Ženich Slovák musí oznámit svůj sňatek i v SK?

Profilova fotka
ahoj holky, vy ktere jste si brali v české republice slováka, at už tu má trvalý nebo přechodný pobyt, musel oznámit svou svatbu, to že se oženil i někde na slovensku? díky za odpovědi
Odpovědět
Profilova fotka
@veri25 Sestra má slováka, má trvalý pobyt v čr, a normálně se vzali, a nikde na slovensku to neoznamoval, když bydlí v čr. Ale on má už českou občanku, tak nevím, když by měl slovenskou,tak tam asi musí změnit stav ne? A to se vyřizuje na slovenských uřadech.
Odpovědět
až chce aby mu sňatek platil i na Slovensku, musí to hlásiť v Bratislavě na zvláštny matrice aby mu uznali sobáš za platný aj na územi SR
Odpovědět
účel vykonania zápisu uzavretia manželstva do osobitnej matriky občanov SR, zosobášených v cudzine a vydania sobášneho listu / § 23, zák. č. 154/1994 Z. z. a § 35 vyhl. č. 302/1994 Z. z. /
Odpovědět
Profilova fotka
@radulka57 on má právě v čr jen přechodný pobyt, takže má normálně slovenskou občanku tak díky za odpovědi, budem to muset ještě vyšpekulovat jak to všechno je a kde :-)
Odpovědět
Ahoj, staci ked zajde na matriku kde ma trvaly pobyt a donesie tam cesky oddaci list + jeho kopiu a rodny list + jeho kopiu. Matrikarka to posle do Bratislavy na tu osobnu matriku a cca do 2 mesiacov mu pride slovensky sobasny list. Ja som sa vydavala v decembri 2012 v CR.
Odpovědět
Profilova fotka
@radulka57 Českou občanku by musel mít pouze za předpokladu, že má už ČR občanství. Drahá polovička (slovák)má teď nově necelý měsíc trvalý pobyt a má červenou knížku, která vypadá jako pas, a slouží něco jako občanka v ČR. Takže se tady musí prokazovat tím. To že to nenahlásil je možná docela průšvih, jsou na to nemalé sankce :-(. @veri25 určitě se to na SK nahlásit musí, protože je pořád občanem SK, myslím ale, že nakonec není ani vysloveně potřeba jet kvůli tomu na SK, dá se to zařídit přes konzulát v Praze ;). Aspoň doufám. Stačí, že tam musíme před svatbou na výpis z evidence matriky :-)
Odpovědět
moje sestra si brala před měsícem u nás ve Zlíně na radnici Slováka,který má trvalý pobyt na Slovensku,ale jelikož to byla tajná svatba,tak nevím jak to řešili.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 letech
Profilova fotka
Jsem Slovák Miluji Čechy
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?