Ráda bych přijala příjmení bez -ová, jak to funguje?

Profilova fotka
Zdravím všechny, jelikož s přítelem žijeme v cizině ráda bych přijala jeho přijímení bez -ová, jak to funguje? Moc děkuji za odpovědi ;-)
Odpovědět
Ahoj, jdeme za dva tydny v CR na matriku, beru si cizince a myslim, ze se to vsechno domluvi tam - myslim, ze na to nebude potreba zadne zvlastni prelozene lejstro s apostilou atd. ... Kamaradi Cesi take ziji v zahranici a nevesta ma prijmeni -ova a nevim o tom, ze by s tim meli nejake velke papirovani...
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz budete na matrice podepisovat papir o uzavreni manzelstvi, tak tam vyplnujes sve budouci prijmeni, pokud nebude matrikarka vyslovene nejaka kravicka, tak ti to povoli, obzvlaste kdyz to mas z duvodu, ze zijete v zahranici..
Odpovědět
Profilova fotka
Mrkni se do diskuzí, které tu probíhaly dříve. Je v nich přesně popsáno, jak postupovat. Spousta užitečných informací ;-)
Odpovědět
Ja vyplnila jen papír, kde jsem zapsala příjmení manžela bez -ova. Pak se i vyplňuje příjmení budoucích deti a četla jsem, ze na to je jeste další papír v případe narozeni holcicky, opět zdůraznit příjmení bez - ova.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?