Myslivecká svatba, máte zkušenost?

Profilova fotka
Ahoj všem, asi je to trošku zvláštní, ale beru si myslivce tělem i duší, proto bychom chtěli svatbu v tomto stylu - hájenka, k obědu zvěřina apod...nemáte některá podobnou zkušenost? Nebo nápad na výzdobu (hájenky:-), kytici, šaty... Svatba bude v květnu. Děkuji všem a přeji krásné plánování! :-)
Odpovědět
Ahoj, vyloženě mysliveckou svatbu ne, ale byla jsem na svatbě, kde byla hostina pořádaná na myslivně a k obědu byla svíčková ze zvěřiny :-)... Nám se to tam líbilo, myslím, že můžu mluvit za všechny zúčastněné, on už ten prostor udělá své :-) . My jsme svatbu původně také chtěli tam, ale pro velký počet hostů jsme to museli změnit. Jen bych chtěla říct, že by možná bylo dobré zvážit, jestli vaši hosté zvěřinu jedí, abyste se zavděčili, každému to nechutná a byla by škoda, kdyby vám to pak bylo líto :-). Já jsem třeba taková nemasová, onu svíčkovou jsem zblajzla s chutí, byla výborná, maso jsem samozřejmě nechala, sice ochutnala, ale holt jsem držtička a nešmakovalo mi to, až jsem se styděla, že to nechávám na talíři :-D ... ale šlo jen o můj vlastní pocit, rozhodně se mi hlavou nehonily myšlenky ve stylu, že to manželé nedomysleli a že to já nikdy a tak. Zasytila mě bohatě ta omáčka s knedlíky :D.. jen toho masa byla škoda. Ale když máš muže myslivce, zřejmě je rodina zvyklá na takové maso :-)... a výzdobu máš namysli přímo mysliveckou? Hájenku bych asi nezdobila, tam určitě budou lovecké trofeje, které jsou samy ozdobou.. Stylová kytice mě nenapadá, ale našla jsem toto, nevím, jestli se ti bude líbit, ale třeba tě to inspiruje http://www.fler.cz/zbozi/ruze-v-lese-... ... a šatky záleží na vkusu, ale za mě, nechala bych klasicky bílé, kytička stačí :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, no konečně taky někdo v mým stylu :-) My jsme myslivci a lesáci oba, takže je to pro nás jasná volba. Budeme mít obřad v oboře, oběd samosebou zvěřina. Ohledně toho kdo to jí či nejí: většina pozvaných jsou taky myslivci a kdo neni, tak je to jedinečná příležitost k ochutnání dobré zvěřiny :-) Deenysko dík za inspiraci na kytku :-) Ohladně šatů: v půjčovnách se mi moc nelíbí :-( načančaný a hlavně obřad venku, tak aby to bylo trochu praktický :-) Asi si je nechám ušít s něčím zeleným - přítel bude mít zelenou uniformu, tak ať ladíme.
Odpovědět
Myslivecká svatba tak trochu výzdobou připomíná poslední leč.Ráno v den svatby má nevěsta pod okny postavenou májku nebo myslivecký posed.Novomanželé jsou oblečeni do slavnostního lesáckého stejnokroje.Na těchto svatbách se připíjí levou rukou apod.Prohřešky proti myslivecké etice řeší o půlnoci soud.Takže pozor na pokuty.
Odpovědět
Profilova fotka
No, my máme plnou rodinu myslivců, takže nějaké ty zkušenosti bych snad měla....klasická výzdoba by měla být z toho co les dá, hlavně kousky větviček smrčku, nějaká žaludy, šípky,atd. Ideálně udělat svatbu na podzim. Ubrusy bych dala bílé nebo krémové, aby ta "zelenost" vynikla. JInak co se týče svatebního menu....to bych zvážila. My nakonec zvěřinu k obědu neměli a to ze tří důvodů: 1) Neukecáč srnce nebo jelena nebo kance aby šel před mušku zrovna v době, kdy to potřebuješ. Kupovat zvěřinu ve velkoobchodu je dost nejisté, nikdy nevíš, jak starý to bude kus, jestli je to "on nebo ona". Pokud je to samec, je nebezpečí , že bude víc cítit... 2) Ocenili by to svatebčané? Shodli jsme se, že nejspíš ne všichni....a tak jsme to dali až na večerní raut jako alternativu k jiným jídlům. 3) Není jisté, jestli ti to ve vybrané restauraci připraví dobře....spíš jsem se bála, že má rodina plná myslivců by na tom našla mouchy (protože samozřejmě nejlíp to umí přece jen maminka, ne?) Takže tak...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?