Co se děje týden před svatbou? Mám si vzít volno?

Přemýšlela jsem nad posledními dny před svatbou. Plánovala jsem si dovolenou jen na pátek před svatební sobotou. Pak jsem se dočetla, že některé nevěsty si berou týden dovolenou. Zajímalo by mě co se ten poslední týden před svatbou děje, zařizuje, jestli někomu stačilo i míň dní. Zajímaly by mě Vaše zkušenosti, plány, rady. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já si myslím, když to nebude všechno jenom na tobě, tak den před svatbou volno stačí. My máme svatbu v pátek 24/6, takže budu mít ze zákona volno i ve čtvrtek, tak to vím, že mě přítel vezme pro šaty, nabereme svědkyni, hodí nás k našim, kde budeme spát a druhý den se tam budu připravovat. No a ten čtvrtek odpo akorát s mámou doděláme výslužky, které si připravíme víkend předtím a zavezeme dekoraci do místa hostiny. Ženich bude mít na starosti květiny, takže si myslím, že se to dá zvládnout, tak uvidím v reálu :-D
Odpovědět
Řekla bych že 1-ale raději 2 dny před svatbou stačí. týden jedině pokud nevíš co jinak s dovolenou
Odpovědět
Ahoj, my máme svatbu teď v sobotu a volno mám jen v pátek a bohatě mi to stačí. Máme už všechno zařízené tak, že víc dní volna ani nepotřebuju... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlovasandra Tak já jsem byla v místě svatby od středy, svatba byla v sobotu a bylo pořád co dělat...měla jsem pečlivě rozplánované celé dny, byla jsem na manikůře, pedikůře a na řasy, mezitím jsme pomalu se ségrou chystaly svatební tabuli a výzdobu zámku, dodělávaly se výslužky, svatební noviny, pak jsme zase den předem ubytovávali ženichovu rodinu, vyzvedávali dekorace tabule v květinářství, ty jsme pak den předem dávali na stoly atd. atd. atd. x-)
Odpovědět
Já měla taky volno jen jeden den před svatbou a stačilo... i když je fakt, že končím v práci brzy, takže jsme ve čtvrtek např. vyzvedávali oblek a v pohodě :) Taky mi přijde zbytečné mít týden volna, pokud už je vše zařízené :)
Odpovědět
My jsme na místo svatby s ženichem přijeli den předem, obřad byl až druhý den v 15.30, takže vlastně den a půl. Fakt je, že jsme vše měli zařízené a výzdobu a výslužky jsme si nechystali sami a květiny a dorty nám taky zavezli. Takže já jsem šla akorát na nehty a v hotelu jsme doladili zbytek. Večer jsme šli spolu na místo obřadu, a to bylo fakt hezké.
Odpovědět
Já jsem měla volno v pátek, to jsme zajeli na místo obřadu ozdobit ho, pak do hotelu, kde byla hostina zavíst jmenovky a další věci, v sobotu byla svatba, v neděli party s kamrádama, v pondělí byl naštěstí svátek, takže jsme dospávali a v úterý jsm si vzali volno, abychom si mohli v klidu jít zaplatit fotky, vybalit dary, odvést šaty a tak si prostě ještě ten den užít, než zas zaplujem do "normálního" života:-D ..takže podle mě je lepší si vzít volno po:)...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já mám celkem 14 dní, týden před i týden po. Před svatbou myslím že ten týden využiju, všechno si zdobím sama s tchýní a mamkou - kostel, místo hostiny, připravit výslužky, v pátek připravit pohoštění na sobotní dopoledne u našich, myslím že toho je docela dost. Šaty si půjdu vyzvednou už ve středu a snad zvládneme s kamarádem fotografem nějaké focení ještě před svatbou, aby toho v sobotu bylo míň. Taky půjdu na kosmetiku a chtěla bych, aby mi zbyl čas i na relax, což by v žádném případě nehrozilo, kdybych chodila normálně do práce, tam jsou samé stresy. A volno po svatbě bude už jedině na ten relax a dospání se a třeba se i někam pojedeme v ČR podívat, jinak svatební cestu neplánujeme.
Odpovědět
@pavlovasandra Já měla dovču středa, čtvrtek a svatba byla v pátek. Vzhledem k tomu, že páteční hostina a sobotní afterpárty s kamarády byly velmi náročné, hodily by se ještě dva dny po, ale ty jsem už šetřila na svatební cestu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
:-) tak my máme obřad v pátek ve 12.45 v pondělí jdu na gelový nehty a potom společně s čekatelem na pedikůru a relax v úterý poslední solárko, budu si barvit vlasy a relax ve středu si nechám udělat řasy a budu vařit na čtvrtek ve čtvrtek budeme péct koláčky a dorazí matka ženich s přítelem a nejmladší sestrou - tj. už žádný relax :-( v pátek se ráno seberu a jedu ke kadeřnici, tam mě vyzvedne část rodiny a sraz na radnici :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no já mám volno od úterý do pondělí po svatbě. v Úterý mám zkoušku šatů + rozvoz koláčů odpoledne, středa rozvoz koláčů, čtvrtek pediůra manikůra a pátek pro dorty do restaurace zavézt věci a pak klídeček :-). Určitě by se mi toto všechno nechtělo dělat po práci. V pondělí po svatbě volno ať si odpočinem v neděli ještě jedem zaplatit hostinu a doma úklid (hoste se shcázejí u nás) takže takto :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já mám volno od středy a svatba v sobotu 25/6. ve středu výzdoba bytu u rodičů, nachystané věci na sobotu pro hosty. čtvrtek poslední zkouška u kadeřnice, odpoledne nechty, vyzvednout šaty v půjčovně. pátek zdobení hospody na svatební raut, obalovaní řízečků, vaření guláše, promazavání bangetek jako chlebíčky. večer po mši nachystat kostel, květiny do kostela, výzdoba lavic. přijedem domů večer a relaxační koupel a snad aspoň nějaký spánek na sobotní den. v pondělí vracím šaty, vyřizuji nové doklady - změna přijmení, titul, adresa, trvalý pobyt. Asi se nudit nebudu. :-N
Odpovědět
Článek se načítá
Tiez som nad tymto rozmyslala, ale nakoniec si neberieme pred svadbou s priatelom dovolenku vobec, len ja v pondelok na vybavenie zakladnych dokladov, kedze potrebujem co najskor pas na nove meno. Salu nachystam s kamoskami v piatok podvecer. Nemame nejak extra vyzdobu, tak len stoly prirpavit a pobalit vysluzky. Obrad mame sobotu az o 16, takze kooopec casu. Ved moja jedina uloha je obliect sa a dostavit sa na miesto obradu. Ostatne bude uz vopred vybavene a zariadene. Mozno to vnimam velmi jednoducho, ale dovolenku musim setrit na svadobnu cestu, kedze chceme ist takmer na 4 tyzdne.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Nevěsty, ráda bych obnovila tohle téma :-) Takže co vy máte naplánované, že musíte zvládnou těsně před vašim dnem D ?? A kolik dní před si kvůli konečným přípravám berete volno? Pro mě je nejhlavnější zvládnout v pátek výzdobu a naaranžování tabule v restauraci, dál půjdu na nehty a možná solárko. Např. vyzvedávání cukroví, nebo květiny, to vše máme zařízené. Šaty mám svoje, ale budu je dávat před svatbou na na žehlení atd, takže ještě vyzvednu šaty. Ale co jinak? Jen do mě, na co všechno jsem zapomněla??? :-)
Odpovědět
Ještě výzdobu místa obřadu, výzdoba aut, občerstvení pro svatebčany před/po obřadu, přípitek? kadeřnice, líčení... :-)
Odpovědět
Já nad tím taky přemýšlím:) v úterý chceme rozvážet koláče. dopoledne mám finální zkoušku šatů a v pátek je vyzvedávám. pokud mám svatbu v sobotu, v pátek mám nárok na placené volno. Navíc v to úterý mám noční, takže si vemu asi jen dovču ve čtvrtek. Pátek večer pak v restauraci udělat výzdobu. část kytek asi budeme brát už v pátek a moji svatební včetně korsáží přiveze ženich v sobotu:)
Odpovědět
@luciaaana1 obřad máme na zámku, takže tam výzdoba odpadá, jinak se nám svatebčané sjedou na hotel, tam dostanou pohoštění před i po... no a na účes a líčení mám zkoušky předem, takže to až pak ve finální den :-) Auta zatím vůbec neřeším, ale kdyžtak by si je nazdobili právě u hotelu...Já nevím, nechci na nic zapomenout ale příjde mi, že toho moc na práci nemáme :-D
Odpovědět
My máme svatbu v sobotu.. Takže mám ze zákona prý nárok na volno ve čtrtek a pátek.. A ve středu si beru dovču, protože ve středu si budu přebírat "Hájenku" ve které bude hostina a celkově celý zbytek dne.. Takže v plánu je tam ve středu navozit všechno pití a obhlédnout pořádně, jak uspořádáme stoly.. A bu´d ve čtvrtek nebo v pátek budeme s kamarádkou dělat kompletní výzdobu.. V pátek navážet všechno jídlo, cukroví, dort, budu vyzvedávat šaty, nechávat si dělat nehty.. Bude toho dost.. opravdu to záleží na tom, jak to máš zařízené.. Pokud si nebudeš dělat výzdobu sama a o vše ostatní se vám bude starat restaurace, tak si myslím, že tn den před stačí.. My to máme složitější v tom, že si všechno organzujeme sami..
Odpovědět
@monunkaaa myslím, že dva dny ano ale jen jedno je placené,
Odpovědět
@monunkaaa ze zákona máš nárok na volno jen v pátek,pokud máš svatbu v sobotu ;-)
Odpovědět
Ze zákona máš nárok na 2 dny volna, ale pozor, jeden z toho je určený na samotný obřad. Pokud je svatba v nepracovní den, tak na tento den volna nárok nemáš a zbývá ti jen jeden den - tedy pouze pátek. Zbytek si musíš vzít dovolenou. Já budu mít určitě volno ve čtvrtek a pátek před svatbou, středu ještě rozmýšlím. Ve středu večer nebo ve čtvrtek dopoledne vyzvedneme cukroví, musíme nachystat výslužky, které odvezeme i se zbytkem cukroví určeným na hostinu do restaurace do lednice. V pátek vyzvedáme dort a kytky a večer jdu ke kadeřnici na umytí a vyfoukání hlavy (prý se pak lépe češe, když si mě den předem nachystá). Jinak žádné další povinnosti nejsou...ale myslím, že toho bude dost. Doladit detaily, zkontrolovat, zda je vše připravené a nachystané, zkontrolovat výzdobu sálu, vyžehlit a nachystat oblečení, uklidit, obvolat dodavatele popřípadě hosty, zda vše platí, doladit dopravu hostů, parkování, hlídání psa atd.
Odpovědět
Profilova fotka
Mají nárok na volno i rodiče?
Odpovědět
já si asi vezmu celý týden, vše si děláme sami i cukroví a všechno tak musím pomoct s přípravami jinak bych asi brala jeden nebo dva dny
Odpovědět
@masim89 Diskuze na toto téma už tu je, myslím, že mají volno je na svatbu v pracovní den. Někdo psal i o svědcích.
Odpovědět
@masim89 http://finance.idnes.cz/prehledne-kdy...
Odpovědět
Profilova fotka
@luciaaana1 děkuji
Odpovědět
@flowerbl Aha, já slyšela, že i ve čtvrtek..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?