Změna křestního jména a svatba - musím měnit občanku 2x?

Ahoj, z osobních důvodů bych si chtěla nechat změnit křestní jméno. Šlo by podat žádost o změnu jména před svatbou, aniž bych musela jít 2x měnit občanku? 1x po změně křestního jména a 1x po svatbě. Na oddacím listě bych chtěla mít už to nové. OP mám měněný letos a svatba by měla být (asi) za rok. Matka mi změnu jména nechtěla dovolit(je po ní), že ať si to prý změním až po svatbě.
Odpovědět
Mylsím, že pokud by změna následovala těsně před svatbou, tak bys mohla žádat o novou občanku až po svatbě... Zkus se zeptat na matrice. Nám se povedlo spojit změnu rodinného stavu se změnou trvalého bydliště. Ustřihli nám na občance dva rohy a máme k tomu 2 potvrzení :) Na nové občance budou už obě změny.
Odpovědět
Já teď budu měnit trv. bydliště a bylo mi doporučeno si o to zažádat až po svatbě, že některé matrikářky na ustřiženou občanku nechtějí oddávat, takže bych tak řešila i změnu jména. Svatba a ihned po ní změnu jména. Navíc si myslím, že to nějaký čas trvá, než ti přijde rozhodnutí že bylo jméno změněno a do té doby ti platí ta stará OP.
Odpovědět
já jsem křestní jméno měnila, je to klasika, ustřihnou roh a do osmi dnů musíš požádat o novou občanku. Na ustřiženou tě ve velké většině neoddají. Ten roh ti ustřihnou, až ti přijde nový rodný list. To trvá cca měsíc. Pak šmik, osm dnů žádost a měsíc na novou občanku. A pak znova změna se svatbou. A nebo bys to musela vychytat tak, že požádáš o změnu a nový rodný list ti přijde kolem svatby a ty pak požádáš o novou op s oběma změnami, což navíc bude bezplatná změna. Jinak změnu jména na op platíš.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
My řešili to samé se změnou manželova příjmení před svatbou, abych si pak mohla vzít to nové. Je to jak říká @ladybugie, nejdřív jedno a pak druhé, protože ustřiženou občanku na matrice nechtěli. Takže nejdřív přejmenovat, vyřídit novou občanku, pak svatba a zase novou občanku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?