Občerstvení doma před obřadem. Bude někdo nabízet?

Profilova fotka
Ahoj holky, chci se zeptat, budete mít doma někoho, kdo bude svatebčanům nabízet občerstvení, vařit kafe atd. než se odjede na obřad? Přemýšlím, jestli někoho zajistit, nebo se každý sám obslouží. Jak to budete mít vy? Díky za reakce...
Odpovědět
Profilova fotka
@pospes Záleží, jak budeš mít zorganizovaný celý den. U nás byli jen naši, zbytek včetně ženicha přijel dopoledne, ale zdrželi se jen dvacet minut - oficiální žádost o ruku, předání nevěsty - a jelo se na obřad. Den předem jsme nakoupili trochu uzenin, sýra a pečiva, a když jsem byla u kosmetičky a kadeřnice, připravila mamka obložené mísy, ale opravdu to bylo spíš symbolické. Každopádně by určitě bylo vhodné pověřit někoho vítáním hostů, nevím, jestli u vás budou jen blízcí příbuzní, kteří se u vás vyznají, takže se nebudou rozpakovat nalít si vodu, tak aby tam hosté jen rozpačitě nepostávali a nevěděli ani, kam si můžou třeba odskočit.
Odpovědět
Profilova fotka
@makovaapanenka Budou u nás jen rodiče a sourozenci. Dohromady 18 lidí. Budeme mít jen párky s pečivem, talíře se zelinou, sýry a uzeninou + cukroví tak přemýšlím, že by jsme to zvládli bez pomocníka a každý by se obsloužil sám :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@pospes Pokud jsou rodiče a sourozenci u vás jako doma, není co řešit :-) A jak znám maminky, stejně budou ručitě samy od sebe nabízet a pobízet ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pospes Vzhledem k tomu ,že máme obřad až v podvečer a hosté se budou sjíždět už přes den, budeme mít takový studený raut plus teplou uzeninu nachystanou i doma....a páč mají taky ruce, budou se obsluhovat sami :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Chtěla jsem variantu že by se všichni sjeli do hotelu kde bude svatba, ženich přijel pro mě domů a pak by se jelo na hotel a pak všichni na obřad. Mamka to zavrhla, že v žádném případě. Takže už vidím jak se u nás sjíždí 70 hostů. :-D Obřad máme až po 13. hodině, takže bude pohoštění také. Nějaké studené mísy a párky a řízečky a samozřejmě cukroví.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme svatbu v jednu,nebude žádné sjíždění u nevěsty,ženich mě uvidí až v kostele stejně jako ostatní mimo mé rodiče a ségru.První občerstvení bude až raut v restauraci místo oběda,když jdeš na oslavu narozenin tak tě také nikdo nepohostí před samotnou oslavou.Příjde mi to jako hodně stupidní zvyk.Naštěstí máma to vidí stejně 😄
Odpovědět
Samozrejme obcerstveni rano bude, obrad mame v 11h, takze se vsichni sejdou v 9h v zamluvene restauraci, 90 lidi by se k nam do bytu v panelaku neveslo. Budou parky, sekana, chlebicky, dorty atd. Obed bude az v 1h, tak aby nemeli svatebcani hlad :-) navic dostanou vyvazek a budou se zdobit auta. Myslim, ze je to slusnost je rano nakrmit, zadny zvyk, ale slusnost. Nekteri totiz pojedou rano i 2h z vysociny, tak uz vidim jak by stejne museli jist, kdyz snidat budou treba v 6 rano.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás se nikdo sjíždět nebude,ženich mě uvidí až na místě, všichni pojedou rovnou na místo obřadu, kde pro ně bude zajištěno občerstvení. Vzhledem k tomu, že se tam všichni sjedou z různých koutů republiky by určitě nebylo vhodné dát jim jako první jídlo až předkrm na hostině. Pomáhá nám koordinátorka, která také zajistí péči o svatebčany, před obřadem i po obřadu, až se půjdeme fotit. Nabídne jim něco k jídlu, k pití, bude je směřovat, kam mají jít a tak...
Odpovědět
My se budeme sjíždět taktéž až na obřad, všichni mě uvidí až při obřadu, takže odpadá to dopolední pohoštění, předávání kytky, atd. Poradila nám to slečna koordinátorka, že je to tak lepší, nevěsta prý není ráno tak ulítaná a vynervovaná, ušetří se čas, takže nemusím vstávat tak brzo a prý i peníze za to dopolední občerstvení (což je až to poslední, protože zase tolik peněz by na to nebylo potřeba). Ale hlavně tam bude ten okamžik "O", až nevěstu všichni uvidí až při obřadu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s marketkm. Také máme obřad v 11, máme to v Zastávce u Brna a někteří naši hosté pojedou z Prahy a Ostravy, myslím, že je slušnost jim zajistit občerstvení. Navíc se mi líbí, že si ženich přijede pro nevěstu domů. Každý dostane vývazek a ozdobí se auta. Bydlíme v rodinném domku na vesnici, takže pokud vyjde počasí, občerstvení pro hosty bude na zahradě, pití bude k dispozici a každý se obslouží sám. Spešl člověka na vaření kafe zařizovat nebudu, myslím, že mamka s tetou a sestřenicí si kdyžtak poradí :)
Odpovědět
petruska_rs: proč stupidní zvyk? Každý to má, jak si to udělá, u nás je pohoštění u nevěsty před obřadem samozřejmostí, je symbolické, studené mísy, hodně zeleniny, pečivo, káva, čaj...každý sei vezme, na co má chuť. Ještě jsem nebyla na svatbě, kde by tomu bylo jinak. Mohla bych napsat, že bez pohoštění je to stupidní, ale příčí se mně hanět někomu jeho zvyky a průběh svatby.
Odpovědět
Budeme mít určitě. guláš, cukroví, pití i kafe. Vždyť se to tak dělá. Host přijedou dřív a nenechám je sedět o suchu. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ivule_b Nemyslím to zle, prostě každý kraj jiný mrav, já bydlím ve městě a tady je to fakt nereálné to takhle dělat, když máš malý byt, co jsem byla na svatbách tak jsem to takhle nezažila, ale to neznamená, že když to takhle někdo má tak to odsuzuji, jen pro mě je to zbytečné a hlavně nezrealizovatelné :)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud máš v plánu, že se svatebčané sjedou před obřadem k tobě domů, 100% zajisti někoho, koho se svatba tolik netýká (kamarádky, známé, sousedky), kdo bude připravovat ráno kávu, čaj, nabízet občerstvení, pomůže s organizací...apod. Manžel měl k tomu výhrady a pak se ukázalo, že bez našich dvou kamarádek by ráno neproběhlo tak krásně hladce. Svědek se svědkyní mají na práci jiné věci (zdobení aut, jet se ženichem pro kytky, pomoc nevěstě s oblékáním...). Manžel chtěl, aby občerstvení obstarala babička se sestřenicí, ale ony jsou ty, co jsou pozvané, nemají obskakovat další hosty,ale být obskakovány, že? :-)
Odpovědět
Máme tradici, že se rodina nevěsty schází dopoledne u jejích rodičů. U nás to bude asi 10 - 12 lidí, takže nějaké to občerstvení bude, chlebíčky, kafe a tak. Ale zvláštní osobu na obsluhu zajišťovat nebudu, myslím, že to s mamkou, ségrou a přítelkyní mého brášky zvládneme samy. Ségru se sestřenkou asi pověřím zdobením aut a "značkováním" svatebčanů myrtou. Rodina ženicha pak dorazí už jen na tu cca půlhodinku, než se ozdobí jejich auta, bude asi nějaké to předání nevěsty a frčíme na obřad.
Odpovědět
Profilova fotka
My to taky mame s pohostenim pred obradem, ono se to nezda, ale obrad, spolecne foceni, gratulace a jeste nejake zvyky pred hostinou a kazdemu razdva vyhladne.....a rika se, ze na svatbe clovek nema byt hladny :D Mame to zajistene vedle v hospode, budem mit gulas, kolacky, parky, caj, kavu a par mamcinych kamaradek, ktere se postaraji o jidlo i nadobi. Vsichni se tam sejdou, v klidu poji, zatimco se namasli auta, pripnou vonicky atd.....u nas to tak chodi na kazde svatbe :)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mit urcite pohosteni pred obradem. Samotny obrad mame v 13h a nedokazu si predstavit jen nasi rodinu bez jidla. Sice netusim, jak se k nam do 2+1 vejde skoro 30 lidi, ale bude muset. Stejne tu bude neco lehciho, piti a kafco a asi taky nejaka oblozena misa.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás sjíždění před obřadem nebude, chci, aby mě všichni kromě družiček (zvláště ženich!) viděli až na obřadu. V Praze máme byt my, strejda a babička, ale všechno jsou to menší byty, kam by se všichni nenacpali. A platit restauraci a tudíž další jídlo, to mi připadá zbytečné. Je ale pravda, že nějaké občerstvení dostanou lidi ihned po obřadu, protože se pak chceme fotit a než by se dostali na večeři, asi by jim notně vyhládlo :-) Časově to bude takto: 15.00 obřad, 15.30-16.30 občerstvení, cca 17.00/17.30 večeře
Odpovědět
ahojky my se budeme vsici sjizdet u nas, s pohostenim se to nebude prehanet, nedavno jsem byla na svatbe, kde nas doma naprali vsim moznym jidlem a pak svatebni menu nikdo nedojedl, takze pohosteni bude lehke, par chlebicku, kanapky a mini zakusky a samozrejme piti, jestli ste z vesnice, tak budou pripraveny panacky pro tzv ,,cumilove,,... Vse bude na stole at si kazdej zobne sam na co bude mit chut.. Zbyle chlebicky pak bereme sebou na obrad, kdyz se budeme fotit, tak at kazdej neco zakousne a utece mu tak dlouhe cekani na nas..
Odpovědět
AHoj, chci se zeptat, taky budeme mit obcerstveni pred obradem, ale jenom pro rodinu...priprava mi ani moc nevadi, to se da den predem, ale vzhledem k tomu, ze bude leto, tak je potreba to uklidit pred odjezdem, jak mate v planu to? diky
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?