Jak donutit exmanželku, aby pustila syny na svatbu?

AHoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli s tím nemá některá zkušenost. Přítel mám dva syny, jelikož nám jeho ex dělá neustále problémy, že nám je nechce dávat, dělá peklo po rodině, atd, (to je na dlouho), tak se bojím, že nám je nebude chtít dát na svatbu. To bude zase nějaká její výmluva, že něco mají, nebo, že jsou nemocní, v horším případě prostě den před svatbou s něma někam odjede a neřekne nikomu nic. Nevíte jestli se dá tohle nějak pořešit přes sociálku nebo soud?? Někdo mi říká, že ano, ale když jsem volala na sociálku a vyložila jim situaci, tak mi paní úřednice řekla, že si ji pozvou ale mohou ji max.domluvit. Nechápala jsem... Domluvit??!! Haha, to nejde 8-( my ji domlouváme pořád, snažíme se s ní vycházet v klidu, ale prostě to nejde. Prosím o radu, jestli to jde nějak udělat aby to musela mít nařízené, kluci tam chtějí, a moc se těší, a my se bez nich brát nehceme a nebudeme. :-(
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@katynka86 a jak to máte dané????myslím návštěvy.....kdy mají být u vás??
Odpovědět
@pikusa Soudně to máme každých 14 dní na víkend, k tomu prázdniny a svátky na domluvě :-|
Odpovědět
přítel má taky syna (teď už teda plnoletého), a jakmile jsme oznámili svatbu tak ex začala s tím, že už má na tu dobu naplánovanou dovolenou u moře (nikdy předtím na dovči nebyla) a že ho nepustí, nakonec se ukázalo že samozřejmě lhala. Takže záleží asi i na věku dětí a pokud naplánujete svatbu na víkend, kdy je má mít přítel oficiálně tak přece do toho nemůže zasahovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@katynka86 prostě naplánovat na váš víkend.....upozornit ex.že pokud děti nepředává,můžete znova na soud.....asi bude stačit pohrozit. Teda naše ex zase kouká,kdy a jak se jich co nejvíc zbavit
Odpovědět
@katynka86 můžu se zeptat kolik mají děti let..Pokud už mají více jak 12 myslím že mají vlastní rozum a můžou si samy říct že chtějí jít na svatbu a ex se klidně může postavit na hlavu ;-) Jinak naplánovat na tehdy když je máte mít vy
Odpovědět
Děti mají 10 a 7 let. Sami říkali, že se těší a že jsou rádi, ten starší dokonce za námi sám od sebe přišel a řekl nám, že jestli by šlo kdyby u nás bydlel napořád, nebo aspoň 14 dni v měsíci, my sami jsme nad tím uvažovali, ještě dřív než se nás zeptal. Budeme to řešit po svatbě, bude to boj..
Odpovědět
@pikusa to máte dobrý, u nás to taky sem tam tak zafunguje, když chce jít ex do hospy nebo tak, tak nám jich i sama doveze, nebo je zaveze k babičce, ale když si něco na náš víkend naplánujeme tak nám to většinou zhatí tím, že jsou kluci nemocní atd. :-( tohle je doživotní, dělá nám peklo pořád a se vším, nejen s tímhle 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
@katynka86 A co se na to zkusit podívat z druhé strany?
Odpovědět
@lamorgaine Já to beru. Ale ona sama má přítele..Jsou od sebe dost dlouho, aby se stím mohla smířit. My jsme ji vždy vyšly vstříc. A nechápu proč stále dělá co dělá, svatbu uděláme v termínu co jich máme mít, jinak to stejně asi nepůjde. Nebo máš namysli jakou druhou stranu??
Odpovědět
Profilova fotka
@katynka86 Ano takhle jsem to myslela... z její strany.
Odpovědět
Profilova fotka
@katynka86 Nemohlo by to být tím, že se třeba obává, že by klukům u vás mohlo být líp než s ní?
Odpovědět
@katynka86 Tak to kluci už tak malí nejsou...pokud sami chtějí na svatbu jít, tak si myslím že je to dobré a že ex dělá zbytečné dusno..Hlavně neřeště nic přes policii, soudy a nevím přes co ještě, pokud to nebude opravdu nezbytně nutné, policií a soudy vyhrožují pouze slaboši a dětem to zbytečně tyhle tahanice ublíží..Tak držím palce!
Odpovědět
Článek se načítá
Ať už se mezi němi stalo cokoliv, to není důležité, důležité je, že mají oba rodiče, kteří o ně stojí. A tím, že ona zakazuje, pomlouvá nás před něma, tím ubližuje akorát jim, nikomu jinému. Já kdybych byla ex s dětmi a můj bývalý by si našel nějakou novou, nebránila bych dětem aby ho navštěvovali, ba naopak byla bych ráda, že má o ně stále zájem, protože je spousty lidí co zájem ztratí. Můj názor, ale každý má jiný, v téhle situaci jsem nebyla a ani nejsem, nevím co bych dooporavdy udělala, ale můj rozum mi říká, že právě to. Nebránila bych dětem ve styku s otcem, a mohlo by se mezi ním a mnou stát cokoliv.
Odpovědět
@lamorgaine Nevím co si myslí, nevidím do ní, ale já ji neberu její místo matky, ona je jediná a tak to taky zůstane, tak jako je jeden otec. To sem řekla i klukům, že ji nenahrazuju, že chci být pouze kamarádkou, že maminku mají. Nikdy bych o ni neřekla před klukama křivého slova, to by mě nikdy ani nenapadlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@katynka86 Ono to ale většinou právě není tak jednoduché,jak se zdá. To se ale samozřejmě tady nevyřeší. Přeju ať vám to vyjde a jste na svatbě všichni :)
Odpovědět
@katynka86 Kdy máte termín svatby? Já bych jí to oznámila s tím, že pokud nedovolí dětem zúčastnit se svatby tak že si opatříte soudní úpravu styku otce s dětma kde proste bude uvedeno že je povinná dětem účast povolit. A u soudu bych si podala žádost o svěření dětí do péče už před svatbou. Já žila s mužem co má syna cca 14let, v té době chodil do první třídy a matka dělala vše proto aby se otec a syn stýkali co nejméně, později nechala chlapce přejmenovat podle svého nového příjmení. Kluk mlčel aby měl klid a dneska odchází od matky k otci každou volnou chvíli a rád by u něj bydlel. Toho dosáhne ex pokud nedovolí dětem stýkat se s otcem tak jak si přejí. Pokud je samo vše ok a tak jak má být. Dělat něco natruc je blbost a ubližuje to jen těm dětem
Odpovědět
@krizecek Děkuji, snad to dobře dopadne, nic takhle tahat přes soudy nebudeme.. Díky za podporu :-)
Odpovědět
@lamorgaine Vím jak to myslíš, a souhlasím s tebou, že se to lehce říká, i tak děkuju
Odpovědět
@mvkoty Děti k nám jezdí moc radi, a vždy když od nás odjiždí tak jsou smutní a ptají se kdy zase můžou dojet, ale neříkám, že se mají doma špatně, určitě jim taky dá co jim na očích uvidí. Myslím, že je to spíš o přistupu, my sněma jsme pořád venku, vymýšlíme hry atd,. Kolikrát co mi kluci začnou vykládat, tak nechápu a pak mi řeknou ale nikomu to neříkej ať nemáme zle, něco v tom smyslu, ale o tom tohle není, to se musí řešit jinde. My jsme mysleli, že když budeme svoji půjde péče vyřešit raz dva, bude na nás soud nahlížet jako na manželé a ne druh družka, nevím jeslti to má na to vliv ale my jsme si mysleli, že ano. Jinak termíny svatby máme dva, v dubnu a červnu, ještě se rozmýšlíme.
Odpovědět
Profilova fotka
@katynka86 A jak chcete upravit styky po svatbě?
Odpovědět
@lamorgaine Po svatbě chceme požádat o střídavou péči.
Odpovědět
Profilova fotka
@katynka86 Jako že budou 2 týdny u vás a 2 doma?
Odpovědět
@lamorgaine Ano přesně takhle by jsme to chtěli, pokud to tak půjde.
Odpovědět
@katynka86 Bydlíte s jeho ex ve stejném městě, nebo nějak blízko u sebe?
Odpovědět
Zatím ne, teďka bydlíme asi nějakých 15km od sebe, ale hledáme si nový domeček, blíž k nim. @kaarina
Odpovědět
@katynka86 No ono 15 km je kousek, to by neměl být problém ty děti vozit do jejich školy. Jen prostě abyste je kvůli střídavé péči úplně nevytrhli z jejich prostředí. Osobně si ale myslím, že střídavá péče nenese nic moc dobrého, děti nejsou nikde pořádně zakotvené. :/
Odpovědět
Profilova fotka
@kaarina Souhlásím, mají v tom pak guláš a nejsou nikde pořádně doma :) Ale je to věc názoru.
Odpovědět
Profilova fotka
ja někde viděla že se dá udělat exekuce na děti na ten daný termín, že když vám je nebude chtít vydat dobrovolně, tak si pro ně přijedete i se sociálkou a musí vám je předat. Je to hnus hnus a hnus ale když to nejde po dobrém :-( Nebo neříkat jí že bude ten termín svatba... Nebo nevím... :-( to je smutné!
Odpovědět
Starší syn přišel s tím jestli by to takhle nešlo, že by to takhle chtěl. Samozdřejmě než by se to začlo řešit tak bychom se jich zeptali jestli to tak chtějí, pokud by řekli ne, tak by jsme to braly a nechaly jak to je, ale když sám desetiletý kluk přijde a sám tohle navrhne, tak to neříká jen tak. Opakuje nám to skoro pokaždé co u nás jsou.
Odpovědět
Profilova fotka
@katynka86 Budu se opakovat, ale není to tak lehký... Sám desetiletý kluk si to nemusí vlastně vůbec uvědomovat, co to do detailu znamená. Děti říkají různý věci, aby se zalíbily třeba a tak. Pokud byste to tak chtěli řešit, rozhodně bych vyhledala psychologa, zda je to právě pro tyto děti vhodné. Starší s tím může být v pohodě a mladší z toho může mít doživotní trauma. A v neposlední řadě předpokládám, že plánujete vlastní děti?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?