuji, že jsem u toho mohl být.
Odpovědět
Článek se načítá
Uz mam po svatbe....nechteli jsme ho a nemeli jsme ho, ale po svatbe kdyz mi stryc dal natoceny kousek obradu a kolonu motorek, tak jsem brecela znovu jak zelva a s odstupem casu bych si ted na svatbu na obrad kameramana vzala. Jako kdybych nevidela to od stryce, tak by mi to asi ani neprislo, ale ted bych se rozhodla jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě ANOOO :-) My ho původně nechtěli, pak mi ale bratranec dal video ze svatby a já byla hotova a kameramana narychlo sehnala. Teď jsme moc rádi, že ho mááááme!!! Já bych určitě dala teď přednost videu než fotkám, ikdyž se mi hodně líbí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pokud vyřešite, že kameramana potřebujete kontaktujte mne. Více informací mužu poslat do Vaší pošty. Ilya, video
Odpovědět
Profilova fotka
Iljo, předevčírem jste mi psal jako ženich o ceník svatebního videa, a dnes tu nabízíte své služby. Už tomu konečně rozumím. Docela úsměvné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nita1984 já nakonec neměla, jen kamarádka mě natáčela video... teď mě to zpětně mrzí... určitě do toho běž! Vdáváš se jen jednou a vzpomínky jsou na celý život :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si teda řekli, že ho nechceme. Oba dva jsme spíše na fotky... Videí máme spoustu a většinou leží jen v počítači a ani se na ně nedíváme. Moji rodiče mají natočené snad vše, co se dá a ani tak na to nekoukám, nebo mě to nedojímá. Prostě na to vyloženě nejsem a ani přítel ne... Takže my určitě mít nebudeme.
Odpovědět
Za mě určitě, už jen kvůli dětem. Pak jim budu ukazovat maminku v krásných bílých šatech a tatínka ještě s vlasama na hlavě:D. Děti budou nadšené. Ale teď vážně: neříkám, že se na to video budeš dívat každý den, ale je to jedna z mála vzpomínek, která ti zůstane.
Odpovědět
Profilova fotka
ano ano ano! Ja prvne malem z videa ustoupila a ted jsme oba stastni, ze jsme se na posledni chvili rozhodli jinak.
Odpovědět
Určitě ano. Ty vzpomínky za to stojí. Když kráčíté k oltáři, to fotka nezachytí, první tanec ... jsou to nezapomenutelné okamžiky, které díky videu zůstanou nezapomenuty. My kameramana neměli, když se to dozvěděl soused, málem ho urvalo a ujal se toho raději sám. A ačkoli kvalita není bůh ví jaká, je to krásné a zachycuje to tolik emocí. Jako důkazný materiál je to ale na houby a divím se, že si mě můj muž nakonec fakt vzal. :D I bez videa se ale dá a krásně to vynahradí video z fotek.
Odpovědět
My od začátku příprav s kameramanem nepočítali, přeci jen je to o několika tisícovkách, které jsme investovali do jiných svatebních věcí. Čím více se svatba blíží, tím více mě to začlo mrzet, protože, jak píšou holky, jsou věci, které fotky prostě nezachytí. Nakonec se to celé vyřešilo samo, když mi min. týden volal náš fotograf, že se s partnerkou rozhodli od příštího roku nabízet k focení ještě video služby a nabídl nám, že kdybychom chtěli, natočili by nám svatbu zcela zdarma, jakožto zkušebnímu páru. Neváhali jsme a souhlasili. Takže i za mě kameraman rozhodně ano, ať to stojí, kolik chce...
Odpovědět
ROZHODNĚ ANO!!! Taky jsem se rozhodovala zda kameramana či nikoli, dokonce jsem to řešila i v podobné diskuzi :-D ale teď když mám po svatbě a mám i fotky a video, tak můžu říct, že to video nás vždy vrátí zpátky do svatby, na tu chvíli jsem opět nevěstou a cítím tu atmosféru až v kostech. A NE KAŽDÝ profi fotograf je drahý. My jsme měli profi za velmi rozumnou cenu.
Odpovědět
Profilova fotka
Já s kameramanem nepočítala, nehledala, ani se nad tou myšlenkou nepozastavila...naštěstí kamarád a strýc natáčeli - jeden na mobil, druhý na foťák a jsem vděčná aspoň za to, co je... Oddávající měla nádhernou řeč, celý obřad byl velmi krásný, emotivní a mrzí mě, že to nemáme pořádně zdokumentované:( takže tak ... i když je pravda, kolikrát se na to člověk podívá...týden po svatbě jsem koukala každý den, nyní 1x týdně a časem...?:-) ale je to každopádně památka - jako fotky a prstýnky:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za názory, už mme domluveno, kamera bude a fotografa jsme rozšířili jen z obřad na celý den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nita1984 Děkuji, že jsem u toho jako kameraman být, ;-) videoklip je u mne v profilu. Byl to pro mne za poslední dobu další "beremese příběh". Ale první, který vznikl vpodstatě online, díky této diskuzi. Na to, že mi odešla platba za PRO profil před měsícem vpodstatě omylem, protože jsem nezrušil roční trvalý přikaz k úhradě je to hodně dobrý, ale po těchto příjemných zkušenostech mě tu máte natrvalo. :-D Dříve mi nepřišlo ideální být zde ve skupině "profesionálů", kteří si většinou jen tak říkají. Používají nekvalitní techniku, neumějí reagovat na rychle se odehrávající děj nezaznamenávají zvuk, video je přeci nejen obraz, ale i zvuk! Zaplatíte si kameramana a on Vám natočí jen němý obraz :-x Vaše ANO či slib musí být ve videu dokonale rozumět, není přeci nic důležitějšího než okamžik od kterého jste svoji. A nebo to jsou tvůrci hezky koukatelných klipů pro všechny. Skrytý problém je ovšem časová náročnost natáčení. ;-( Pokud se Vám chce strávit hodiny natáčením a opakováním záběrů z vašeho dne D, tak do toho jděte. Výsledek bude reklamní video, které naláká další snoubence. Ale o tom jaká Vaše svatba byla to neřekne nic. :-. Jsou nevěsty, které až po svatbě přiznají, že už by do toho znovu nešly. Ale jak je vidět, tak jsou i snoubenci, kteří se i v předsvatebním hektickém období dokáží rozhodnout správně.
Odpovědět
Také jsme se dlouho rozmýšleli, jestli bude kamera vůbec potřeba. Říkali jsme si, že se na video stejně podíváme jenom jednou a poté ho strčíme do skříně. Nakonec je to jedna z nějlepších věcí, které jsme pro naší svatbu mohli udělat :-) . Úplně náhodou jsme objevili kameramana Michala Karabce, který dělá svatební videa zábavně a hlavně profesionálně!!!!!!! Hned ráno, když přijel, mě svým nadšením a dobrou náladou zbavil veškeré trémy a já si tak užila celý den. Výsledkem je úžasné video - posuďte sami ;-) https://www.youtube.com/watch?v=W87LT... Kameramana rozhodně doporučuji, jen si dejte záležet s výběrem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych kameramana chtěla i přítel s tím souhlasil. Rádi se třeba spolu koukáme i na videa z dovolených. Ovšem vzhledem k tomu, že jsem v tomto oboru pracovala skoro 2 roky, chci si video sestříhat sama. Ovšem profíci nejsou v tomto ohledu moc schůdní a proč platit někomu za část práce, kterou jsem technicky vybavená udělat si sama. A zase nacpat kameru do ruky někomu ze svatebčanů se mi nechce už jen kvuli kvalitě nahraného videa.
Odpovědět
manžel původně kameramana nechtěl a já ano. chtěla jsem ho zrušit, ale pak jsem byla ráda, že jsem to neudělala. svatební klip je moc povedený a je super ho poslat například těm, kdo se svatby nakonec nezúčastnili.. takže za mě rozhodně ANO
Odpovědět
Profilova fotka
@kmotra87 Dobrý den. Nejde o to jestli máte potřebné vybavení pro střih videa a nebo ne. Pokud jste v tomto oboru pracovala, pak jistě víte, že každý kameraman má svůj styl práce. Každý záběr je třeba promyslet aby zapadl do kontextu celého videa. Kameraman už při natáčení přemýšlí kde a jak konkrétní záběr ve výsledném sestřihu použije. I při natáčení v TV je u střihu vždy přítomný také kameraman. Je to týmová práce. U svateb si většinou všechny tyto věci od kamery, střihu až po exporty děláme sami, což je do značné míry výhodou. Já osobně si nedovedu představit že by video stříhal někdo jiný, a už vůbec ne zákazník.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?