Oběd s rodinou před obřadem. Po obřadu raut. Máte zkušenost?

Ahoj, co si myslíte o tom, udělat oběd s rodinou před obřadem a po obřadu jen větší raut pro všechny hosty? Nevím jak to mám časově naplánovat, aby hosté, kteří byli pozváni na obřad nečekali, než se nevěsta naobědvá ;-) A už takle máme problém sehnat v našem okolí místo pro cca 80 lidí, natož místo k obědu, kde by museli všichni sedět :-D
Odpovědět
1
2
S rodinou si dej sraz ve 12 na obědě a na oznámení napiš až hodinu obřadu, takže ostatní hosté se automaticky dostaví až tam. Nebo to má nějaký háček? :-)
Odpovědět
Já jsem spíš na tu klasiku (pohoštění u nevěsty před obřadem, obřad a pak oběd) a taky si nedovedu představit, že bych se před obřadem v klidu najedla.Jestli to tak chceš tak proč ne, ale myslím si, že ti to bude hodně lidí rozmlouvat zejména ty starší ročníky.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to zase udělali tak, že jsme se fotili před obřadem, po obřadu (pátek)měli jen oběd pro rodinu a pak raut pro všechny byl další den(sobota).bylo to takhle super, užili jsme si dvoudenní svatbu a nikde nikde nečekal.
Odpovědět
Já osobně bych si ten oběd jako nevěsta taky asi neužila, ale byla jsem jako svatebčan na svatbě, kde oběd byl před, tudíž my přišli na obřad a pak bylo odpolední kafe a pak raut. A musím říci, že to bylo moc fajn, jako svatebčan jsem to aspoň měla celé v celku a nemusela jsem ze svatby nikam odjíždět. Takže ikdyž se mi to nejdříve nezdálo, tak jako host mi to moc vyhovovalo.
Odpovědět
@jajj nemá to háček, ale jka píše @pajami , tak právě mi to nekteří lidé rozmlouvájí, já ten oběd beru stejně spíš jako takovou fomralitu, co k tomu patří 8-)
Odpovědět
@b_e_r_r_y právě si myslím, že než to komplikovat - na jednom místě obřad, pak rodina odjede na oběd, svatebčané to musí někdě přečkat a pak se přemístit na raut je až moc stěhování v jedom :-) a asi bych taky byla pěkně přejedená :-) mě se to takle líbí, ale ostatní se na to tvářej zaskočeně, tak jsem ráda, že to tak alespoň někdo už praktikoval :-p
Odpovědět
@malinna asi hloupá otázka, ale jsem zvědavá, na tu sobotní akci si šla ve svatebních šatech????
Odpovědět
Profilova fotka
makinka23:no původně jsme chtěli udělat takový další, srandovnější obřad, že bych si na chvíli šaty vzala, ale bohužel nevyšlo počasí, tak jsem už byla v "civilu".
Odpovědět
@makinka23 kamarádka to takhle měla, na oběd jen rodina, pak obřad a pak raut pro všechny pozvané a moc si to pochvalovala. Dokonce říkala, že během obědu se zbavila prvotní nervozity, a pak už to bylo všechno vpohodě, atmosféra se uvolnila, každý dostal štamprli... Mě spíš příjde blbé jít po obřadu na oběd s rodinou a těm, které chceme pozvat až na odpoledne, dát do dopoledne rozchod.
Odpovědět
@malinna to je škoda, protože si měla nádherný šaty ;-)
Odpovědět
@jajj tak to ráda slyším, protože jsem stejného názoru a ty prostoje tam jsou divný, ale s tou štamprlí to je dobrej nápad :-D jen aby se to nepřehnalo x-) Já když jsem byla na svatbě kamarádky, tak mi právě přišlo divny, když šli na oběd s rodinou a zbytek lidí tam čekal a to jsem tam ještě ke všemu skoro nikoho neznala :-p
Odpovědět
Profilova fotka
makinka23:díky,šila kamarádka. taky mi to bylo líto,ale nakonec se všichni bavili skvěle, ačkoli celý den pršelo.
Odpovědět
Článek se načítá
A my jsme to ještě vyřešili tak, že máme klasika obřad a pak oběd. Všichni pojedeme do jednoho areálu, kde bude probíhat celý zbytek dne, ale protože nás bude celkem 70, tak kvůli soukromí a financím, rodina budeme mít oběd zvlášt a přátelé zvlášt, ale budou mít jen hlavní jídlo a ne celé menu a pak se k nám hned přidají na krájení dortu.
Odpovědět
@b_e_r_r_y jakože oni budou jíst v jiný místnosti než vy???
Odpovědět
@makinka23 Je tam horní a dolní restaurace, přátelé se naobědvají v horní (naštěstní se vzájemně všichni dost znají) a rodina v dolní, kde se pak bude zůstávat.
Odpovědět
@makinka23 My to poresili tak, ze si davali v casovem rozmezi obedy dle predem stanoveneho menu sami dle libosti pred obradem :) pak po obradu uz rovnou raut.
Odpovědět
@makinka23 samozřejmě štamprle je na příděl, takže max 1 ks na osobu, jinak by se to mohlo zvrhnout ještě před obřadem :-D
Odpovědět
Profilova fotka
minulý týden jsem byla svatbě kamarádky, která to měla vše na jednom místě, obřad, poté se rodina odebrala dovnitř do restaurace, kde proběhl svatební oběd, mezitím venku porbíhal raut pro ostatní hosty s hudbou, po skončení oběda následoval porgram jako živá hudba, házení kytky, krájení dortu, atd atd.. bylo to moc příjemné, že člověk nemusel odcházet pryč..a vůbec nikomu nepřišlo divné, že nevěsta se ženichem na chvíli zmizeli na oběd...
Odpovědět
@kacikaci noo asi to měli dobře naplánovaný, ja si neumim představit že bych odešla od hostů a ještě ke všemu v říjnu už bude zima, takže to celé bude muset být ve vnitř a odejít se naobědvat do vedlejší místnosti? A hlavně budem mít přesun z kostela do restaurace - nemáme to na jednom místě :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@makinka23 jasné no - no my měli svatbu také jinde než pak hostinu a večerní party, hostina byla jen s rodinou, tzn. měli jsme obřad, pak bylo focení sami i se všemi svatebčany, pak jsme se s rodinou přesunuli na místo hostiny, ostatní si došli sami někam na oběd, nebo se dojeli domů převléknout, a tak a odpolko dorazili na party, která už byla pro všechny, kde bylo pro všechny pohoštění, zábava a vše, co k tomu patří..nikdo s tím neměl nejmenší problém, a kdyby jste to chtěli zároveň, tak myslím, že to není divné, ale záleží to na Vás no, jestli z toho máte špatný pocit, tak by to bylo asi na nic. nicméně já osobně si nedovedu představit, že bych měla hostinu ještě před obřadem, byla jsem tak strašně nervozní, že bych si to neužila, nemohla jsem to ráno do sebe dostat ani maličkou snídani, natož obrovský svatební oběd :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Obnovuju diskuzi, protože mě pořád nenapadá, čím vyplnit čas hostům (cca 30 osob), kteří by nešli na oběd, ale až na raut. Co mají celou tu dobu dělat? Plán máme takový, že obřad by byl v jednom městě a oběd + raut v dalším, cca 15 km od obřadu. Nepředpokládám, že by někdo odjel domů a pak se zase vrátil. Proto se mi líbí se nejprve s rodinou slavnostně naobědvat, pak říct ANO a pak odjet na odpolední raut. Nebo jak zařídit společné pohoštění pro rodinu před obřadem a společné setkání všech až někdy odpoledně? Chci, aby mě všichni viděli až v kostele a aby neměli hlad, takže rodina se může občerstvit maximálně u nevěsty/ženicha... Komplikované, ale věřím, že to má řešení. Děkuju za rady.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Taky to same ted resim... Z financnich i casovych duvodu budeme muset vynechat klasicky obed a po obradu se budeme fotit u zamku, kde obrad mame a pak prejezd rovnou na raut, kde probehne krajeni dortu, pohosteni a nasledna party... Nedovedu si totiz predstavit, ze 30 lidi, kteri se prijedou na 12 hodinu podivat ma obrad za prahu, po hodine budou muset odjet "kamsi" a vecer opet prijedou na misto rautu a nasledne oslavy... Ozelime proste tradici krmeni polevkou, protoze mi neni jedno, co moji znami budou delat 4 hodiny kdesi... Byla jsem na svatbe a nepozvali me na obed a neni to nic moc se pak znovu vracet... A samozrejme jsem chapala, ze kazdy nema 150 000 rozpocet na svatbu... Tohle je proste dilema, driv se to pry hodne delalo tak, ze jak na obrad, tak na obed byla zvana rodina a az na raut popr chlastacku pak vsichni kamaradi... Jenze ti moji chteji obrad videt a ja jim rozumim... :) byla bych nesva sedet na rodinnem obede a je poslat pryc.... Tot muj nazor... A muj nazor je: at si katdy svuj den udela tak, jak uzna za vhodne, je to prece jen jeho a jeji den ;)
Odpovědět
Profilova fotka
nápad je to dobrý, ale já měla takové nervy, že jsem od rána požila maximálně štampli ferneta a nedovedu si představit, že bych měla obědvat. Navíc mi šly dcery za družičky a já nechtěla, aby na obřadu už měly na šatech fleky od svíčkové :-N
Odpovědět
Dodávali jsme párty stany na několik svateb, které to měli zařízené následovně. Po obřadu se manželé, rodiče a někteří hosté odebrali na oběd. Ostatní odjeli na místo , kde se bude slavit. Měli tam připravený gril nebo kýtu a klasické rautové občerstvení. Obsluhu zajišťovali kamarádi. Po návratu manželů na hostinu jsou svatebčané už pěkně rozjetí. Popisuji některé svatby na zahradě pod párty stanem , ale předpokládám , že podobně by to šlo řešit i při oslavě v restauraci.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj, uvažujeme o této variantě, ve 12 oběd s blízkou rodinou, od 14 obřad, následné focení a společný přesun všech na raut. Máte podobnou zkušenost?
Odpovědět
@aneta_k My to takhle měli a bylo to super, doporučuju. Oběd s rodinou byl ve dvanáct, potom jsme se šli cca na hodinku fotit ve dvou do lesa. Ve tři hodiny byl obřad, na který přijeli další svatebčané a potom následoval dort, raut a taky další část našeho focení. Všechno teda probíhalo na jednom místě.
Odpovědět
@staste Ahoj, představuji si to přesně tak jak popisuješ.. oběd ve dvanáct s rodinou (rodiče, sourozenci, babičky =do 17 lidí) pak rychlé focení (přítel na to moc není :) pak obřad tak ve tři - tam už bude zbytek rodiny a kamarádi (cca 80 lidí), přesun na odpolední raut... (máme pronajaté prostory kde bude oběd i odpolední párty, obřad bude venku v okolí.. cca kilometr) jen si to neumím moc představit.. například co jste řešili s rodinou při obědě? - ještě jste nebyli svoji..normálně se dělají přípitky a tak.. byl u vás přípitek při obědě? a když jste se vrátili na raut, dělala jsi zasedací pořádek? všechny jsi usadila, rozdala znovu skleničky s šaněm a znovu přípitek? nebo jsi nedělala zasedací pořádek? pak dort? a co říkali ti bez oběda - neměli spíš chuť na kus masa než na dort? :) jak jste do toho zakomponovali takový ty tradice s rozbíjením talířků, chomouty a tak.. nechci rejpat, vážně mě zajímá jak jste to měli, abych si byla schopná líp takovou svatbu představit a dobře naplánovat.. moc děkuji za info :)
Odpovědět
Chvili jsem o teto variante premyslela, ale pak mi doslo, ze budu silene nervozni pred obradem, a stejne bych nic nesnedla :-).. takze jidlo bude az pozdeji pro vsechny.
Odpovědět
Já bych se jako nevěsta před obřadem nenajedla, byla bych nervózní z obřadu. Bála bych se, že do sebe vůbec žádné jídlo nedostanu nebo když už dostanu, tak mi bude špatně a třeba se pozvracím. Pokud ale někdo má pevné nervy a nějaké stresy si nepřipouští, tak proč ne.
Odpovědět
taky jsem si myslela, že mám pevné nervy, ale v den obřadu jsem to vůbec nebyla já, od rána do obřadu strašná nervozita, někdo si myslí, že to na něj nepřijde, ale aby se pak nedivil.... nebo možná to ten oběd trošku rozptýlí tu nervozitu, ale osobně nechápu tyto obědy jen s rodinou a přátelům dát neúplné menu někde v jiné části restaurace, případně je na oběd nevzít a nechat je někde čekat, když na to nemám, udělám menší svatbu a o všechny hosty se postarám plnohodnotně... ale každého věc
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?