Je normální chtít smlouvy po svatebních dodavatelích?

Ahoj chtěla bych se zeptat, je normální, že chcete smlouvy na vše co se od fotografa až po zajištění hostiny týče? Jsem psala domluvenému fotografovi, zda bychom mohli podepsat smlouvu o focení a napsal mi, že to běžně nedělá, že stačí e-mailová komunikace. Co vy na to? Díky za názor Sjenna
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojík, v případě reklamací to asi jen z e-mailové domluvy budeš mít těžší. Raději to mít černé na bílém :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já taky chci a budu chtít mít se všemi dodavateli smlouvu. S fotografkou už máme podepsáno (ta ji chtěla sama) a ve smlouvě je přesně stanoveno, kolik jakých fotek dostaneme, jak dlouho bude fotit, do kdy nám fotky předá... Do fotografa bych bez smlouvy fakt nešla, v případě své nespokojenosti si pak ani neškrtneš. Mně takhle napsala kapela, že stačí emailová domluva, ale poprosila jsem je a už připravují smlouvu. Radši budu teď trochu prudit, než pak litovat, že se nemám o co opřít.
Odpovědět
@nathercie a nemáš náhodou někde vzor nebo prvky toho co má ve smlouvě s fotografem vše výt uvedeno? Mě totiž řekl, že pokud chci tak ať nějakou donesu a podepíšeme ji.. :-( Díky
Odpovědět
Je to dost individuální. Např. měli jsme fotografku od nás z malého města...tak jsme smlouvu neměli, protože by si nedovolila udělat průšvih...na malém městě se vše rychle roznese. Z restaurace kde jsme měli hostinu jsem měla alespoň předběžnou kalkulaci s razítkem. U prstýnků jsem měla papír potvrzující výkup zlata...to mi stačilo, protože jsem objednávala dost dopředu, takže jsem věděla, že v případě problémů prostě objednám prstýnky jinde...
Odpovědět
Profilova fotka
Je naprosto běžné, že dodavatelé, jako fotografové, kameramani nebo například floristé smlouvu nesepisují. Mívají často několik svateb do týdne a je to pro ně příliš náročné administrativy. V případě, že Vás ale smlouva ujistí o hladkém průběhu Vaší svatby, máte samozřejmě plné právo ji vyžadovat. Smlouva by měla obsahovat především tyto náležitosti: smluvní strany, termíny realizace i dodání, případné minimální a maximální počty (dodaných fotek, zpracovaných videí), co všechno má dodavatel dodat (vytisknuté fotky nebo fotky pouze na CD), storno podmínky, cenu za službu, co všechno cena zahrnuje, způsob dodání, formát, pokud máte jakékoliv specifické požadavky. Například u zlatníků se ale opravdu smlouva nepodepisuje. Pro reklamaci nebo stížnost Vám stačí objednávka nebo například zálohová faktura. Přejeme mnoho štěstí se všemi dodavateli! 8-)
Odpovědět
Dobrý den, děkuji za možnosti řešení a návrhy co vše zahrnout do smlouvy. Už mám aspoň jasnější představu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem podepsala smlouvu akorát s cukrárnou a s kameramanem. Fotit nám budou kamarádi profesionálové a floristku stále nemám. Ale studovala jsem střední školu podnikání takže pro mě formalita bez smlouvy neexistuje. Radši je opravdu lepší mít vše černé na bílém, protože nikdy nevíš, co se může stát.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@eleganceindetai My třeba zrovna u zlatníka měli smlouvu, kterou nám aoutomaticky připravil aniž bychom ho žádali. Ale ono je to opravdu individuální..
Odpovědět
Profilova fotka
@sjenna my měli smlouvu od fotografa a od dodavatele dortu. od hotelu a květinářství ne, tam stačily ty maily, navíc to byly ověřené podniky, tak jsme se nebáli. ale od fotografa a dortu bych asi smlouvy vyžadovala, můžeš mít smůlu a narazit na někoho nespolehlivého, takže je asi dobré mít nějaký papír s podpisem :)
Odpovědět
Smlouvu jsem podepisovala jen u floristky, ale spíš množstevně, pak jsem ještě něco přidávala, tak mi poslala seznam všech květin na mail s celkovou maximální cenou. V hotelu jsme smlouvu nepodepisovali, jen mi vždy posílají tři stránky, kde jsou postupně doplňované informace- kolik čeho na raut, jestli chceme rozbíjet talíř, kdy přijde DJ atd., prostě celý plán svatby. DJ je kamarád, dort a cukroví máme od známých. S fotografkou a vizážistkou smlouvy nemám.
Odpovědět
Profilova fotka
My meli smlouvy jen s hradem ohledne pronajmu na obrad a ohledne pronajmu cajovny na hostinu, automaticky je vystavili. Pri navsteve hradu nam pani vypravela pripad jedne nevesty, ktera mela dole v obci pronajaty cely hotel na hostinu a ubytovani. Nedlouho pred svatbou prijeli filmari a ten hotel ji rezervaci zrusil, protoze dal prednost dlouhodobejsimu kseftu...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?