Podkopnutí od svědkyně :(

Ahoj holky, asi před rokem jsem tu psala, že se má svedkyně bude vracet z Ameriky až letos, tzn. že mimo jiné jsme i hlavně kvůli ní odložili svatbu - o rok. Nevěsty pochopí, co to pro mě znamená. Na místě svědkyně, bych se klaněla k nohám a na domluvené datum přiklusala....Zatím, co je v Americe, mi se vším pomáhala kamarádka, která se toho ujala sama od sebe, začala obvolávat salóny, pomáhala vymýšlet, atd...neudělala toho tolik, ale potěšilo mě, že se toho zhostila, ač by vůbec nemusela. PROBLÉM č.1. - kamarádka se toho ujala natolik, že se vpasovala na roli svědka. Což chápu, protože k sobě máme blízko, je to snad můj holčičí nejbližší člověk, co tu američanka není, bere mě skoro jako manželku :P, čímž nastává PROBLÉM č. 2. - přehání to! strašně si mě přivlastňuje (ji totiž k životu stačí jedna kamarádka, které může 100% důvěřovat a to jí bohatě stačí.) Neříkám, že je to špatně, ale mě to psychicky ubíjí. Ale ještě se to jakš takš dá. Jenže její další negativum je, že se už snad nas*aná narodila. Je to děsně negativní člověk + pokud se nekmitá, jak ona pískne je zle a hádky jsou na světě. Hrotí každou kravinu (naposledy mě seřvala za to, že jsem si po sobě u ní nezastrčila židli.) Její přítel to taky nemá lehké. Z toho vyplývá, že se spolu každou chvíli nebavíme, protože se při něčem naštve, já to spláchnu, protože vše beru jako prkotiny a přilezu...Jenže člověk není z kamene, takže nevím, co vydržím a co se do svatby ještě semele. Kvůli tomuhle ji jako svědka nechci, když nevím, jak dlouho se budeme kamarádit po svatbě, ale je to vs. to, že mi tak ochotně pomáhala. Pokud by se do svatby něco semlelo a naše kamarádství nevydrželo, vzala bych si zpět ,,američanku", čímž nastává PROBL0M č.3, protože američanka mi oznámila, že nepřiletí a zůstává. A určitě se nerozhodla po tom, když jsem ji řekla, že nevím, jak to se svědky ještě udělám, ale protože se jí naskytl dobrý job. Nevím, zda jsem něco neudělala špatně, každopádně mě to od ní zamrzelo a to hodně. Myslela jsem, že tam minimálně bude, když už se to kvůli ní odkládalo :( Díky všem, co story dočetli až do konce. Vím, že někdo svědky nehrotí a někdo prožívá. Ale já vůbec nevím, jak moc vážně to brát, zda být naštvaná, nebo to brát tak, že je vlastně jedno, kdo to odsvědčí. Každopádně nikdy nechci litovat.. Tak prosím o Vaše názory, co byste dělali na mém místě? Předem děkuji :)
Odpovědět
1
2
Nenechej se otrávit. Nestojí to za to. Kloním se ke zmíněnému postoji - "je vlastně jedno, kdo to odsvědčí" Hlavní je si užít svatbu a nenechat se čímkoliv rozložit. Má to být nejkrásnější den a ne jeden velký nervák.
Odpovědět
problém č.3 být svědme je čest na druhou stanu pokud to znamená, že musí změnit své životní plány a situaci, tak chápu, že to odmítla. Je to TVŮJ velký den, ne její, tak se ji nediv, že má v životě i jiné důležitější priority problém č.2 nemá řešení :-S buď ji přijmi jaká je, nebo se na takové kamarádství vykašli problém č.1 je vyřešen vzhledem k problému č.3
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj :), já jsem asi jedna z těch, co svědky zrovna moc neřeší...automaticky bez přemýšlení jsem se zeptala sestry, ta řekla, že klidně a bylo hotovo. Já jsem dost plánovací typ, takže budu ráda, když mi pak třeba kamarádky pomohou s přípravou nějaké výzdoby u vínka atd, ale naopak budu vděčná, že se mi do toho žádná svědkyně nebude míchat...u Tebe je dost smutné, že se k tomu kamarádka v Americe staví takhle a pokud stavíš roli svědka na důležité místo, tak bych jí z tohoto postu rovnou vyškrtla, protože mám trochu pocit, že jí na Tobě až tak moc nezáleží...a podle toho, jak popisuješ přístup druhé kamarádky, tak je sice hezké, že pomohla, ale pomohla dobrovolně, Ty ses o nic neprosila a tudíž není Tvoje povinnost dát jí roli svědkyně. Být na tvém místě, poprosím někoho dalšího, třeba sourozence nebo jinou kamarádku/kamaráda....
Odpovědět
Ono se asi špatně radí, když slečnu č. 1 ani č. 2 neznám.. Ale já bych se na "američanku" vybodla.. Ty ji sice bereš, jako nej člověka, ale ona to tak asi nemá, když na Tvou svatbu ani nedorazí. Nemá cenu plýtvat energií na někoho, kdo Tě "tak vážně" nebere.. Vzala bych si za svědka tu, která je Ti nablízku. Taky mám pár "nas*ávacích kamarádek", a tak vím, co to obnáší.. Ale jestli se znáte dlouho a jste kámošky, nevidím důvod, proč by ona nemohla být tím svědkem.. Bude to brát jako čest a věřím, že takové ty "nebavící se nálady" ji brzy opustí.. ;-)
Odpovědět
Odkládat svatbu kvůli svědkyni - to je fakt divné. Připadá mi, že svědkyni dáváš větší důležitost než je obvyklé. Já kdybych byla tvůj nastávající manžel, tak bych asi měla trochu problém s tím, že chceš naši svatbu odložit kvůli nějaké kamarádce. Vyprdni se na svědkyni 1 i 2 a vyber si někoho normálního - třeba sestru, bratra nebo jiného příbuzného.
Odpovědět
@paja04 psala jsem, že svatba byla odložená i mimo jiné kvůli svědkyni....Pro mě to byl hlavní důvod ze všech, pro přítele to byl důvod, protože byl rád, že se ještě rok nebude muset nic řešit ...:D ...Takže jsme se vesměs na tomto shodli. Jinak jsem už také přemýšlela, vzít ségru, protože jí jsem byla za svědka já, ale za 1. nemám k ní tak blízko, za 2. to nechci dělat jen na ,,oplátku", a za 3. má nas*ávací kamarádka by se zbláznila, naše ,,kamarádství" by honem rychle skončilo a ještě by mě brala za tu největší mrchu na světě :/
Odpovědět
Asi me ukamenujete, ale ja byt americankou a nejdriv mi rict ze me beres ze svedka a potom mi rict ze ne ze si vezmes tu co ti se vsim pomaha, tak asi budu pekne nakrknuta a na svatbu neprijedu....ani se ji nedivim. A vubec nechapu proc vsechny nevesty od svedku cekate ze vam musi automaticky se vsim pomahat a kdyz nepomahaji tak jste nastvane ze se nezajimaji. My jsme od svedku cekali jen to ze prijdou podepisou a uziji si den.
Odpovědět
@cepanka Teď se kamarádíme a nevím, jak dlouho se kamarádit budeme, když udělám to a to, naše "kamarádství" skončí...tedy, nezlob se, ale tohle jsem řešila naposledy tak v šesté třídě :-N . Být Tebou, vybrala bych si někoho stálejšího a hlavně asi rozumnějšího, s kým se nemusíš dohadovat o každé blbině a hlavně někoho, s kým jste si schopní vše vyříkat tak nějak normálně, bez hádek a uraženosti, protože to je asi to poslední, co kdokoliv při jakýchkoliv přípravách potřebuje...Já patřím mezi tu skupinu, která od svědka nečeká obšití každé mašle, ale prostě to, aby s občankou dorazil a podepsal :-D "Američanku" trochu chápu, jestli má novou práci a nejisté plánování, letenky nejsou nejlevnější a není to jet 100km a třeba si to prostě šetří na jinou "svou" rodinnou příležitost, ne každý může nebo chce lítat sem a tam...a chápu to tak, že k Tobě ona žádný závazek nemá, svatbu jsi odložila ze své vlastní vůle...třeba ji to samotnou překvapilo... A celkově bych se přestala tou druhou svědkyní zabývat, protože jestli si podmiňuje kamarádstvím absolutní podřízenosti, není o co stát...
Odpovědět
Když to tak čtu, myslím, že na Tvém místě bych si asi vzala jako svědka někoho úplně jiného.. vykašlala bych se na ségru, Američanku i nas*ávací kámošku.. Možná Tě uklidní, jak jsem si zvolila svědka já: vybrala jsem si kolegu z práce, který o mě sice zas tak moc toho neví, známe se jen asi 4 roky, ale nesmírně si ho vážním. Je milý, vtipný, vždy ochotný pomoci, společenský, když něco řekne, tak to platí.. Prostě skvělý chlap.. On to samozřejmě vůbec nečekal, že bych ho o něco takového mohla požádat.. Já se dost dlouho bála mu to vůbec říct.. Bála jsem se, že jsem příliš troufalá to po něm žádat.. Bála jsem se, že mě odmítne.. nakonec jsem si ale řekla, že když se ho nezeptám, tak se to nikdy nedozvím, zda by tuto nabídku přijal nebo ne.. Tak jsem se odhodlala - požádala a on řekl "ano"!!! V tu chvíli jsem byla nejšťastnější člověk na světě... Na svatbě byl samozřejmě se svou slečnou a oba byli DOKONALÍ! Ještě víc jsem si je oba oblíbila..... :-) Takže takový happy end :-).. jo a rozhodla jsem se pro něj i přes to, že mám bráchu, kterého mám moc ráda, a nejlepší kamarádku, kterou znám už od 1. třídy.. Věděla jsem totiž, že pro roli mého svědka je ON TÍM PRAVÝM... :-)
Odpovědět
@simona007 Proto říkám, že přemýšlím, zda jsem něco neudělala špatně....Ale ona poslední měsíce říkala, že přijede i tak, a že se uvidí, že by to nehrotila....Že se těší a blablabla....jenže pak si z ničeho nic prodloužila vízum, a že našla dobrou práci a že vlastně vůbec nepřijede, ať se nezlobím....takže jsem si na 99% jistá, že ji to nenaštvalo, protože stejně věděla, jak by to dopadlo...ale je pravda, že uvažuju, zda mi to teď tímto dala sežrat...Ale kdyby tam nic nenašla, vrátila by se hned zpátky. začarovaný kruh, nevím, zda mám právo být vůbec naštvaná...Ale spíš to potřebuju vstřebat. O tom, že svědci musí pomáhat jsem nenapsala ani zmínku. Pouze jsem nadnesla to, že se jiná kamarádka tohoto zhostila, ač nemusela. A to mě potěšilo a za to jsem jí jako poděkování schválila věsměs její nápad, být mým svědkem a že je to vs. její chování a povahu.
Odpovědět
Tak ja si zaprve myslim, ze odkladat svatbu kvuli svedkyni je blbost.. obzvlast o rok!!.. nevim, to bych mozna udelala pro svoje rodice nebo svoje sourozence, kdyby treba nekdo z nich byl na rok na Novym Zelandu, ale kvuli kamaradce nikdy..i kdyby me melo sebevic mrzet, ze tam nebude.. A pokud jsi odlozila svatbu kvuli ni (coz teda dle myho nazoru byla chyba) a ona pak na tu svatbu ani neprijede, tak bych ji rekla, ze me to mrzi a rozhodne bych ji pak nechtela za svedkyni. A co se tyce te druhe kamaradky, no pokud je negativni a stve te, tak proc ji nechas, aby se ti angazovala do priprav? Taky mam par takovych kamaradek.. mam je rada, zvu je na svatbu, ale organizovat s nima nic nebudu a za svedkyni bych si je rozhodne taky nebrala. Nemas nikoho dalsiho, treba sourozence, nekoho z rodiny, kdo by ti to osvedcil? Mne jde za svedkyni sestra, ktera je jedna z nejblizsich osob v mym zivote.
Odpovědět
@fallingstars Ano, je to jak v šesté třídě, proto to nemám jednoduché a řeším to. Jenže to řeším ku spokojenosti ostatních a ne sebe....Vím, že je to můj den a ostatní bych měla mít u zadku, ale přeci jen...neumím být ,,ta zlá", ten ,,sobec" a nemyslet na ostatní...Protože vím, že pak by se to těžko dávalo do pořádku.... Ale zase na druhou stranu si říkám, když to pochopí líp, pro naše kamarádství...Když ne, je to konečná....Znám jí od mala a 100% VÍM, že to nepochopí...:D ..A proto píšu, že nechci být JÁ ta zlá, co podrazila naše ,,kamarádství", byť pro malou věc z mé strany, ale pro ní to je stejný podraz jako když jí slíbím, že zítra přijdu, ale nepřijdu protože je mi špatně... Ona je super podpora, pomůže, vyslechne, ví o mě úplně vše, jako jediný člověk...ale vyjít s ní je nadliský úkon....Já vím, jak na ní, ale nejsem ta nátura, co by se podřizovala a proto vzniká to, co vzniká... @tedrezka Jednoho takového mám, byl v záloze, kdyby američanka nepřijela...říkám si, že by byl asi nejlepší volba, je to podobný člověk, jak píšeš o svém svědkovi....jenže ...začarovaný kruh, viz. výše (kamarádka č.2.)....
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Neplánovala a nezařizovala bych svou svatbu s někým, kdo by byl tak nepříjemný - podle mě pomoc znamená, že dobře poradí a když ji o to požádáš tak něco zařídí, ne když se Ti do toho montuje a ještě žárlí (nenávidím žárlivost, u kohokoliv). To, koho si vezmeš za svědka je jen a jen Tvoje věc! Moje svědkyně žije v jiném městě, chci ji v téhle roli kvůli tomu, že se známe 20 let, má krásný trvalý vztah a je velmi pozitivní, ale není možné, aby mi nějak pomáhala. Kamarádka, která mi pomáhá bydlí blízko, nebere si servítky takže mi klidně řekne, když chci zařídit nějaký nesmysl, a díkybohu je z plánování svatby nadšená, i když sama se "nikdy" vdát nechce. Moc a moc si vážím její pomoci a taky ji na svatbě řádně ocením, ale nějak cítím, že není člověk, který by měl náš svazek odsvědčit.
Odpovědět
@cepanka Promiň ale pokud je kamarádka taková, že nepochopí, že svědka si vybírá nevěsta, a že ona nemá sebemenší právo se dožadovat tohohle privilegia.. tak takovouhle kamarádku bych teda nechtěla ani kdyby o mě věděla první poslední. Dokonce moje vlastní sestra byla překvapená a poctěná, když jsem ji požádala, aby mi šla za svědkyni.. a v životě bych si do této role nevybrala někoho, u koho bych si nebyla 100% přesvědčená, že ho tam chci z vlastní vůle. A ne proto, že bych se bála, že mě "kamarádka seřve", když nevyberu ji. Jako jestli ji tam chceš tak si ji jako svědkyni vyber, ale očividně ji tam nechceš, jinak by ses nás ani neptala na názor.. a jde o tvoji svatbu, nemusíš se komukoli v tomto podřizovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@cepanka člověk nemůže být furt na všechny hodný. Tak to prostě nejde. Prostě budeš muset být pro jednou ta "zlá" a hotovo. Myslím, že se ti pak i uleví :-D
Odpovědět
@simona007 já jsem to pochopila tak, že ji vzala za svědkyni, se vším jí pomáhala kamarádka č. 2 a svědkyně jí oznámila, že kvůli jobu zůstává v USA a tudíž za svědka nepůjde a ona teď hledá alternativu...
Odpovědět
Profilova fotka
@cepanka mám pro Tebe zásadní radu.. V klidu si sedni a ujasni si koho doopravdy TY chceš za svědkyni..Jen to co chceš TY, ne co se sluší a co se očekává..pokud to má být američanka,tak jí napiš, že se omlouváš a poklon se s omluvou třeba až na zem (na tu vteřinku to překousneš),pak řekni té druhé, co si přeješ -jednej klidně, ona bude řvát dost za vás za obě(zatím jsi jí vylíčila jako ženu s mentalitou malého dítěte, takže se sice naštve, ale čím dřív jí povíš svoje NE, tím dřív se zase odvzteká a na tvou svatbu stejně přijde - samopasovat se do role svědkyně svědčí o tom, že vlezlá je na to dost).. pokud si vybereš někoho jiného - není co řešit, prostě oběma řekneš ne..pokud chceš za svědka to "dítě" pak to holt musí američanka pochopit, ale chápu jí, že pokud jsi jí řekla jako první a pak jsi to odvolala, tak teď odmítá dorazit...Taky by se mi to nelíbilo..Není to totiž tak,že když jsi svědek MUSÍŠ nevěstě pomáhat - to je dobrovolné (někdo na to prostě není), za tvým budoucím mužem taky s pomocí jeho svědek pořád netančí že ne??
Odpovědět
Holky, mate vsechny pravdu... @sassanca ano, ulevi se mi :) ale tim padem budu bez jedine ,,kamosky" :D @karlajasmine chtela bych ji jen jako hosta, nejsem o ni 100% presvedcena.. @bm4 zarli...a to i na americanku...kolikrat i na meho pritele...je doma s ditetem, nudi se...tak vymysli chujoviny.. Strasne bych chtela jineho svedka...jen nevim, jak to taktne udelat...
Odpovědět
No, pokud !američanka" věděla, že se svatba odsouvá z větší části kvůli ní a když se tedy odsouvala ona slíbila, že půjde svědčit, tak bych asi naštvaná trochu byla. Pokud jsi jí v mezičase řekla, že si asi vezmeš tu nasrávací kamarádku, tak se jí nedivím, že dala přednost dobré práci. Nicméně bys měla dělat to, co chceš Ty a ne pořád brát ohledy na to, jestli se nasrávací kamarádka na!ere definitivně nebo ne...jde o Tvou pohodu ve svatební den a rozhodně nepotřebuješ někoho, kdo Tě seřve za to, že Ty chceš proužek a ona kostičku. Já bych to řešila někým neutrálním, aby ses o něj nemusela starat a soustředila se na sebe a nastávajícího :-)
Odpovědět
@soda365 svata pravda, s tim, ze vim, ze nedorazi..snazi se mit hrdost..je tvrdohlava..uz pul roku se neavi ani se svou mamou, se kterou byla kazdy den a byly tu pro sebe...jenze roli matky jsem prevzala ja...roli ne vychovnou, ale toho cloveka, co tu pro ni je...takze ja ji z jednoho uhlu chapu..a z druhyho uhlu opravdu neni asi normalni..muj pritel ji nemusi...rika, ze je afektovana uz od pohledu...coz je..:D Diky Vasim radam se naklanim k jedinemu reseni...jen nevim, jak to udelat taktne, abych nikomu neublizila...a kdyz to reknu na rovinu, asi by me taky nastvalo, kdyz by me nekdo odsvedcil...ma hloupost byla, ze kdyz se do teto role vpasovala, tak jsem nerekla nic...neumela jsem ji rict ne...
Odpovědět
Jedna zasadni vec, kdy jsem zacala o ni vahat byla..kdyz se nafoukla, ze jsem si nevybrala saty, co se libily ji...
Odpovědět
Profilova fotka
@cepanka moje teta je přesně taková a mohu Ti opravdu jen doporučit říct jí vše narovinu co nejdřív - garantuji Ti, že se urazí, ale když hodíš smutné oči a zdůrazníš, že je pro tebe důležitá atk dřív nebo později povolí a nakonec snad přijde..myslíš si, že by se opravdu natolik urazila a nepřišla?? sama si to nebude ctít nechat ujít.. pokud by se zachovala tak absurdn a nepřišla, tak bych se zamyslela nad tím, že jí na Tobě zase tolik nezáleží..A klidně jí to řekni..
Odpovědět
@soda365 neprisla by..to vim jiste..ale udelam to...!!
Odpovědět
Profilova fotka
@cepanka já Ti to plně schvaluju..je to tvoje svatba-musí se líbit Tobě, ostatní jsou jen diváci..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojki řeším podobnou situaci ze svědkem...s mojí nejlepší kamarádkou jsme si už na základce řekly že si půjdeme za svědky takže když jsem oznámila že se budu vdávat to bylo úplně automaticky že půjde ona ale je to povaha úplně stejná jako tvojí kamarádky...negativní člověk snad od narození. Svatbu mám příští rok takže ještě spousta času ale už chystám a plánuji,ale svědkyně mi do toho pořád kecá a příjde mi že si chce udělat svatbu spíše podle svých představ,než podle těch mých...když jsem jí např. napsala jakou písničku chci při obřadu tak mi úplně psala že tu neeee že tu už si dávno vybrala ona že to jí nemůžu udělat ale upřímně co je mi po tom...je to moje svatba a když se mi to líbí tak to snad můžu mít.....nebo když jsem jí ukázala jakou chci kytici tak mi na to řekla no to snad nemyslíš vážně takovou škaredou?? vyber si jinou ne?? Ale mi se líbí!!!! Takže teď řeším problém že nevím jak ji mám jemně říct že jí za toho svědka nechci abych jí neurazila( což určitě urazím) a nechci přijít o její přítomnost na svatbě,přece jen je to moje nejlepší kamarádka....je to zapeklitá situace....já jsem dost splachovací člověk,tak si vždy řeknu že to nějak vyšumí ale ona mi zase udělá něco čím mě dokáže vytočit tak moc že jí zas nechci :-(((
Odpovědět
@kupcovamartina Jedna moje kamarádka byla v té samé situaci jako ty, a vygradovalo to tím, že nevěsta poslala svědkyni fotku svých vysněných šatů a ona to okomentovala "Ježiš ty jsou hnusný!!!", a v tu chvíli kamarádka věděla, že svědkyni vymění... A řekla jí to tak, že když vidí, kolik má ta svědkyně s tou svatbou starostí, tak že si říká, že vzhledem k tomu, že jí má jako kamarádku ráda a chce, aby si tu svatbu hlavně v klidu užila a nemusela nic moc řešit, takže by chtěla, aby tam přišla jako nejlepší kamarádka v první řadě, ale že "práci" svědkyně svěří měné oblíbené kamarádce, které nebude vadit to za ní všechno oběhat.. a že jí také přijde, že mají ohledně svatby trochu jiný vkus, a že ani její svatba jí nestojí za to, aby se s tou kamarádkou pohádala... no a vzala to velice dobře :-) Dokonce pak té nevěstě řekla, že se jí do toho moc nechtělo, aby šla za svědkyni, a že je nakonec ráda, že bude jenom jako svatební host... Tak bych to na tvém místě zkusila taky takhle nějak :-)
Odpovědět
holky já svědkyni už mám, musela jsem si vybrat mezi dvěma a vybrala. Ta druhá se neurazila, vždyt jsme kamarádky :-) Jo a stou tvou kamarádlou, mám podobnou a tu rozhodně na svatbě nechci. Ted jsem si to vyzkoušela na oslavě a sem ráda,protože tak jak se tam chovala, to bylo strašný:-( byli jsme všichni rádi , když odešla, furt byla uražená že si jí nevšímám a tvářila se jak kakabus, začli jsme se bavit až když odjela.
Odpovědět
Tak Američanka je nejistá, takže bych si definitivně našla jinou svědkyni - tu, co mi pomáhá asi ne, když je taková nasírací. Takže kdo jiný - sourozenec? sestřenice? kolegyně z práce? Nakonec na tom svědkovi bych zas tak neviděla nic extra důležitého /jsou tu případy, kdy nevěsta očekává, že svědkyně zařizuje přímo na svatbě milion věcí, to jsem já nikdy nepožadovala/ - jak je to v těch emerických filmech - na ulici seženete dva lidi a berete se. Nejdůležitější je přece ženich a nevěsta a hlavně se nenechej otrávit. ;-)
Odpovědět
@kupcovamartina Tak si myslím, že mě asi plně chápeš....úplně stejný případ....stejný scénář....:/ @karlajasmine super, něco takového jsem měla na mysli...Už je jen na dotyčném, jak to vezme...Každopádně to chce počkat na vhodný okamžik...Ale děkuji za reakci..:) Každopádně ještě jednou děkuji všem!! Opravdu! :)
Odpovědět
Tak...nečekala jsem, že to bude tak rychlý...Právě mi volala floristka....informovala mě o květinách...floristka je matka mé nas*ávací kamarádky, se kterou se nebavěj....zasílám tedy zprávu kamarádce, abych ji pověděla, že se mi její mamka konečně ozvala a že kytka bude tak, tak a tak..a ona napsala: HM.....takže jsem zaslala obdobný text, jako tu psala @karlajasmine ..... Tak jsem sama zvědavá, jaká bude reakce...1. konečná, protože ona je opravdu nechápající, 2. žádná reakce, 3. HM.... vesměs žádná pozitivní reakce mě asi nečeká :D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?